X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia potwór to moje drugie imię :-D ha ha ha.

Ale wiesz, może właśnie dlatego że jestem potworem to czekam i czekam :-D

A kobietki odpicowane do porodu rodzą szybciej ??:-D haha. Jak to zadziała U Ciebie to sama jutro maluje pazury:-D

eforts lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada87- och, zazdroszcze wiesci z wizyty, zwlaszcza tej swiadomosci zgladzonej szyjki ;) Jeszcze kilka dni w dwupaku i final nadchodzi :D

bobas- rozumiem Cie doskonale, wlasnie przechodze okres wzmozonej aktywnosci i ciekawosci ze strony rodziny/znajomych czy JUZ urodzilam, a ZA ILE termin, etc. I kazdy zgodnie powtarza, ze to terminu jeszcze sporo czasu, zgadzam sie, ale jest zasadnicza roznica urodzic tydzien PRZED a tydzien PO ;) To najbardziej durna odpowiedzia bylo 'oj tam, oj tam, wytrzymasz' :D No wytrzymam, skoro szyjka nie chce popuscic ;)

Jesli chodzi o cwiczenia- to powiem tak, ciaza trwa az 9 miesiecy, a polog tylko 6 tygodni. Moim zdaniem, nie ma sensu usilnie przyspieszac cwiczen, bo organizm i wnetrznosci tez potrzebuja swojego czasu, by wrocic na dobre miejsce, i troche odetchnac od scisku w srodku. Na poczatek proponuje dobry krem/balsam ujedrniajacy, a potem stopniowo zaczynac cwiczenia miesni brzucha i posladkow :P

mada87, niania.ogg, eforts, vitae13 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko to znaczy, że też jestem potworem bo nie rodzę :(:( oj... :P
    Co do paznokci- chyba nie działa. Dziś pomalowałam paznokcie u stóp. Wyczyn stulecia.

Jagah, masz rację. Mój mąż w jakiejś mądrej książce wyczytał, że na powrót do dawnej sprawności i sylwetki powinno się dać swojemu organizmowi tyle czasu co trwała ciąża. No chyba 9 miesięcy nie wytrzymam jako słoń... :P mam nadzieję, że to jakoś zniknie szybciej. Wszystko jets fajnie do czasu aż widzę swój wielki tyłek w szybie jakiegoś samochodu lub sklepu przechodząc obok.

eforts lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Lokokoko to znaczy, że też jestem potworem bo nie rodzę :(:( oj... :P
    Co do paznokci- chyba nie działa. Dziś pomalowałam paznokcie u stóp. Wyczyn stulecia.

Jagah, masz rację. Mój mąż w jakiejś mądrej książce wyczytał, że na powrót do dawnej sprawności i sylwetki powinno się dać swojemu organizmowi tyle czasu co trwała ciąża. No chyba 9 miesięcy nie wytrzymam jako słoń... :P mam nadzieję, że to jakoś zniknie szybciej. Wszystko jets fajnie do czasu aż widzę swój wielki tyłek w szybie jakiegoś samochodu lub sklepu przechodząc obok.
    Aniolkowa dzis ide korytarzem przychodni i lustro i to przerazenie.. Boze az tak zle jest? uda, tylek no masakra.. taka kulka..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Budzicie dzieci na jedzenie ? Jak tak to co ile ? Trzeba ?
    Nie wiem, Helenke musiałam karmić wręcz na siłę co 2h... Julian pulchniaczek, więc jak mu się zdarzy pospać 4h to nie budzę, dopiero powyzej tego czasu. Położna mówiła, że tak jest ok i że dwumiesięczne dziecko może nawet i 6 godzin nie jeść.. ale to na pewno zależy od przybierania. A ile Antoś przesypia?

Eforts, nie rób sobie wyrzutów z powodu tego odparzenia. Na odparzenia to my dużego wpływu przecież nie mamy, przecież to nie przez zaniedbanie.

Pati, rossmanowskie jedynki są maleńkie, dużo mniejsze od dady i pampersa, mniejsze też od happy 1. Tak małe, że na Julianka (trochę ponad 3 kg) już za małe.

Gratulacje dla nowych mam i kciuki za nasze "tykajace bomby".

eforts, sy__la lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas, nie tylko u Ciebie jak widać. Na udzie pod pośladkiem mam też jakieś czerwone "paski", zakładam, że to roztępy... więc nie fajnie... i wesoło rosnę dalej...

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że po powrocie ze szpitala strasznie nabrałam masy. W szpitalu przez 4 dni schudlam 0.5kg. I ważyłam 67.5kg. a dziś ważę już 70:-D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Bobas, nie tylko u Ciebie jak widać. Na udzie pod pośladkiem mam też jakieś czerwone "paski", zakładam, że to roztępy... więc nie fajnie... i wesoło rosnę dalej...
    u mnie pod brzuchem ida rozstepy, zakladam ze beda piekne pamietaki po drugiej ciazy.. dlatego jak slsyze ze mam jeszcze czas.. to mnie szlag trafia, Wiktor dzis masakruje mnie od srodka, nie moge chodzic bo mam wrazenei ze wbija mi sie w szyjke.. no nic.. kazda chce juz miec to za soba.. wiec wszytskie sie dobrze rozumiemy.. w kupie razniej ;)

aniołkowa mama, Lokokoko lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też polozne kazaly wybudzac dziewczyny co 3h,bo slabo przybieraly. A z synkiem, który dobrze przybieral, mowily ze noworodek moze raz w ciągu doby spac ciągiem do 6h, drugi raz juz wybudzac po 3,gora 4h.

My mamy katarek:(

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mają katar? Jak leczycie?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka kazala odciagac katar, dawac wapno i Atecortin do nosa

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Nutella ja budze co 3-4h. Niby przez pierwszy miesiac trzeba.

Mnie chyba dopada baby blues, zaczynam sie go bac...
    Te budzenie tochyba zalezy od wagi bo przy m9jej kruszynce to przerwy ma miec max 2 i pol godziny miedzy karmieniami

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania.ogg
    A ktore rossmanowskie 1. Babydream fun &fit w bialym opakowaniu? Czy Babydream w zoltym opakowaniu?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nadal w dwupaku :P
    Nawet seksy nie pomogły wygonić Lidusi z brzucha :D A magiczny eliksir miał zadziałać cuda ;) Po seksach mi się śniło całą noc że mam skurcze, budziłam się.... A to tylko o siku chodziło :D

eforts, Niebieskaa, sy__la, vitae13, mada87, Aga1991, niania.ogg, ilae lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Witam w mega kiepskim humorze.

Czuję się ogromna! I jak reklama anty sex :-D czuję się normalnie mega nieatrakcyjna. Chyba zacznę robić dziś kilka przysiadów, bo słyszałam że pomagajam.... jeżeli mam być szczera to nie chce już dzidziusia w brzuszku- chce go na zewnątrz. Wiem,ze to może i okrpn co napisałam. Chcę się już zabrać za sylwetkę i za siebie. Mam.nadzieje,ze się uda.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • itania Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam sie w dniu terminu..objawów nadal zero. Dzis jadę na pierwsze ktg, lekarz prowadzący tak mi zlecil, a w szpitalu cos brzdąkali, ze nowe wytyczne mówią ze jak sie nic nie dzieje to robią ktg dopiero od piatej doby po terminie. Ale na szczęście przyjmą mnie dzisiaj.
    Co to sie dzieje za oknem!?!? Czy nasze dzieci nie miały przyjść na świat wiosną???? Teraz serio czuje się, jakbym byla w ciąży caly rok- przed chwilą byla wiosna, ba, lato nawet! A teraz znowu zima, brrr ;)

Donia12, Aga1991 lubią tę wiadomość

16.09 dwa centymetry człowieka <3
    14.10 - usg prenatalne
    8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
    28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK <3
    l428zga.pngiri742v.png[/ur

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko myślę, że babezki w dwupaku, w tym ja, Cię rozumiemy.
    Wczoraj wieczorem coś tam kłuło, coś bolało, naprawdę myślałam, że może coś się ruszy!! a tu nic... za chwilę robię następny zastrzyk a wtedy to niech czeka :/ Byłam wczoraj u anestozjologa i między zastrzykiem a epiduralem on chce 12 godzin przerwy. I tak nie jest źle bo słyszałam o 24.

U mnie pierwsze KTG będzie tydzień po terminie...

Pati nie wiem czy zauważyłaś mój wpis o najmniejszych pampersach. Może moje podpowiedzi nie są "z pierwszej ręki" ale są takie malutkie, rozmiar 0 lub micro.

pati87 lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itania polubiłam za cały rok w ciąży ;)

Ja chyba muszę wstać z wyra i się ogarnąć trochę. W przedszkolu wszyscy zdrowi to mogę wreszcie zawieźć dziecko ! Jemu też już palma bije od siedzenia w domu, o 12 ktg, o 15 trzeba odebrać z przedszkola, na 17.30 zajęcia dodatkowe i tak jakoś kolejny dzień zleci...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja używałam micro pampers na początek

Dziewczyny ja wiem ze powinno dać sie odpocząć organizmowi ale nie wyobrażam sobie nie ćwiczyć przez kilka miesięcy mysle ze wszystko z umiarem i warto wsłuchiwać sie w organizm. Ja z reguly szybko wracam do sil po operacjach I tym razem Tez tak bylo po cc ale kazda powinna słuchać swojego ciala tak samo ze współżyciem czy zajściem w kolejna ciąże po cc itd.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po pierwszej ciazy jeszcze z noworodkiem wykonywalam proste cwiczenia, ale moj polog trwal 3 tyg.. nie bylo bolu i komplikacji.. po 2 miesiacach biegalam, po 3 rower.. nie wiem jak bedzie teraz wiec nic nie planuje.. po cc moze byc ciezej - kolezanka sie wziela za cwiczenia i jej sie blizna rozjechala okropnie, wiec pewnie wszytsko zalezy, i takie rzeczy chyba zawsze trzeba konsultowac z lekrarzem.. mi po porodzie sn lekarka zapowiedziala ze minimum pol roku przerwy do nastepnego dzidziusia.. a zaszlam po 8 miesiacach i tak sie czuje jakbym byla ciagle w ciazy od kolo 3 lat ;) i dla organizmu to mega wysilek.. moze gdyby nie te 30 a 25 lat to tez inaczje bym to zniosla- ale ciesze sie ze to juz koniec i koniec rozmnazania bo 3 ciaza by mnie zabila;P

KlaraS lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ