Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Donia potwór to moje drugie imię
ha ha ha.
Ale wiesz, może właśnie dlatego że jestem potworem to czekam i czekam
A kobietki odpicowane do porodu rodzą szybciej ??haha. Jak to zadziała U Ciebie to sama jutro maluje pazury:-D
eforts lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
mada87- och, zazdroszcze wiesci z wizyty, zwlaszcza tej swiadomosci zgladzonej szyjki
Jeszcze kilka dni w dwupaku i final nadchodzi
bobas- rozumiem Cie doskonale, wlasnie przechodze okres wzmozonej aktywnosci i ciekawosci ze strony rodziny/znajomych czy JUZ urodzilam, a ZA ILE termin, etc. I kazdy zgodnie powtarza, ze to terminu jeszcze sporo czasu, zgadzam sie, ale jest zasadnicza roznica urodzic tydzien PRZED a tydzien POTo najbardziej durna odpowiedzia bylo 'oj tam, oj tam, wytrzymasz'
No wytrzymam, skoro szyjka nie chce popuscic
Jesli chodzi o cwiczenia- to powiem tak, ciaza trwa az 9 miesiecy, a polog tylko 6 tygodni. Moim zdaniem, nie ma sensu usilnie przyspieszac cwiczen, bo organizm i wnetrznosci tez potrzebuja swojego czasu, by wrocic na dobre miejsce, i troche odetchnac od scisku w srodku. Na poczatek proponuje dobry krem/balsam ujedrniajacy, a potem stopniowo zaczynac cwiczenia miesni brzucha i posladkowmada87, niania.ogg, eforts, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Lokokoko to znaczy, że też jestem potworem bo nie rodzę
oj...
Co do paznokci- chyba nie działa. Dziś pomalowałam paznokcie u stóp. Wyczyn stulecia.
Jagah, masz rację. Mój mąż w jakiejś mądrej książce wyczytał, że na powrót do dawnej sprawności i sylwetki powinno się dać swojemu organizmowi tyle czasu co trwała ciąża. No chyba 9 miesięcy nie wytrzymam jako słoń...mam nadzieję, że to jakoś zniknie szybciej. Wszystko jets fajnie do czasu aż widzę swój wielki tyłek w szybie jakiegoś samochodu lub sklepu przechodząc obok.
eforts lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Lokokoko to znaczy, że też jestem potworem bo nie rodzę
oj...
Co do paznokci- chyba nie działa. Dziś pomalowałam paznokcie u stóp. Wyczyn stulecia.
Jagah, masz rację. Mój mąż w jakiejś mądrej książce wyczytał, że na powrót do dawnej sprawności i sylwetki powinno się dać swojemu organizmowi tyle czasu co trwała ciąża. No chyba 9 miesięcy nie wytrzymam jako słoń...mam nadzieję, że to jakoś zniknie szybciej. Wszystko jets fajnie do czasu aż widzę swój wielki tyłek w szybie jakiegoś samochodu lub sklepu przechodząc obok.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nutella_ wrote:Budzicie dzieci na jedzenie ? Jak tak to co ile ? Trzeba ?
Eforts, nie rób sobie wyrzutów z powodu tego odparzenia. Na odparzenia to my dużego wpływu przecież nie mamy, przecież to nie przez zaniedbanie.
Pati, rossmanowskie jedynki są maleńkie, dużo mniejsze od dady i pampersa, mniejsze też od happy 1. Tak małe, że na Julianka (trochę ponad 3 kg) już za małe.
Gratulacje dla nowych mam i kciuki za nasze "tykajace bomby".eforts, sy__la lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
aniołkowa mama wrote:Bobas, nie tylko u Ciebie jak widać. Na udzie pod pośladkiem mam też jakieś czerwone "paski", zakładam, że to roztępy... więc nie fajnie... i wesoło rosnę dalej...
aniołkowa mama, Lokokoko lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
ilae wrote:Nutella ja budze co 3-4h. Niby przez pierwszy miesiac trzeba.
Mnie chyba dopada baby blues, zaczynam sie go bac... -
Witam się nadal w dwupaku
Nawet seksy nie pomogły wygonić Lidusi z brzuchaA magiczny eliksir miał zadziałać cuda
Po seksach mi się śniło całą noc że mam skurcze, budziłam się.... A to tylko o siku chodziło
eforts, Niebieskaa, sy__la, vitae13, mada87, Aga1991, niania.ogg, ilae lubią tę wiadomość
-
Hello
Witam w mega kiepskim humorze.
Czuję się ogromna! I jak reklama anty sexczuję się normalnie mega nieatrakcyjna. Chyba zacznę robić dziś kilka przysiadów, bo słyszałam że pomagajam.... jeżeli mam być szczera to nie chce już dzidziusia w brzuszku- chce go na zewnątrz. Wiem,ze to może i okrpn co napisałam. Chcę się już zabrać za sylwetkę i za siebie. Mam.nadzieje,ze się uda.
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Dzień dobry
Witam sie w dniu terminu..objawów nadal zero. Dzis jadę na pierwsze ktg, lekarz prowadzący tak mi zlecil, a w szpitalu cos brzdąkali, ze nowe wytyczne mówią ze jak sie nic nie dzieje to robią ktg dopiero od piatej doby po terminie. Ale na szczęście przyjmą mnie dzisiaj.
Co to sie dzieje za oknem!?!? Czy nasze dzieci nie miały przyjść na świat wiosną???? Teraz serio czuje się, jakbym byla w ciąży caly rok- przed chwilą byla wiosna, ba, lato nawet! A teraz znowu zima, brrrDonia12, Aga1991 lubią tę wiadomość
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
Lokokoko myślę, że babezki w dwupaku, w tym ja, Cię rozumiemy.
Wczoraj wieczorem coś tam kłuło, coś bolało, naprawdę myślałam, że może coś się ruszy!! a tu nic... za chwilę robię następny zastrzyk a wtedy to niech czekaByłam wczoraj u anestozjologa i między zastrzykiem a epiduralem on chce 12 godzin przerwy. I tak nie jest źle bo słyszałam o 24.
U mnie pierwsze KTG będzie tydzień po terminie...
Pati nie wiem czy zauważyłaś mój wpis o najmniejszych pampersach. Może moje podpowiedzi nie są "z pierwszej ręki" ale są takie malutkie, rozmiar 0 lub micro.pati87 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Itania polubiłam za cały rok w ciąży
Ja chyba muszę wstać z wyra i się ogarnąć trochę. W przedszkolu wszyscy zdrowi to mogę wreszcie zawieźć dziecko ! Jemu też już palma bije od siedzenia w domu, o 12 ktg, o 15 trzeba odebrać z przedszkola, na 17.30 zajęcia dodatkowe i tak jakoś kolejny dzień zleci... -
Pati ja używałam micro pampers na początek
Dziewczyny ja wiem ze powinno dać sie odpocząć organizmowi ale nie wyobrażam sobie nie ćwiczyć przez kilka miesięcy mysle ze wszystko z umiarem i warto wsłuchiwać sie w organizm. Ja z reguly szybko wracam do sil po operacjach I tym razem Tez tak bylo po cc ale kazda powinna słuchać swojego ciala tak samo ze współżyciem czy zajściem w kolejna ciąże po cc itd.17.03.2017Sofia
-
po pierwszej ciazy jeszcze z noworodkiem wykonywalam proste cwiczenia, ale moj polog trwal 3 tyg.. nie bylo bolu i komplikacji.. po 2 miesiacach biegalam, po 3 rower.. nie wiem jak bedzie teraz wiec nic nie planuje.. po cc moze byc ciezej - kolezanka sie wziela za cwiczenia i jej sie blizna rozjechala okropnie, wiec pewnie wszytsko zalezy, i takie rzeczy chyba zawsze trzeba konsultowac z lekrarzem.. mi po porodzie sn lekarka zapowiedziala ze minimum pol roku przerwy do nastepnego dzidziusia.. a zaszlam po 8 miesiacach i tak sie czuje jakbym byla ciagle w ciazy od kolo 3 lat
i dla organizmu to mega wysilek.. moze gdyby nie te 30 a 25 lat to tez inaczje bym to zniosla- ale ciesze sie ze to juz koniec i koniec rozmnazania bo 3 ciaza by mnie zabila;P
KlaraS lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm