Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję kolejnym Mamusiom!
Dziewczyny śliczne opisy porodów... aż sama nie moge się doczekać swojego!
Ale za to mam newsy ze szpitala w którym będę rodzić... otóż:
Wróciłam właśnie z kontrolnego ktg - wszystko w porządku, tętno Malutkiej w normie, skurczy jako takich brak (coś tam się pisało ale bardzo niewiele i marnej jakosci) no i dziś po raz pierwszy była strasznym leniuszkiem bo mało co się ruszała... moze zbiera siły na akcję porodowa?? Hihi... lekarz co oceniał ktg powiedział żebym w czwartek się zgłosiła już na IP do szpitala na indukcje. Najpierw badanie szyjki, usg, potem cewnik foleya na 24 h zakładają i powinien zacząć się poród, jeśli nie to oksytocyna.. trochę się zaczynam stresować że może to wszystko za wczesnie skoro dziecko samo nie chce zacząć wychodzić, przecież jest +- 2 tyg tolerancji, a u mnie dziś jest 5 dni po terminie z miesiączki a dopiero 2 dni po terminie z usg... ale z drugiej strony sobie myślę że lepiej być pod kontrolą niż coś przegapić.... tylko też zawsze miałam takie wyobrażenie że poród sam się zacznie i po prostu pojadę i urodze, a tu indukcja... ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 16:47
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualny
-
karolyn wrote:Zdjęcia Tomka są na naszej grupie na FB, tu nie chcę wstawiać
To mój brzuch 3 dni po porodzie:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b98e9b299bf6.jpg
Dziewczynki, mialam wlasnie wizyte poloznej. Skorygowala pare moich bledow przy karmieniu...i wiecie co...bylam pewna, ze Malutka gleboko zasysa sutek..ale nie...ma jeszcze glebiej go zasysac!jak to polozna powiedziala: jak glodny czlowiek, ktory chce zjesc od razu pol wielkiego hamburgera:)eforts lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Hej trochę mnie nie było
ale wypadliśmy z kwietnia
Aleksander urodził się 30.03.2017 O 19.50
3920 I 57 cm:) (termin był na 1.04.2017)
Taśka22, Monna, Jagah, Lokokoko, IGA.G, sy__la, Aga1991, Vero, Kasialudek, pati87, eforts, kasieniaczek, MyHappy, nutella_, misKolorowy, niania.ogg, Justyna Sz, Kjopa3, slodka100 lubią tę wiadomość
6 CS pierwszy z clo i pregnyl
30.03.2017 - Aleksander ❤️
13.01.2015 - Anastazja ♡ -
Dziewczyny a ja mam jutro wizytę. Zamierzam wyżalić się mojej ginekolog jak jej szpital potraktował mnie gdy przyjechałam w bólach, a oni mnie wyśmieli. (zastój moczu w nerce, silne zapalenie pęcherza)
No i będę pytać co i jak gdybym nie urodziła do 26.04.
Nadal mam nadzieję że coś się ruszy.
Tak się dzisiaj nagimnastykowałam:D depilatorem pojechałam nogi, a maszynką tamto miejsce, którego już dawno nie widziałam.ślicznie, gładko, schludnie. Dodatkowo poswiecilam troche czasu na paznokcie u rąk i nóg. I czuję się fajnie
I taka mogę rodzić. Nawet zaraz.
Ale nieeee... Bo moja córka pewnie zdecyduje się wyjść gdy wszystkie kłaczki odrosną.Milka1991, Donia12 lubią tę wiadomość
-
Monna, dziękuję Ci za ten wpis
Masz rację, różnie już może być na tym etapie. Lepiej byc juz pod kontrolą. Moja koleżanka miała termin na 11.04, a w nocy 16.04 odeszły jej zielone wody i nic nie wskazywało na to że coś jest nie tak. Z kolei inna koleżanka rodziła w tej samej klinice co ja będę rodzić i na nią ani nie podzialal cewnik, ani oksytocyna i kolejnego dnia większa dawka oksytocyny... cc się skończyło, ale zadowolona bardzo. Także nie ma reguły na nasze Dzieciaczkidziś poskacze na piłce pochodzę sobie na schodach i zobaczymy... bardzo możliwe że jeszcze w tym tygodniu będę tulić naszą Córeńkę
Monna, Donia12 lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Czincja- gratulacje, a synek Aleksander - dosc spory chlopaczek
Duzo zdrowka dla Was, i powodzenia
* * *
Fajnie, ze dzisiaj ruszyly takie wesole i troche zalegle wiadomosci o dzieciaczkachLista coraz mniejsza, tematy wyprawkowe zniknely, zostaly tylko oczekujace i przebierajace nogami szalone kobiety wypatrujace porodu, no i nowe dylematy rozpakowanych Mamusiek. Jak narazie stwierdzam, ze najgorzej opanowac to karmienie, zapewne z czasem wyjda inne tematy.
Mnie dzisiaj dopadla taka slabosc, ze mialam ponad godzinna drzemke. Za to popoludniu sie ogarnelam i wysprzatalam dwie kanapy, odkurzone, odswiezone i pachnace
karolyn- faktycznie, porodzik na pelny lajcie, a mimo wszystko szycie, tzn. bylo pekniecie czy naciecie, i czy duze? (jesli to zbyt osobiste, odpusc odpowiedz)
pati- poczekaj ze zdjeciem brzucha, dla mnie pierwsze wiarygodne foto bedzie po tygodniu od porodu, bo przez pierwsze dni najwiecej obkurcza sie macica i narzady jeszcze sie powoli przesuwaja na swoje miejsceZreszta, taka kruszyne urodzilas, ze na pewno nie bedziesz miala powodow do zmartwien.
Taska- no szczerze zazdroszcze planu, a wlasciwie to skrocenia tego okresu oczekiwaniaot co, pomaszerujesz, jeszcze troche gimnastyki przed koncem i moze pojdzie naturalnie.
bobas- musisz jeszcze swoje odczekac, chociaz wyobrazam sobie, ze kazdy kolejny dzien jest coraz ciezszy, nic nie poradzisz, Wiktor to wyjatkowy uparciuch, no dzieciak ma charakter -
My po ktg. Lekkie skurcze sa ale jeszcze nic specjalnego. Gin powiedzial,ze w czwartek posprawdzam maluszka wagowo i jeśli nic nie ruszy to przyszły tydzien na szpital. Jak tak wolno wszystko pojdzie to jak nic w maju urodze
;(
-
Niebieskaa ja Tez zaskoczona brzuch a prawie nie ma tylko skóra nie ujedrniona wiec zabieram sie zaraz za cwiczenia
Czy zniknęła wam juz linea negra ??? Ja wciąż mam i mysle kiedy juz zniknielato tuż tuż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 18:08
Niebieskaa lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Dziękuję bardzo za wszystkie mile słowa. Jesteście kochane:-* Jeśli chodzi o mona wagę to jest chyba kiepsko..do porodu ważyłam 92 a dzisiaj 81kg. Brzuch nadal mam... Mniejszy ale jest. Przez ten brzuchol bardziej boli mnie szew bo mi na niego opada. Dzisiaj byłam na zdjeciu szwów i położna powiedziała ze jeszcze jestem mega opuchnięte. Obym wróciła do swojej wagi... Jeszcze długa droga przede mną...
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Jagah wiem wiem.. każdy mi mówi ze do terminu jeszcze trochę.. tylko cóż dużo mówić.. chodzę i wyglądam jak słoń.. zaczęły się rozstępy.. dzieciak wielki .. pod opieką mam szalonego półtora rocznika.. wszyscy się bali ze nie donosze a ja jeszcze przenoszę..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Pytanie do mamus rozpakowanych
Ktore pieluszki 1 są najmniejsze?
Pytam bo mam pampersy i moja corcia to chudzinka i kupka jej bokiem dzis wyleciala.
Wydaje mi sie ze ktoras kiedys pisala ze dada little one sa mniejsze od pampersow ale nie jestem pewna. Pomozcie -
Monna, mrskulka Gratulacje dziewczyny!
JustynaSz Super chłopak z tego Twojego Maćka
karolyn O żesz kurka! 3 dni po porodzie? WOW RewelacjaMój już też wygląda dobrze, ale ja 10 dni po, a nie 3.
Czuncja Gratulacje Kochana i dużo zdrówka dla Aleksandra. Piękne imię
Pati Mamy pampersy, dady i happy. Najmniejsze są happy i mają największe wycięcie na pępek. Nie trzeba ich zawijać nawet przy mojej kruszynie. Dady są bardzo podobne rozmiarowo do pampersow.
Powiem Wam dziewczyny, że po wyjściu ze szpitala już miałam o 4 kg mniej niż przed ciążą. Nogi i uda mi schudly nieco i widzę znaczną poprawę w wyglądzie warg sromowych, które wcześniej miałam przerośnięte. Nie wiem jakim cudem, ale się zmniejszyły i wyglądają lepiej niż przed porodem. Nic tylko w ciążę zachodzić
Niebieskaa, Milka1991, mada87, eforts, Kjopa3, Monna lubią tę wiadomość
-
Vero ja miałam Linea Negra ale tylko od pępka w dół. Nadal jest ale z dnia na dzień coraz bledsza
Dziewczyny jaki macie pomysł na brzuch ? Mój jest co prawda płaski ale właśnie nie jedrny . Chyba nie wierzę w jakieś kremy itd A bardziej ćwiczenia. Jak myślicie ? Chciałabym zacząć brzuszki ale mięśnie mojego brzucha chyba jeszcze nie do końca się zeszły i Noe chciałabym zrobić sobie krzywdy...