Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kochane, mi te 3 dni po terminie dłużyły sie niesamowicie i były powodem spadku nastroju. Domyślam sie co przeżywacie, ale spotkanie z Waszyni cudami zbliża sie wielkim krokami! Trzymam za Was kciuki z Mariancia.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieskaa wrote:Dziewczyny kochane, mi te 3 dni po terminie dłużyły sie niesamowicie i były powodem spadku nastroju. Domyślam sie co przeżywacie, ale spotkanie z Waszyni cudami zbliża sie wielkim krokami! Trzymam za Was kciuki z Mariancia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 09:14
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Omon trzymam kciuki za dzisiejszą Twoją wizytę w szpitalu. Mam nadzieję, że trafisz na konkretnego lekarza który Cię zbada i rozwieje wszelkie wątpliwości. Czekamy na wiadomości.
Donia ja to byłam zła po paru godzinach,że nic nie robią z moim rozwarciem żeby ruszyło i miałam zamiar czekać do rana i uciekać a mój P to chciał już w nocy mnie zabierać i zawieźć do innego szpitala. Mam nadzieję, że coś ruszą u Ciebie i zaraz wyjdziesz z maluchem do domku.
Niebieska myślę o Tobie jak patrzę na mój brzuchJest taki jak Twój przed porodem i zastanawiam się czy tam jakaś chrupka jeszcze nie została
Niebieskaa, eforts lubią tę wiadomość
-
My sie witamy po pierwszej nocy w domku
Od razu z pytaniem z cyckowego frontu. Jak karmie mala, to staram sie z dwoch piersi, po jednej marudzi... Ale juz od wieczora lewa pers jest twarda przy brodawce pomimo tego, ze widze i slysze, ze mala je, bo w kapturkach jest mleko, a laktator nie jest w stanie z tej piersi juz nic po jedzeniu odciagnac - wnioskuje wiec, ze jest pusta. Czy takim stwardnieniem nalezy sie martwic? Boje sie, ze to poczatek zastoju, boli lekko przy ucisku. Nawalem tego bym chyba nie nazwala...
Czy między karmieniami na górze twardnieją Wam piersi? W której dobie miałyście nawał pokarmu? -
Witam sie po świętach nadal w dwupaku
Dzisiaj wypada nasz termin tp a tu CISZA, jedynie lekkie bóle pleców i ciągła ochota spania. Niedawno co wstałam a bym najlepiej poszla jeszcze spac.
Dzisiaj popoludniu idziemy na KTG oby cos pokazało o mnie zostawili...Wczoraj koleżanki mnie pocieszyly,ze one swoje maluszki prawie 10 dni po terminie urodziły...aaaaa. Powoli zaczynam sie nastawiac na 25 i wyciągnięcie siła Karola bo jak widac po dobroci nie chce -
Wanda1986 wrote:Ilae wygląda na lekki zastój. Nalej sobie cieplej wody (takiej zeby byla goraca ale nie parzyla)do małej butelki i turlaj po tym miejscu kiedy mała pije. Możesz też wypić meliske bo ułatwia wypływ mleka.
Mogę odciągnąć laktatorem teraz póki mała śpi, do uczucia ulgi? -
Donia12 wrote:Nutella i co z Julką?
Dzięki, ze pytaszMilka1991, eforts, ilae, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Ilae ja tak miałam chyba w 4sobie. Piersi u góry były twarde ale mały sobie poradził. Przystawiałam na żądanie, porządnie się nawału. Teraz mam bardziej miękkie te zgrubienia zeszły po dobie ale jeśli coś by mi mocniej dokuczało to bym działała. Masowałam przed karmieniem delikatnie w stronę sutka.
ilae lubi tę wiadomość
-
Wczoraj wieczorem do filmu zjadlam kisiel cytrynowy, i mialam takie wygibasy w brzuchu, wiecie - wlaczyla sie nadaktywnosc Orzeszkowej + twardnienie brzucha, a nocka cudownie przespana, bez zadnych akcji. Nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie, ze znowu wszystko rozpocznie sie w nocy, i jak rano wybudza mnie budzik to juz wiem, ze przede mna kolejny dzien w dwupaku
I teraz tak, dopiero w piatek rano pojawi sie moja Mama, a pozniej popoludniu mam magiczna wizyte u poloznej. To zapewne dotrwam do konca tygodnia, ba! Terminu jak nic! Wiem, ze roznie bywa i wszystkie jestesmy na wylocie, ale nie mam wielkich zludzen ani oczekiwan przed szybszym rozwiazaniem
nutella- fajnie, ze z Julcia lepiej, zuch dziewczyna!Udanej sesji foto!
Lokokoko- juz po swietach, odejdz od stolu i daj cynka co u Ciebie!
Omon- kciuki za dzisiejsze podejscie w szpitalu, obyscie wszystko zalatwili na plus dla Waszej dwojeczki, trzymaj sieLokokoko lubi tę wiadomość
-
Omon tak jeszcze sobie pomyślałam, że mi zawsze mierzono miednice czy dam radę wypchnac małego. I mimo usg lekarz wysyłał mnie na ten pomiar. Ciekawe dlaczego Ci tego nie zlecił no ale z drugiej strony na pewno sobie tego nie wymyślił
Ilea rozgrzeje przed karmieniem i masujące w stronę sutka tak jak mówią dziewczyny.
Nutella dobrze ze u Was już lepiej!!!
Dziewczynki nie ma innej opcji i na Was przyjdzie pora aczkolwiek wiemy co czujecie oczekując
Ja nadrabiam sprzątanie i ogarniam po kolei wnętrza szaf, sprzatalam je jak się wprowadziliśmy w lutym ale kurz wychodzi jak głupiilae lubi tę wiadomość
-
Mi się przyplątalo zapalenie pęcherza moczowego. Takze nie dość ze mam mocne bole skurczowe macicy. To i bol pecherza w szczególności podczas i posiusianiu.
Dr dal mi furaginum. -
Z opóźnieniem, ale daję znać, że Tymoteusz jest z nami
Poród siłami natury 9.04. (40 tc). Syn cały i zdrowy, 56 cm i 3580 g
Lekarz na USG w 39 tc straszył, że dziecko będzie powyżej 4kg
Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie i te jeszcze oczekujące również!Jagah, Donia12, niania.ogg, pati87, Milka1991, sallvie, nutella_, Justyna Sz, IGA.G, Vero, eforts, mada87, MyHappy, lis87, sy__la, Aga1991, Monna, kasieniaczek, Kasialudek, slodka100, Lokokoko, Kjopa3, misKolorowy, Marsylia lubią tę wiadomość
Termin wg USG - 5 kwietnia, synek vel bokser Tymoteusz.
27 tc - moja waga 8,5 kg do przodu, syn - 1,008 kg -
a ja wychodzę na własne żądanie do domu bo oni JAKĄŚ decyzję będa podejmować dopiero pod koniec tygodnia. Czyli pewnie w piątek powiedzą że w poniedziałek założą cewnik
tylko się zdrażniłam... Na jutro się umówiłam na KTG w klinice w której chciałam rodzić. Mam nadzieję że coś więcej się od nich dowiem. Przynajmniej dziecko będzie szczęśliwe że wróciłam
Jagah, niania.ogg, eforts, mada87, sy__la, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Teraz szykuje buty i chce iść na dwór.
Helenka też po kilka razy dziennie łapie za kurtkę, bo ma swój wieszak niziutkoDzisiaj już biedna w końcu wyjdzie, bo wygląda na to, że przeziębienie już za nami. Z tej okazji poszalejemy sobie w małpim gaju
Tylko biedny Julian jak miał katar tak ma. Ale znosi go dzielnie.
Pati, Marika jest śliczna. Gratulacjeeforts lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Donia12 wrote:a ja wychodzę na własne żądanie do domu bo oni JAKĄŚ decyzję będa podejmować dopiero pod koniec tygodnia. Czyli pewnie w piątek powiedzą że w poniedziałek założą cewnik
tylko się zdrażniłam... Na jutro się umówiłam na KTG w klinice w której chciałam rodzić. Mam nadzieję że coś więcej się od nich dowiem. Przynajmniej dziecko będzie szczęśliwe że wróciłam
Zrobiłabym tak samo. tyle, że mnie by tam dziś chyba krew zalała. co za ...no... członki. całe święta biedna tam przesiedziałaś bez sensu...https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
hej
wywołuję do tablicy mrskulka Twój termin już minąłczy tulisz już maluszka?
edit. ściągnęłam Cię myślami
serdeczne gratulacje Kochana !! dużo zdrówka dla Was
i wywołuję też loko co Ty tak ucichłaś? przypuszczamy że Filipek jest już w Twych ramionachdaj znać
Tak patrzę na pierwszą stronkę i ta lista już taaaka uboga a rozpakowanych już tyle że szok ;)jak ten czas zapitala...
ja też przed porodem miałam mierzoną miednicę
MyHappy, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyX
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:31
Milka1991, sallvie, Justyna Sz, Taśka22, Jagah, eforts, mada87, Niebieskaa, MyHappy, Aga1991, pati87, karolyn, Lokokoko, sy__la, Kjopa3, Donia12, misKolorowy, Marsylia lubią tę wiadomość