X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, mi te 3 dni po terminie dłużyły sie niesamowicie i były powodem spadku nastroju. Domyślam sie co przeżywacie, ale spotkanie z Waszyni cudami zbliża sie wielkim krokami! Trzymam za Was kciuki z Mariancia.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny kochane, mi te 3 dni po terminie dłużyły sie niesamowicie i były powodem spadku nastroju. Domyślam sie co przeżywacie, ale spotkanie z Waszyni cudami zbliża sie wielkim krokami! Trzymam za Was kciuki z Mariancia.
    Mi też się dłuuuuuuużą okropnie, a to już 5 dni!!! Też myślałam że może coś w nocy się zacznie ale wszystko co było się wyciszyło :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 09:14

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon trzymam kciuki za dzisiejszą Twoją wizytę w szpitalu. Mam nadzieję, że trafisz na konkretnego lekarza który Cię zbada i rozwieje wszelkie wątpliwości. Czekamy na wiadomości.

Donia ja to byłam zła po paru godzinach,że nic nie robią z moim rozwarciem żeby ruszyło i miałam zamiar czekać do rana i uciekać a mój P to chciał już w nocy mnie zabierać i zawieźć do innego szpitala. Mam nadzieję, że coś ruszą u Ciebie i zaraz wyjdziesz z maluchem do domku.

Niebieska myślę o Tobie jak patrzę na mój brzuch ;-) :-D Jest taki jak Twój przed porodem i zastanawiam się czy tam jakaś chrupka jeszcze nie została ;-)

Niebieskaa, eforts lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie witamy po pierwszej nocy w domku :)
    Od razu z pytaniem z cyckowego frontu. Jak karmie mala, to staram sie z dwoch piersi, po jednej marudzi... Ale juz od wieczora lewa pers jest twarda przy brodawce pomimo tego, ze widze i slysze, ze mala je, bo w kapturkach jest mleko, a laktator nie jest w stanie z tej piersi juz nic po jedzeniu odciagnac - wnioskuje wiec, ze jest pusta. Czy takim stwardnieniem nalezy sie martwic? Boje sie, ze to poczatek zastoju, boli lekko przy ucisku. Nawalem tego bym chyba nie nazwala...

Czy między karmieniami na górze twardnieją Wam piersi? W której dobie miałyście nawał pokarmu?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po świętach nadal w dwupaku :/
    Dzisiaj wypada nasz termin tp a tu CISZA, jedynie lekkie bóle pleców i ciągła ochota spania. Niedawno co wstałam a bym najlepiej poszla jeszcze spac.
    Dzisiaj popoludniu idziemy na KTG oby cos pokazało o mnie zostawili...Wczoraj koleżanki mnie pocieszyly,ze one swoje maluszki prawie 10 dni po terminie urodziły...aaaaa. Powoli zaczynam sie nastawiac na 25 i wyciągnięcie siła Karola bo jak widac po dobroci nie chce :(:(

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae wygląda na lekki zastój. Nalej sobie cieplej wody (takiej zeby byla goraca ale nie parzyla)do małej butelki i turlaj po tym miejscu kiedy mała pije. Możesz też wypić meliske bo ułatwia wypływ mleka.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Ilae wygląda na lekki zastój. Nalej sobie cieplej wody (takiej zeby byla goraca ale nie parzyla)do małej butelki i turlaj po tym miejscu kiedy mała pije. Możesz też wypić meliske bo ułatwia wypływ mleka.

Mogę odciągnąć laktatorem teraz póki mała śpi, do uczucia ulgi?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Nutella i co z Julką?
    Wydaje mi się, że jesteśmy na dobrej drodze, bo zjadła coś na sniadanie. Noc koszmarna. Teraz szykuje buty i chce iść na dwór.

Dzięki, ze pytasz :)

Milka1991, eforts, ilae, niania.ogg lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z Tośkiem lecimy na sesję :)

ilae, Lokokoko lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae ja tak miałam chyba w 4sobie. Piersi u góry były twarde ale mały sobie poradził. Przystawiałam na żądanie, porządnie się nawału. Teraz mam bardziej miękkie te zgrubienia zeszły po dobie ale jeśli coś by mi mocniej dokuczało to bym działała. Masowałam przed karmieniem delikatnie w stronę sutka.

ilae lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem do filmu zjadlam kisiel cytrynowy, i mialam takie wygibasy w brzuchu, wiecie - wlaczyla sie nadaktywnosc Orzeszkowej + twardnienie brzucha, a nocka cudownie przespana, bez zadnych akcji. Nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie, ze znowu wszystko rozpocznie sie w nocy, i jak rano wybudza mnie budzik to juz wiem, ze przede mna kolejny dzien w dwupaku :D

I teraz tak, dopiero w piatek rano pojawi sie moja Mama, a pozniej popoludniu mam magiczna wizyte u poloznej. To zapewne dotrwam do konca tygodnia, ba! Terminu jak nic! Wiem, ze roznie bywa i wszystkie jestesmy na wylocie, ale nie mam wielkich zludzen ani oczekiwan przed szybszym rozwiazaniem ;)

nutella- fajnie, ze z Julcia lepiej, zuch dziewczyna! :) Udanej sesji foto!

Lokokoko- juz po swietach, odejdz od stolu i daj cynka co u Ciebie! ;)

Omon- kciuki za dzisiejsze podejscie w szpitalu, obyscie wszystko zalatwili na plus dla Waszej dwojeczki, trzymaj sie :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon tak jeszcze sobie pomyślałam, że mi zawsze mierzono miednice czy dam radę wypchnac małego. I mimo usg lekarz wysyłał mnie na ten pomiar. Ciekawe dlaczego Ci tego nie zlecił no ale z drugiej strony na pewno sobie tego nie wymyślił :/

Ilea rozgrzeje przed karmieniem i masujące w stronę sutka tak jak mówią dziewczyny.

Nutella dobrze ze u Was już lepiej!!!

Dziewczynki nie ma innej opcji i na Was przyjdzie pora aczkolwiek wiemy co czujecie oczekując :)

Ja nadrabiam sprzątanie i ogarniam po kolei wnętrza szaf, sprzatalam je jak się wprowadziliśmy w lutym ale kurz wychodzi jak głupi :(

ilae lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się przyplątalo zapalenie pęcherza moczowego. Takze nie dość ze mam mocne bole skurczowe macicy. To i bol pecherza w szczególności podczas i posiusianiu.
    Dr dal mi furaginum.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• mrskulka Nowa

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opóźnieniem, ale daję znać, że Tymoteusz jest z nami :) Poród siłami natury 9.04. (40 tc). Syn cały i zdrowy, 56 cm i 3580 g :)
    Lekarz na USG w 39 tc straszył, że dziecko będzie powyżej 4kg ;)
    Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie i te jeszcze oczekujące również!

Jagah, Donia12, niania.ogg, pati87, Milka1991, sallvie, nutella_, Justyna Sz, IGA.G, Vero, eforts, mada87, MyHappy, lis87, sy__la, Aga1991, Monna, kasieniaczek, Kasialudek, slodka100, Lokokoko, Kjopa3, misKolorowy, Marsylia lubią tę wiadomość

Termin wg USG - 5 kwietnia, synek vel bokser Tymoteusz.
    27 tc - moja waga 8,5 kg do przodu, syn - 1,008 kg :)
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wychodzę na własne żądanie do domu bo oni JAKĄŚ decyzję będa podejmować dopiero pod koniec tygodnia. Czyli pewnie w piątek powiedzą że w poniedziałek założą cewnik :/ tylko się zdrażniłam... Na jutro się umówiłam na KTG w klinice w której chciałam rodzić. Mam nadzieję że coś więcej się od nich dowiem. Przynajmniej dziecko będzie szczęśliwe że wróciłam :)

Jagah, niania.ogg, eforts, mada87, sy__la, Lokokoko lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrskulka- o prosze, jakie ladne informacje po swietach :)

Serdeczne gratulacje i witamy Tymoteusza na swiecie <3
    Duzo zdrowia dla Was :)

ca1f3662b704601f6c130fd808a8bb55a9a5063d.jpg

Aga1991, mrskulka lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Teraz szykuje buty i chce iść na dwór.

Helenka też po kilka razy dziennie łapie za kurtkę, bo ma swój wieszak niziutko ;) Dzisiaj już biedna w końcu wyjdzie, bo wygląda na to, że przeziębienie już za nami. Z tej okazji poszalejemy sobie w małpim gaju :)
    Tylko biedny Julian jak miał katar tak ma. Ale znosi go dzielnie.

Pati, Marika jest śliczna. Gratulacje

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    a ja wychodzę na własne żądanie do domu bo oni JAKĄŚ decyzję będa podejmować dopiero pod koniec tygodnia. Czyli pewnie w piątek powiedzą że w poniedziałek założą cewnik :/ tylko się zdrażniłam... Na jutro się umówiłam na KTG w klinice w której chciałam rodzić. Mam nadzieję że coś więcej się od nich dowiem. Przynajmniej dziecko będzie szczęśliwe że wróciłam :)

Zrobiłabym tak samo. tyle, że mnie by tam dziś chyba krew zalała. co za ...no... członki. całe święta biedna tam przesiedziałaś bez sensu...

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

wywołuję do tablicy mrskulka Twój termin już minął ;) czy tulisz już maluszka? ;)
    edit. ściągnęłam Cię myślami :D
    serdeczne gratulacje Kochana !! dużo zdrówka dla Was <3

i wywołuję też loko co Ty tak ucichłaś? przypuszczamy że Filipek jest już w Twych ramionach ;) daj znać :)

Tak patrzę na pierwszą stronkę i ta lista już taaaka uboga a rozpakowanych już tyle że szok ;)jak ten czas zapitala...

ja też przed porodem miałam mierzoną miednicę ;)

MyHappy, Lokokoko lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:31

Milka1991, sallvie, Justyna Sz, Taśka22, Jagah, eforts, mada87, Niebieskaa, MyHappy, Aga1991, pati87, karolyn, Lokokoko, sy__la, Kjopa3, Donia12, misKolorowy, Marsylia lubią tę wiadomość

‹‹ 2091 2092 2093 2094 2095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ