X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la jutro Idziesz do profamilii? Widzę że oni też tydzień po terminie wywołują....

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monna wrote:
    Dziewczyny zapewne już poruszany był temat pieluszek z Lidla ale nie pamiętam Waszych opinii. Uważacie, że warto je kupować?
    Ja używam przy starszej czwórki na przemian z dada. Ja nic do nich nie mam- dla mnie są fajne szczegolnie na cieplejsze dni, bo nie sa grube. Ale znam też pare osob, ktore narzekaja.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah tragedii z bałaganem jeszcze nie mam, staram się na bieżąco coś ogarnąć w wolnej chwili, bo inaczej byłoby ciężko cokolwiek znaleźć w domu :) mąż odkłada gdzie indziej, ja gdzie indziej :) musimy się dostosować do nowej sytuacji. podziwiam mamy, które mają jeszcze starszaki!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah mi też nie sprawdzają szyjki :D i do tygodnia po tp nie będą jeśli nie będę krwawić. Sprawdzają wszystko tydzień po (KTG + USG) i jeśli wszystko jest ok to dopiero 2 tygodnie po tp wywołują (moooże idzie się ugadać na szybciej :)). Może jeśli nie urodzę dowiem się coś więcej 25.04 (wtedy mam zwykłą wizytę na zasadzie "jak się pani czuje?"). Mój termin porodu to 24.04.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 14:15

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Jak sobie radzicie same w ciagu dnia gdy małe nie chca spać ?
    Mój jest dosyć grzeczny, więc daje radę w sumie wszystko zrobić. Córcia też powoli wraca do siebie i coraz więcej mogę przy niej zrobić.
    Mlody jak nie śpi to "zajmuje się sobą": leży, podziwia, czasami wymaga czegoś więcej. :)

Vero lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też brzuch się spina często, zwłaszcza wieczorami i do tego mam takie uczucie ściskania na górze brzucha. Plus kłucie w szyjce. I chyba czop mi właśnie zaczął odchodzić ;)

atdcqps62brd8znj.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Jagah- dzięki za odpowiedź! :) U mnie maluch kokosi się po boku, raz z prawej, raz z lewej strony. Bałam się, że to miękkie podbrzusze to może znak, że dziecinka nawet nie myśli o ewakuacji ;) Tym bardziej, że nie czuję uciążliwego nacisku na szyjkę, o którym dziewczyny tutaj wspominały.

Fizycznie czuję się dobrze, wręcz bardzo dobrze. Czasami skurcz, czop odchodzi mi już chyba trzy tygodnie (o ile to czop :D ). Bywają dni, że ogarnia mnie straszne zmęczenie i to tyle. Śpię też dobrze :) Słabiej z psychiką, bo byliśmy mocno przygotowani na wcześniaka, a tu taki psikus. Żyjemy, jak na bombie i niekoniecznie optymistycznie nastraja mnie wizja wywoływania porodu, a w piątek powinnam zgłosić się do szpitala. Bardzo zazdroszczę wszystkim rozpakowanym, których dzieciaki wzięły Mamusie z zaskoczenia :D :D :D

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk u mnie też tak. Brzuch wysoko twatdy, a nisko miekusienki :-)

A bolą was wargi sromowe ? Głupie i krępujące pytanie, no ale...:-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Karolczyk u mnie też tak. Brzuch wysoko twatdy, a nisko miekusienki :-)

A bolą was wargi sromowe ? Głupie i krępujące pytanie, no ale...:-D
    Ja tam a dole mam wrażenie opuchniecia. Nie zaglądam żeby się nie denerwować :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Ja tam a dole mam wrażenie opuchniecia. Nie zaglądam żeby się nie denerwować :P
    ja tak samo :P ale nie boli

atdcqps62brd8znj.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie tak jakby ciągnie. Kulalam tam, ale nic nie widzę innego :-D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już powoli dość. Liczyłam, że dziś usłyszę jakieś pozytywne wiadomości, a tu nic się nie zmienia. Na ktg cisza, w badaniu do porodu daleko, a na usg 3900g. Boję się tej wagi malucha. Byłam nastawiona na sn, a coś czuje że mogę o tym zapomnieć....zresztą nie chciałabym rodzić ponad 4 kg malucha.

Także cicho, głucho, humor kiepski.
    Czuje się jak słoń. Mam dość.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie numero duo ( czy jakoś tak:-D)np teraz siedzę se elegancko jem loda i czuję taki jakby skurcz i ruchy główki Filipka. Skurcz i ruchy główki czuję w tym samym miejscu. I teraz mega uczucie na dwójkę... to co to w końcu ruchu główki powodują skurcz? Czy skurcz powoduje ruchy główki ?:-D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę spamu.

I mam jeszcze jedno przemyślenie. Np czutlm że jakaś dziewczyna nie zauważył odejsia wód w ogóle. I w nocy poczuła paexie na odbyt i miała niemalże pełne rozwarcie (tyle,zs ona była w szpitalu) np i zaczęła rodzić.

No a ja zaś martwię się,ze też nie zauważa zachce mi się dwójki i np wypre dziecko tylko do połowy. W sensie główkę i ta glowka będzie w pochwie mojej. Bo resztę nie będę czuła parcia. I boej się,sw udusze Filipa.

Tylko się nie śmiać!!! Po prostu zbyt długo zem w ciąży i mam zbyt wiele czasu na gdybamie.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella moja tez grzeczna leży sobie patrzy dookoła ale ja zawsze jakoś tak zle sie z tym czuje ze wtedy musiałabym cos ogarnąć :) wole z nią poleżeć i popatrzeć na nią heheh za to nauczyłam sie brać mega szybki prysznic ;)

eforts, niania.ogg lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    Nutella moja tez grzeczna leży sobie patrzy dookoła ale ja zawsze jakoś tak zle sie z tym czuje ze wtedy musiałabym cos ogarnąć :) wole z nią poleżeć i popatrzeć na nią heheh za to nauczyłam sie brać mega szybki prysznic ;)
    Gdybym tak robiła to przy dwójce dzieci nic bym nie zrobiła :P

Ale rozumiem ciebie :) tez lubie polezec, popatrzec i potulic sie :)

eforts, niania.ogg lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj smieszek ❤
    Było zdjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 08:47

sallvie, Lokokoko, Taśka22, aniołkowa mama, Milka1991, IGA.G, Justyna Sz, Vero, eforts, Jagah, mada87, Kjopa3, vitae13, Yammi, niania.ogg, MyHappy, Reni1982 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusią :-* :-* :-* .

Przepraszam za mały odzew wczoraj wyszliśmy do domciu , aż płakałam ze szczęścia , że będę w domu z dziećmi i mężem .

Co do spania maluszków , w szpitalu Ania długo spała tu w domu w nocy chyba z 5 razy wstawałam w dzień za to dużo śpi.

Hej hej kochane :-* :-* :-* :-* :-* .

Powiem wam że nie ma to jak w domu noc nie przespana Ania marudziła , dziś byłam załatwiać kardiologaboze nie uwiezycie dosyć że trzeba czeka2c aż 4 miesiące na wizytę to i kasę wywalaj 250 zł . W szpitalu nie mam czego szukac w pobliskim oddalonym szpitalu też kardiologa nie ma trzeba w Lublinie szukać taka prywatna wizyta kosztuje 200 zł muszę poszukać może w końcu znajdę .Ogólnie samopoczucie dobre na dworzu zimno jak nie wiem , mąż jest w domu , dziewczynki jak chodzą koło Ani spiewaja jej piosenki , itp itd widac że Marysia bardziej jest za Anią , Gabrysia tak stanowczo do niej podchodzi . Grześ bardzo się cieszy że ma kolejną siostrę . Dziś nasz synek powiedział tak mama a wiesz co , a ja do niego co synku Mama powiem ci że taki mały czlowiek , a jak dużo szczeszczęściascia daje , tak wyraził się o Ani kochane nasze szczęście :-* :-* :-* :-* :-* .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ecdf1146d6b.jpg

sallvie, Lokokoko, Milka1991, Vero, eforts, Jagah, Kjopa3, vitae13, MyHappy, Monna, Marsylia lubią tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Fun&fit. są naprawdę maleńkie i mają ten paseczek, który się odbarwia gdy pieluszka jest mokra.

Kurcze na stronie rossmana pisza ze te zoltr maja wskazik wilgoci. A w tych fun fit nie pisza o tym wcale.
    Ale skoro piszesz ze fun fit to takie maz kupi.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la jeszcze mam jedno pytanie :) Robią w weekendy KTG w profamili? Bo chyba czułam się bezpieczniej jakbym mogła gdzieś podjechać w sobotę albo niedzielę i sprawdzić czy z małą jest ok. A obawiam się że u mnie może być problem.

nqtkpx9ivveu20mb.png
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ