Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monna wrote:Dziewczyny zapewne już poruszany był temat pieluszek z Lidla ale nie pamiętam Waszych opinii. Uważacie, że warto je kupować?
-
Jagah tragedii z bałaganem jeszcze nie mam, staram się na bieżąco coś ogarnąć w wolnej chwili, bo inaczej byłoby ciężko cokolwiek znaleźć w domu
mąż odkłada gdzie indziej, ja gdzie indziej
musimy się dostosować do nowej sytuacji. podziwiam mamy, które mają jeszcze starszaki!
-
Jagah mi też nie sprawdzają szyjki
i do tygodnia po tp nie będą jeśli nie będę krwawić. Sprawdzają wszystko tydzień po (KTG + USG) i jeśli wszystko jest ok to dopiero 2 tygodnie po tp wywołują (moooże idzie się ugadać na szybciej
). Może jeśli nie urodzę dowiem się coś więcej 25.04 (wtedy mam zwykłą wizytę na zasadzie "jak się pani czuje?"). Mój termin porodu to 24.04.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 14:15
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Vero wrote:Jak sobie radzicie same w ciagu dnia gdy małe nie chca spać ?
Mlody jak nie śpi to "zajmuje się sobą": leży, podziwia, czasami wymaga czegoś więcej.Vero lubi tę wiadomość
-
Aga, Jagah- dzięki za odpowiedź!
U mnie maluch kokosi się po boku, raz z prawej, raz z lewej strony. Bałam się, że to miękkie podbrzusze to może znak, że dziecinka nawet nie myśli o ewakuacji
Tym bardziej, że nie czuję uciążliwego nacisku na szyjkę, o którym dziewczyny tutaj wspominały.
Fizycznie czuję się dobrze, wręcz bardzo dobrze. Czasami skurcz, czop odchodzi mi już chyba trzy tygodnie (o ile to czop). Bywają dni, że ogarnia mnie straszne zmęczenie i to tyle. Śpię też dobrze
Słabiej z psychiką, bo byliśmy mocno przygotowani na wcześniaka, a tu taki psikus. Żyjemy, jak na bombie i niekoniecznie optymistycznie nastraja mnie wizja wywoływania porodu, a w piątek powinnam zgłosić się do szpitala. Bardzo zazdroszczę wszystkim rozpakowanym, których dzieciaki wzięły Mamusie z zaskoczenia
-
Ja mam już powoli dość. Liczyłam, że dziś usłyszę jakieś pozytywne wiadomości, a tu nic się nie zmienia. Na ktg cisza, w badaniu do porodu daleko, a na usg 3900g. Boję się tej wagi malucha. Byłam nastawiona na sn, a coś czuje że mogę o tym zapomnieć....zresztą nie chciałabym rodzić ponad 4 kg malucha.
Także cicho, głucho, humor kiepski.
Czuje się jak słoń. Mam dość. -
Pytanie numero duo ( czy jakoś tak:-D)np teraz siedzę se elegancko jem loda i czuję taki jakby skurcz i ruchy główki Filipka. Skurcz i ruchy główki czuję w tym samym miejscu. I teraz mega uczucie na dwójkę... to co to w końcu ruchu główki powodują skurcz? Czy skurcz powoduje ruchy główki ?Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Trochę spamu.
I mam jeszcze jedno przemyślenie. Np czutlm że jakaś dziewczyna nie zauważył odejsia wód w ogóle. I w nocy poczuła paexie na odbyt i miała niemalże pełne rozwarcie (tyle,zs ona była w szpitalu) np i zaczęła rodzić.
No a ja zaś martwię się,ze też nie zauważa zachce mi się dwójki i np wypre dziecko tylko do połowy. W sensie główkę i ta glowka będzie w pochwie mojej. Bo resztę nie będę czuła parcia. I boej się,sw udusze Filipa.
Tylko się nie śmiać!!! Po prostu zbyt długo zem w ciąży i mam zbyt wiele czasu na gdybamie.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Nutella moja tez grzeczna leży sobie patrzy dookoła ale ja zawsze jakoś tak zle sie z tym czuje ze wtedy musiałabym cos ogarnąć
wole z nią poleżeć i popatrzeć na nią heheh za to nauczyłam sie brać mega szybki prysznic
eforts, niania.ogg lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Vero wrote:Nutella moja tez grzeczna leży sobie patrzy dookoła ale ja zawsze jakoś tak zle sie z tym czuje ze wtedy musiałabym cos ogarnąć
wole z nią poleżeć i popatrzeć na nią heheh za to nauczyłam sie brać mega szybki prysznic
Ale rozumiem ciebietez lubie polezec, popatrzec i potulic sie
eforts, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Moj smieszek ❤
Było zdjecieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 08:47
sallvie, Lokokoko, Taśka22, aniołkowa mama, Milka1991, IGA.G, Justyna Sz, Vero, eforts, Jagah, mada87, Kjopa3, vitae13, Yammi, niania.ogg, MyHappy, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluje nowym mamusią :-* :-* :-* .
Przepraszam za mały odzew wczoraj wyszliśmy do domciu , aż płakałam ze szczęścia , że będę w domu z dziećmi i mężem .
Co do spania maluszków , w szpitalu Ania długo spała tu w domu w nocy chyba z 5 razy wstawałam w dzień za to dużo śpi.
Hej hej kochane :-* :-* :-* :-* :-* .
Powiem wam że nie ma to jak w domu noc nie przespana Ania marudziła , dziś byłam załatwiać kardiologaboze nie uwiezycie dosyć że trzeba czeka2c aż 4 miesiące na wizytę to i kasę wywalaj 250 zł . W szpitalu nie mam czego szukac w pobliskim oddalonym szpitalu też kardiologa nie ma trzeba w Lublinie szukać taka prywatna wizyta kosztuje 200 zł muszę poszukać może w końcu znajdę .Ogólnie samopoczucie dobre na dworzu zimno jak nie wiem , mąż jest w domu , dziewczynki jak chodzą koło Ani spiewaja jej piosenki , itp itd widac że Marysia bardziej jest za Anią , Gabrysia tak stanowczo do niej podchodzi . Grześ bardzo się cieszy że ma kolejną siostrę . Dziś nasz synek powiedział tak mama a wiesz co , a ja do niego co synku Mama powiem ci że taki mały czlowiek , a jak dużo szczeszczęściascia daje , tak wyraził się o Ani kochane nasze szczęście :-* :-* :-* :-* :-* .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ecdf1146d6b.jpgsallvie, Lokokoko, Milka1991, Vero, eforts, Jagah, Kjopa3, vitae13, MyHappy, Monna, Marsylia lubią tę wiadomość
-
niania.ogg wrote:Fun&fit. są naprawdę maleńkie i mają ten paseczek, który się odbarwia gdy pieluszka jest mokra.
Kurcze na stronie rossmana pisza ze te zoltr maja wskazik wilgoci. A w tych fun fit nie pisza o tym wcale.
Ale skoro piszesz ze fun fit to takie maz kupi.