X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2e89df1bfa7293eamed.jpg

Jagah, Taśka22, Justyna Sz, kasieniaczek, sallvie, pati87, Yammi, Donia12, Lokokoko, mada87, Vero, eforts, Milka1991, lis87, nutella_, MyHappy, itania, Monna, vitae13, Wanda1986, Kjopa3, niania.ogg, slodka100, sy__la, Marsylia lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pod koniec ciąży okolo 36tc spuchly palce u rak i nadal mam spuchniete bo probowalam dzis obraczke i pierscionki nalozyc i lipa.
    Ciekawe kiedy ta opuchlizna mi zejdzie?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Jagah Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oeeeesuuu! ale wrzucacie slicznosci <3

Biszkopciku- mowie Ci, ten porod to nagroda od losu za wszelkie przeszkody! Bardzo sie ciesze, ze u Was wszystko dobrze :)

ilea- a myslalam o Tobie ostatnio, w zwiazku z ta hustawka nastrojow. No coz, emocje lubia mieszac w glowie, a KP nie jest najwazniejsze w zyciu mlodej Mamy. Dobrze, ze facet Cie wspiera i jest wyrozumialy, to spory plus. Jesli chodzi o bolace piersi to moga to byc poczatku zastoju, pomimo ze laktatorem malo sciagasz. Jak chcesz uchronic sie przed zapaleniem to musisz przykladac czesciej dziecko do bolacej piersi, Wiki jednoczesnie odetka kanaliki, jak i pobudzi ssaniem piers do produkcji mleka. Trzymaj sie dzielnie <3

bobas- jestes miedzy mlotem a kowadlem, bo wiadomo, koncem ciazy zaleca sie intensywny ruch / seks, aby wywolac i przyspieszyc ta akcje, ale trudno komus tak doradzac jak jest problem z przezyciem kazdego kolejnego dnia :P Przydalby sie konkretny masaz szyjki albo mocne skoki na pilce, w tym jest sila :D

Biszkopciki, ilae lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk przepraszam miałam napisać o wywoływanie porodu na Kamińskiego, ale problemy brzuszkowe Michałka nie pozwoliły na wejście na forum... :/
    Leżały ze mną dwie dziewczyny po terminie, mieli u nich wywoływać poród, więc codziennie musiały być na czczo przed próbą oxy i codziennie około 13-15 słyszały, że jednak mogą zjeść, bo porodowka przepełniona i nie ma dla nich miejsca, u jednej poród w końcu zaczął się naturalnie i cale szczęście,bo miała już zielone wody. Druga jak ja wychodziłam, to doczekała się wywołania w 15 dniu po terminie i to dlatego, że na dyżur przyszła lekarka,która ją przyjmowała do szpitala z powodu malej ilości wód plodowych, dla innych lekarzy to nie był problem i przez 5 dni jej pobytu w szpitalu nikt nawet nie chciał zrobić kontrolnego usg, bo przecież wystarczy ktg, dziewczyna była załamana, bo tak martwił się, czy z córeczką wszystko dobrze... Generalnie dla większości lekarzy to jeśli ktg wychodzi ok, to jesteś ostatnia w kolejce do porodu i jeśli znajdą czas to się tobą zajmą.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    bobas- jestes miedzy mlotem a kowadlem, bo wiadomo, koncem ciazy zaleca sie intensywny ruch / seks, aby wywolac i przyspieszyc ta akcje, ale trudno komus tak doradzac jak jest problem z przezyciem kazdego kolejnego dnia :P Przydalby sie konkretny masaz szyjki albo mocne skoki na pilce, w tym jest sila :D
    Muszę Cię zmartwić - cały wczorajszy wieczór skakałam na piłce i jedno wielkie g... z tego wyszło. Mama wrażenie że to to mycie okien, podłóg i te skakania to idą na marne. Dzisiaj lekarka doradziła seksy, przysiady i szczypanie brodawek... Ale u mnie seksy i szczypanie już były i jak widać efekty marne :/ Można łudzić się jeszcze tylko przysiadami - w najgorszym wypadku spalę kilka kalorii ;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa wywołuję Cię do relacji live! Tylko mi tu nie pisz, że już masz malutką na cyckach, bo normalnie nie uwierzę :D

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomalowałam paznokcie na kolor śliwka Węgierka i podoba mi sie :-D

Dziewczyny jeszcze raz zadam pytanie. Np sika sobie i uywakac mięśni Kegla jestem w stanie zatrzymać strumień moczu w konsekwencji przestaje on płynąć... no i do sedna. Wód płodowych nie da się zatrzymać nawet jak zacisns mięśnie Kegla ?:-D

Cmia mnie plecy coraz to dziwniej. Czyli rozpoczynam serie "tak głupia myśl,ze to już a to tylko Twoje ciało bwi się z Tobą w opóźnione Prima aprilis",

eforts, Taśka22 lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia- no cholera wie na co czeka Twoja szyjka :D pozostaje Ci chyba najesc sie sliwek ku naturalnemu oczyszczaniu, w ostatecznosci czopki glicerynowe albo olej rycynowy :D Zycze Ci, by spelnily sie Twoje nadzieje i ten dzien 24 byl strzalem na porodowce ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcie Laura jest cudowna <3

Donia ja myślę że u aniolkowej jest już dokładnie tak jak piszesz ;)

Biszkopciki lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa pewnie mozna juz gratulować !!! Ale poczekam trzymam kciuki poki co :))

dziewczyny piękne maluszki wrzucę tez moja na chwile ale pózniej usune zdjęcie ;)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie leze. Rozwarcie 9 cm :) była kąpiel i epidurap przy 8 cm.

MyHappy, eforts, mada87, Vero, Niebieskaa, lis87, Taśka22, Justyna Sz, kasieniaczek, Milka1991, pati87, Kjopa3, sy__la lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi , ilae , Biszkopciki - ale śliczne te Wasze pociechy :) <3

Biszkopciki, ilae lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    No to sobie leze. Rozwarcie 9 cm :) była kąpiel i epidurap przy 8 cm.
    9 cm i Ty leżysz? :) Ja przy 9 cm to myślałam, że ich tam wszystkich pozabijam jak kazali się położyć do przebicia pęcherza :) Dobra jesteś :D
    Nieustająco trzymam kciuki! Finał zbliża się wielkimi krokami - zaraz będzie wiadomo jak to Szczęście wasze wygląda i ile ma włosków :D

MyHappy, aniołkowa mama, Jagah, Milka1991 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko love you :)

Aniolkowa to teraz ze dwa parcia i po robocie :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    9 cm i Ty leżysz? :) Ja przy 9 cm to myślałam, że ich tam wszystkich pozabijam jak kazali się położyć do przebicia pęcherza :) Dobra jesteś :D
    Nieustająco trzymam kciuki! Finał zbliża się wielkimi krokami - zaraz będzie wiadomo jak to Szczęście wasze wygląda i ile ma włosków :D

Ja przy 9cm to modliłam się już o koniec i ani mi w głowie nie było by wziąć do ręki telefon ;D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie nudzi :p ale do 8 cm przed zzo było tragicznie. O 18 sprawdza czy jest 10

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to można rodzić! :D

atdcqps62brd8znj.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    A mi sie nudzi :p ale do 8 cm przed zzo było tragicznie. O 18 sprawdza czy jest 10
    Aniołkowa,

Lov ya

❤️❤️❤️

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy mieć pierwszego Byczka :) a raczej pannę byczkową:)

nqtkpx9ivveu20mb.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż je moje biszkopty i czyta gazetę. :)

Justyna Sz, eforts, Vero, Donia12, MyHappy, ilae, pati87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ