Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też po wizycie już ale mam jakieś mieszane uczucia. usg nie zrobiła bo miałam tydzień temu to stwierdziła, że nie ma sensu tak często
także dalej żyć będę w niepewności czy wszystko dobrze się rozwija.
dostałam zwolnienie na 3 dni żeby odpocząć i zaobserwować czy moje kłopoty z oddychaniem ustąpią. Kazała zrobić dla pewności ekg, zapisała mi nospe i akard. Myślicie, że te leki sa bezpieczne w ciązy?
Zapytałam też co z pozostałymi badaniami bo mam zrobione tylko: glukoza, morfologia, tsh, hiv, toxo igg, vdrl i mocz to powiedziała, że więcej nie trzeba. ale ja czytałam, ze jeszcze kilka zostało i teraz nie wiem czy je robić czy nie
kolejna wizyta 22-09-2016 ale na szczęście chodzę też prywatnie i zamierzam się umówić na 06-09 albo 13-09.
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
Różowy Kordonku - wydaje mi się, że skoro po poronieniach podają bezpłatnie (bo dostałam bez żadnych kosztów) to i po porodzie powinni podać... jedno i drugie wymaga podania immunoglobuliny. Nie wydaje mi się, aby poronienie było ważniejsze od poroduMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
dziewczyny ledwo was nadrobiłam, może na weekend się będę bardziej udzielała. wróciłam do pracy i teraz bede siedziała do wieczora, bo dzisiaj przygotwanie sali, jutro rada i siedze do 21
jestem padnięta, nie wiem ile dam rade pracować bo dali mi tyle rzeczy na wrzesień ...
a niestety u mnie nie ma tak, ze jak dowiedzą się o ciąży to trochę odpuszczą. więc za dwa tyg muszę podjąć decyzję, albo daję radę albo l4
-
Pati u mnie tez pokazało sie jakieś kółko. Ale było wyraźnie widać gdzie jest ciałko żółte a to było jakieś dodatkowe koło zarodka. Lekarz mówi, ze będziemy to obserwować. Wydaje mu sie, ze mogła tak sie ułożyć pępowina. Mówił, aby sie nie denerwować. Jutro idę na wizytę kolejna z usg. Mam nadzieje, ze wyjaśni sie co to za alien koło mojego dzidziusia
i ze to nic złego
-
Czesc,
I ja po wizycie, maluszek 18,4mm
Serduszko pieknie bije, krwiaki sie zamienimy w skrzepy wiec wchlaniaja sie
Kolejna wizyta 23 wrzesnianiania.ogg, zofiiia, Szczęśliwa Mamusia, Maniuś, Niebieskaa, atat, nutella_, Antonelka, pati87, Milka1991, sy__la lubią tę wiadomość
III wizyta - 23 września
-
Ja tez po wizycie. Maluszek ma 2,7 cm.
Ma dwie półkule mózgowe, nóżki rączki serduszko.
Piękny!
Ale krwiak nadal rośnie. Mam się oszczedzac, ale co znaczy oszczedzac? Lezec caly dzien?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 00:05
niania.ogg, zofiiia, Szczęśliwa Mamusia, Donia12, Maniuś, Niebieskaa, nutella_, Antonelka, annak, pati87, Milka1991, sy__la, Magni lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
no to opowiem wam dzisiejszą moją historię... zadzwoniłam pod taki numer tu w uk gdzie rejestrują lekarza z nagłą pomocą, zapewniając mnie że bedzie usg specjalnie poprosiłam o translatora bo moj ang nie jest perfect. pani powiedziała że bede miałą scan i na 20 miałam pojechać jak sie okazało to był zwykły lekarz pierwszego kontaktu który tylko mierzy cisnienie bada puls i temp mierzy jaak sie okazało dał skierowanie na scan do szpitala wiec pojechałam. a tam okazało sie ze scanu nie bede miałą bo nie ma mi kto zrobić , na badanie ginekologiczne tez nie mam co liczyc za mniej niz 2h niestety nie mogłam tyle czekac na samo badanie bo szwagierka która zajeła mis ie dziecmi tez musiałą isc do domu ze swoimi maluchami ( mąż był w pracy) wiec udałam sie do domu i scan mam dopiero w piatek o 9:30 i tak ze udało mi sie wywalczyzc na piatek... i niech mi ktos powie ze anglia nie jest zacofanym krajem masakra . umrzesz a oni beda cie wysyłac do innych lekarzy a potem dadza ci termin kilka dni na orzeswietlenie by sprawdzic czy aby napewno umarłaś no tragedia....!!!! ahh musialam wyładować swoje nerwycóreczko czekamy na Ciebie
-
mam do was pytanie jeszcze dziewczyny orjetujecie sie moze jak to jest w polsce jesli mam działalnosc ale ona jest zawieszona ze względu na wychowawcze w styczniu mi sie konczy , ale czasie trwania tej opieki nad dzieckiem zaszłam w ciąże to czy przysługuje mi jakies przedłuzenie tego wychowawczego czy jak to wyglada ?córeczko czekamy na Ciebie
-
nie moge spac. juz kilka nocy z rzędu budze sie o 3 i nie śpię. zasypiam na nowo po kilku godzinach. strasznie mnie to denerwuje, bo juz jutro powrot do pracy i bede jak zombie. ide rano na badania. cala lista i wszystko prywatnie. ciekawe ile zostawię tam kasy.Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
nick nieaktualnyatat Leż i cały dzień naszykuj , sobie dużo jedzenia i wstawaj tylko na siku możesz zawsze przedzwonić i gina sie dopytać
.
Magni Ja mam podobnie , tylko że nie śpię przez mdłości .
Ja nie wiem jak ja jutro pójdę z Marysią do przedszkola jak tak źle się czuję , mdłości i zawroty głowy , a na 8.00 ją zaprowadzam i przed 13.30 , muszę już ją odebrać jutro w przedszkolu później mają rozpoczęcie roku szkolnego , wszystko co kupiłam trzeba od razu donieść farby itp najfajniejsze jest to , że nie mieli żadnych dni takiej adaptacji , i nie wiem jak ona tam wytrzyma te parę godzin na ciocię nie mam na co liczyć , mężowi mówiłam aby ją zawiózł tam przedszkole już od 6.30 otwierają , ale też ją tak budzić skoro świt no nic będę musiała jakoś dojść. Z mężem mam nadal ciche dni porozmawialiśmy , ale i tak to nic nie dało . Dziś samopoczucie takie sobie na nic nie mam sił. Strasznie chłodno z rana już jest zaledwie 9 stopni . Jak daleko macie moje drogie te wizyty , gratuluję z całego serca wam tak dużych maleństw i bijących serduszek :* :* , kciukam dziś za kolejne wizytujące. -
Ja dzisiaj tez nie pospałam - syn obudzil się po 1 - spać nie mógł i jak zombie łaził po domu. Położył się grubo po 3 dopiero. Za chwilę muszę zwlec go z łóżka bo mam wizytę o 8.20 i on tez musi jechać. Chyba będę musiała jeszcze iść do pediatry bo nie pamiętam w jakich proporcjach miesza się nebbud i berodual - do inhalatora. Ten kaszel krtaniowy go zameczy. Trzeba mu jakoś pomóc.