Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni,
Ależ masz przecudownego synka!!
Jest tak rozbrajający, że choćbyś mu już kotlety zaczęła podawać, to niczego to nie zmieni. To super gość (od razu widać!) i tak pozostanie bez względu na sposób karmienia.
Ja też jestem baaardzo daleko od wyłącznego kp. Ciągle trwa walka.
Co do pozycji, to u mnie najlepiej sprawdza się ta spod pachy. Też jestem po cc. Ona najmniej obciąża brzuch.
A we wzmacnianiu laktacji pomaga mi SNS (już kiedyś o nim pisałam).
Jak by nie było, pamiętaj słowa, które już kiedyś tu wrzuciłam: karmi się miłością!
Nie zawsze da się karmić tak jak by się chciało. O wiele ważniejsze jest by dać dziecku zadowoloną mamę. I wierz mi, że Twoj synek o wiele bardziej zapamięta to, ze widział Cię uśmiechniętą, niż fakt skąd ssał mlekomada87, kasieniaczek, vitae13, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
Ja byłam z małym w galerii dwa razy po odbiór zamówienia w smyku, potem z mama po kartkę w empiku tylko z rana kiedy mniej ludzi i galeria ogólnie mniejsza nie taka biiig, ja kładę aktualnie na pleckach
Edit co do kp to mam wrazenie ze w prawej mniej mleka i mniej z niej chce .... macie tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 00:15
eforts lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
vitae13 wrote:weszłam zapytać o to samo
Ja też
Ja mimo iż jestem za kp to bardzo podziwiam takie kobiety jak Reni i tylko dlatego że jej zależy nie powiem żeby olala to karmienie.
Kochana ale noc na siłę jak nie uda się wyłącznie a chcesz dawać pierś to karm mieszanie. Trzeba się cieszyć macierzynstwem!!!
A za teksty że sama nie urodziłam to powinnyscie dostawać po nosie!!! Cóż to za różnica!!! Dziecko, żyję? Zdrowe? Kochane?? To na pewno ma w powazaniu w jaki sposób przyszło na świat.
Ja chyba też jutro zalicze dwa sklepy z młodym, muszę starszakowi kupić ciuchy.
Jagah, kasieniaczek, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
03.05.2017 - o 21:30 na Swiat przychodzi Majowa Paniusia
Hanna - 3090g Szczescia, pelna skala zdrowia
* * *
Achh, co to byl za dzien!
Popoludniu wizyta ginekologiczna, rozwarcie 2cm. KTG wygladalo srednio, bo dziecko bawilo sie pepowina i tetno szalalo. Przy dluzszym badaniu, wszystko wracalo do normy, brak regularnych i wysokich skurczow, spoko, mozna wrocic do domu i poczekac na rozwoj akcji..
A tymczasem wieczorem, baby boom!Porod ekspresowy, najpierw naturalne oczyszczanie w wc, a kilka minut po godzinie 20 - zaczely sie regularne skurcze, po badaniu - rozwarcie 6cm
Krotka i szybka sprawa, zaraz zrobil sie ruch, kameralny nastroj, przyciemnione swiatlo. Polozne i lekarz - mega zajebistosc, klasa na najwyzszym poziomie. Oddychaly razem ze mna, Maz mnie sciskal za reke na kazdym skurczu, polozna mowila kiedy przec i z jaka moca, spokojnym tonem tlumaczyla co sie dzieje, po pierwszym parciu pozwolila Mezowi zajrzec, by potwierdzil, ze widac glowke i czarne wlosy!
Naprawde, takie szczere i naturalne podejscie do kobiety rodzacej, przede wszystkim bez pospiechu, spokojnie, serdecznie, no w takich chwilach to po prostu miod na serce.
Porod bez znieczulenia, bez naciecia, szwow - to mnie cieszy najbardziej. Mikro obtarcia w szyjce. A dzieciatko wypisz-wymaluj jak Starsza Siostra - ten sam grymasik na twarzy, oczy, usteczka i niesamowity apetyt na szarpanie suta, hehe
Pozdrawiamy z domu, z nocnego karmienia
Foto pstryk - dorzuce pozniej.
PS.
Bardzo dziekuje za kciuki!
Nie sposob opisac emocji w srodku mnie, pojawila sie wyczekana Iskierka w domu, i moje serce matki uroslo w sposob tak naturalny, ze teraz wiem i czuje, ze tej Milosci starczy dla Nas wszystkichMonna, Milka1991, She Wolf, kasieniaczek, annak, vitae13, ilae, eforts, Kjopa3, sunshine, Justyna Sz, aniołkowa mama, mada87, lis87, itania, Donia12, IGA.G, Justyna 8921, Nicka90, nutella_, bobas2015, Teklaa, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, pati87, Kasialudek, niania.ogg, sy__la, MyHappy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jahah! Gratulacje! W koncu po tylu dlugich miesiacach i Ty z coreczka mozecie dostac kartke
zycze duzo zdrowka :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b13070394f0.jpg
Jagah, ilae, nutella_ lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Jagah gratulacje !! Wyczekiwana orzeszkowa
Loko jak Donia powiedziała chudnie sie od predyspozycji nie tylko od kp czy SN ja nie karmie piersią ( odciagam ) i karmie mieszanie a ubieram ubrania juz sprzed ciazy wazę wagę z wczoraj 45kg!!wiec głowa do góry
Reni dasz rade spokojnie odpocznij trochę a butla z twoim mlekiem to nie zło konieczne a moze chwila odpoczynku organizmu i nóż wszytsko wróci do normy
Ja urodziłam cc i uważam ze urodziłam Samaowszem lekarze byki dostałam znieczulenie i bede miała bliznę do końca życia przypominająca jak bardzo czekaliśmy ba nasz cud reni nie odbieraj sobie radości tylko dlatego ze mialas cc
Aniołkowa przestanie płakać zobaczysz moze potrzebuje byc u was na rękach ... moja Rez zasypia na brzuchu w nocy a hak widzę se zasnęła staram sie ja odłożyć do next to meWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 03:45
eforts, Jagah, Reni1982 lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Jagah,
Kochana! Serdeczne gratulacje!
Wreszcie Twoja córa powitała ten najpiękniejszy ze znanych światów!
Panno Hanno Orzeszkowa,
Witaj na świecie!
Życzę Ci pięknego życia, pełnego przygód, miłych niespodzianek oraz wyłącznie dobrych ludzi na Twojej drodze.
Pierwszego super człowieka już poznałaś. Masz fantastyczną mamę
Wszystkie kartki świata łączcie się, aby przesyłać najlepsze życzenia!
vitae13, Jagah lubią tę wiadomość
-
Reni, bardzo przypominasz mi siebie z pierwszym synem.
chciałam sn i kp. urodziłam przez cc i mleka miałam tyle co na lekarstwo. Synek nie potrafił się przyssać, położne rozkładały ręce a ja płakałam bo ciężko mi było przyjąć do wiadomości że czegoś nie dam rady zrobić bo przecież chcieć to móc.
Odciągałam mleko do 3m-ca by choć jeden posiłek był mój.odciągałam ciągle, dmiami i nocami aż przyszedł dzień gdy już nic nie chciało lecieć. Powiedziałam sobie trudno, wtedy już odpuscilam i wiesz co? Nareszcie macierzyństwo zaczelo mnie cieszyć.
Druga ciąża też rozwiązana przez cc ale
drugi synek okazał się rasowym ssakiem. Mamy kp ale z jakże innego punktu startowalismy - zero stresu, co ma być to będzie no i się udało.
Głowa do gory Reni. Twoja obecność i Twoje ciepło jest dla Miłosza najważniejsze. Nie zadręczaj się a wszystko się ułoży. jak nie kp to mm.eforts, mada87, Reni1982, niania.ogg, MyHappy lubią tę wiadomość
-
Jagah serdeczne gratulacje
dzielna mamusia z ciebie. Należy Ci się kartka bo ty o wszystkich pamietalas ale niestety nie potrafię zrobić tego przez telefon. Gorące uściski:-*
Jagah lubi tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.