WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha :)

Kajtkowa no właśnie NIEDOSYT. To jest to. Dzięki za stronkę na pewno przestudiuje :))

Ale nie czuję żalu do siebie za taki przebieg porodu :) cieszę się ze mamy się dobrze, ze mój mały książę ma się dobrze :)

Ale kiedyś na pewno będę chciała rodzić naturalnie.

Iga ha ha mnie położna zachęcała do krzyków, za bardzo wzięłam to do siebie no resztę przez dwie h 45min. Darlam sie jak szalona xd haha

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sallvie chciałbym :) ha ha. Ale al będzie to się okaże :))

Aprilova czyżbyś tulla już maluszka ?:*

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha kochana no to działajcie bo my z Milką już na drugie za 3 lata jesteśmy umówione, nie obraziłabym się jakbyś do nas dołączyła :)

a aprilova córeczkę już tuli :)

Lokokoko, Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 12 już tuli swoją piękną kruszynkę:)

Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh to super!!

Gratulacje dla Ciebie Aprilova :-*,

Sallvie ha ha a :-D póki co muszę sobie teto brzdaca ogarnąć :-D

Uwaga pytanie z serii bjuti!

szczególnie dla mam po cc... kochane może to głupie, ale ile po cc zaczslysxie depilowac bikini ?

Bo ja do dzisiaj się boję majstrować tam maszynka :-D

Czy macie zgrubienia pod blizną? Szczególnie tych miejscach gdzie były te takie "guziczki*?

Po ilu i czy w ogóle znika faldka nad blizną ?

niania.ogg lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kajtkowa Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko ja depilowałam się jakoś dwa tygodnie po porodzie, ale w okół blizny wyrwałam sobie pensetą...bo i tak nie miałam tam jeszcze czucia. Co do zgrubienia też miałam ale dzięki fizjoterapeutce już nie mam. Blizna jest gładziutka :) sama jestem w szoku, że wyszedł taki efekt po jednej wizycie. Dodatkowo kupiłam sobie plastry sutricon i liczę że blizna będzie mniej widoczna.

Lokokoko lubi tę wiadomość

zem3zbmh3gcaal1y.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtkowa a te plastry kiedy zaczęłas stosować ?

Hmm chyba się skusze na ten żabieg u fijo :) bolało?v:-D haa.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kajtkowa Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te plastry stosuję dopiero drugi dzień także o efektach jeszcze nie mogę powiedzieć. Co do zabiegu to przyjemne nie było...gorzej jak u dentysty bez znieczulenia ;) blizna po wizycie była sina przez jeden dzień ale efekt jest warty tego cierpienia. We wtorek idę jeszcze raz. Babeczka też kazała bliznę szorować gąbką żeby pobudzić krążenie. Polecam wizytę ale najlepiej około miesiąca po cc żeby można było zastosować już wszystkie techniki na bliznę. Ważne żeby pójść do fizjo, który zajmuje się kobietami w ciąży i po a nie do pierwszego lepszego

zem3zbmh3gcaal1y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie w związku z tym że Aprilova nam zamyka listę, czekam na jakies sugestie odnośnie pierwszej strony ;)
    Chyba że inne dziewczyny też mają jakiś pomysł?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtkowa super super super ') dobvrze wiedzieć takie rzeczy, bo wcześniej nie miałam pojęcia że fizjo może zająć ie też blizną po cc :) a jeśli mam być szczera to przeszkadza mi już dzisiaj to zgrubienie :))

Kajtkowa lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Sallvie w związku z tym że Aprilova nam zamyka listę, czekam na jakies sugestie odnośnie pierwszej strony ;)
    Chyba że inne dziewczyny też mają jakiś pomysł?

Mileczko kochana jak dla mnie wszystko jest idealnie i nic nie trzeba dodawać, poprawiać itp itd myślę, że inne dziewczyny podzielają moje zdanie.
    Ewentualnie możemy sobie dopisać ile było porodów sn a ile cc :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilova gratulacje!

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilova- ohhh, nareszcie! Serdecznie gratuluje, witamy dluuugo wyczekiwana Lilianke ;) Zycze duzo zdrowka dla maluszka i samych pieknych dni dla Rodzicow w okresie macierzynstwa, i nie tylko ;) Cieple usciski! <3

dla-dziewczynki-chrzest-pamiatka-zyczenia,ysrmkpdwgmpmwqcm.jpg

I stalo sie, ostatnia oficjalna karteluszka zostala doreczona przez bocianowa poczte! Ciesze sie bardzo, ze wszystkie dzieciaczki przyszly na Swiat - najwazniejsze, ze zdrowe! A, ze z rozstrzalem na trzy miesiace to juz inna bajka :D

* * *
    Krotkie info:
    - w 9. dniu odpadl KIKUT, jestem w szoku! Przy Diabolinie akcja z pepkiem trwala 3 tygodnie, takze zupelnie bez porownania.
    - w 10. dniu - koniec wizyt poloznej, corka z waga 3220g :)
    - ogolnie polog - SUPER, zostaly tylko plamienia, najobfitsze po karmieniu.
    - nawal pokarmu trwal u mnie ponad TYDZIEN, jestem wyczerpana obslugiwaniem swoich cyckow, przystawienie do brodawki wciaz boli. Waga leci w dol z kazdym dniem, na szczescie (poki co ;) ) nie trace wlosow i cera sie uspokoila.

pati- pytalas o dawkowanie lekow, Delicol zgodnie z ulotka, krople dopasowane do wieku. A SabSimplex podawalam co drugie karmienie, 15 kropli. Teraz zastanawiam sie nad kupnem tego Bobotic Forte, bo ma wieksza dawke uderzeniowa a potrzebna jest mniejsza ilosc kropel, to zawsze odciazenie dla takiego malego brzuszka.

eforts- dobrze, ze napisalas jaki wplyw ma pozycja dziecka do ulozenia bioderek :) Po karmieniu, staram sie odbic Orzeszkowa i laduje na plecach, sama wybiera kierunek ulozenia glowki i zwija nozki podobnie jak w brzuszku, widac na pierwszy rzut oka ten szeroki rozstaw w biodrach :) dzieki! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 06:54

pati87, Milka1991, ilae, eforts lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kajtkowa Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje Waszej pomocy. Jak wyleczyć pokrwawionego sutka? Mała tak mnie pogryzła, że aż opiła się mojej krwi czego efektem są czarne kupki ;( dzięki sugestii Jagah za co dziękuję, kupiłam kompresy Multi mam ale użyłam je dopiero dwa razy. Czy jeszcze jakoś mogę przyspieszyć proces gojenia? ściąganie laktrotem też okropnie boli, ale nie mam wyjścia. Rano miałam kryzys i chciałam podać mm, ale udało mi się ściągnąć trochę i przystawiłam do drugiej piersi.

zem3zbmh3gcaal1y.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajtkowa ja się męczę z sutkiem już 4 tydzien i pokutkowało dopiero - tribiotic i masc z hydrokortyzonem. smarowałam na zmianę, przed karmieniem trzeba dokłądnie umyć. jak mocna ranka to można ściągać laktatorem i podawać z butelki.

wcześniej stosowałam wszelkie maści jakie są na rynku - maltan, purelan, ziaja, bephanten itp nie pomogło w wygojeniu się. później chlorchinaldin. też nie dał rady

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i oczywiscie wietrzenie, polecam muszle laktacyjne, dzieki którym pierś ma ciągły dostęp powietrza

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane powiedzxie mi od kiedy maluszkom można dawać wodę albo herbatkę koperkowa ?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kajtkowa Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA to są maści na receptę? Dzisiaj mam kryzys i mam ochotę rzucić to w diabły ;(

EDIT doczytałam, że nie są na receptę tylko powiedz mi jaką tą maść z hydrokortyzonem miałaś chcę męża do apteki wysłać. I po jakim czasie udało Ci się przystawić dziecko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 10:12

zem3zbmh3gcaal1y.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah
    Jesli kupisz bobotic to tam pisze max 18kropli czyli 120mg na dzien. Ja daje wiecej bo na sab simplex pisze xe mozna 240mg na dzien czyli to 36 kropli boboticu.

Jagah lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kajtkowa Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA powiedz mi jeszcze czy jak smarowałaś tymi maściami to normalnie mleko podawałaś dziecku z tej piersi? Babka w aptece mi nagadała, że to ryzykowne i w ogóle

zem3zbmh3gcaal1y.png
‹‹ 2199 2200 2201 2202 2203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ