Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagah kochana no wlasnie nie omina nas atrakcje
Neli spuchla jedna nozka i zrobila sie czerwona, widac ze ja boli jak cholera. Musze ja ciagle bujac bo inaczej nie spi i zanosi sie placzem
Ja nie wiem ona chyna zle wbila ta igle ...
mamaaniolkow3 a dopiero co o was pomyslalam dzisiaj bo patrzylam na pierwsza strome i ze twoj maluszek konczy 3 miesiaveKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie- zaczerwienie i opuchlizna moze wystapic po szczepieniu, a jesli dziecko jest bardzo niespokojne i wg Ciebie odczuwa bol to mozesz zapodac czopka przeciwbolowego, nie zaszkodzi, a na pewno pomoze i wyciszy. Zycze by ten stan szybko ustapil!
IGA- u nas druga corka odziedziczyla po mnie budowe ciala, czyli dluzsze nogi niz gorna partia cialabody wciaz 56, a spodenki 62 na dlugosc to leza jak skrojone na miare
Chociaz patrze na te wszystkie numeracje z przymruzeniem oka, bo kazdy producent ma inna rozmiarowke.
niania- zapomnialam jeszcze dopytac, czy w trakcie jednej sesji sciagania pokarmu oprozniasz od razu obie piersi czy naprzemiennie jak podczas KP?wlasnie doczytalam, ze taka metoda karmienia to KPI - karmienie piersia inaczej
W sieci duzo rad, gdyby ktos chcial doczytac/zastosowac
sallvie lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za rady, skorzystam, bo lubię wprowadzać nowe rozwiązania, takie jak np. baldachim z pieluszki. Ad. ciemieniuchy to podziałam jeszcze z oliwką, bo ładnie jej schodzi ta skóra tyle tylko, że u nas cała główka wymaga oczyszczenia, a nie tylko ciemiączko, więc się schodzi.
Na Mazowszu właśnie przeszła burza, więc wieczorkiem może będzie ciepłe powietrze i będzie się dobrze truchtać -
sallvie wrote:Jagah kochana no wlasnie nie omina nas atrakcje
Neli spuchla jedna nozka i zrobila sie czerwona, widac ze ja boli jak cholera. Musze ja ciagle bujac bo inaczej nie spi i zanosi sie placzem
Ja nie wiem ona chyna zle wbila ta igle ...
mamaaniolkow3 a dopiero co o was pomyslalam dzisiaj bo patrzylam na pierwsza strome i ze twoj maluszek konczy 3 miesiaveJagah lubi tę wiadomość
-
Iga właśnie Milka to samo mi przed chwilą poradziła
już posmarowane, lek podany mam nadzieję że zacznie pomagać
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej! Wreszcie udało mi się złapać czas na wejście na forum
Mój malutek ma już 6 tygodni ukończone i od dwóch dni papuguje mimikę twarzy - dużo uśmiechów
Co do spania, widziałam że niedawno był taki wątek, młody śpi w body z krótkim rękawkiem, skarpetkach i w otulaczu (mamy tulika). Otulacz był niezbędny od urodzenia, bo Robert strasznie wybudzał się ruchami rączek. Noc od dnia różni się najbardziej tym, że młody jest po kąpieli pakowany w otulacz. Na samym początku dawało nam to w pierwszym spaniu po kąpieli 3 godziny spania młodego, później 4, 5, teraz średnio 6 do pierwszego karmienia nocnego. Później już nie jest tak różowo, bo wybudza się po średnio 2 godzinach, ale to pierwsze spanie pozwala trochę odsapnąć
Problemów z brzuszkiem nie było raczej, bardziej z ulewaniem w wyniku bardzo szybkiego jedzenia z piersi. Ponieważ miałam cesarkę, młody przez pierwsze trzy tygodnie dostawał probiotyki FF Baby, może to pomogło na brzuszek.
Pozdrawiamy wszystkie ciocie i maluszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 11:24
Jagah, mamaaniołków3, ilae lubią tę wiadomość
-
od początku miałam mało pokarmu (uwarunkowanie genetyczne-niestety) najpierw daję cycka a potem mm (wychodzi teraz ok 90-120ml) na opakowaniu jest że powinien 5 razy dziennie po 150
jak młody pozwoli to tez ściągam laktatorem ale tego dużo nie wychodzi - przy dobrych wiatrach z 50ml (przy czym dziewczyna co była ze mną na sali karmi tylko swoim ściąganym i jej wychodzi 180ml -tylko ona regularnie ściąga bo jej dziewczynka wogóle z piersi nie chce jeść)
w nocy młody je sam cycek tak z 2 razy o 1 i 5
wczoraj np zjadł ok 9 -80ml; ok 13 - 120ml, ok 18 90ml, i przed spaniem 100
lekarka mówiła że za duzo przybierawina pewnie mm i mamy mu między posiłkami dawać wodę
taka kruszynka była a teraz klopsik:D
Tymek ładnie trzyma już główkę i gaworzya nosi rozm 62/68
Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
mamaaniołków3 wrote:od początku miałam mało pokarmu (uwarunkowanie genetyczne-niestety) najpierw daję cycka a potem mm (wychodzi teraz ok 90-120ml) na opakowaniu jest że powinien 5 razy dziennie po 150
jak młody pozwoli to tez ściągam laktatorem ale tego dużo nie wychodzi - przy dobrych wiatrach z 50ml (przy czym dziewczyna co była ze mną na sali karmi tylko swoim ściąganym i jej wychodzi 180ml -tylko ona regularnie ściąga bo jej dziewczynka wogóle z piersi nie chce jeść)
w nocy młody je sam cycek tak z 2 razy o 1 i 5
wczoraj np zjadł ok 9 -80ml; ok 13 - 120ml, ok 18 90ml, i przed spaniem 100
lekarka mówiła że za duzo przybierawina pewnie mm i mamy mu między posiłkami dawać wodę
taka kruszynka była a teraz klopsik:D
Tymek ładnie trzyma już główkę i gaworzya nosi rozm 62/68
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Jak slysze zeby dopajac woda to mi sie noz w kieszeni otwiera! I to jeszcze lekarz takie bzdury zaleca
niech se lekarka sama diety stosuje a nie kaze dziecka oszukuwac!
Iga jeszcze mialam Ci pisac, zebys uwazala z ta pieluszka na budce wozka. Ja tez tak robilam, az przeczytalam ze mozna dziecko ugotowac. Taka pieluszka nie przepuszcza powietrza i w srodku temperatura wzrasta do okolo 40 stopni.
Ja dzis wlasnie zamowilam oslonke ktora sie mocuje do budki i raczki. Wyglada jak daszek i pozwala na przeplyw powietrzaIGA.G, ilae lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Witam.
U nas też była wczoraj położna i mówiła, że Filipek za dużo przybrał.
Na mm pisze ze dziecko powinno w wieku Filipka zjadać 600ml mleczka. Dziś policzyłam i mój mały zjada właśnie w tych granicach. Nie mam zamiaru mu nie dawać, bo właśnie tak jak Bobas pisze dziecko je tyle ile chce. Je na rządanie.
Moj mały urodził się z 3350 a teraz ma 5050g.
W poniedziałek skończy 6 tyg więc nie wiem czy to tak za dużo. Według mnie w normie.)
A nawet jak za dużo to cóż... Nam to nie przeszkadza.
Dziewczyny mam problem którym się bardzo przejmuje. Chodzi mi i odczyn po szczepieniu na WZW. Dziś po kąpieli zauważyłam, że jest rozmocziny przez co się zdarl. Moje pytanie brzmi czy przez to może się coś stać? Strasznie się tym przejmuje. Czy mały może się przez to jakoś rozchorowac czy coś? Odpowiedzcie błagam!!!Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Iga kochana dziękujemy, że pytasz
Kornelcia dostała 3 dawki leku przeciwgorączkowego i za razem przeciwbólowego i dwa razy posmarowałam jej nóżki altacetem
Dzisiaj nie ma już śladu po opuchliźnie, gorączka spadła całkowicie, a Nelcia czuje się rewelacyjnieIGA.G, Jagah lubią tę wiadomość
Koko Kochana przede wszystkim to Nela i Filipek wczoraj ważyli IDENTYCZNIE Nelcia na wizycie też 5050
Obecnie troszeczkę spowolniła bo do tej pory wychodziło ok 50g dziennie a teraz jakieś 35g dziennie.
Co to miejsca po szczepionce, wiadomo nie można specjalnie zrywać ani nic. Ale któregoś razu kąpałam małą i strupek zmiękł i go sobie zerwała kręcąc się i nic jej się nie stałoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 21:33
She Wolf wrote:Jak slysze zeby dopajac woda to mi sie noz w kieszeni otwiera! I to jeszcze lekarz takie bzdury zaleca
niech se lekarka sama diety stosuje a nie kaze dziecka oszukuwac!
Iga jeszcze mialam Ci pisac, zebys uwazala z ta pieluszka na budce wozka. Ja tez tak robilam, az przeczytalam ze mozna dziecko ugotowac. Taka pieluszka nie przepuszcza powietrza i w srodku temperatura wzrasta do okolo 40 stopni.
Ja dzis wlasnie zamowilam oslonke ktora sie mocuje do budki i raczki. Wyglada jak daszek i pozwala na przeplyw powietrzawiem o tym i robie jej baldachim na jedną stronę, tak od budki do boku wózka, a drugą ma odsłoniętą
She Wolf lubi tę wiadomość
-
Też się kochana na początku przestraszyłam Ci powiem bo pamiętam jak pielęgniarki mówiły, żeby tego nie ruszać i w ogóle.
Ale stwierdziłam że będę obserwowała i zobaczymy co dalej, jakby się jakiś obrzęk robił to bym interweniowała od razuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Lokokoko wrote:Witam.
U nas też była wczoraj położna i mówiła, że Filipek za dużo przybrał.
Na mm pisze ze dziecko powinno w wieku Filipka zjadać 600ml mleczka. Dziś policzyłam i mój mały zjada właśnie w tych granicach. Nie mam zamiaru mu nie dawać, bo właśnie tak jak Bobas pisze dziecko je tyle ile chce. Je na rządanie.
Moj mały urodził się z 3350 a teraz ma 5050g.
W poniedziałek skończy 6 tyg więc nie wiem czy to tak za dużo. Według mnie w normie.)
A nawet jak za dużo to cóż... Nam to nie przeszkadza.
Dziewczyny mam problem którym się bardzo przejmuje. Chodzi mi i odczyn po szczepieniu na WZW. Dziś po kąpieli zauważyłam, że jest rozmocziny przez co się zdarl. Moje pytanie brzmi czy przez to może się coś stać? Strasznie się tym przejmuje. Czy mały może się przez to jakoś rozchorowac czy coś? Odpowiedzcie błagam!!!
wcale duzo nie przybiera, tzn duzo ale nie za duzo;) sluchaj moj Krzys byl na mm i w 3 miesiacu mial juz 8 kg ponad, wygladal jak kluska, walek na waleczku, ale nikt nigdy nie mowil mi ze nie dawac mleka, czy dopajac woda.. no oprocz tesciowej ;P ale wiecie on jak zaczal raczkowac po 8 miesiacu to sie nagle wzytsko rozmylo a teraz to chloptas moj wyglada idelanie;)
Piotrusia karmie piersia i co? i tez rosnie jak szalony.. wiec nie zrzucalabym tego na mm, po prostu taka uroda dzieckaswoja droga mi lekarz mwil ze sie zmienily standardy i ze mm tez podaje sie na żądanie;) oczywiscie moze nie ze co pol h, ale ja dawalam czasem co 1,5 h i wypilam po 120-160ml.. i czasem znacznie przekraczal zalecenia;) ale na litosc boska, czy wszyscy musza miescic sie w tabelach?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualny