Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny
ja właśnie po śniadaniu i siadam do pisania planu dydaktycznego na wrzesień... zejdzie mi chyba cały dzień z moją koncentracją i zapałem..
co do snów - ja też mam dziwne sny, raz mi się śniła krew i że byłam na usg i kazał jechać do szpitala, ale uświadomiłam sobie, że to tylko lęki i od tamtej pory mam dobre sny - ciągle z synkiem w roli głównej -
I ja was witam w ten sloneczny dzien.
Dzis sie dobrze wyspalam. Wstalam kilka minut przed 8.
Przez to ze sie wyspalam o wiele lepiej sie czuje. Ale pewnie i tak mnie sen zmorzy w dzien. Ja soboty i niedzielę mam wolne moge sobie poleniuchowac.
Wczoraj z mezem wieczorem porozmawialam ze w razie gdybym nie dawala rady pracowac przez ciążowe dolegliwości to pewnie umowy nie dostane od 1.10 i pojde na zasilek dla bezrobotnych bo mi sie należy. Trudno ze tylko 80% wiec pierwsze 3miesiace 664zl a potem kolejne 3m 522zl. Lepsze to niz nic. A zasilek akurat by mi sie skonczyl tuz przed porodem. Mam nadzieję ze w razie co bedzie jeszcze ten macierzynski od panstwa 1000zl przez 12miesiecy. -
Tak odnośnie radzenia sobie z dziećmi. Ma już któraś dzieci rok po roku? Albo będzie miała? Jak sobie radziłyście z wózkiem lub jak sobie to wyobrażacie? Dwa wózki? Czy jeden bliźniaczy?
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Dusia86 wrote:Hejka,
Ja też miewam dziwne sny .
Mam pytanko czy wy też tak często w nocy wstajecie do toalety? Mi się zdarza 6 razy w nocy i z 3 razy jeszcze po to żeby się napić. -
Dziewczyny, tak piszecie tu o zasiłkach itd. może któraś się orientuje jak wygląda sprawa w KRUS? Mąż mi mówił, że coś słyszał, że w ciąży umarzają składki, ale szukałam w internecie i jakoś nie mogę nic konkretnego znaleźć. Z L4 chyba nie ma co kombinować, bo chorobowe w krusie to jakieś grosze, ale umorzenie składek to już jakiś konkret, kwartalna składka wynosi więcej niż dwie wizyty u lekarza, więc zawsze to coś.
W naszej placówce strasznie nieprzyjemny personel, więc nie widzi mi się tam jechać czy dzwonić.
Chociaż i tak w tym tygodniu pewnie będę musiała się tam wybrać, bo dzwonili do mnie z Santandera (mam u nich laptopa na raty) i proponowali mi do 50tys. kredytu, więc myślimy czy trochę nie wziąć, to szybciej ruszymy z remontem a do kredytu zaświadczenie z krusu będzie potrzebne. -
ja wstaję w noc kilka razy, picie ograniczami w nocy bo bym wstawała 10 razy
nutella moja przyjaciółka ma dzieciaczki rok po roku (13 miesięcy róznicy) i dla starszej córki kupiła BuggyBoard - taką podstawkę. i ona na początku siadała w nóżkach tej młodszej i nogi miała na tym podeście a później już wolała stać na podeście -
Ja też od jakiegoś czasu rozpinam guzik jak siedzę sama. Jeszcze trochę i trzeba będzie się przesiąść na leginsy albo dresy, chociaż się zastanawiam czy to będzie lepsze, bo rozporek sobie rozepnę i będzie ok a gumka jak będzie cisnąć to będzie
-
Ja tez wstaje w nocy, tzn zawsze wstawałam na siku, ale teraz siku i picie:)) jestem tak nieprzytomna ze przed snem ułatwiam sobie tor
, wszystko usunięte z drogi , łazienka otwarta , a w salonie stoi przygotowana szklanka z sokiem pomarańczowym
zawsze stoi w tym samym miejscu hehe coby łatwo było do niej trafić za jednym pół otwartym okiem
Milka1991 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Różowy Kordonek w Twojej sytuacji bez mrugnięcia okiem starałabym się o L4 albo najlepiej poinformuj kierowniczkę, abyś poprostu nie musiała pobierać krwi i nie zastanawiaj się czy wypada, czy nie myśl o sobie i dziecku.
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Omon nie wiem jak to z KRUSem
A te 1000zl od Państwa to od czego zalezy?
Ja tak samo odpinam guzik w spodniach bo mnie drażni :p
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Ja wstaję sikać zazwyczaj o tych samych porach - 3 i 6
Boje sie ze kiedys sie nie obudze i ssikam
ja tez mam mocn intensywne sny ale rozne, czasem straszne czasem mile.
Dzis obudzilam sie z mysla, ze wszystko bedzie dobrze! Dzidzia zdrowa!Lokokoko, Donia12 lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Ojej to mnie przestraszylas z tym poronieniem...
U mnie to jest tak, ze sny sie spelniaja. 3 dni przed zareczynami snilo mi sie, ze moj wyciaga pierscionek z kieszeni:D lol.
Ale mam nadzieje, ze ten sie nie spelni.
Haha i temat odpinania guziorow jest jak najbardziej u mnie aktualny. Wczoraj nialam takie dzeginsy czy cos no po prostu dzinsy z guma to ciagle znizalam tylko ta gume, a pozniej zalozylam dresy i mialam spokoj
I znowu temat toalety i przebudzania w nocy. Cala noc mam pelen pecherz i budze sie o 4 i 6 a pozniej o 8 i normalnie jak z wiadra
Dzisiaj mam jeszcze mdlosci i ochote na kalafiorowa, schabowego z kwasna salatka i ze emniaki z koperkiem.
Pomodle sie i biore sie do zycua.
Caluje Was!!!Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
cześć Dziewczyny
przyłączam się do Was, termin wyliczony na podstawie kalkulatora to 20 kwietnia, wczoraj ginekolog podczas badania stwierdził, że wiek ciąży to 6t i 6d. Niesamowicie się cieszę, bo na Fasolkę czekałam 8 lat
Najbardziej dokuczają mi mdłości, na co łykam "mamarin" i senność, teraz wzięłam tydzień zwolnienia, żeby odespaćpati87, Lokokoko, Teklaa, Milka1991, Peg, IGA.G, nutella_, Antonelka, meetme, Maniuś, Donia12 lubią tę wiadomość
-
Mnie tez jeansy cisną. Dlatego chodze w sukienkach. Jak bedzie chłodniej to mam legginsy i 2 pary jeansow ciazowych 1 w rozmiarze takim na teraz, a 2 to ponoszę dluzej
-
Witaaj Kasiulek :*
Pati no wlasnir ale jak to jest z rozmiarem tych jeansow ciazowych??
Bo patrzylam na h&m mama i jest rozmiar 34, czyli co jal teraz mam 34 to mam tez kupic 34 czy to chodzi o rozmiar brzuszka?
Orientujesz sie moze?pati87 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[