X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika z całego serca ci wspołczuje..

gratuluje udanych wizyt i podwójnego szczęścia mrik pierwsze bliźniaki na forum....:)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika współczuje, zobaczysz jak szybko bedziesz znów widziec dwie kreseczki na teście :)

ja jutro pewnie sie pochwale, wizytuje okolo 8:30 :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis byłam u położnej, pobrała krew i wyniki na nastepnej wizycie 25 pazdziernika a usg prenatalne to w ciagu 4 tyg przyjdzie mi list z terminem na ok 12 tydz.

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przykro mi bardzo. Mam nadzieje ze szpital minie Ci szybko i bezboleśnie i że wkrótce będziesz mogła wrócić do nas i pochwalić się dwiema kreskami

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika przykro mi tak daleko zaszlas

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    ja dzis byłam u położnej, pobrała krew i wyniki na nastepnej wizycie 25 pazdziernika a usg prenatalne to w ciagu 4 tyg przyjdzie mi list z terminem na ok 12 tydz.
    a ja dzis ide do poloznej na 9 :) takze zbieram sie

a zdjecia nadal nie dam rady wstawic, wstawiam ten adres pomiedzy

https://zapodaj.net/e690a0fc72e69.jpg.html

i nic nie widze nadal to wklejam adres

Donia12 jestesmy praktycznie na tym samym etapie, ja mam 7 tydz i 3 dzien :)

Ewelina3 czyli pierwsze usg to odrazu prenatalne tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 08:29

Lokokoko, Maniuś, Szczęśliwa Mamusia, Omon, pati87, Milka1991, sy__la lubią tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sa dwa male sliczne babelki!
    Cudooownie <3
    Gratuluje!:-*

Ja tez mam dzis wizyte :)
    Poki co mecza mnie przekoszmarne mdlosci i mam wrazenie, ze nigdy sie nie skoncza. :(

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    No i sa dwa male sliczne babelki!
    Cudooownie <3
    Gratuluje!:-*

Ja tez mam dzis wizyte :)
    Poki co mecza mnie przekoszmarne mdlosci i mam wrazenie, ze nigdy sie nie skoncza. :(

Lokokoko a widzialas juz fasolke? Powodzenia na wizycie!
    U mnie mdlosci jakby troche ustaja, ale bol glowy jeszcze doskwiera..
    Probowalas imbir na mdlosci?

Lokokoko lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    a ja dzis ide do poloznej na 9 :) takze zbieram sie

a zdjecia nadal nie dam rady wstawic, wstawiam ten adres pomiedzy

i nic nie widze nadal to wklejam adres

Donia12 jestesmy praktycznie na tym samym etapie, ja mam 7 tydz i 3 dzien :)

Ewelina3 czyli pierwsze usg to odrazu prenatalne tak?
    Cudowny widok <3 <3

Monika trzymaj się, jestem z Tobą myślami i życzę Ci aby maleństwo szybko powróciło do Ciebie :)

Dziewczyny macie smaki konkretnie na coś? Może mnie zaispirujecie, bo ja w tej ciąży kompletnie nic... Sama nie wiem czego chce... Nie mam pomysłu na obiad, no nic nic nic... Pustka... Jak nie jem to mnie mdli, jak zjem to samo...
    Przy Alexiu chciało mi się słodkiego. Zjadłam to było ok, a teraz nic...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś ja już wymiękam z tą dzidzią, raz mi każe jeść kalafiora z serkiem feta, a raz kapustę kiszoną i czekoladowe ciastka. Franuś w brzuchu jednak był mniej kapryśny, dla niego liczył się tylko kokos i szpinak :) A teraz żarłabym kilo pomidorów, a zanim zdążę jednego umyć już mi mdło na pomidory. I bądź tu mądry.

A na obiad mam dziś barszcz z ziemniakami. Wczoraj cały dzień myślałam o barszczu a jadłam marchewkę z groszkiem, a dziś mam barszcz a na buraki mi niedobrze. Zwariować można :D

Maniuś lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Meridian witam i zapraszam do wpisu w tabelkę na pierwszej ;)
    Napisz coś więcej o sobie ;)

Nie mam pojęcia jak się tam wpisać. Czy któraś z Was moglaby mi pomoc?

To jest moja druga ciaza w tym roku. Pierwsza stracilam w maju, wiec doskonale wiem co wiekszosc z Was przechodzi. W odroznieniu od pierwszej mecza mie mega mdlosci i to jeszcze zanim dowiedzialam sie o dwoch kreseczkach. :-) Mam nadzieje ze w drugim trumestrze znikna.
    Mam do Was takie pytanie: bylam na wizycie ( kolejnej) w poniedzialek ale lekarz nie zalozyl mi karty ciazy. Powiedzial, ze zaklada dopiero w 2. trymestrze. Czy ktoras z Was tak miala?

Milka1991 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego co piszecie to wasze 2 wizyty u gina są w odstępie dwóch tygodni od pierwszej a ja na 1 byłam w 5t4d (czyli tydzień temu)a na następną kazał mi przyjść po 5 tyg czyli w 10t4d.Troszku się martwię czy międzyczasie ok.Przepisal duphaston 3x1 i powiedział że wszystko w jak najlepszym porządku i niema potrzeby przychodzić wcześniej.Co myślicie czy słusznie wyznaczył tak długi odstęp?

ckai9n73kv974yz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziewczyny z tego co piszecie to wasze 2 wizyty u gina są w odstępie dwóch tygodni od pierwszej a ja na 1 byłam w 5t4d (czyli tydzień temu)a na następną kazał mi przyjść po 5 tyg czyli w 10t4d.Troszku się martwię czy międzyczasie ok.Przepisal duphaston 3x1 i powiedział że wszystko w jak najlepszym porządku i niema potrzeby przychodzić wcześniej.Co myślicie czy słusznie wyznaczył tak długi odstęp?

Myślę, że częstotliowość wizyt zależy min. od przebiegu ciąży. Ja mam wizyty co 2 tygodnie, ale mam ciążę zagrożona i biorę tez sporo leków. A czy na ostatniej wizycie widziałaś serduszko? 5 tygodni to ciężko było by mi wytrzymać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:44

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian u mnie lekarka powiedziała, że założy jak będą pierwsze wyniki badań, czyli w 9tc. Tak się złożyło, że wizyta musiała być wcześniej i wyniki już były i ostatecznie założyła w 7tc. Mojej koleżanki lekarz powiedział że założy jej w drugim trymestrze, ale niestety straciła tę ciążę, a w karetce sanitariusz się na nią wydzierał, że jakim prawem nie ma karty. Więc ja bym chyba naciskała lekarza, żeby założył wcześniej. Nie zakładajmy najgorszego, ale chociażby po to aby dziewczyny, które nie mają ubezpieczenia w pracy mogły zwyczajnie pójść do lekarza. Bez karty ciąży może być trudno udowodnić ciążę w rejestracji u lekarza, a bezpłatna opieka przysługuje ciężarnym, które nie mają ubezpieczenia.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik Kochana jakie cudne dwa słoneczka :* :* :* , jeszcze raz ogromnie gratuluję :* :* .

Maniuś Ja nie mam konkretnych smaków , co jest to zjem , wczoraj jadłam takie hamburgery i pierogi z serem, dziś to płatki na mleku zaraz , wezmę się za kanapki z moją ulubioną wędliną ;) .

Meridian Co do Twojego pytania , to każdy gin robi inaczej , może woli się upewnić czy nie stracisz tej ciąży, jak tak robi to nie masz na to wpływu , mi zazwyczaj w moich wszystkich 5 ciążach gin zakładali kartę ciąży , jak zrobiłam badania krew , mocz , cukier na czczo nie test obciążenia glukozą :) .

A kochane już drugi dzień nie mam mdłości ani zawrotów głowy a się cieszę :) :D , jedynie to piersi mam wrażliwe i apetyt dopisuje i swędzą mnie piersi jak szalone , jeszcze 10 dni do wizyty ;) . Jaka piękna dziś pogoda idę zaraz zjeść kanapki i włosy umyję , muszę co na obiad wymyśleć :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:24

Lokokoko, Maniuś, Teklaa lubią tę wiadomość

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    Lokokoko a widzialas juz fasolke? Powodzenia na wizycie!
    U mnie mdlosci jakby troche ustaja, ale bol glowy jeszcze doskwiera..
    Probowalas imbir na mdlosci?

Nie jeszcze nie widzialam ;)
    Ze mnie cykor, lekarza sie boje.
    Imbir? Nie, a w jaki sposob ? W herbacie czy jak? Dzisiaj belly podpowiedzialo mi, ze wit b6 i banany za dobre na mdlosci wiec tez bede probowac. Bo moje mdlosci to nie tak, ze sa rano, tylko 24h na dobe. Nonstop.

Maniuś. Zaraz Cie zainspiruje.
    -nalesniki z serem, owocami i bita smietana.
    -bulka z maslem :D
    -drozdzowka z serem i kawusia inka do tego.
    -schabowy z serem, porem, cebula i pieczarkami w sosie nysliwskim
    -zwykly schabowy.
    -frytki z ketchupem:D

A na co nie moge patrzyc od kad jestem cezaroweczka.
    -kfc.
    -mcdonalds.
    -od kad zjadlam te kotlety schabowe to i na te kotlety schabowe patrzyc nie moge.
    -mielone z pessto.
    -ogolnie odpycha mnie tak jakos od cebuli i jej zapachu.

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam do Was takie pytanie: bylam na wizycie ( kolejnej) w poniedzialek ale lekarz nie zalozyl mi karty ciazy. Powiedzial, ze zaklada dopiero w 2. trymestrze. Czy ktoras z Was tak miala?[/QUOTE]

Mi lekarz założył kartę ciąży w 8t5d. Wydaje mi się, że 2 trymestr to strasznie późno. Najczęściej kartę się zakłada do 10 tygodnia.

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zdziwilam. Dostalam skierowanie na wszystkie badania. Ale karte zalozy mi dopiero 3.10

Meridian
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Nie jeszcze nie widzialam ;)
    Ze mnie cykor, lekarza sie boje.
    Imbir? Nie, a w jaki sposob ? W herbacie czy jak? Dzisiaj belly podpowiedzialo mi, ze wit b6 i banany za dobre na mdlosci wiec tez bede probowac. Bo moje mdlosci to nie tak, ze sa rano, tylko 24h na dobe. Nonstop
    Kilka plasterkow zalej wrzatkiem i pij taka herbatke. Mi troche pomagaja cukierki imbirowe

Lokokoko lubi tę wiadomość

Meridian
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh dziekuje za odpowiedz :-**

Szczesliwa mamusia! Gratuluje konca mdlosci :-F
    A jak wasze sutki bola??
    Uzywacie juz jakichs specyfikow na brzusio i cyce?

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ