Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina 3 wrote:ja dzis byłam u położnej, pobrała krew i wyniki na nastepnej wizycie 25 pazdziernika a usg prenatalne to w ciagu 4 tyg przyjdzie mi list z terminem na ok 12 tydz.
takze zbieram sie
a zdjecia nadal nie dam rady wstawic, wstawiam ten adres pomiedzy
https://zapodaj.net/e690a0fc72e69.jpg.html
i nic nie widze nadal to wklejam adres
Donia12 jestesmy praktycznie na tym samym etapie, ja mam 7 tydz i 3 dzien
Ewelina3 czyli pierwsze usg to odrazu prenatalne tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 08:29
Lokokoko, Maniuś, Szczęśliwa Mamusia, Omon, pati87, Milka1991, sy__la lubią tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:No i sa dwa male sliczne babelki!
Cudooownie
Gratuluje!:-*
Ja tez mam dzis wizyte
Poki co mecza mnie przekoszmarne mdlosci i mam wrazenie, ze nigdy sie nie skoncza.
Lokokoko a widzialas juz fasolke? Powodzenia na wizycie!
U mnie mdlosci jakby troche ustaja, ale bol glowy jeszcze doskwiera..
Probowalas imbir na mdlosci?Lokokoko lubi tę wiadomość
-
mrik wrote:a ja dzis ide do poloznej na 9
takze zbieram sie
a zdjecia nadal nie dam rady wstawic, wstawiam ten adres pomiedzy
i nic nie widze nadal to wklejam adres
Donia12 jestesmy praktycznie na tym samym etapie, ja mam 7 tydz i 3 dzien
Ewelina3 czyli pierwsze usg to odrazu prenatalne tak?
Monika trzymaj się, jestem z Tobą myślami i życzę Ci aby maleństwo szybko powróciło do Ciebie
Dziewczyny macie smaki konkretnie na coś? Może mnie zaispirujecie, bo ja w tej ciąży kompletnie nic... Sama nie wiem czego chce... Nie mam pomysłu na obiad, no nic nic nic... Pustka... Jak nie jem to mnie mdli, jak zjem to samo...
Przy Alexiu chciało mi się słodkiego. Zjadłam to było ok, a teraz nic... -
Maniuś ja już wymiękam z tą dzidzią, raz mi każe jeść kalafiora z serkiem feta, a raz kapustę kiszoną i czekoladowe ciastka. Franuś w brzuchu jednak był mniej kapryśny, dla niego liczył się tylko kokos i szpinak
A teraz żarłabym kilo pomidorów, a zanim zdążę jednego umyć już mi mdło na pomidory. I bądź tu mądry.
A na obiad mam dziś barszcz z ziemniakami. Wczoraj cały dzień myślałam o barszczu a jadłam marchewkę z groszkiem, a dziś mam barszcz a na buraki mi niedobrze. Zwariować możnaManiuś lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Meridian witam i zapraszam do wpisu w tabelkę na pierwszej
Napisz coś więcej o sobie
Nie mam pojęcia jak się tam wpisać. Czy któraś z Was moglaby mi pomoc?
To jest moja druga ciaza w tym roku. Pierwsza stracilam w maju, wiec doskonale wiem co wiekszosc z Was przechodzi. W odroznieniu od pierwszej mecza mie mega mdlosci i to jeszcze zanim dowiedzialam sie o dwoch kreseczkach.Mam nadzieje ze w drugim trumestrze znikna.
Mam do Was takie pytanie: bylam na wizycie ( kolejnej) w poniedzialek ale lekarz nie zalozyl mi karty ciazy. Powiedzial, ze zaklada dopiero w 2. trymestrze. Czy ktoras z Was tak miala?Milka1991 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian -
Dziewczyny z tego co piszecie to wasze 2 wizyty u gina są w odstępie dwóch tygodni od pierwszej a ja na 1 byłam w 5t4d (czyli tydzień temu)a na następną kazał mi przyjść po 5 tyg czyli w 10t4d.Troszku się martwię czy międzyczasie ok.Przepisal duphaston 3x1 i powiedział że wszystko w jak najlepszym porządku i niema potrzeby przychodzić wcześniej.Co myślicie czy słusznie wyznaczył tak długi odstęp?
-
nick nieaktualnymadlene88 wrote:Dziewczyny z tego co piszecie to wasze 2 wizyty u gina są w odstępie dwóch tygodni od pierwszej a ja na 1 byłam w 5t4d (czyli tydzień temu)a na następną kazał mi przyjść po 5 tyg czyli w 10t4d.Troszku się martwię czy międzyczasie ok.Przepisal duphaston 3x1 i powiedział że wszystko w jak najlepszym porządku i niema potrzeby przychodzić wcześniej.Co myślicie czy słusznie wyznaczył tak długi odstęp?
Myślę, że częstotliowość wizyt zależy min. od przebiegu ciąży. Ja mam wizyty co 2 tygodnie, ale mam ciążę zagrożona i biorę tez sporo leków. A czy na ostatniej wizycie widziałaś serduszko? 5 tygodni to ciężko było by mi wytrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:44
-
Meridian u mnie lekarka powiedziała, że założy jak będą pierwsze wyniki badań, czyli w 9tc. Tak się złożyło, że wizyta musiała być wcześniej i wyniki już były i ostatecznie założyła w 7tc. Mojej koleżanki lekarz powiedział że założy jej w drugim trymestrze, ale niestety straciła tę ciążę, a w karetce sanitariusz się na nią wydzierał, że jakim prawem nie ma karty. Więc ja bym chyba naciskała lekarza, żeby założył wcześniej. Nie zakładajmy najgorszego, ale chociażby po to aby dziewczyny, które nie mają ubezpieczenia w pracy mogły zwyczajnie pójść do lekarza. Bez karty ciąży może być trudno udowodnić ciążę w rejestracji u lekarza, a bezpłatna opieka przysługuje ciężarnym, które nie mają ubezpieczenia.
-
nick nieaktualnymrik Kochana jakie cudne dwa słoneczka :* :* :* , jeszcze raz ogromnie gratuluję :* :* .
Maniuś Ja nie mam konkretnych smaków , co jest to zjem , wczoraj jadłam takie hamburgery i pierogi z serem, dziś to płatki na mleku zaraz , wezmę się za kanapki z moją ulubioną wędliną.
Meridian Co do Twojego pytania , to każdy gin robi inaczej , może woli się upewnić czy nie stracisz tej ciąży, jak tak robi to nie masz na to wpływu , mi zazwyczaj w moich wszystkich 5 ciążach gin zakładali kartę ciąży , jak zrobiłam badania krew , mocz , cukier na czczo nie test obciążenia glukozą.
A kochane już drugi dzień nie mam mdłości ani zawrotów głowy a się cieszę, jedynie to piersi mam wrażliwe i apetyt dopisuje i swędzą mnie piersi jak szalone , jeszcze 10 dni do wizyty
. Jaka piękna dziś pogoda idę zaraz zjeść kanapki i włosy umyję , muszę co na obiad wymyśleć
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 10:24
Lokokoko, Maniuś, Teklaa lubią tę wiadomość
-
mrik wrote:Lokokoko a widzialas juz fasolke? Powodzenia na wizycie!
U mnie mdlosci jakby troche ustaja, ale bol glowy jeszcze doskwiera..
Probowalas imbir na mdlosci?
Nie jeszcze nie widzialam
Ze mnie cykor, lekarza sie boje.
Imbir? Nie, a w jaki sposob ? W herbacie czy jak? Dzisiaj belly podpowiedzialo mi, ze wit b6 i banany za dobre na mdlosci wiec tez bede probowac. Bo moje mdlosci to nie tak, ze sa rano, tylko 24h na dobe. Nonstop.
Maniuś. Zaraz Cie zainspiruje.
-nalesniki z serem, owocami i bita smietana.
-bulka z maslem
-drozdzowka z serem i kawusia inka do tego.
-schabowy z serem, porem, cebula i pieczarkami w sosie nysliwskim
-zwykly schabowy.
-frytki z ketchupem:D
A na co nie moge patrzyc od kad jestem cezaroweczka.
-kfc.
-mcdonalds.
-od kad zjadlam te kotlety schabowe to i na te kotlety schabowe patrzyc nie moge.
-mielone z pessto.
-ogolnie odpycha mnie tak jakos od cebuli i jej zapachu.Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Maniuś lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
nick nieaktualny
Mam do Was takie pytanie: bylam na wizycie ( kolejnej) w poniedzialek ale lekarz nie zalozyl mi karty ciazy. Powiedzial, ze zaklada dopiero w 2. trymestrze. Czy ktoras z Was tak miala?[/QUOTE]
Mi lekarz założył kartę ciąży w 8t5d. Wydaje mi się, że 2 trymestr to strasznie późno. Najczęściej kartę się zakłada do 10 tygodnia. -
Lokokoko wrote:Nie jeszcze nie widzialam
Ze mnie cykor, lekarza sie boje.
Imbir? Nie, a w jaki sposob ? W herbacie czy jak? Dzisiaj belly podpowiedzialo mi, ze wit b6 i banany za dobre na mdlosci wiec tez bede probowac. Bo moje mdlosci to nie tak, ze sa rano, tylko 24h na dobe. NonstopLokokoko lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian