X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Lokokoko, Niebieskaa - ależ piękne dzidziochy :) Ja poczekam jeszcze 2 tygodnie :)
    To dokładnie jak ja. Tez idę 21 tyle ze u mnie to standardowa wizyta i pewnie skierowanie na badania prenatalne.
    Dziewczyny, przyznać się która dzisiaj pisała o płatkach kukurydzianych? To niech teraz idzie do sklepu i mi kupi zanim umrę :) od czasu kiedy to przeczytałam myślę tylko o płatkach. .. masakra

Omon, Antonelka, Taśka22 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam brać dwa rodzaje witamin, ale po nich źle się czułam z wyjątkiem pregny. Bynajmniej tak mi się wydaje, że to był powód złego samopoczucia. Jedne tabletki były ogromne i połykając ciężko było nie spróbować trochę smaku. A drugie sztucznie "pachniały".

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ciągle coś jem :) na szczęście z wagą nie ma jeszcze tragedii, ale obawiam sie co będzie dalej. od tygodnia tak mnie ciągnie na słodkie, że nie wytrzymuje :(

Lokokoko lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam etap wybrzydzania. Wczoraj i dzisiaj zmuszona byłam jeść na mieście i powiem wam że miałam poważny problem żeby coś wybrać. Stałam i wybrzydzalam jak kobita w ciąży :D Ponieważ ja się nie przyznałam w robocie jeszcze to musze trochę uważać na swoje zachowanie

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie martwi to, że jem mało, dużo mniej niż przed ciążą. Myślicie że to bardzo źle?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatal uno
    Mi to moja ginka polecila dzisiaj :)
    Zawiera imbir i lagodzi objawy ciazy :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam w pracy pierwszy dzień po 2,5 tyg urlopu. 4.50 pobudka, 6.00 już w biurze. Na pierwsze i drugie śniadanie standardowo wzięłam jogurt, koktajl z malinami, jabłko i gruszkę. Jogurt i gruszkę wszamalam o 7.00 i byłam całkiem najedzone i zadowolona z siebie. O 8.00 wstał mój kolega oznajmiajac - kantyna otwarta, idziemy po bułkę. Dziewczyny, ja nagle poczułam że jak nie zjem tej bułki to UMRĘ! Nie pamiętam kiedy ostatnio bylam tak nakreconana coś do jedzenia...
    Po południu poszlismy na lunch a mi żadne danie się nie podobało. Ja chciałam bułkę! Wzięłam surówkę i kawałek mięsa którego i tak nie zjadłam. Wróciłam do domu i szukam po szafkach... Nie ma pieczywa... Tylko bułka bezglutenowa dla dziecka na kolację... no przecież mu nie zjem..
    1.5 godz temu zadzwoniłam do męża. Jak nie kupi mi bułki po drodze to go nie wpuszcze do domu... No serio..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 19:43

Lokokoko, Donia12, wolfik25, Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian ja tez jem malo :)
    Bo jestem glodna, a jak juz cos zaczynam jesc to robi mi sie niedobrze ;/

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    witam się z wami z rana :) dzis juz mialam spotkanie z toaleta ahh :(

mirik- jestem w UK i tu pierwsze usg wypada w 12 tyg czyli tak jak piszesz to prenatalne ale że w 6 tyg plamiłam pojechałam do polskiej kliniki na usg i widziałam serduszko w 7 tyg miałam krwawienia i wymusiłam tu w angielskim szpitalu usg i okazało sie wszystko ok z dzidzia serducho biło i miało 15 mm :) teraz czekam cierpliwie na 12 tydzień :)

ja tez jestem w UK i juz po spotkaniu, glowie papierologia oraz poinformowanie jak bedzie to wszystko wygladalo, teraz tez czekam na list ze szpitala w zwiazku ze scanem w 12 tyg., jako, ze mam ciaze blizniacza mam miec wiecej spotkan w szpitalu i scanow. Zobaczymy jak to bedzie :)

Ewelina 3 a dlugo krwawilas? dowiedziala sie co moglo byc przyczyna? dali Ci cos na to? dobrze, ze udalo Ci sie wymusic usg bo wiadomo jak tu czasem bywa..

to czekamy wspolnie do 12 tyg. :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja próbowałam brać dwa rodzaje witamin, ale po nich źle się czułam z wyjątkiem pregny. Bynajmniej tak mi się wydaje, że to był powód złego samopoczucia. Jedne tabletki były ogromne i połykając ciężko było nie spróbować trochę smaku. A drugie sztucznie "pachniały".

Moja ginka wlasnie mowila, ze po tych calycj witaminach moge sie zle czuc. I stwierdzila, ze jak bedzie zle to zebym je odstawila.
    Mam brac folik 3xdziennie.
    I ten prenatal uno 1x.

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Ja dziś byłam w pracy pierwszy dzień po 2,5 tyg urlopu. 5.50 pobudka, 6.00 już w biurze.

1.5 godz temu zadzwoniłam do męża. Jak nie kupi mi bułki po drodze to go nie wpuszcze do domu... No serio..
    Po 10 minutach już w biurze? Ja w 10 minut to oczu otworzyć nie mogę :D
    Rozbawilas mnie tym mężem :D haha. Biedny :P

vitae13 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Po 10 minutach już w biurze? Ja w 10 minut to oczu otworzyć nie mogę :D
    Rozbawilas mnie tym mężem :D haha. Biedny :P
    Hahaha, pomyłka się wkradła... Pobudka o 4.50...

Ps. Jeszcze go nie ma a ja dalej czekam

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae13 tak mi się przypomniało. Ty masz ochotę na bułki, a ja mogłabym cały czas pić herbatę. Tylko myślę, kiedy znowu się napije. A niestety za dużo nie można... :(

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Hahaha, pomyłka się wkradła... Pobudka o 4.50...

Ps. Jeszcze go nie ma a ja dalej czekam
    Już myślałam, że masz tempo ekspresowe :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma mowy. Ja musze rano umyć głowę, inaczej nie wyjdę z domu :(

Lokokoko lubi tę wiadomość

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko, Niebieskaa, piękne dzieciaczki! <3
    W najbliższy wtorek też się podzielę z Wami zdjęciem mojek Kruszynki, mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku, ostatnio widziałam tylko pęcherzyk na początku 6tc, już nie mogę się doczekać! :)

Lokokoko, Niebieskaa lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Omon Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle ciepłych napojów nie ruszam. Kawy nie lubiłam nigdy, herbatę to jak mnie naszło - potrafię wypić całą paczkę herbaty w tydzień i równie łatwo nie piję ani jednej przez miesiąc. Częściej piję cappuccino albo gorącą czekoladę, ale w ciąży w ogóle nie mam ochoty. W niedzielę byliśmy u moich rodziców, tata standardowo zapytał czy chcę herbatę a ja powiedziałam, że nie chcę nic gorącego, jak już to zimnej wody. Moja mama zażartowała coś, że pewnie kaca mam, więc dobrze, bo już myślałam, że zaraz jakieś pytania będą i się wygadam.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa... Ah to bedziemy podziwiac. :)
    Nie dziwie Ci się, ze nie mozesz się doczekać, bo ja tez juz mysle o mojek wizycie, ktora odbedzie sie za miesiac :-)
    Dziewczyny dzisiaj uswiadomilam sobie na sto procent, ze jestem w ciazy i jak wszystko dobrze pojdzie to bede mama! Sikance, sikancami! Ale jak juz zobaczylam babla na USG to teraz ciagle uswiadamiam sobie, ze mam w sobie niespełna centymetrowego czlowieczka. Ze nie jestem sama. Jestem w dwupaku. Jestem juz odowiedzialna za to nowe zycie, jestem jego inkubatorem i domkiem! Już teraz pragne, zeby bylo szczesliwe. Zaczelam tez inaczej patrzeć na moja mame... Naprawde.
    Zrozumiałam co to znaczy miłość matczyna. Coś niesamowitego!!!!

nutella_, Omon, Niebieskaa, Maniuś, Milka1991 lubią tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Mnie pani dr kazała brać pregna plus. Ale ja mam jeszcze kwas foliowy ze starych zapasów i wit D i jodit na 3 miesiące pewnie wiec na razie "wyjadam" co mam a potem się będę was pytać co kupić :)
    Iga - jestem przekonana że to nie ma większego znaczenia i śmiało możesz zaczynać witaminowy 2 trymestr :)

Donia ja poza kwasem foliowym i magnezem mam tez pregna DHA.
    Biore tez jako zalecenie od endokrynologa wit d i jodid. Wczoraj jak bylam na wizycie u endo to upewniala sie jaka pregne biore aby nie przedobrzyc z jodem.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie, a ile u Was kosztuja pierwsze ciazaowr badania? Chodzi mi o morfologie, grupe krwi, toxo itd..

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ