Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy_Kordonek wrote:Lokokoko, Niebieskaa - ależ piękne dzidziochy
Ja poczekam jeszcze 2 tygodnie
Dziewczyny, przyznać się która dzisiaj pisała o płatkach kukurydzianych? To niech teraz idzie do sklepu i mi kupi zanim umręod czasu kiedy to przeczytałam myślę tylko o płatkach. .. masakra
Omon, Antonelka, Taśka22 lubią tę wiadomość
-
Ja próbowałam brać dwa rodzaje witamin, ale po nich źle się czułam z wyjątkiem pregny. Bynajmniej tak mi się wydaje, że to był powód złego samopoczucia. Jedne tabletki były ogromne i połykając ciężko było nie spróbować trochę smaku. A drugie sztucznie "pachniały".
-
Ja na razie mam etap wybrzydzania. Wczoraj i dzisiaj zmuszona byłam jeść na mieście i powiem wam że miałam poważny problem żeby coś wybrać. Stałam i wybrzydzalam jak kobita w ciąży
Ponieważ ja się nie przyznałam w robocie jeszcze to musze trochę uważać na swoje zachowanie
-
Ja dziś byłam w pracy pierwszy dzień po 2,5 tyg urlopu. 4.50 pobudka, 6.00 już w biurze. Na pierwsze i drugie śniadanie standardowo wzięłam jogurt, koktajl z malinami, jabłko i gruszkę. Jogurt i gruszkę wszamalam o 7.00 i byłam całkiem najedzone i zadowolona z siebie. O 8.00 wstał mój kolega oznajmiajac - kantyna otwarta, idziemy po bułkę. Dziewczyny, ja nagle poczułam że jak nie zjem tej bułki to UMRĘ! Nie pamiętam kiedy ostatnio bylam tak nakreconana coś do jedzenia...
Po południu poszlismy na lunch a mi żadne danie się nie podobało. Ja chciałam bułkę! Wzięłam surówkę i kawałek mięsa którego i tak nie zjadłam. Wróciłam do domu i szukam po szafkach... Nie ma pieczywa... Tylko bułka bezglutenowa dla dziecka na kolację... no przecież mu nie zjem..
1.5 godz temu zadzwoniłam do męża. Jak nie kupi mi bułki po drodze to go nie wpuszcze do domu... No serio..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 19:43
Lokokoko, Donia12, wolfik25, Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość
-
Ewelina 3 wrote:witam się z wami z rana
dzis juz mialam spotkanie z toaleta ahh
mirik- jestem w UK i tu pierwsze usg wypada w 12 tyg czyli tak jak piszesz to prenatalne ale że w 6 tyg plamiłam pojechałam do polskiej kliniki na usg i widziałam serduszko w 7 tyg miałam krwawienia i wymusiłam tu w angielskim szpitalu usg i okazało sie wszystko ok z dzidzia serducho biło i miało 15 mmteraz czekam cierpliwie na 12 tydzień
ja tez jestem w UK i juz po spotkaniu, glowie papierologia oraz poinformowanie jak bedzie to wszystko wygladalo, teraz tez czekam na list ze szpitala w zwiazku ze scanem w 12 tyg., jako, ze mam ciaze blizniacza mam miec wiecej spotkan w szpitalu i scanow. Zobaczymy jak to bedzie
Ewelina 3 a dlugo krwawilas? dowiedziala sie co moglo byc przyczyna? dali Ci cos na to? dobrze, ze udalo Ci sie wymusic usg bo wiadomo jak tu czasem bywa..
to czekamy wspolnie do 12 tyg. -
nutella_ wrote:Ja próbowałam brać dwa rodzaje witamin, ale po nich źle się czułam z wyjątkiem pregny. Bynajmniej tak mi się wydaje, że to był powód złego samopoczucia. Jedne tabletki były ogromne i połykając ciężko było nie spróbować trochę smaku. A drugie sztucznie "pachniały".
Moja ginka wlasnie mowila, ze po tych calycj witaminach moge sie zle czuc. I stwierdzila, ze jak bedzie zle to zebym je odstawila.
Mam brac folik 3xdziennie.
I ten prenatal uno 1x.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
vitae13 wrote:Ja dziś byłam w pracy pierwszy dzień po 2,5 tyg urlopu. 5.50 pobudka, 6.00 już w biurze.
1.5 godz temu zadzwoniłam do męża. Jak nie kupi mi bułki po drodze to go nie wpuszcze do domu... No serio..
Rozbawilas mnie tym mężemhaha. Biedny
vitae13 lubi tę wiadomość
-
Lokokoko, Niebieskaa, piękne dzieciaczki!
W najbliższy wtorek też się podzielę z Wami zdjęciem mojek Kruszynki, mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku, ostatnio widziałam tylko pęcherzyk na początku 6tc, już nie mogę się doczekać!Lokokoko, Niebieskaa lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
A ja w ogóle ciepłych napojów nie ruszam. Kawy nie lubiłam nigdy, herbatę to jak mnie naszło - potrafię wypić całą paczkę herbaty w tydzień i równie łatwo nie piję ani jednej przez miesiąc. Częściej piję cappuccino albo gorącą czekoladę, ale w ciąży w ogóle nie mam ochoty. W niedzielę byliśmy u moich rodziców, tata standardowo zapytał czy chcę herbatę a ja powiedziałam, że nie chcę nic gorącego, jak już to zimnej wody. Moja mama zażartowała coś, że pewnie kaca mam, więc dobrze, bo już myślałam, że zaraz jakieś pytania będą i się wygadam.
-
Zośkaaa... Ah to bedziemy podziwiac.
Nie dziwie Ci się, ze nie mozesz się doczekać, bo ja tez juz mysle o mojek wizycie, ktora odbedzie sie za miesiac
Dziewczyny dzisiaj uswiadomilam sobie na sto procent, ze jestem w ciazy i jak wszystko dobrze pojdzie to bede mama! Sikance, sikancami! Ale jak juz zobaczylam babla na USG to teraz ciagle uswiadamiam sobie, ze mam w sobie niespełna centymetrowego czlowieczka. Ze nie jestem sama. Jestem w dwupaku. Jestem juz odowiedzialna za to nowe zycie, jestem jego inkubatorem i domkiem! Już teraz pragne, zeby bylo szczesliwe. Zaczelam tez inaczej patrzeć na moja mame... Naprawde.
Zrozumiałam co to znaczy miłość matczyna. Coś niesamowitego!!!!nutella_, Omon, Niebieskaa, Maniuś, Milka1991 lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Donia12 wrote:Mnie pani dr kazała brać pregna plus. Ale ja mam jeszcze kwas foliowy ze starych zapasów i wit D i jodit na 3 miesiące pewnie wiec na razie "wyjadam" co mam a potem się będę was pytać co kupić
Iga - jestem przekonana że to nie ma większego znaczenia i śmiało możesz zaczynać witaminowy 2 trymestr
Donia ja poza kwasem foliowym i magnezem mam tez pregna DHA.
Biore tez jako zalecenie od endokrynologa wit d i jodid. Wczoraj jak bylam na wizycie u endo to upewniala sie jaka pregne biore aby nie przedobrzyc z jodem.7.03.2017 - Nina jest z nami