Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Morfologia 10 zł
mocz 8 zl
toxo igg 25 zł
toxo igm 30 zl
grupa krwi 30 zł
Glukoza 5 zl
Tsh 18 zł
FT3/4 20 zł
Hbs 30zł
rożyczka 30 zł
Koko coś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 20:32
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Tak!
Bo panicznie boje sie igiel, przed szczepieniem w 3 LO uciekalam rok!a jak juz poszlam to z kolezanka.
Wiec moje pytanie brzmi... Ile razy beda mnie kluc? Na kazde badanie po razie? Czy wszystkie za jednym zamachem?:*Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Lokokoko wrote:Tak!
Bo panicznie boje sie igiel, przed szczepieniem w 3 LO uciekalam rok!a jak juz poszlam to z kolezanka.
Wiec moje pytanie brzmi... Ile razy beda mnie kluc? Na kazde badanie po razie? Czy wszystkie za jednym zamachem?:* -
Lokokoko wrote:Zośkaaa... Ah to bedziemy podziwiac.
Nie dziwie Ci się, ze nie mozesz się doczekać, bo ja tez juz mysle o mojek wizycie, ktora odbedzie sie za miesiac
Dziewczyny dzisiaj uswiadomilam sobie na sto procent, ze jestem w ciazy i jak wszystko dobrze pojdzie to bede mama! Sikance, sikancami! Ale jak juz zobaczylam babla na USG to teraz ciagle uswiadamiam sobie, ze mam w sobie niespełna centymetrowego czlowieczka. Ze nie jestem sama. Jestem w dwupaku. Jestem juz odowiedzialna za to nowe zycie, jestem jego inkubatorem i domkiem! Już teraz pragne, zeby bylo szczesliwe. Zaczelam tez inaczej patrzeć na moja mame... Naprawde.
Zrozumiałam co to znaczy miłość matczyna. Coś niesamowitego!!!!
Lokokoko to prawda, to, co opisujesz to przecudowne uczucieja mam ochote biec znowu na USG byle by tylko popatrzec na serduszka
niestety tu w UK trzeba sporo placic, bo 'panstwowe' usg dopiero w 12 tyg. Ahh trzeba cierpliwie czekac
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
A ja za wizytę też płacę 150
I ogólnie w ciąży taniej jest niż bez
Bo jak chodziłam wcześniej do gina na kontrolę po poronieniu i potem jak 60 dni nie miałam okresu to płaciłam 180 zł, więc po ostatniej wizycie się pozytywnie zdziwiłam
Teraz sobie pomyślałam, że trochę bez sensu, że lekarz kazał się po 3 tygodniach umówić, bo równie dobrze mogłam poczekac 4 i od razu prenatalne bym zrobiła. A tak to pewnie znowu powie za 2-3 tygodnie na prenatalne.
Aha, u mojego lekarza usg prenatalne kosztuje 220 zł - dużo, mało? -
Omon wrote:Loko ja za badania płaciłam 270zł. Cena zabójcza, ale pocieszające jest to, że teraz to tylko morfologia i mocz będzie co jakiś czas
Nutella na którą masz jutro wizytę?
Ja jutro mam się zgłosić na wizytę pomiędzy 9 a 14, bo to NFZ. Po 12 pójdę córkę do teściowej zaprowadzić i myślę, że gdzieś około 13 będę na wizycie. Wtedy już ludzi tam nie ma. -
Dużo co do zleconych badań ma "taktyka" lekarza. Mój ginekolog z pierwszej ciąży (totalny niewypał !) Zlecal co 3 tygodnie po 2-3 badania. Koszty mi się rozłożyły. Ale... tsh robiłam dopiero w około 25 tygodniu (jak nie dalej) i okazało się, że mam poziom o wiele za wysoki. Na szczęście z córeczka wszystko ok.
-
Lokokoko wrote:A co to usg prenatalne? To samo co dopochwowe?
Czy inne?
Ja zaraz zerkne jakie te badania mam i napiszejest dłuższe i wszystko dokładniej się mierzy i ogląda. Niektórzy lekarze nagrywaja filmik (nawet w 3D- swoją drogą fajna sprawa, ale droga ).
-
Fufka30 wrote:Byłam na IP bo mam krwawienie
płód żywy 4×1 duphaston i trzeba czekać nie wiadomo co będzie
-
Nutella... To u mojek ginki za darmo sa te 3D. A niektore dziewczyny w poczekalni mowily, ze jak sie juz dluzej do niej chodzi to bierze 100zl.
W ogole na koniec mialam czas na pytania, konkretna, nie owija w bawelne. Gdyby cos sie dzialo to mam jej pisac sms'a
Fufka, wszyatko na pewno bedzie dobrze! Odpoczywaj, oszczedzaj sie. Trzymam kciuki!
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[