X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ktore bierzecie duphaston i macie mdlosci (ale nie tylko) strajcie sie lekko jesc - dieta lekko strawna - watrobowa.
    Duphaston (i inne tez leki hormonalne)nobciazaja watrobe wiec warto o to zadbac.
    Unikac smazonego, grilowanego, wedlin wedzonych, niektorych warzyw i owocow.

Taka mala rada :-)

Niebieskaa, Różowy_Kordonek, madlene88 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja idę na chinola :P nie biorę leków to czasami mi wolno ;) juz się widzę przed menu - spędzę tam pok godziny bo się nie będę mogła zdecydowac

Antonelka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia ale mi narobilas smaka :-D chyba tex wieczor skonsumuje kurczaka Honk Kong :D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla a nie możesz brać jednej rano i jednej wieczorem Duphastonu? Ja biorę Dupka jedną tabl. co 12h i luteinę też co 12h. Czyli wychodzi wszystko co 6h.

Lokokoko ja też miałam za nastolatki puls 120 w spoczynku. Teraz ok 80-90 i lekarz kardiolog po echo serca i innych badaniach stwierdził,że taka moja uroda bo wszystko jest ok.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa no widzisz, a u mnie wyszlo to co wyszlo :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny a bedziecie wykonywac sobir masaz krocza? Albo cwiczyc z blonikiem??
    Ja robiłam masaż krocza w 1 ciąży, ale w tej jeszcze nie wiem. Co prawda udało się urodzić bez nacięcia i bardzo szybko doszłam do siebie, po porodzie nie czułam żadnego dyskomfortu, ale nie jestem pewna czy to zasługa masażu. Nie przykładałam się do tego. Masowałam olejem kokosowym (rada ze szkoły rodzenia). Wydaje mi się, że bardziej pomogły mi ćwiczenia na piłce w 3 trymestrze. Siedziałam na niej dużo i chyba wszystko się tam trochę naciągnęło. Polecam piłkę, dawała mi niesamowity relaks i ulgę dla kręgosłupa. Masażu się obawiam, ponieważ pomimo zachowania higieny można się nabawić jakiejś infekcji. Poza tym bardzo nie lubiłam tego robić. Znam kobietki, które urodziły bez nacinania i nie robiły masażu, a i takie, które robiły, a i tak były nacinane. Chyba nie na to żadnej reguły. W pierwszej ciąży chyba najbardziej bałam się tego nacinania i szycia, ale teraz już wiem, że to są rzeczy do przeżycia, a najważniejsze jest zdrowie dziecka. Wszystko przetrwamy :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Cudem nadrobilam,ale nie pamiętam już co odpisać.
    Ja przed ciąża chodziłam na spinning,teraz zrezygnowałam bo za bardzo skakalo mi tętno i chyba wysiłek był za duży.
    U nas chorobowo, dziewczynki maja chyba rota bo w sb młodsza wymiotowala a dzisiaj w nocy starsza. Masakra. A ja kaszel katar, ból uszu i zatok. Byłam wczoraj na wizycie na NFZ, kropka ma 4.45 cm. Wszysko ok. Za tydzień prenatalne.
    PS. Śliczne brzuszki. Wszystkim życzę dużo siły, zdrówka i niech maluszki pięknie rosną :)

Lokokoko, Kjopa3, madlene88 lubią tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Cudem nadrobilam,ale nie pamiętam już co odpisać.
    Ja przed ciąża chodziłam na spinning,teraz zrezygnowałam bo za bardzo skakalo mi tętno i chyba wysiłek był za duży.
    U nas chorobowo, dziewczynki maja chyba rota bo w sb młodsza wymiotowala a dzisiaj w nocy starsza. Masakra. A ja kaszel katar, ból uszu i zatok. Byłam wczoraj na wizycie na NFZ, kropka ma 4.45 cm. Wszysko ok. Za tydzień prenatalne.
    PS. Śliczne brzuszki. Wszystkim życzę dużo siły, zdrówka i niech maluszki pięknie rosną :)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam. Kurczak w sosie slodko kwasnym. Ale jednak nie o to mi chodziło :/
    Zaczyna mnie już wkurzać to moje niezdecydowanie.

Lokokoko, kahaśka, Teklaa lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się przeiebilam kocham z nosa leci Masakra. A trzeba do.miasta po rzeczy do szkoły bo nauczycielka wymyśliła znowu

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek - mocz powinien byc z nocy bo im dluzej zalega w pecherzu tym mniej jest rozcienczony, ale jesli chodzisz w nocy do toalety to nastepna porcje moczu mozesz oddac do badania po minimum 4h zalegania w pecherzu. Jesli siusialas o 2 w nocy to o 6 mozesz juz nasikac do kubeczka.Wiadomo, im dluzsza przerwa tym lepiej ale te 4h to takie minimum :)

niania - niestety nie wykonujemy u nas tokso, wiec nie wiem jaka jest procedura :( wiem, ze przy watpliwych wynikach przeciwcial zleca sie test potwierdzenia, byc moze to przesiewowe badanie dalo wynik dwuznaczny i sprawdzano testem potwierdzenia, jest to zazwyczaj inna metoda bardziej dokladna i z tej Ci pewnie wyszlo, ze jest ok :) ale zadzwonilabym do labu i zapytala jak to wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 13:50

niania.ogg lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Zjadłam. Kurczak w sosie slodko kwasnym. Ale jednak nie o to mi chodziło :/
    Zaczyna mnie już wkurzać to moje niezdecydowanie.

hah kochana czesto mam to samo, mysle 'oo na to mam chyba ochote..' i za chwile okazuje sie, ze jednak to nie to.. i nadal nie wiem co chce, a czegos sie chce ;)
    ostatnio w ogole zadne mieso mi nie wchodzi ani ryby.. jedyne co to bulka, serek, pomidor... i takie to uroki ciazy :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wlasnie naczytalam sie o tym nacinaniu krocza.
    Jedna moja kolezanka to opowiadala, ze ciagle miala grymas na twarzy i polozna myslal ze to skurcz i zaczela ja nacinac. Mowi ze na caly szpital sie darla :D
    I slyszalam tez ze to szycie do najprzyjemniejszych nie nalezy...
    Wiec ja chyba zaczne w odowiednim momencie ten masaz krocza i zainwestuje w ten balonik i pilke skoro pomaga. :)
    Jejciuniu, to dopiero poczatek a ja tak panicznie sie boje porodu...

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    hah kochana czesto mam to samo, mysle 'oo na to mam chyba ochote..' i za chwile okazuje sie, ze jednak to nie to.. i nadal nie wiem co chce, a czegos sie chce ;)
    ostatnio w ogole zadne mieso mi nie wchodzi ani ryby.. jedyne co to bulka, serek, pomidor... i takie to uroki ciazy :)

Mrik kochana ja tak samo.. :)
    I mam faze na gerbery owocowe. I na potrasy delikatne, malo przyprawione... :)
    Eczoraj moj brat zrobil pysznd spaghetti z pulpecikami. Duzo czosnku, peperonccino itp. Wczoraj wciaglam jak szalona, takir dobre. A dzis jak odgrzewal to mnie naciaglo przez sam zapach. :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Nooo wlasnie naczytalam sie o tym nacinaniu krocza.
    Jedna moja kolezanka to opowiadala, ze ciagle miala grymas na twarzy i polozna myslal ze to skurcz i zaczela ja nacinac. Mowi ze na caly szpital sie darla :D
    I slyszalam tez ze to szycie do najprzyjemniejszych nie nalezy...
    Wiec ja chyba zaczne w odowiednim momencie ten masaz krocza i zainwestuje w ten balonik i pilke skoro pomaga. :)
    Jejciuniu, to dopiero poczatek a ja tak panicznie sie boje porodu...
    Mi na cieli krocze o nawet nie wiem kiedy. Szycia nie czułam. Zgoilo się szybko. Siedzieć mogłam moc tam się nie działo... pp 6 tyg normalnie seks upeawialisny. A ta położna to chyba jakaś dziwna bo po pierwsze jak jest podłączone ktg to widać skurcz a po drugie w momencie skurczu krocze robi się sine o nie ma szans tego nue zauważyć. Podpowiem ze strach przed porodem to najgorsze co może Was dopaść. Po pierwsze przedłuża akcje bo podświadomość blokuje no i bardziej boli. Jak mi odeszły wody to skakałan z radości ze idę rodzic mąż ze mnie nie mógł... położne tez ;) długo byłam uśmiechnięta potem już mniej ale pp wszystkim znowu ;) w końcu czekałam na spotkanie z miłością mojego życia ;) chciałam i wiedziałam że urodze go naturalnie. Cała akcja trwała łącznie 3h wiec mega szybko jak na pierwszy poród ,)

niania.ogg, Teklaa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz czyli nastawienie duzo daje. ;) boje sie tez, ze bede miala wredne polozne, wypalone zawodowo. Albo ze akurat studenci beda i beda sie przygladac...

macduska lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    No widzisz czyli nastawienie duzo daje. ;) boje sie tez, ze bede miala wredne polozne, wypalone zawodowo. Albo ze akurat studenci beda i beda sie przygladac...
    Możesz sobie wykupić położna prywatna. Ja nie miałam i bardzo żałuję. Teraz na pewno wykupie. I uwierz studenci będą Twoim najmniejszym zmartwieniem. Poza tym nie musisz się na nich zgadzać. A skąd jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 14:13

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Mrik kochana ja tak samo.. :)
    I mam faze na gerbery owocowe. I na potrasy delikatne, malo przyprawione... :)
    Eczoraj moj brat zrobil pysznd spaghetti z pulpecikami. Duzo czosnku, peperonccino itp. Wczoraj wciaglam jak szalona, takir dobre. A dzis jak odgrzewal to mnie naciaglo przez sam zapach. :)

haha to mi narobilas teraz ochoty na gerbery <3 :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze mam do Was kochane pytanko, kiedy zamierzacie powiedziec badz powiedzialyscie w pracy o ciazy? ja myslalam by poczekac do tego 12 tyg., ale chyba powiem wczesniej jako ze te dolegliwosci daja mi sie we znaki a nie chce by bezpodstawnie snuli domysly..

o148l6d8octf4x0k.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nacinane krocze ale lekarz super zszyl i zagoilo się szybciutko mąż mówi ze nie ma sladu

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ