X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Omon Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś mi się śniło, że poszłam do szkoły rodzenia i miały być zajęcia z mycia i przewijania dziecka. Tylko nikt mi nie powiedział, że mam przyjść ze swoją lalką - było pełno kobiet z lalkami i wszystkie się ze mnie śmiały, że nie mam lalki :O Więc wybiegłam z płaczem i obeszłam wszystkie okoliczne sklepy z zabawkami i nigdzie nie było lalki, wszystkie wykupione, więc wróciłam z płaczem do domu i przeżywałam, że nie będę umiała wykąpać ani przewinąć dziecka, bo nie mam lalki :D

Lokokoko, Donia12, Teklaa, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja to ogolnie mam jakies sny prorocze. Dwa dni przed zareczynami snilo mi sie. Ze D sie mi oswiadcza :D pi zareczynach snila mi sie ciaza z cesarka. :) i o ciazy dowiedzielismy sie 11 dni po zareczynach :D
    A dzis snila mi sie obrazona tesciowa... Strach sie bac.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dzisiaj śniło ze była jakaś akcja profilaktyczna i robili kobietom usg - ale takim raczej 60+. No i jak już lekarz skonczyl te wszystkie babki to go namowilam żeby i mnie zrobił. I pamiętam tylko ze z fasolka było wszystko ok. Ale ani wymiarów ani tygodnia ciąży nie pamiętam :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko wyśnij mi dziewuchę :)

Moje sny się nie sprawdzają, ale dziś śniło mi się, że to jednak będą bliźniaki i że mój mąż szalał z radości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:45

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha wrozka koko.

Awww a tak serio to w ogole mozliwe ze na pierwszym USG jestc ciaza pojedyncza, a na drugim okazuje sie, ze blizniacza?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa- cudasne to Twoje zdjecie! Nozki do schrupania!

A mnie dzisiaj mija okres najwiekszego zagrozenia, yeeeeah yupi yeeah!:D

Lokokoko, Omon, Teklaa, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) mam taki mały problem bo wczoraj podczas wypróżniania gdy sie podcierałam miałam jasna różową krew na papierze... jestem w 7tci4d i troche bolał mnie brzuch wczoraj niewiem może to pęcherz mnie bolał... miał ktoś tak podobnie ?? bardzo się martwię a do wiyty jeszcze troche czasu mi zostało... :( wczoraj troche może też za intensywnie pracowałam może to dlatego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:52

[*] Aniołek 9tc. 23.09.2016 :(
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek czemu dziś ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja też nie dostałam karty ciąży, a jestem dalej niż ty :)
    Dziewczyny ja tez jestem dalej niz wy i karte załozy mi dopiero 3.10 a to bedzie 13 tydzien

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka25 wrote:
    hej dziewczyny :) mam taki mały problem bo wczoraj podczas wypróżniania gdy sie podcierałam miałam jasna różową krew na papierze... jestem w 7tci4d i troche bolał mnie brzuch wczoraj niewiem może to pęcherz mnie bolał... miał ktoś tak podobnie ?? bardzo się martwię a do wiyty jeszcze troche czasu mi zostało... :(
    Ale tobylo ze strony przedniej czy od podciągania od tyłka ? Ja tak mialam kiedyś dawno w ciazy którejś i miałam Krwiaka ale ja mialam ewidentnie z przedniej części

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka25 wrote:
    hej dziewczyny :) mam taki mały problem bo wczoraj podczas wypróżniania gdy sie podcierałam miałam jasna różową krew na papierze... jestem w 7tci4d i troche bolał mnie brzuch wczoraj niewiem może to pęcherz mnie bolał... miał ktoś tak podobnie ?? bardzo się martwię a do wiyty jeszcze troche czasu mi zostało... :( wczoraj troche może też za intensywnie pracowałam może to dlatego...

Najlepiej będzie jak pojedziesz na IP albo do lekarza - zobaczą czy wszystko w porządku z Dzidzią. Bierzesz jakiś Duphaston albo luteinę? Może masz niski progesteron i stąd te plamienia??

Nie chcę Cie w ogóle straszyć, ale ja w styczniu dokładnie tak jak Ty w 7t4d zaczęłam plamić, ale ciemno brązową krwią i miałam mocny, skurczowy ból brzucha co jakiś czas.... dzień później poroniłam - nie brałam wtedy żadnych leków tylko kwas foliowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 13:00

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na pogotowniu niestety nie mieszkam w Polsce a tutaj w Norwegii izba przyjęć jest okropna... powiedzieli że mam obserwować jeszcze przez kilka dni jeśli się nic nie powtórzy będzie dobrze... nawet mnie nie zbadali.. :( pierwszy raz miałam bóle i takie plamienie.. w Polsce lekarz na ostatniej wizycie mówił że jest wszystko wporządku a na nąstępna wizyte mam dopiero w październiku w Polsce takż e jeszcze troche czasu a żadnych leków nie biorę tylko kwas foliowy z witaminami

[*] Aniołek 9tc. 23.09.2016 :(
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka ja bym szybko zbadała progesteron i jeśli będzie za niski wzięłabym jakąś luteinę jeśli masz możliwość załatwić.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka no to w takim razie chyba nic innego nie zdziałasz jak mieszkasz za granicą - w Norwegii. Niestety pozostaje Ci tylko czekać i obserwować się. Podpytaj Niebieską ona też mieszka w Norwegii, może ma jakieś sposoby albo sprawdzone miejscówki na to aby lekarze jednak zrobili jakieś USG?

A teraz plamisz? czy to było jednorazowo wczoraj i już przeszło? a jak brzuch - boli nadal??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 13:20

Aniołek 7t5d [*]
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka miałam identycznie w pierwszej ciąży w tym samym czasie. Lekarz w badaniu nic niepokojącego nie zauważył, dostałam wtedy duphaston 2x pół tabletki i do końca ciąży nie miałam problemów. Urodziłam w dniu terminu.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Po swojej ciąży mam do oddania (za darmo) detektor tętna płodu AngelSounds. Działa całkiem dobrze, a mi już nie jest potrzebny :) Żelu zostało jeszcze około 3/4 tubki.

Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na priv. Możliwy odbiór na terenie Łodzi bądź przesyłka na Wasz koszt.

Spokojnej ciąży i szczęśliwych maluchów :)

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioreeeeeeeee pierwsza detektor !!!!!!!! !! !

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll jestem z łodzi i jestem chętna, przyjmij mnie do grona przyjaciółek na priv :)

Aniołek 7t5d [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaj mnie do przyjaciółek napisze ci prywatna wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odbiorę w lodzi

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ