X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Omon Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś mi się śniło, że poszłam do szkoły rodzenia i miały być zajęcia z mycia i przewijania dziecka. Tylko nikt mi nie powiedział, że mam przyjść ze swoją lalką - było pełno kobiet z lalkami i wszystkie się ze mnie śmiały, że nie mam lalki :O Więc wybiegłam z płaczem i obeszłam wszystkie okoliczne sklepy z zabawkami i nigdzie nie było lalki, wszystkie wykupione, więc wróciłam z płaczem do domu i przeżywałam, że nie będę umiała wykąpać ani przewinąć dziecka, bo nie mam lalki :D

Lokokoko, Donia12, Teklaa, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja to ogolnie mam jakies sny prorocze. Dwa dni przed zareczynami snilo mi sie. Ze D sie mi oswiadcza :D pi zareczynach snila mi sie ciaza z cesarka. :) i o ciazy dowiedzielismy sie 11 dni po zareczynach :D
    A dzis snila mi sie obrazona tesciowa... Strach sie bac.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dzisiaj śniło ze była jakaś akcja profilaktyczna i robili kobietom usg - ale takim raczej 60+. No i jak już lekarz skonczyl te wszystkie babki to go namowilam żeby i mnie zrobił. I pamiętam tylko ze z fasolka było wszystko ok. Ale ani wymiarów ani tygodnia ciąży nie pamiętam :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko wyśnij mi dziewuchę :)

Moje sny się nie sprawdzają, ale dziś śniło mi się, że to jednak będą bliźniaki i że mój mąż szalał z radości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:45

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha wrozka koko.

Awww a tak serio to w ogole mozliwe ze na pierwszym USG jestc ciaza pojedyncza, a na drugim okazuje sie, ze blizniacza?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa- cudasne to Twoje zdjecie! Nozki do schrupania!

A mnie dzisiaj mija okres najwiekszego zagrozenia, yeeeeah yupi yeeah!:D

Lokokoko, Omon, Teklaa, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) mam taki mały problem bo wczoraj podczas wypróżniania gdy sie podcierałam miałam jasna różową krew na papierze... jestem w 7tci4d i troche bolał mnie brzuch wczoraj niewiem może to pęcherz mnie bolał... miał ktoś tak podobnie ?? bardzo się martwię a do wiyty jeszcze troche czasu mi zostało... :( wczoraj troche może też za intensywnie pracowałam może to dlatego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:52

[*] Aniołek 9tc. 23.09.2016 :(
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek czemu dziś ?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja też nie dostałam karty ciąży, a jestem dalej niż ty :)
    Dziewczyny ja tez jestem dalej niz wy i karte załozy mi dopiero 3.10 a to bedzie 13 tydzien

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka25 wrote:
    hej dziewczyny :) mam taki mały problem bo wczoraj podczas wypróżniania gdy sie podcierałam miałam jasna różową krew na papierze... jestem w 7tci4d i troche bolał mnie brzuch wczoraj niewiem może to pęcherz mnie bolał... miał ktoś tak podobnie ?? bardzo się martwię a do wiyty jeszcze troche czasu mi zostało... :(
    Ale tobylo ze strony przedniej czy od podciągania od tyłka ? Ja tak mialam kiedyś dawno w ciazy którejś i miałam Krwiaka ale ja mialam ewidentnie z przedniej części

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka25 wrote:
    hej dziewczyny :) mam taki mały problem bo wczoraj podczas wypróżniania gdy sie podcierałam miałam jasna różową krew na papierze... jestem w 7tci4d i troche bolał mnie brzuch wczoraj niewiem może to pęcherz mnie bolał... miał ktoś tak podobnie ?? bardzo się martwię a do wiyty jeszcze troche czasu mi zostało... :( wczoraj troche może też za intensywnie pracowałam może to dlatego...

Najlepiej będzie jak pojedziesz na IP albo do lekarza - zobaczą czy wszystko w porządku z Dzidzią. Bierzesz jakiś Duphaston albo luteinę? Może masz niski progesteron i stąd te plamienia??

Nie chcę Cie w ogóle straszyć, ale ja w styczniu dokładnie tak jak Ty w 7t4d zaczęłam plamić, ale ciemno brązową krwią i miałam mocny, skurczowy ból brzucha co jakiś czas.... dzień później poroniłam - nie brałam wtedy żadnych leków tylko kwas foliowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 13:00

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na pogotowniu niestety nie mieszkam w Polsce a tutaj w Norwegii izba przyjęć jest okropna... powiedzieli że mam obserwować jeszcze przez kilka dni jeśli się nic nie powtórzy będzie dobrze... nawet mnie nie zbadali.. :( pierwszy raz miałam bóle i takie plamienie.. w Polsce lekarz na ostatniej wizycie mówił że jest wszystko wporządku a na nąstępna wizyte mam dopiero w październiku w Polsce takż e jeszcze troche czasu a żadnych leków nie biorę tylko kwas foliowy z witaminami

[*] Aniołek 9tc. 23.09.2016 :(
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka ja bym szybko zbadała progesteron i jeśli będzie za niski wzięłabym jakąś luteinę jeśli masz możliwość załatwić.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka no to w takim razie chyba nic innego nie zdziałasz jak mieszkasz za granicą - w Norwegii. Niestety pozostaje Ci tylko czekać i obserwować się. Podpytaj Niebieską ona też mieszka w Norwegii, może ma jakieś sposoby albo sprawdzone miejscówki na to aby lekarze jednak zrobili jakieś USG?

A teraz plamisz? czy to było jednorazowo wczoraj i już przeszło? a jak brzuch - boli nadal??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 13:20

Aniołek 7t5d [*]
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka miałam identycznie w pierwszej ciąży w tym samym czasie. Lekarz w badaniu nic niepokojącego nie zauważył, dostałam wtedy duphaston 2x pół tabletki i do końca ciąży nie miałam problemów. Urodziłam w dniu terminu.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Po swojej ciąży mam do oddania (za darmo) detektor tętna płodu AngelSounds. Działa całkiem dobrze, a mi już nie jest potrzebny :) Żelu zostało jeszcze około 3/4 tubki.

Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na priv. Możliwy odbiór na terenie Łodzi bądź przesyłka na Wasz koszt.

Spokojnej ciąży i szczęśliwych maluchów :)

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bioreeeeeeeee pierwsza detektor !!!!!!!! !! !

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll jestem z łodzi i jestem chętna, przyjmij mnie do grona przyjaciółek na priv :)

Aniołek 7t5d [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaj mnie do przyjaciółek napisze ci prywatna wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odbiorę w lodzi

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ