X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh... druga byłam :P

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Hahaha wrozka koko.

Awww a tak serio to w ogole mozliwe ze na pierwszym USG jestc ciaza pojedyncza, a na drugim okazuje sie, ze blizniacza?
    Możliwe. Moja koleżanka dopiero koło 10 tygodnia się dowiedziała, że bliźniaki. Jednojajowe, więc jeden pęcherzyk a wcześniej jakoś na siebie się nakładali.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka w 20 tygodniu się dowiedziała, że będzie miała bliźniaki :)

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to może pierwsze usg było bardzo wcześnie - takie jeszcze bez serducha

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Pierzynka no to w takim razie chyba nic innego nie zdziałasz jak mieszkasz za granicą - w Norwegii. Niestety pozostaje Ci tylko czekać i obserwować się. Podpytaj Niebieską ona też mieszka w Norwegii, może ma jakieś sposoby albo sprawdzone miejscówki na to aby lekarze jednak zrobili jakieś USG?

A teraz plamisz? czy to było jednorazowo wczoraj i już przeszło? a jak brzuch - boli nadal??

Nie już mnie nieboli brzuch ani nie plamię to było jednorazowe tylko mam nadzieję że się niepowtórzy już... Szukam polskiego ginekologa może przyjmie mnie prywatnie na wizytę

[*] Aniołek 9tc. 23.09.2016 :(
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to ciekawe :D co tam u mnie w pazdzierniku sie pokaze. Moja mama ma siostre blizniaczkr, wiec nigdy nic niewiadomo.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy _Kordonek U mnie będzie to jutro , że to największe ryzyko mija :) .

Co do bliźniąt ja nie chciałabym , jedno nam wystarczy u mnie w rodzinie nie ma bliźniąt u mojego męża są , ale to od strony jego cioci .

• sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tesciowa ma braci blizniaków. Ja sie jakos od poczatku ciazy boje ze beda blizniaki. Jeszcze moj maz mowi ze ma przeczucie ze beda. A jego przeczucia sie czesto sprawdzaja ;) zawsze chcialam miec dwojke dzieci, a ze jedno juz mam to jednak mam nadzieje ze na dwojce sie skonczy ;)

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała bliźniaki :) zapomniałam dodać, że po wczorajszej wizycie jestem na l4, ze mną wszystko w porządku, ale po szczerej rozmowie z lekarze i omówienia ryzyka mojej pracy z dziećmi (np teraz dwójka dzieci ze szkoły ma salmonellozę) poszłam na ugodę i zwolnienie. dzisiaj jakoś mi ciężko ;p w pracy wiedzą już pewnie wszyscy i jakoś się tym stresuje ... a do tego co ja będę robiła pół roku na zwolnieniu! w listopadzie się przeprowadzmy to troszkę roboty będzie,a tak to muszę sobie coś zoorganizować

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja bym chciała bliźniaki :) zapomniałam dodać, że po wczorajszej wizycie jestem na l4, ze mną wszystko w porządku, ale po szczerej rozmowie z lekarze i omówienia ryzyka mojej pracy z dziećmi (np teraz dwójka dzieci ze szkoły ma salmonellozę) poszłam na ugodę i zwolnienie. dzisiaj jakoś mi ciężko ;p w pracy wiedzą już pewnie wszyscy i jakoś się tym stresuje ... a do tego co ja będę robiła pół roku na zwolnieniu! w listopadzie się przeprowadzmy to troszkę roboty będzie,a tak to muszę sobie coś zoorganizować
    Hehe czytaj ksiazki, ogladaj filmy, rob na co masz ochote, bo potem nie bedzie czasu :P A jak sie okaze, ze jednak blizniaki to juz w ogole hehe :P

c5b5161985.png
    Wizyta 18.10
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia_31 wrote:
    Hehe czytaj ksiazki, ogladaj filmy, rob na co masz ochote, bo potem nie bedzie czasu :P A jak sie okaze, ze jednak blizniaki to juz w ogole hehe :P

no już chyba byłoby widać wczoraj ;p na tydzień pojade do mamy, za jakiś tydzień, bardzo się cieszę, rzadko się widujemy, więc pewnie będzie mnie rozpieszcza ć :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez uwielbiam do mamy jezdzic. Mimo, ze widujemy sie czesto to tez mnie rozpieszcza. Mamy sa super :)

IGA.G lubi tę wiadomość

c5b5161985.png
    Wizyta 18.10
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym nie chciala. Ale to nie jest zalezne ode mnie. Z wyzsza instancja sie nie polemizuje. :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Ilae ja tak mialam. Ale przed ciaza. Lapalo mnie uczucie zimna, drgawki i takir jakby skurcze miesni, trwalo to okolo 40 minut u mnie. Ale ja mam to na tle nerwowym. Ostatni raz bylo tak gdy ogladalam horror i strasznie go przezywalam. Polozylam sie i 5 minut pozniej sie zaczelo. :)

Jakbym czytała o sobie. Do tego szybkie bicie serca i przez to lekkie duszności. Mam też czasem wrażenie,że po herbacie tak mam,że wypłukuje mi magnez. Mam stwierdzoną nerwicę.

ILAE dziś tak miałam i prawie codziennie ostatnio. Jestem odkryta a za chwilę jest mi zimno więc chowam się pod kołdrę i po jakimś czasie jest mi cieplej. Tylko,że ja mam uchylone okno w nocy i jak się przebudzę to zamykam ale nie wiem czy to od tego bo mój synek śpi cały czas odkryty.

AGNIESZKA też stawiam na dziewczynkę wg. zdjęcia USG ;-)

MONIKA piękne zdjęcie :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno nie pisałam ale jakieś dziwne myśli mnie nadchodzą... Mam przeczucie, że dzidziuś przestał się rozwijać i w poniedziałek na wizycie się o tym dowiem... Nic szczególnego sie nie stalo, trochę pobolewaja w prawym boku (takie jakby trochę skurcze gdy na przykład wstaje, nie wiem do czego to porównać, coś jakby zakwasy). Dziś nawet kupiłam domowy detektor tętna, jutro ma przyjść pocztą ale boję się go.uzyc...

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda ja też miałam takie "głupie myśli", że dzieciątko może się nie rozwijać, a wczoraj na usg fikało że ho ho :) także głowa do góry!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie głupie myśli to i ja mam. Teraz nie mogę się doczekać wizyty a 21-go będę pewnie w stanie przedzawalowym. I będę się bała wejść.
    Co do bliźniaków - przy pierwszej ciąży mówiłam stanowcze NIE. Teraz bym chciała :) Ale u nas w rodzinie nie ma bliźniaków.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas pewnie sie ma takie obawy ;) a co bedzie jak zaczna maluchy sie ruszac. Wtedy dopiero bedzie: dlaczego nie kopie, przed chwila kopal, nie kopie juz 5 minut ;) i tak do konca ciazy :P

c5b5161985.png
    Wizyta 18.10
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA G super zdjęcia USG :-)

Zośka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Dobrze,że idziesz. Uspokoisz się <3

IGA.G lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 13:31

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ