X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie się już nie chce pracować :) a tu jeszcze prawie 2 godziny...
    I jak mi brzuch odstaje to mała glowa. Cały tłuszcz mi teraz widać... teraz dopiero widzę jak się upaslam w ostatnim roku.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lat sto, męża, dziecko a sama miałam stresa jak o ciąży powiedzieć ;) Tym bardziej, że mówiliśmy, że nie chcemy tak szybko po Basi a tu wpadka :D :D :D

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja mam lat sto, męża, dziecko a sama miałam stresa jak o ciąży powiedzieć ;) Tym bardziej, że mówiliśmy, że nie chcemy tak szybko po Basi a tu wpadka :D :D :D

A nam to nikt nie wierzy że to planowane. Wszyscy twierdzą, że zaliczylismy wpadkę na stare lata. No bo jak to? Ciąża w takim wieku?

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A nam to nikt nie wierzy że to planowane. Wszyscy twierdzą, że zaliczylismy wpadkę na stare lata. No bo jak to? Ciąża w takim wieku?
    A co tam u Was słychać? Kiedy badania?

Mi tam mąż się na starość trafił to i dzieci późno ;) Zawsze myślałam, że będę bezdzietną starą panną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 14:40

macduska lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska, miej to w nosie. Nikt za Was zycia nie przezyje.

Mnie tylko bedzie wkurzac, ze kazdy bedzie gadal, ze zareczylismy sie bo wpadlismu. Lol. Ale coz

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Macduska, miej to w nosie. Nikt za Was zycia nie przezyje.

Mnie tylko bedzie wkurzac, ze kazdy bedzie gadal, ze zareczylismy sie bo wpadlismu. Lol. Ale coz
    A taka młoda to na bank wpadka :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda, ale czemu nie masz glukometru? Ja też mam cukrzycę i od razu dostałam glukometr, ponieważ w pierwszej ciąży też miałam. Na szczęście u mnie bardzo rzadko wynik jest powyżej normy i raczej nie skacze zbyt wysoko.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w bloku same starsze babki, więc pewnie też będzie wpadka lub już patologia :D nic już mnie mie zdziwi

Lokokoko, kahaśka lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem po goralski, ze sroł ich pies. :D

Maniuś lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska Kochana nie przejmuj się tym , ludzią że tak powiem języka nie zawiążesz , ja jak urodziłam syna , a mieszkałam na wsi to sobie wyobraźcie jakie głupie rzeczy gadali , że puszczalska , że tata mnie zgwałcił , itp itd.

Koko Ja to kiedyś byłam w szpitalu tam zapytać się o coś miałam całą trójkę ze sobą , a taki Pan do mnie to wszystko Pani?. 500 plus działa nie wytrzymałam i mu powiedziałam , a co Pana to gó.. obchodzi jak syna urodziłam to miałam 17 lat , i jakoś sobie nie przypominam żeby te 500 było , ale głupio mu się zrobiło , i był czerwony jak cegła takie gadanie mnie wkur.... .

kahaśka Jaka tam stara ;) , są kobiety co mają po 40 /42 a nawet i więcej , i rodzą pierwsze dzieci każda z nas jest młoda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 14:59

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzcZęśliwa mamusia no to widzę, że też się nasluchalas. Nie lubie takiego gadania . :/

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Anulka 85 Debiutantka

Wysłany: 15 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Jak nie ma znaczenia, jak ma nie jest zdolna do pracy tak mogą powiedzieć i nie zarejestrować, z jakies 5-6 lat temu byłam na stażu to dziewczyny ukrywały, a potem jak przyszło co do pierwszego spotkania na temat pracy to informowały, tylko ja nie byłam w pośrednictwie i nie wiem jak to najlepiej rozegrać. Zarejestruj sie i nie informuj na dzien dobry, wiem tylko jedno mówienie prawdy nigdy Ci tam nie pomoże, oraz nalezy mowic to co oni chcą usłyszeć. Pamietam sytuacje jak jakis chłopak nie przyszedł na wyznaczony termin, bo postanowił wylecieć z kraju na wyspy, ale cos nie wyszło i został w kraju u dyrektorki tłumaczył sie ze tam chciał pracować, ze o tutaj ma nawet bilet lotniczy itd. - chciał byc szczery i co? Dupa, skreślony na 3 miesiące bo nie zgłosił zmiany terminu, musi miec L4, tak mi żal było chłopaka, po co gadał prawdę nawet pózniej słyszałam jak dyrektorka do pracownika mówiła ze ona niby rozumie, ale takie sa przepisy.
    Pracowałam w pup parę lat i nikt nigdy nie robił problemów z zarejestrowaniem ciężarnej.

8599dqk3h09qm5rk.png
    2nn3ugpj2z6841nz.png
    ug37df9hl68fa2jf.png
    Andzia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    A co tam u Was słychać? Kiedy badania?

Mi tam mąż się na starość trafił to i dzieci późno ;) Zawsze myślałam, że będę bezdzietną starą panną :)

Lepiej późno niż wcale. :-)

A co u nas?

Pappa 20 września. Czuję się raczej kijowo, mdłości, wymioty, zmęczenie, bóle brzucha. Ot starość... ;-)

kahaśka lubi tę wiadomość

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta tak sie "przejmuja". Ale taka babka z bloku czy gostek z kolejki zlotowki nie dadza, w nocy nie pomoga, nie wstana do Was do dziecka. Moja ciocia ma 11 dzieci i zyje :D zadowolona kobieta :* brzuchu do gory!!! :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki, ja w pierwszej ciąży nie miałam cukrzycy, dlatego nie spodziewałam się jej w drugiej na samym początku. Nie wiem czy nie miałam jej przez zajściem w ciążę, bo nie badałam wtedy cukru, dopiero przy pierwszych badaniach. Wyszło wtedy niewiele ponad normę, ale lekarka skierowała mnie na krzywą i wyszło, że po godzinie trzustka nie nadąża, miałam wynik 191. Nie tak strasznie, dlatego w poradni diabetologicznej wyznaczyli termin dopiero za dwa tygodnie i tam dostanę glukometr i rozpiszą mi dietę. Na razie mam poradniczek co mi wolno jeść od lekarki i ta dieta mnie dołuje, bo nie znoszę zdrowego jedzenia, chleb pełnoziarnisty powoduje mdłości, gotowane mięso doprowadza do depresji. Przypuszczam że dopiero jak dostanę glukometr to będę mogła sprawdzić co tak naprawdę powoduje skoki cukru u mnie i będę mogła raz na jakiś czas chociaż jeden ziemniaczek. Jestem poznańska pyra i poza pyrami świat dla mnie nie istnieje :) Poza tym zawsze wszystko smażone, bardzo ostre albo kwaśne. A teraz się czuję jakbym się żywiła dywanem. Skoro miałaś cukrzycę w pierwszej ciąży to pewnie masz doświadczenie w gotowaniu dla cukrzyka. Znasz jakieś potrawy, które da się zjeść?

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam opinia otoczenia raczej zwisa i powiewa. Moje życie moja sprawa.

kahaśka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda, ja w pierwszej ciąży strasznie się przestraszyłam tą cukrzycą i przestrzegałam ściśle diety. Liczyłam wymienniki węglowodanowe i schudłam w krótkim czasie 6kg. Mierzyłam cukier sumiennie i okazało się, że po posiłkach mi wcale nie skacze. Na czczo z resztą też był w normie do 90. Z czasem pozwalałam sobie na więcej niedozwolonych rzeczy i nadal było ok, ale wiadomo, że nie przesadzałam. Cukrzyce miałam wykrytą dość wcześnie, na czczo z żyły było powyżej 100, ale lekarz twierdził, że unormowałam to dietą. W obciążeniu glukozą wyszło tylko czczo 1 jednostkę powyżej normy, więc lekarz dał mi spokój z poradnią diabetologiczną i kazał nadal trzymać dietę. Teraz w drugiej ciąży cukier jest nieco wyższy, ale w sumie tylko dwa razy zdarzyło mi się mieć po posiłku 130, więc wyeliminowałam z diety to co mi podwyższyło ten cukier. A muszę się przyznać, że byłam wygłodniała i rzuciłam się na pierogi z serem i truskawkami, a za drugim razem ziemniaczki pieczone zbyt duża porcja. W związku z tym ja nie trzymam takiej restrykcyjnej diety, pozwalam sobie na małe co nieco, ale kontroluje się i cukier jest unormowany. Widziałam, że dziewczyny z poważniejszą cukrzycą zakładały blogi kulinarne i wrzucały bardzo dużo fajnych przepisów. U mnie nie ma potrzeby popadania w skrajność tej diety, odżywiam się zdrowo już od dawna (ciemnie pieczywo, 5-6 posiłków, warzywa i produkty nieprzetworzone, 2l wody mineralnej) i to mi wystarcza. Zobaczysz z glukometrem czy jest duży problem i czy faktycznie musisz się aż tak ograniczać. Szkoda, że lekarz nie dał Ci od razu glukometru.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Omon Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam za mąż miesiąc przed 21 urodzinami, dopiero jakieś pół roku po ślubie ludzie nam zaczęli wierzyć, że nie byłam w ciąży - każdy dopatrywał się brzuszka a ten jak na złość nie rósł :D

A w naszej wsi krąży opinia, że mój mąż mnie zamyka na klucz na piętrze i nie pozwala wychodzić. A to wszystko dlatego, że jest we wsi paru pijaczków, którzy od czasu do czasu przychodzą poplotkować, a że ja nawet nie wiem o czym miałabym z nimi rozmawiać to nigdy do nich nie wychodzę, więc wyszli z założenia, że mój mąż jest tak zazdrosny, że trzyma mnie pod kluczem :)

Chociaż może i ma rację, bo dzisiaj nasz pracownik opowiadał, że był u pewnego sąsiada, który mu się tak żalił, że ja taka piękna dziewczyna i co ja w tym moim mężu widzę, że z nim byłoby mi lepiej, bo on ma pieniądze i niczego by mi przy nim nie brakowało :D Gość jest faktycznie przy kasie, ale jest w wieku mojego ojca, więc raczej nie mój przedział, ale nie powiem, uśmiałam się dziś :D

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki ja w pierwszym badaniu na czczo miałam 94, stąd skierowanie na krzywą. Na krzywej na czczo wyszło 91, po godzinie 191 a po dwóch 120 więc już w normie i na czczo też było w normie na granicy. No nic, jakoś przepykam te dwa tygodnie, a potem sprawdzimy czy mi coś skacze czy nie.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki a jakie miałaś wyniki po godzinie i dwóch?

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ