Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kjopa3 wrote:Fufka super wiadomości. Teraz będziesz już chyba spokojniejsza.
Mi prenatalne kazała zrobić między 12-16 października.
Mrik superDwujajowe są bliźniaki?
Ja zawsze robiłam pasemka z rozjaśniacza i na razie się wstrzymuję ale nie wygląda to super
tak blizniaki dwujajowejeszcze jakos nie dowierzam
-
Mrik cudowne maleństwa
Milka ja bym nie zaufała fotelikowi dołączonemu do wózka, niby jest atest, ale z tym prawdziwym atestem nie ma nic wspólnego i czytałam, że większość takich fotelików tych prawdziwych testów nie zdaje...
Jeśli pytasz o cenę to ja zawsze uważałam, że ceny artykułów dziecięcych są bardzo zawyżane. Uważam, że można kupić świetny wózek za kilka stówek i beznadziejnego grata za kilka tysięcyJa osobiście kieruję się głównie terenem, po którym ten wózek będzie na co dzień jeździł, więc koła muszą być wielkie i nie mogą być skrętne, więc większość obecnych na rynku od razu odpada
Tak samo z fotelikami. Da się kupić fotelik z atestem i w dobrej cenie. Tu masz fajne zestawienie atestowanych fotelików http://fotelik.info/pl/testy/
i poczytaj sobie w wolnym czasie artykuły na tej stronce, gdzieś tam są filmiki na których widać jak się zachowują te foteliki z marketów czy dołączane do wózków a jak się zachowuje atestowany fotelik, a konkretniej co się dzieje z dzieckiem w takim i takim foteliku, mi dało do myślenia
Kordonku ja też właśnie jeszcze nie jestem przekonana do tej gondoli. Z baby merc pasuje mi wózek S3 i Agat, ciekawe czy da się w nich zamienić gondolę na tą z faster, ale pewnie nie. Wózki nowalex mają ładne gondole i pasują na nasze warunki, ale z kolei wygląd wersji spacerowych mi w ogóle nie podchodzi, więc na razie S3 u mnie wygrywa.
A jeszcze w temacie fotelikowym. Zapinacie pasy w aucie?
Wg naszego prawa możemy ich nie zapinać, ale ja jakoś nie wyobrażam sobie bez pasów jeździć. Eksperci też uważają, że ten przepis nie jest niczym dobrym, bo pasy są dla naszego bezpieczeństwa. Ja zapinam i póki co nie czuję żadnego ucisku, ale planuję niedługo kupić adapter baby safe. Ma może któraś?Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Omon ja od 2007r jeżdżę autem. W pierwszej ciąży jeździłam do samego końca i zawsze miałam zapięte pasy. Pewnego dnia już w bardzo zaawansowanej ciąży zatrzymała mnie policja (w wąskiej uliczce koło domu) i wręcz miałam wrażenie,że mnie opieprza.Mówił,że nie muszę już zapinać pasów i tak byłoby dla mnie bezpiecznie
. Ja i tak zapinałam.
-
Ja pasy mam caly czas w fotelu zapiete nigdy ich nie odpinam. Jak wsiadam do auta tylko gore pasa przeciagam przez glowe. Tego pasa na brzuchu nie mam. Mojej przyjaciolki siostra stracila dziecko przez pasy przy lekkiej stluczce.
-
A ja mam koleżankę, co prawdopodobnie przez niezapięte pasy straciła dziecko. Przy hamowaniu ją rzuciło na kierownicę. Nie wiadomo jakby było z pasami. Jednak ustalenia były takie, że pradopodobnie nie udeżyłaby brzuchem. Zaczął się przedwczesny poród a dziecko było za małe na przeżycie
-
No właśnie różnie może być. Można brzuchem uderzyć np. właśnie w kierownicę a mogą też pasy ścisnąć mocno brzuch przy stłuczce. Więc chyba i tu ryzyko i tu. Jednak ja wolę te pasy zapiąć a pas miałam zawsze pod brzuchem i nigdy mnie nie uciskał.
-
Oglądałam ostatnio program o tych pasach u kobiet w ciąży. Wypowiadali się lekarz z policjantem i oboje mówili że pasy jak najbardziej powinny być zapięte tylko w bezpieczny sposób - góra pasa między piersiami a dół jak najnizej na biodrach
Każdy robi jak uważa ale według mnie mniejsze ryzyko jest przy zapietych pasach niż bezkahaśka lubi tę wiadomość
-
Dzidzia zyje
ma 3 cm i nie podobalo sie jej badanie, bo zakrywala raczkami glowke.
Po krwiaku nie ma sladu, kosmowka przyklejonaza to jest maly polip na szyjce, no ale podobno niegrozny
Teraz troszke zwolnila z przyrostem, bo poprzednio byla 5 dni starsza a teraz jest dzien mlodsza, ale wszystko jest ok i to jest najwazniejsze
Wy o wozkach i porodach, a ja sie modle zeby dzidzia urosla do kolejnego badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 21:41
niania.ogg, mrik, Antonelka, Kjopa3, Donia12, Szczęśliwa Mamusia, kahaśka, Fufka30, Milka1991, pati87, Maniuś lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja dla Helenki kupiłam dobry fotelik i używaną, byle jaka gondolę na początku. Miała koła skrętne, pompowane, dobrze mi się nią bardzo jeździło... kupiłam za grosze, bo to był jakiś starszy typ wózka 2 czy 3 w jednym. Gondole są w większości modeli moim zdaniem dość podobne, więc... ja od razu wiedziałam, że wózka 3 w 1 nie chcę. Raz, że fotelik to atrapa. Dwa, że większość znajomych albo sprzedaje te wózki po pół roku albo przeklina spacerówkę. Bo taka spacerowka przerabiana z gondoli a stricte spacerowka to niebo a ziemia. I się nie zgodzę, że jak się wózka nigdzie nie wnosi to waga nie ma znaczenia. Dziecko z czasem coraz więcej waży, w koszu wozi się zakupy i warto żeby wóz był lekki. Ja mam dość duza spacerówkę, bardzo dużo miejsca na mala, a jest leciutka. Ostatnio byłam w szoku, gdy próbowałam jazdy wózkiem sąsiadki, dwa razy mniejszym, a dużo dużo cięższym i kiepsko się jechało, podbijalo. Ale to prawda, że tylko na swoich błędach się człowiek uczy
bo też bym teraz najchętniej zmienila model na ciut inny, przez defekty mojej budki, które wyszły dopiero w praniu
spacerówki się bardzo długo używa i to przede wszystkim na niej warto się skupić.
Milka1991 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
She Wolf wrote:Dzidzia zyje
ma 3 cm i nie podobalo sie jej badanie, bo zakrywala raczkami glowke.
Po krwiaku nie ma sladu, kosmowka przyklejonaza to jest maly polip na szyjce, no ale podobno niegrozny
Teraz troszke zwolnila z przyrostem, bo poprzednio byla 5 dni starsza a teraz jest dzien mlodsza, ale wszystko jest ok i to jest najwazniejsze
Wy o wozkach i porodach, a ja sie modle zeby dzidzia urosla do kolejnego badania
She Wolf trzymam kciuki za cudowna dzidziulke :*She Wolf lubi tę wiadomość
-
She, Dzidzia ok to Ty zamiast odetchnąć to się teraz stresujesz czy urośnie? Co by Ci miała nie urosnąć? Myślę, że do 50 cm to Ci śmiało dobije. Chociaż moja mi nie dobila, 49 miała, ale teraz nadrabia, wzrostem 90 centyl
także ten... Ty się zaraz zaczniesz zamartwiać czy zda maturę ;p 3 cm to już kawal człowieka
Ty się matka lepiej zacznij orientować w kwestiach karmienia, kolek czy pielęgnacji pępka, bo skończysz jak ja. Bo ja całą ciążę czytałam tylko o tym co się może stać, na co by jeszcze można zachorować. Co może jeszcze pójść źle. A jak się Helenka urodziła to nie umiałam jej przewinąć profesjonalnie, czyli bez ciągnięcia za nogi (znaczy nawet nie wiedziałam, że tak nie wolno). Także ten tego... a poważnie to wiedziałam, że jest i będzie u Ciebie ok
i widzisz? Jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 21:57
She Wolf, Milka1991 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Niania masz racje. Musze w koncu zaczac planowac, a nie zyc z dnia na dzien, bo co mi to da
Madra z Ciebie babka
Mrik, Twoje dzieciaczki piekneA gdzie Ty mieszkasz w UK jesli moge spytac?
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nutella_ wrote:Zazwyczaj dziecko przenosi się do spacerowki jak zaczyna stabilnie siedzieć. Czyli coś koło 6-7 miesiąca. Chyba że dziecko nie rwie się do siadu to można dłużej
Są takie ochraniacze na nóżki i daja one dodatkowe ciepło. Poza tym jakiś kocyk.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25d8b69ab22a.jpg
Szczęśliwa Mamusia, Donia12, kahaśka, niania.ogg, Milka1991, mrik, AmyLeah, Omon, Kjopa3, Teklaa, Maniuś lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
nick nieaktualnymrik Kochana jakie małe cuda :*:*:*:*.
She Wolf Śliczne maleństwo :*:*:*.
Fufka Ogromnie się kochana cieszę , że z wami wszystko w porządku.
Aż serce się raduję na tak pozytywne wieści, niech maleństwa rosną , i zostaną z Nami na zawsze:*:*:* .Fufka30, Milka1991, She Wolf lubią tę wiadomość