Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mrik wrote:Manchester
Troche daleko25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
niania.ogg wrote:AniuK, strasznie długo się nie odzywasz. Daj znać, że wszystko ok
Nianiu,
Bardzo dziękuję za pamięć i przywołanie!(...bo wnioskuję, że to do mnie
)
Jestem z Wami cały czas, czytam na bieżąco, ale mało piszę, bo tu już się poważne tematy zrobiły (wózki i foteliki), a ja na razie to trochę tak bardziej w stylu, o którym pisała dziś She Wolf, czyli od wizyty do wizyty, na razie jeszcze z obawami co do patrzenia za daleko w przyszłość.
Poza tym, trochę znów byłam w rozjazdach i na nie też mogę zwalić winę za ciszę.
Kilka dni temu dopadł mnie lekki kryzys, nagła obawa i wewnętrzne poczucie, że coś jest nie tak. Nie wytrzymałam i stwierdziłam, że zamiast się męczyć, pójdę po prostu na USG. Tak też zrobiłam, mimo, że byłam poza swoim miastem.
Okazało się, że intuicja (a w tej sytuacji właściwie pseudo-intuicja) mnie na szczęście (!) oszukała i wszystko jest dobrze.
Moje dziecię ma 3,31 cm, wymiar wskazujący na 10t1d, a z OM wychodziło 10t2d, czyi super. Serce bijące 171/min. Wszystko pozostałe tak jak trzeba, ufff...
Teraz czeka mnie okres wzmożonych wizyt i badań, więc będę na bieżąco podglądać dziecię. Ale będzie też trochę stresu, bo to badania 11-13tc. Same wiecie.
Nawiasem mówiąc, pierwsze z nich (na NFZ) mam umówione w 11t3d i obawiam się, czy nie będzie za wcześnie. Wydaje mi się, że dziecię nie osiągnie do tego czasu 4,5 cm, a chyba takie minimum jest wymagane.
Ściskam Was mocno i postaram się teraz grzecznie więcej odzywaćMilka1991, niania.ogg, pati87, kasieniaczek, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
kahaśka wrote:Bardzo w normie
Tak mniej wiecej:
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciążykahaśka lubi tę wiadomość
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Holla laski
Bezsennosc!!!
Dzisiaj wracalismy od mojego i znowi ta franca lokomocyjna... Denerwuje mnie to.
Ale wiem czemu tak jest, bo w zoladku robi mi sie piana i szuka ujscia...
Tak dzis zauwazylam. Sorki za doslownosc :
Dobranox!!Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
annak wrote:Nianiu,
Bardzo dziękuję za pamięć i przywołanie!(...bo wnioskuję, że to do mnie
)
Do Ciebie, do Ciebie. Tak długo się nie odzywalas, że zaczynalam się martwic. Cieszę się, że jest ok. I że dzidzia Ci tak ładnie rośniehttps://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
kahaśka wrote:Problem z niedużą gondolą jest taki, że dziecko może z niej wyrosnąć zanim opanuje sztukę siedzenia. Znam takie przypadki
Niby tak, ale duza gondola sprawdza sie dla dzieci urodzonych zima bo trzeba doliczyc ubranka, kombinezony, koce. Czytalam, ze dla dzieci "wiosennych" nie trzeba sie tym martwicMilka1991 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Niby tak, ale duza gondola sprawdza sie dla dzieci urodzonych zima bo trzeba doliczyc ubranka, kombinezony, koce. Czytalam, ze dla dzieci "wiosennych" nie trzeba sie tym martwic
-
Poprawnie zapięte pasy powinny iść poniżej kości biodrowych, tak jak na zdjęciu. Wtedy podobno nic się nie może nam stać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/673eb766be47.jpg
Ale nie w każdym samochodzie da się tak zapiąć pasy. Ja zawsze fotel przysuwam do przodu i ten pas mi wyżej idzie. Na razie nie czuję żadnego ucisku na brzuch, więc myślę, że na tym etapie jest to bezpieczne, ale planuję kupić ten adapter. Ale fakt, że w adapterze to tylko w spodniach, w sukience go nie zapnę, chyba, że ją pogniotę
Loko mi też się często właśnie taką jakby pianą/gęstą śliną odbija, ciekaweLokokoko, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Kahaśka, nadal nie wiadomo, pediatra mówi że zapalenie gardła, ale bostonka się często od niego zaczyna. Wysypka powinna wyjść w ciągu trzech dni od wystąpienia gorączki, więc do jutra rana, czekamy.
A z pozytywnych to po tygodniu żywienia się gotowanym mięsem i kaszą zrobiłam sobie sałatkę grecką i jestem szczęśliwa jak prosię w deszcz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 09:31
Donia12 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
ja dzisiaj też 13 tc zaczynam
następna wizyta dopiero w 16 tc, nie wiem jak ja wytrzymam ;p oczywiście na usg się też zapisałam, na co lekarz powiedział, że usg nie jest konieczne, dopiero około 20tc trzeba. a ja mu mówie, ze dla mnie konieczne
Annak ja też się obawiałam czy dzidzia urośnie, a 11t2d miała ponad 5 cmWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 09:31
-
Nigdy was nie dogonie z tymi tygodniami ciąży
Pamiętam jak ja dowiedziałam się o ciąży i do was dołączyłam to niektóre juz widziały serduszkai sobie myślałam - jej ale im dobrze, są już w 7 tygodniu
a teraz już sama jestem w 10-tym.
U mnie jeszcze 3 dni do wizyty. Niech ten czas minie szybko!
Na NFZtowym badaniu będę miła chyba 12t0d wiec powinno być ok.
A na tym prywatnym pewnie z tydzień więcej - aczkolwiek jeszcze nie umówiłam, czekam na wizytę w środę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 09:47
Omon lubi tę wiadomość
-
Różowy_Kordonek wrote:Niby tak, ale duza gondola sprawdza sie dla dzieci urodzonych zima bo trzeba doliczyc ubranka, kombinezony, koce. Czytalam, ze dla dzieci "wiosennych" nie trzeba sie tym martwic
Zależy też jakie duże dziecko urodzimy. Mój synek miał 60cm i urodził się w lipcu. W takiej większej gondoli dziecko może też wygodnie leżeć i się rozpychać, nic go nie ściska.
Ja wczoraj zaczęłam 10tc. Ech, mam nadzieję,że ten krwiak w końcu się wchłonie i będę mogła normalnie funkcjonować. No i chłop w końcu z torbami pójdzie bo zakaz współżyciaNie będę marudzić,najważniejsze żeby dzidzia rosła zdrowa.
-
sunshine wrote:Ja też się martwię. W piątek prenatalne, ale od miesiąca nie podglądałam dzidzi i nie wiem co się dzieje.
Pytanie do dziewczyn w 12/13 tygodniu: swędzą was brzuchy? Smaruję brzuch kilka razy dziennie, skóra nie jest sucha, a mnie swędzi.
mnie czasem swędzi podbrzusze bardziej, ale ja mam strasznie suchą skórę odkąd jestem w ciąży... smaruje sie od kilku dni dość intensywnie i pomaga -
Hej dziewczyny! A mnie dziś cycki nawet bolą jakbym czuła że rosną i pobolewa z tyłu z prawej i z przodu z prawej i tak jakby na środku przy pępku do tego bez energii
ale jak przewracam sie na lewy bok to troche lepiej dobrze ze jutro wizyta.
Dziewczyny ktore były w ciazy - miałyście wzrost energii w 2trymestrze? Cieszę się chociaż z tego że te mdlosci nawet sobie poszły, ale denerwuje mnie smak w ustach praktycznie najlepiej gdybym ciągle coś jadła wtedy jest ok, przestaje jesc znowu ten dziwny smaknic mnie nie piecze, ale tez cieżko określić co to za smak poprostu dziwny przez ktory źle sie czuje (czuje takie tyci nudności, ale jak sie odbije jest ok, ale zaraz ten smak
przecież nie bede ciagle cukierków miec w buzi - cytrynowe halsy)
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Milka1991 wrote:Kjopka u mnie też krwiak jeszcze jest ale trochę mniejszy bo 1.5 cm. Pytałam gina o sex to mówił że możemy ale bez przesady i ostrożnie
ale ze względu na okrutnie niskie libido i tak rzadko się kochamy...
Hmmm a nam na razie w 1trymestrze nie pozwolił, niby wszystko ok, ale gin nie chce abym stresowała sie czy fasolce coś się nie stało, ale mowil ze za to od 2trymestru będziemy mogli co chcemyja sama nie wiem jak u mnie z libido, jeszcze na początku byłam chętna, ale teraz przez te 3tyg mdlosci zapomniałam o tym wszystkim, do tego przytulnie tez mnie denerwuje
nie wiem czemu, boli to tu to tam i mąż biedny, aczkolwiek śnił mi sie dzisiaj sex
a w nocy jak sie obudziłam byłam mocno wklejona w męża
wiec juz sama nie wiem jak to bedzie
Milka1991 lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171