WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella jak decyzję podjął?

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    Donia dlatego ja jestem na L4 teraz juz nie tak ale na początku ciąży to nie mogłam sie skupić na niczym i bylam w stanie caly dzień przespać. Dzis chyba tak pogoda na mnie działa...
    Moja cera coraz gorzej znosi ciążę. Na twarzy mam mnóstwo małych pryszczyków do tego straszne wory pod oczami... Nawet przed najgorszym okresem tak źle nie bylo. Jeszcze jak wychodzę gdzies to trochę się podmaluje i jest lepiej ale w domu to normalnie patrzeć na siebie nie mogę...
    A ja mam zupełnie odwrotnie. Nawet moje kochanie mi dzisiaj powiedziało ze moja cera jest o niebo lepsza niż przed ciążą. Ale ja wcześniej wyglądałam słabo więc jakby się jeszcze pogorszyło....

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Nutella jak decyzję podjął?
    Normalnie, że jedzie.
    Tak się z nim pokłóciłam, że...
    Ale później stwierdziłam, że nie tędy droga i trzeba się dogadać. No i próbujemy..

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    A ja mam zupełnie odwrotnie. Nawet moje kochanie mi dzisiaj powiedziało ze moja cera jest o niebo lepsza niż przed ciążą. Ale ja wcześniej wyglądałam słabo więc jakby się jeszcze pogorszyło....
    Mi też mówią, że lepiej. Ze ciąża mi służy i powinnam ciągle być w ciąży.:D Chociaż widzę, że mam jakieś drobne cchrostki na buzi, ale jakoś lepiej cała twarz wygląda.

Lokokoko lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś chyba całą noc spałam na brzuchu. Niby nie powinno zaszkodzić, ale staram się nie kłaść na brzuch, jest już widoczny. Trochę się martwię.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella skoro decyzja podjęta to musisz się z tym pogodzić, nie ma co drzeć kotów, będzie dobrze, szybko pojedzie i szybko wróci ;)

Biszkopciku ja zawsze spałam na brzuchu i teraz też czasem tak śpię, ale o wiele rzadziej bo jest mi tak niewygodnie. Spanie na brzuchu niczemu nie szkodzi, chodzi tylko o dyskomfort związany z większym brzuszkiem ;) ja też pewnie niedługo całkowicie przestanę spać na brzuchu :)

A mi cera się bardzo poprawiła, mam taką ładną gładziudką zaokrągloną buzię i wszyscy mówią, że wyglądam bardzo ładnie, łącznie z teściową :P

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Nutella skoro decyzja podjęta to musisz się z tym pogodzić, nie ma co drzeć kotów, będzie dobrze, szybko pojedzie i szybko wróci ;)
    No nie koniecznie się zgadzam, bo skoro jesteśmy małżeństwem to mógłby mnie zapytać o zdanie. Ja i tak pewnie prędzej czy później byłabym za tym wyjazdem, ale tak się nie robi. "Kochanie wyjeżdżam". I tyle. A ja mam dziecko, jestem w ciąży, głupiego psa i szkołę, do której chodzę w piątki, soboty i niedzielę. Będę musiała kombinować opiekę nad dzieckiem podczas zajęć i wizyt u lekarza. Co się wiąże z tym, że mama będzie musiała się zwalniać i później odrabiać po nadgodzinach. I WYPOMINAĆ mi opiekę nad dzieckiem. Ja wiem, że to jest do rozwiązania, ale po prostu przykro mi się zrobiło, że nie zapytał mnie o zdanie. Musiałam się wyzalic. :(

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella,
    Wybacz, bo może potrzebowałabyś usłyszeć coś innego, ale... zgadzam się. Nieładnie, że mąż podjął decyzję bez konsultacji z Tobą.
    Sam fakt wyjazdu to jedno, a decyzja bez wcześniejszej rozmowy - to drugie.
    Także... kotów może bym nie darła, ale na pewno powiedziałabym mu o tym, jak się czuje.
    No i pytanie, czy on wziął pod uwagę te wszystkie kwestie, którymi Ty się musisz martwić w związku z tą sytuacją.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że potrzebujemy trochę czasu na oswojenie się z decyzją. Zobaczymy jak to będzie..
    Dzięki dziewczyny za rozmowę :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Myślę, że potrzebujemy trochę czasu na oswojenie się z decyzją. Zobaczymy jak to będzie..
    Dzięki dziewczyny za rozmowę :)

Będzie dobrze :-)
    Sytuacja przez chwilę pewnie będzie trudna, ale potem się ułoży. No i czas szybko płynie jednak.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:33

Awf3p2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    Donia dlatego ja jestem na L4 teraz juz nie tak ale na początku ciąży to nie mogłam sie skupić na niczym i bylam w stanie caly dzień przespać. Dzis chyba tak pogoda na mnie działa...
    Moja cera coraz gorzej znosi ciążę. Na twarzy mam mnóstwo małych pryszczyków do tego straszne wory pod oczami... Nawet przed najgorszym okresem tak źle nie bylo. Jeszcze jak wychodzę gdzies to trochę się podmaluje i jest lepiej ale w domu to normalnie patrzeć na siebie nie mogę...
    Co do cery to od kilku dni nowe pryszcze nie wychodza. Ale wory pod oczami mam niezle, na twarzy schudlam i blada jestem. Takze tak szczerze wygladam nie ciekawie.

Czuję sie nadal bez sily taka.

Jeszcze od dzis jakis mnie katar zlapal i kichanie. Mąż mi kupil sól morską w spreyu.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Balbinka0406 Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie od wczoraj a tu tyle nowych tematów

Balbinka0406
  • Balbinka0406 Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie weszła cala wiadomość ;)
    Dziewczynki czy któraś z was ma może plamienoa po stosunku? Takie lekkie??

Balbinka0406
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinka0406 wrote:
    Nie weszła cala wiadomość ;)
    Dziewczynki czy któraś z was ma może plamienoa po stosunku? Takie lekkie??
    U mnie brak stosunków. Ale jeśli pomogę, to w pierwszej ciąży miałam plamienia po stosunku. Lekarz tłumaczył mi to podrażnieniem chyba szyjki w środku, bo jest wszystko bardzej ukrwione. Tak mi się wydaje, że nic nie pomyliłam :P

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero dzis dostalam zgodę na współzycie.
    Ale chyba jeszcze sie wstrzymamy, jakbym zobaczyla jakis plamienie to bym chyba zawału dostała.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    ja dopiero dzis dostalam zgodę na współzycie.
    Ale chyba jeszcze sie wstrzymamy, jakbym zobaczyla jakis plamienie to bym chyba zawału dostała.
    Ja tak miałam w poprzedniej ciąży. Najpierw zakaz, potem pozwolenie, ale się bałam a potem zakaz, bo łożysko niskie

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Balbinka0406 Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie tez tak miałam muszę pogadać o tym z lekarzem Ale ze tak powiem plamienie było typowo po stosunku na papierze tak to nic więc mam nadzieję ze będzie ok ;) chodź dziś miałam nie miła sytuacje ale nie będę was straszyć bo ja wystarczająco się wystraszylam powiem wam za rok w maju 2017 jak już wszystkie będziemy pisać na forum o noworodkach

Balbinka0406
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki nie martw się tym spaniem, też mi się czasem zdarza, jeden lekarz powiedział mi kiedyś, że mogę spać na brzuchu w ciąży do kiedy mi wygodnie.

Nutella też bym się wnerwiła, nie stawia się kogoś przed faktem dokonanym. Co prawda ja jestem za wyjazdem, bo to zawsze sznasa na wpisanie coś do cv, a poza tym mam taki charakter przekorny że "co, ja nie dam rady?" Ty może z czasem też przekonałabyś się do wyjazdu, ale stawianie Cię w takiej sytuacji było wredne. Wiadomo, fochy nie mają sensu, ale daj mu do zrozumienia, że takie zachowanie nie będzie tolerowane. Bo co będzie następne, weźmie kredyt bez Twojej zgody? Sprzeda samochód i powie o tym po fakcie?

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • sylwia_31 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Piszecie o cerze, ja w pierwszej ciazy mialam super cere, a teraz pelno pryszczy, wstyd z domu wyjsc ;)
    Nutella rozumiem Cię, ja to dostaje szału jak mąz chce na konferencje dwudniowa jechac. Ale mam chyba taki charakter po prostu i to chyba z zazdrosci, jakos nie poptrafie nad soba zapanowac. Ale wiem, ze jakby musial wyjechac na dluzej no to tzreba by bylo jakos to wytrzymac. Nie ma wyjscia ;)

A wiecie co, wczoraj szlam na to USG pewna ze bedzie dowcipnie, i sie ogarnelam tam i w ogole. A gin zrobil przez brzuch ;) Bylam zaskoczona ze cos w ogole widac :)

c5b5161985.png
    https://www.maluchy.pl/li-72729.png
    Wizyta 18.10
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ