Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Omon wrote:Któraś pisała, że ciąża to strach od wizyty do wizyty i ulga będzie dopiero po porodzie. A tymczasem się dowiedziałam, że moja daleka znajoma właśnie straciła dziecko przez śmierć łóżeczkową. Dziecko miało 4 miesiące...
Straszne to jest
Poprawcie mnie jeśli się mylę. Przypadki, gdzie dziecko umiera, bo np. przytuli się buźką do ochraniacza łóżeczka i udusi to się nie zalicza do śmierci łóżeczkowej, tak? Nie ma medycznego wytłumaczenia tych przypadków i nie istnieje żaden sposób uchronienia się przed tym? -
Annak mi przy poprzedniej ciąży gin z tymi wszystkimi certyfikatami tłumaczył, że może być do tygodnia różnicy pomiędzy usg a krwią. Że ten ich program to przelicza, tak jak przelicza wszystkie pomiary do długości dziecka. Mi krew pobrali wczoraj a usg mam jutro, bo chcieli mieć wyniki krwi na usg.
-
kahaśka wrote:Annak mi przy poprzedniej ciąży gin z tymi wszystkimi certyfikatami tłumaczył, że może być do tygodnia różnicy pomiędzy usg a krwią. Że ten ich program to przelicza, tak jak przelicza wszystkie pomiary do długości dziecka. Mi krew pobrali wczoraj a usg mam jutro, bo chcieli mieć wyniki krwi na usg.
O, dziękuję za info! -
A propos wielkości brzuchów, to ja dzisiaj się dziwnie czułam w tej poczekalni, bo wyglądałam tam jak deska na tle innych kobiet. Fakt - mój etap bardzo wczesny, więc pewnie i stąd różnica, ale akurat trafiły się same oczekujące mamy z konkretnymi gabarytami z przodu. Jedna to aż mnie zadziwiła! Nie mogłam uwierzyć, że jest to USG 11-13tc, a nie połówkowe.
U mnie bębenek wyskakuje wieczorami. Rano mam w zasadzie normalny. Wciąż się dziwię, jak się tam mieści 5 cm dzieckaSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży nawet w ostatnich tygodniach myślałam, że mam mały brzuch i się dziwiłam, że ludzie mi miejsca ustępują. Skąd oni wiedzą? Myślałam, że ciąża jest niewidoczna, ale jak patrze na zdjęcia, to była widoczna hehe. Kiedyś podczas usg dowiedziałam się, że córeczka ma już ponad 2kg, nie mogłam się nadziwić, gdzie ona się mieści. Na to ktoś w domu zadał mi pytanie czy ja nie widzę tego brzucha? No malutki mi się wydawał. Za to teraz jest już duży jak w 20 tygodniu.13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
-
nick nieaktualnyAniuK Nasze szczęście ma 3 cm i też się zastanawiam , gdzie się nasze Kochanie tam mieści chociaż z drugiej strony to ma miejsca po trójce rodzeństwa
.
nutella_ Ten strach zawsze pozostaje , kiedyś w tv udzielał wywiadu taki piosenkarz chyba Andrzej Rybiński , i mówił o tragedii jaka spotkała jego rodzinę jego wnuczek właśnie, w ten sposób odszedł poprzez śmierć łożeczkową a miał 2 lata w mojej rodzinie też był taki przypadek niestety najmłodsza siostra mojego taty ( wraz z nią było ich 6 ) zmarła tuż po chrzcinach miała zaledwie 5 msc .
Kad Ale piękny masz brzuszek , śliczną masz figurę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 15:37
Kad lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży tak czekałam na brzuszek a wyskoczył dopiero gdzieś w 24 tc. W ogóle to gdy trafiłam na porodówkę to położne myslaly ze rodze wczesniaka (to był skonczony 39 tc)
Całą ciąże nie kupiłam ani jednego ciucha ciążowego, mimo, że smarowałam się sporadycznie to nie mam ani jednego rozstępu. Po porodzie w dwa tygodnie znów miałam płaski brzuch także natura fajnie się ze mną obeszła:)
ale w tej ciąży czuję, że będzie inaczej to 10 tc a ja już rano widzę różnicę, a wieczorem to mam taki brzuch jak z D. w 20 tc.
Dziewczyny zmieńcie proszę temat jest okropny
Na razie myślę nie potrzebujemy takich emocji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 15:26
-
annak wrote:Jasne, te różnice to mnie nawet nie dziwią. Szkoda, że tak wcześnie poszłam, miałam wątpliwości, ale przedwczorajszy wynik mnie zachęcił.
A wymiarów podstawowych ten dzisiejszy lekarz mi nie podał. Nic nie powiedział. Zapytałam, czy to co zdołał zobaczyć jest ok, a on na to: "proszę pani, ja sobie tak dla sportu pomiarów nie robię, zwłaszcza jak mam 20 innych pacjentek przed gabinetem". Rzucił mi foto z USG na stół i powiedział z przekąsem, że to tak na pamiątkę.
Heh.
Heh co za lekarz... szkoda słów. Ja mam prenatalne na NFZ, ale jadę do prywatnej kliniki, mam nadzieję, że lekarz będzie się zachowywał na poziomie tak jak podczas prywatnej wizyty.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Mam bardzo podobny brzuszek juz do kad.
Ja juz kupilam cizowe rajstopy i takie luzniejsze dwie sukienki.
Bo wszystko cisnie i generalnie juz nie da sie ukryc.
Sczegolnie ze przed ciaza udalo mi sie schudnac 15kg i widac bylo roznice.
Gin mowi ze to macica ktora juz wystaje ponad spojenie łonowe no i jelita juz sa przesuniete.pati87 lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Mam bardzo podobny brzuszek juz do kad.
Ja juz kupilam cizowe rajstopy i takie luzniejsze dwie sukienki.
Bo wszystko cisnie i generalnie juz nie da sie ukryc.
Sczegolnie ze przed ciaza udalo mi sie schudnac 15kg i widac bylo roznice.
Gin mowi ze to macica ktora juz wystaje ponad spojenie łonowe no i jelita juz sa przesuniete. -
witam
ja dzisiaj spanikowałam i umówiłam się na szybką wizytę do pierwszego wolnego lekarza w luxmedzie... od wczoraj boli mnie brzuchniby o no spie miałam spokój, ale w nocy znowu ból powrócił. nie umiem określić rodzaju, nie były to skurcze.
na wizycie lekarz zbadał mnie, powiedział, że wszystko wygląda bardzo dobrze, szyjka trzyma, macica dobrze ułożona, na usg nie widzi nic niepokojącego... dzidziulek ma już prawie 7cmulżyło mi jak zobaczyłam maluszka, ale brzuch doskwiera dalej. kazał brać 3x1 no spe forte, magne B6, luteiny nie odstawaiać i znowu brać z 2x100. mam nadzieje, że będzie dobrze
-
Kad, jaki fajowy wielki brzucholek, wow! ja to mam tyci tyci, a dzidzi z usg odpowiada prawie 13. tygodniowi. Az z ciekawosci sama sobie strzelilam fotke. Sukienke trzymam reka, zeby uwydatnic brzuch, i fotka troche zaklamana, bo taka szczupla to ja nie jestem.
Omon, Milka1991, nutella_, Antonelka, Peg, Kad, AmyLeah, kasieniaczek, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Witam. Dziewczyny ja ide jutro na prenatalne... stres ogromny:) mam nadzieję ze pappy nie robi sie na czczo?
Jeśli chodzi o ubrania ciążowe polecam sklep happymum.pl . Jesli jutrzejsze usg wyjdzie dobrze zamierzam zamówić tam pare sukienek, z tego co czytam mozna je nosic cala ciążę, karmienie i nawet pozniej. A wygladaja super:)
Powie mi ktos jak wrzuca sie zdjecia tak jak zrobila to Kad?