WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Któraś pisała, że ciąża to strach od wizyty do wizyty i ulga będzie dopiero po porodzie. A tymczasem się dowiedziałam, że moja daleka znajoma właśnie straciła dziecko przez śmierć łóżeczkową. Dziecko miało 4 miesiące...
    Straszne to jest :/
    Poprawcie mnie jeśli się mylę. Przypadki, gdzie dziecko umiera, bo np. przytuli się buźką do ochraniacza łóżeczka i udusi to się nie zalicza do śmierci łóżeczkowej, tak? Nie ma medycznego wytłumaczenia tych przypadków i nie istnieje żaden sposób uchronienia się przed tym?
    Niekoniecznie po porodzie strach mija. Ja tez się bałam śmierci lozeczkowej. Najczęściej śmierć łóżeczkowa zdarza się między 2 a 3 msc życia. Łóżeczko małej miałam przy sobie, zapalone światło i setki razy w nocy sprawdzałam czy oddycha. Spokojniejsza się zrobiłam dopiero około 5 msc, ale do tej pory w nocy i przed snem chodzę sprawdzać czy wszystko okej.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytłumaczenia tego nie ma, ale są jakieś tam sposoby, które mogą zminimalizować ryzyko. Np. Nie kladzenie dziecka w nocy na brzuchu.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak mi przy poprzedniej ciąży gin z tymi wszystkimi certyfikatami tłumaczył, że może być do tygodnia różnicy pomiędzy usg a krwią. Że ten ich program to przelicza, tak jak przelicza wszystkie pomiary do długości dziecka. Mi krew pobrali wczoraj a usg mam jutro, bo chcieli mieć wyniki krwi na usg.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• annak Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Annak mi przy poprzedniej ciąży gin z tymi wszystkimi certyfikatami tłumaczył, że może być do tygodnia różnicy pomiędzy usg a krwią. Że ten ich program to przelicza, tak jak przelicza wszystkie pomiary do długości dziecka. Mi krew pobrali wczoraj a usg mam jutro, bo chcieli mieć wyniki krwi na usg.

O, dziękuję za info!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wielkości brzuchów, to ja dzisiaj się dziwnie czułam w tej poczekalni, bo wyglądałam tam jak deska na tle innych kobiet. Fakt - mój etap bardzo wczesny, więc pewnie i stąd różnica, ale akurat trafiły się same oczekujące mamy z konkretnymi gabarytami z przodu. Jedna to aż mnie zadziwiła! Nie mogłam uwierzyć, że jest to USG 11-13tc, a nie połówkowe.
    U mnie bębenek wyskakuje wieczorami. Rano mam w zasadzie normalny. Wciąż się dziwię, jak się tam mieści 5 cm dziecka :-)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że mam mniejszy niż w 1 ciąży. W 13 tygodniu były święta i chyba było bardziej widać niż teraz. A może po porodzie cały czas miałam taki jak w 13 tygodniu hehehe

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nawet w ostatnich tygodniach myślałam, że mam mały brzuch i się dziwiłam, że ludzie mi miejsca ustępują. Skąd oni wiedzą? Myślałam, że ciąża jest niewidoczna, ale jak patrze na zdjęcia, to była widoczna hehe. Kiedyś podczas usg dowiedziałam się, że córeczka ma już ponad 2kg, nie mogłam się nadziwić, gdzie ona się mieści. Na to ktoś w domu zadał mi pytanie czy ja nie widzę tego brzucha? No malutki mi się wydawał. Za to teraz jest już duży jak w 20 tygodniu.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Kad Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pierwsza pochwale
    wtbm75.jpg

Szczęśliwa Mamusia, Omon, Biszkopciki, karolyn, Donia12, pati87, Kjopa3, Antonelka, Milka1991, nutella_, Peg, Różowy_Kordonek, niania.ogg, kasieniaczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuK Nasze szczęście ma 3 cm i też się zastanawiam , gdzie się nasze Kochanie tam mieści chociaż z drugiej strony to ma miejsca po trójce rodzeństwa :-D :-D :-D :-D.

nutella_ Ten strach zawsze pozostaje , kiedyś w tv udzielał wywiadu taki piosenkarz chyba Andrzej Rybiński , i mówił o tragedii jaka spotkała jego rodzinę jego wnuczek właśnie, w ten sposób odszedł poprzez śmierć łożeczkową a miał 2 lata w mojej rodzinie też był taki przypadek niestety najmłodsza siostra mojego taty ( wraz z nią było ich 6 ) zmarła tuż po chrzcinach miała zaledwie 5 msc .

Kad Ale piękny masz brzuszek , śliczną masz figurę ;-) :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 15:37

Kad lubi tę wiadomość

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad brzuszek większy niż mój, ale ja nie jestem taka szczupła, więc może dlatego ;)

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    Nie wiem czy tylko ja mam tak późno usg genetyczne? To będzie 13+0, a u drugiego lekarza 13+4. Takie daty mi wyznaczyli.

ja będę miała w 12t5d ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży tak czekałam na brzuszek a wyskoczył dopiero gdzieś w 24 tc. W ogóle to gdy trafiłam na porodówkę to położne myslaly ze rodze wczesniaka (to był skonczony 39 tc)

Całą ciąże nie kupiłam ani jednego ciucha ciążowego, mimo, że smarowałam się sporadycznie to nie mam ani jednego rozstępu. Po porodzie w dwa tygodnie znów miałam płaski brzuch także natura fajnie się ze mną obeszła:)
    ale w tej ciąży czuję, że będzie inaczej to 10 tc a ja już rano widzę różnicę, a wieczorem to mam taki brzuch jak z D. w 20 tc.

Dziewczyny zmieńcie proszę temat jest okropny :(
    Na razie myślę nie potrzebujemy takich emocji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 15:26

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Jasne, te różnice to mnie nawet nie dziwią. Szkoda, że tak wcześnie poszłam, miałam wątpliwości, ale przedwczorajszy wynik mnie zachęcił.
    A wymiarów podstawowych ten dzisiejszy lekarz mi nie podał. Nic nie powiedział. Zapytałam, czy to co zdołał zobaczyć jest ok, a on na to: "proszę pani, ja sobie tak dla sportu pomiarów nie robię, zwłaszcza jak mam 20 innych pacjentek przed gabinetem". Rzucił mi foto z USG na stół i powiedział z przekąsem, że to tak na pamiątkę.
    Heh.

Heh co za lekarz... szkoda słów. Ja mam prenatalne na NFZ, ale jadę do prywatnej kliniki, mam nadzieję, że lekarz będzie się zachowywał na poziomie tak jak podczas prywatnej wizyty.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo podobny brzuszek juz do kad.
    Ja juz kupilam cizowe rajstopy i takie luzniejsze dwie sukienki.
    Bo wszystko cisnie i generalnie juz nie da sie ukryc.
    Sczegolnie ze przed ciaza udalo mi sie schudnac 15kg i widac bylo roznice.
    Gin mowi ze to macica ktora juz wystaje ponad spojenie łonowe no i jelita juz sa przesuniete.

pati87 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kad ja mam taki sam wielgus a myslam ze tylko ja tai mam:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Mam bardzo podobny brzuszek juz do kad.
    Ja juz kupilam cizowe rajstopy i takie luzniejsze dwie sukienki.
    Bo wszystko cisnie i generalnie juz nie da sie ukryc.
    Sczegolnie ze przed ciaza udalo mi sie schudnac 15kg i widac bylo roznice.
    Gin mowi ze to macica ktora juz wystaje ponad spojenie łonowe no i jelita juz sa przesuniete.
    A jaki rozmiar ciazowych rajstop kupilas? Taki jak zawsze? U mnie w najblizszym sklepie widzialam takie z gatty. Tylko nie kupilam bo nie wiedzialam jaki rozmiar.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• atat Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam ten sam rozmiar co normalnie.
    Jest OK. Tez z gatty

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

ja dzisiaj spanikowałam i umówiłam się na szybką wizytę do pierwszego wolnego lekarza w luxmedzie... od wczoraj boli mnie brzuch :( niby o no spie miałam spokój, ale w nocy znowu ból powrócił. nie umiem określić rodzaju, nie były to skurcze.

na wizycie lekarz zbadał mnie, powiedział, że wszystko wygląda bardzo dobrze, szyjka trzyma, macica dobrze ułożona, na usg nie widzi nic niepokojącego... dzidziulek ma już prawie 7cm :) ulżyło mi jak zobaczyłam maluszka, ale brzuch doskwiera dalej. kazał brać 3x1 no spe forte, magne B6, luteiny nie odstawaiać i znowu brać z 2x100. mam nadzieje, że będzie dobrze

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kad, jaki fajowy wielki brzucholek, wow! ja to mam tyci tyci, a dzidzi z usg odpowiada prawie 13. tygodniowi. Az z ciekawosci sama sobie strzelilam fotke. Sukienke trzymam reka, zeby uwydatnic brzuch, i fotka troche zaklamana, bo taka szczupla to ja nie jestem.
    8e9b0b9183fc5893med.jpg

Omon, Milka1991, nutella_, Antonelka, Peg, Kad, AmyLeah, kasieniaczek, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Justyna 8921 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny ja ide jutro na prenatalne... stres ogromny:) mam nadzieję ze pappy nie robi sie na czczo?

Jeśli chodzi o ubrania ciążowe polecam sklep happymum.pl . Jesli jutrzejsze usg wyjdzie dobrze zamierzam zamówić tam pare sukienek, z tego co czytam mozna je nosic cala ciążę, karmienie i nawet pozniej. A wygladaja super:)
    Powie mi ktos jak wrzuca sie zdjecia tak jak zrobila to Kad?

bbs9wbc.png
    bkivns2.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ