Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wanda1986 wrote:Pediatra mówi, że mniej niz różyczka, ale bardziej niż grypa. Mam już dość, naprawdę.
A mój bąbel zaraził się w przychodni podczas szczepienia, gdzie powinny być tylko dzieci zdrowe.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Ale fajnie, że już część z Was zaczyna II trymestr
Szukałam dziś informacji o wczorajszym głosowaniu w sejmie, ale chyba kolega mnie wprowadził w błąd. Z tego co wyczytałam, to w następną środę lub czwartek (źródła różnie podają) będzie pierwsze odczytanie tego projektu ustawy antyaborcyjnej.
Ale co gorsza po cichu chcą przepchnąć ustawę mającą zakazać in vitro. Bo brak refundacji to dla nich za małoOba projekty mają być rozważane w następnym tygodniu, ale chyba jeszcze nie wiadomo kiedy będą ostatecznie głosować. Za to Kukiz już zadeklarował, że popiera oba projekty a że ta partia jest koalicjantem pisu to niestety czuję, że już pozamiatane
-
madlene88 wrote:Dziewczyny proszę o odpowiedź ponieważ się niepokoje jestem w 8t5d zazwyczaj wieczorami miałam wrażliwe piersi od kilku dni prawie wogole ich nie czuje,czy to normalne? Czy powinnam się niepokoić że ból ustaje?odpiszcie
Mnie ustal. Sa wieksze ale nie bola, czasami swedza.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Naprawdę tego nie ogarniam, czemu chcą wycofać dotacje na invitro. Bo "tylko Bóg może decydować o tym czy daje życie"? Przecież niepłodność to choroba! Po co w takim razie w ogóle lekarze i leki? Skoro tylko Bóg może zdecydować o tym kiedy życie odbiera, to może nie powinnam brać penicyliny i umrzeć na zapalenie płuc? Albo jeśli chodzi o aborcję. Ja nie zrobiłabym aborcji, ale na litość boską, wiem, że są kobiety, które ją zrobią i tak, gdzieś w szemranym miejscu, albo jeszcze lepiej same, jak moja koleżanka, która zamówiła specyfiki przez internet, wzięła i mało nie odjechała. Albo wyjadą za granicę.
-
Meridian wrote:Ja dzis mam usg genetyczne i boje sie. Trzymajcie kciuki.
A tak z innej beczki to od 30 wrzesnia w Rossmanie -49% chyba na kolorowke. Zaczynaja sie te promocje co byly kiedys
Meridian,
Trzymam kciuki za badanie i mam nadzieję, że będziesz dziś miała więcej szczęścia niż ja.
Moje dziecię (również 11t3d) okazało się dzisiaj jednak za małe na to badanie (mimo, że przedwczoraj na USG u mojego gina wychodziło niby 4,75 cm). No więc mnie odesłali i za tydzień mam się zgłosić.
A jako, że to było badanie na NFZ, to jeszcze mnie lekarz opieprzył, że za wcześnie przyszłam i generuję kolejki
Nie wiem, czy będę powtarzać tam to badanie. I tak za tydzień mam swoje prywatne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 12:31
-
Annak to pokazuje, jak różne są aparaty USG, jak różne są umiejętności lekarzy, jak różnie lekarze dokonują pomiarów... szkoda, że nie mogłaś mieć tego badania przeprowadzonego, ale na pewno podał Ci podstawowe parametry Dzidziusia
i na pewno jesteś spokojna, że z Dzidziolem wszystko w porządku
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyWanda1986 wrote:Naprawdę tego nie ogarniam, czemu chcą wycofać dotacje na invitro. Bo "tylko Bóg może decydować o tym czy daje życie"? Przecież niepłodność to choroba! Po co w takim razie w ogóle lekarze i leki? Skoro tylko Bóg może zdecydować o tym kiedy życie odbiera, to może nie powinnam brać penicyliny i umrzeć na zapalenie płuc? Albo jeśli chodzi o aborcję. Ja nie zrobiłabym aborcji, ale na litość boską, wiem, że są kobiety, które ją zrobią i tak, gdzieś w szemranym miejscu, albo jeszcze lepiej same, jak moja koleżanka, która zamówiła specyfiki przez internet, wzięła i mało nie odjechała. Albo wyjadą za granicę.
Refundacja in vitro to już jakiś czas temu została wycofana. Teraz chcą całkowitego zakazu...totalny idiotyzm! -
Dziewczynki! melduje sie po wizycie! w Norwegii nie ma standardu chodzenia do gina na usg genetyczne, ale prosilam zeby sprawdzil to i owo. Wg niego nic nie budzi jego niepokoju, zapewnial mnie, ze gdyby cos bylo nie tak to od razu skierowalby mnie na dalsza diagnostyke. Ten wymiar jeden mierzony zeby sprawdzic ryzyko zespolu Downa wynosi 1mm i ponoc to ok....
Okruszek-chrupek mierzy juz ponad 6 cm!!! widzialam nozki, paluszki, raczki, nosek, serduszko, zoladek, rdzen kregowy, polkule mozgowe itd.
Oby teraz wszystko szlo dalej tak pieknie do przodu...!
p.s. fotki nie mam bo ten sprzecior nie byl najwyzszej klasy i lekarz nic mi nie dal, a ja tez z wrazenia zapomnialam zapytac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:07
Donia12, Teklaa, annak, Omon, sy__la, Antonelka, kasieniaczek, niania.ogg lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja nie wiem czy nie mam za to za wcześnie, choc pytałam ginke i mówi, że nie, więc jej wierzę.
To będzie 11 tc i jeden dzień.
Z Synkiem też tak byłam i się udało. Był to 11 tc i 5 dni ale on był młodszy, bo owulacja mi się przesunęła, a ten dzidziuś idzie zgodnie z OM i tak też miałam owuacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:17
-
Ja bede miec 12t2d genetyczne wg OM, a wg ostatniego usg, które miałam robione 7. września, może to byc 12t0d. Chociaż mam nadzieje, że maluch nadrobił, w końcu mineło już 2 tygodnie od ostatniego badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:17
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Monika34 Widać piękny suwaczek :*.
madlene88 Kochana wiem że odczuwasz lęki , ja też je mam codziennie w gacie patrzę , czy nic nie ma dodatkowego oprocz śluzu . Już 5 niedługo ja do 1 października to wyłysieję , dopiero USG mnie uspokoi . -
Ja dzisiaj dzwoniłam do genetyka. Wolny termin 7 pazdziernik albo 19 pazdziernik. 19 juz za późno wiec zostaje 7. To będzie 12t0d. Gorzej ze tego samego dnia mam tez prenatalne na NFZ. Musimy dzisiaj podjechać i spróbować ten NFZ przełożyć. Tydzień później by było ok. A chciałabym iść bo Pappa za free a nie 250 jak prywatnie. Poza tym ... to zawsze spokojniejszy człowiek jak sobie 2 razy popatrzy na swoje szczęście!
-
sy__la wrote:Annak to pokazuje, jak różne są aparaty USG, jak różne są umiejętności lekarzy, jak różnie lekarze dokonują pomiarów... szkoda, że nie mogłaś mieć tego badania przeprowadzonego, ale na pewno podał Ci podstawowe parametry Dzidziusia
i na pewno jesteś spokojna, że z Dzidziolem wszystko w porządku
Jasne, te różnice to mnie nawet nie dziwią. Szkoda, że tak wcześnie poszłam, miałam wątpliwości, ale przedwczorajszy wynik mnie zachęcił.
A wymiarów podstawowych ten dzisiejszy lekarz mi nie podał. Nic nie powiedział. Zapytałam, czy to co zdołał zobaczyć jest ok, a on na to: "proszę pani, ja sobie tak dla sportu pomiarów nie robię, zwłaszcza jak mam 20 innych pacjentek przed gabinetem". Rzucił mi foto z USG na stół i powiedział z przekąsem, że to tak na pamiątkę.
Heh. -
Fufka ja też z Frankiem najpierw poczułam delikatne popukiwania, ale nie byłam pewna. A potem takie muśnięcia i łaskoty jakby rybka plusnęła ogonkiem. Potem z czasem były już takie wariacje, że czasem cały brzuch mi na bok zjeżdżał w 9 miesiącu bo się nogami odpychał od moich żeber
Fufka30 lubi tę wiadomość