WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Pediatra mówi, że mniej niz różyczka, ale bardziej niż grypa. Mam już dość, naprawdę.

A mój bąbel zaraził się w przychodni podczas szczepienia, gdzie powinny być tylko dzieci zdrowe.
    Wanda Boston ka nie jest taka zła. Nie udowodniono wpływu tego wirusa płód. Z resztą Ty jej nie masz. Dorośli rzadko chorują. Spokojnie

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Omon Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że już część z Was zaczyna II trymestr :)

Szukałam dziś informacji o wczorajszym głosowaniu w sejmie, ale chyba kolega mnie wprowadził w błąd. Z tego co wyczytałam, to w następną środę lub czwartek (źródła różnie podają) będzie pierwsze odczytanie tego projektu ustawy antyaborcyjnej.
    Ale co gorsza po cichu chcą przepchnąć ustawę mającą zakazać in vitro. Bo brak refundacji to dla nich za mało :/ Oba projekty mają być rozważane w następnym tygodniu, ale chyba jeszcze nie wiadomo kiedy będą ostatecznie głosować. Za to Kukiz już zadeklarował, że popiera oba projekty a że ta partia jest koalicjantem pisu to niestety czuję, że już pozamiatane :/

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziewczyny proszę o odpowiedź ponieważ się niepokoje jestem w 8t5d zazwyczaj wieczorami miałam wrażliwe piersi od kilku dni prawie wogole ich nie czuje,czy to normalne? Czy powinnam się niepokoić że ból ustaje?odpiszcie

Mnie ustal. Sa wieksze ale nie bola, czasami swedza.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj debatuja :/

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę tego nie ogarniam, czemu chcą wycofać dotacje na invitro. Bo "tylko Bóg może decydować o tym czy daje życie"? Przecież niepłodność to choroba! Po co w takim razie w ogóle lekarze i leki? Skoro tylko Bóg może zdecydować o tym kiedy życie odbiera, to może nie powinnam brać penicyliny i umrzeć na zapalenie płuc? Albo jeśli chodzi o aborcję. Ja nie zrobiłabym aborcji, ale na litość boską, wiem, że są kobiety, które ją zrobią i tak, gdzieś w szemranym miejscu, albo jeszcze lepiej same, jak moja koleżanka, która zamówiła specyfiki przez internet, wzięła i mało nie odjechała. Albo wyjadą za granicę.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Ja dzis mam usg genetyczne i boje sie. Trzymajcie kciuki.
    A tak z innej beczki to od 30 wrzesnia w Rossmanie -49% chyba na kolorowke. Zaczynaja sie te promocje co byly kiedys :-)

Meridian,
    Trzymam kciuki za badanie i mam nadzieję, że będziesz dziś miała więcej szczęścia niż ja.
    Moje dziecię (również 11t3d) okazało się dzisiaj jednak za małe na to badanie (mimo, że przedwczoraj na USG u mojego gina wychodziło niby 4,75 cm). No więc mnie odesłali i za tydzień mam się zgłosić.
    A jako, że to było badanie na NFZ, to jeszcze mnie lekarz opieprzył, że za wcześnie przyszłam i generuję kolejki :-|
    Nie wiem, czy będę powtarzać tam to badanie. I tak za tydzień mam swoje prywatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 12:31

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• ilae Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak bolą piersi? Ja to normalnie nie moge sie dotknąc, siedze i nic nie robie i czuje jak mnie w środku jakby kłuje/szczypie/ciągnie... Nie wiem nawet jak to opisac, ale jest jakaś masakra :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak to pokazuje, jak różne są aparaty USG, jak różne są umiejętności lekarzy, jak różnie lekarze dokonują pomiarów... szkoda, że nie mogłaś mieć tego badania przeprowadzonego, ale na pewno podał Ci podstawowe parametry Dzidziusia ;) i na pewno jesteś spokojna, że z Dzidziolem wszystko w porządku ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Naprawdę tego nie ogarniam, czemu chcą wycofać dotacje na invitro. Bo "tylko Bóg może decydować o tym czy daje życie"? Przecież niepłodność to choroba! Po co w takim razie w ogóle lekarze i leki? Skoro tylko Bóg może zdecydować o tym kiedy życie odbiera, to może nie powinnam brać penicyliny i umrzeć na zapalenie płuc? Albo jeśli chodzi o aborcję. Ja nie zrobiłabym aborcji, ale na litość boską, wiem, że są kobiety, które ją zrobią i tak, gdzieś w szemranym miejscu, albo jeszcze lepiej same, jak moja koleżanka, która zamówiła specyfiki przez internet, wzięła i mało nie odjechała. Albo wyjadą za granicę.

Refundacja in vitro to już jakiś czas temu została wycofana. Teraz chcą całkowitego zakazu...totalny idiotyzm!

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! melduje sie po wizycie! w Norwegii nie ma standardu chodzenia do gina na usg genetyczne, ale prosilam zeby sprawdzil to i owo. Wg niego nic nie budzi jego niepokoju, zapewnial mnie, ze gdyby cos bylo nie tak to od razu skierowalby mnie na dalsza diagnostyke. Ten wymiar jeden mierzony zeby sprawdzic ryzyko zespolu Downa wynosi 1mm i ponoc to ok....

Okruszek-chrupek mierzy juz ponad 6 cm!!! widzialam nozki, paluszki, raczki, nosek, serduszko, zoladek, rdzen kregowy, polkule mozgowe itd. :D

Oby teraz wszystko szlo dalej tak pieknie do przodu...!

p.s. fotki nie mam bo ten sprzecior nie byl najwyzszej klasy i lekarz nic mi nie dal, a ja tez z wrazenia zapomnialam zapytac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:07

Donia12, Teklaa, annak, Omon, sy__la, Antonelka, kasieniaczek, niania.ogg lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w tym sejmie to im się w dupie już przewraca.

niania.ogg lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tylko ja mam tak późno usg genetyczne? To będzie 13+0, a u drugiego lekarza 13+4. Takie daty mi wyznaczyli.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy nie mam za to za wcześnie, choc pytałam ginke i mówi, że nie, więc jej wierzę.
    To będzie 11 tc i jeden dzień.

Z Synkiem też tak byłam i się udało. Był to 11 tc i 5 dni ale on był młodszy, bo owulacja mi się przesunęła, a ten dzidziuś idzie zgodnie z OM i tak też miałam owuacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:17

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miec 12t2d genetyczne wg OM, a wg ostatniego usg, które miałam robione 7. września, może to byc 12t0d. Chociaż mam nadzieje, że maluch nadrobił, w końcu mineło już 2 tygodnie od ostatniego badania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:17

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Monika34 Widać piękny suwaczek :*.

madlene88 Kochana wiem że odczuwasz lęki , ja też je mam codziennie w gacie patrzę , czy nic nie ma dodatkowego oprocz śluzu . Już 5 niedługo ja do 1 października to wyłysieję , dopiero USG mnie uspokoi .
    Ja to samo albo się macam po piersiach czy bola albo gdy poczuje jakąś wilgotność lecę do toalety w strachu masakraaa....wie m co czujesz bo czuje to samo

ckai9n73kv974yz0.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dzwoniłam do genetyka. Wolny termin 7 pazdziernik albo 19 pazdziernik. 19 juz za późno wiec zostaje 7. To będzie 12t0d. Gorzej ze tego samego dnia mam tez prenatalne na NFZ. Musimy dzisiaj podjechać i spróbować ten NFZ przełożyć. Tydzień później by było ok. A chciałabym iść bo Pappa za free a nie 250 jak prywatnie. Poza tym ... to zawsze spokojniejszy człowiek jak sobie 2 razy popatrzy na swoje szczęście!

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja dziś pod pepkiem co jakiś czas czuję takie pukanie ciekawe czy to mój Dziedz :D <3

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Annak to pokazuje, jak różne są aparaty USG, jak różne są umiejętności lekarzy, jak różnie lekarze dokonują pomiarów... szkoda, że nie mogłaś mieć tego badania przeprowadzonego, ale na pewno podał Ci podstawowe parametry Dzidziusia ;) i na pewno jesteś spokojna, że z Dzidziolem wszystko w porządku ;)

Jasne, te różnice to mnie nawet nie dziwią. Szkoda, że tak wcześnie poszłam, miałam wątpliwości, ale przedwczorajszy wynik mnie zachęcił.
    A wymiarów podstawowych ten dzisiejszy lekarz mi nie podał. Nic nie powiedział. Zapytałam, czy to co zdołał zobaczyć jest ok, a on na to: "proszę pani, ja sobie tak dla sportu pomiarów nie robię, zwłaszcza jak mam 20 innych pacjentek przed gabinetem". Rzucił mi foto z USG na stół i powiedział z przekąsem, że to tak na pamiątkę.
    Heh.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Mnie ustal. Sa wieksze ale nie bola, czasami swedza.
    Mnie małpy nawet nie swedza...

ckai9n73kv974yz0.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka ja też z Frankiem najpierw poczułam delikatne popukiwania, ale nie byłam pewna. A potem takie muśnięcia i łaskoty jakby rybka plusnęła ogonkiem. Potem z czasem były już takie wariacje, że czasem cały brzuch mi na bok zjeżdżał w 9 miesiącu bo się nogami odpychał od moich żeber :)

Fufka30 lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ