WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla ciężarnych to nie, ale jak dziecko było malutkie to mu dawałam kropelki euryphidum chyba się nazywały. Teraz go leczę już tylko homeopatycznie, ale szczerze mówiąc to nie wiem jak homeopatia ma się do ciąży. Zapytam przy najbliższej wizycie u homeopatki.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati87-zamiast czapki polecam taka bawelniana opaske naciagnieta na uszy :)

Ja do brzuszka kupilam taki maslo z palmersa-super jest, nawet rano czuc, ze cigle cos tam jest nalozone. A rano smaruje brzuszek kremem przeciw rozstepom tez z palmersa, ale zdarza mi sie zapominac :) teraz 3 dni przed usg nie smarowalam niczym.

pati87 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie tylko uzywam sprey wody morskiej do nosa.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• mrik Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam Palmersa na rozstepy z nadzieja uelastycznienia toche skory zanim brzuch zacznie rosnac :) pachnie nieziemsko zaraz go zjem ;)

o148l6d8octf4x0k.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Ja na razie tylko uzywam sprey wody morskiej do nosa.

A ja masz nosek wysuszny do olej kokosowy - posmarowac dziurki w srodku

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witam się jeszcze z łóżka i zastanawiam co by tu dzisiaj porobić ;)
    Dziewczyny same cudowne wieści, bardzo się cieszę, maluchy rosną jak na drożdżach :)

Kto dziś wizytuje ?

Ja już niby zaczęłam drugi trymestr więc włączyłam bio oil :)
    To mleczko z Ross jest fajne ale strasznie mi śmierdzi i smaruję się nim rzadko...
    W ogóle odrzuca mnie taki mydlany zapach. Ostatnio mąż się wymył czymś takim i chciał się przytulić, no myślałam że pawia puszcze...

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu ten bio oil mozemy stosowac? Bo zawiera retinol czyli wit A i rozmaryn.
    Niby wszedzie pisza by unikac tych substancji w ciazy.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Rudzik 39 Znajoma

Wysłany: 22 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam.Dziewczyny jak wyszlo u was usg w 6 tc?
    Czy bylo juz dokladnie widac pecherzyk ciążowy?

Donia12 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nawet jeśli zawiera tskie substancje, to w tak niklych ilościach że nie ma to żadnego wpływu i znaczenia, równie i dobrze mogłabyś zjeść marchewkę :)
    No ja tak wyczytałam o tym retinolu ;)

Rudzik U mnie było widać malutki pecherzyk

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. My dziś w nocy jedziemy nad morze. A od rana mdli mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 09:20

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik 39 wrote:
    Witam.Dziewczyny jak wyszlo u was usg w 6 tc?
    Czy bylo juz dokladnie widac pecherzyk ciążowy?
    U mnie też było widać pecherzyk w macicy. Ale jeszcze chyba w nim niewiele było.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati też mam nawracające zatoki, zwłaszcza w ciąży, w poprzedniej pomagało mi płukanie Fixsinem.

A propos BioOil z tego co wiem można stosować od czwartego miesiąca, właśnie przez zawartość wit A, która może źle wpływać na dzidzię. Lekarka mi powiedziała, farmaceutka tak samo i nie wiem nawet czy na tym środku nie ma informacji.

Ja na razie nic nie stosuję, bo jakoś nie mogę uwierzyć, że to wszystko się uda i donoszę ciążę. Jestem w 11 tygodniu, ale odetchnę chyba dopiero po porodzie i na trzecią ciążę się nie piszę chyba, za dużo stresu mnie to kosztuje. Moja mama ma w przedszkolu szkarlatynę, Franek bostonkę, mnie bolą węzły chłonne i zastanawiam się czy dość dobrze domyłam sałatę i czy to nie toxo. Cukrzyca daje mi się we znaki, czuję, że mam zapalenie pęcherza i być może infekcję. Do tego skurcze przy najprostszych czynnościach. Atrakcji mam już dość.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom niestety nie wszystkie jeszcze jestesmy w II trymestrze. Mi zostało jeszcze trochę czasu, odetchnę po 5 października wtedy mam genetyczne.

Mam termin na 26 kwietnia , więc pod koniec :) niektóre z Was to już 13 tydzień, wow:)
    a kiedyś po tej różnicy nie będzie śladu :)
    Miłego dnia dziewczyny! ja lecę zawieźć zwolnienie do pracy.
    Powiem szczerze w ciąży jestem tragicznym kierowcą...:/ nieco bardziej rozkojarzona jestem. Muszę się ogarnąć....

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja w pierwszej ciąży musiałam zrezygnować z prowadzenia, bo byłam cały czas okropnie śpiąca i bałam się, że zasnę za kierownicą. No a kiedy to się skończyło to już się nie mieściłam za kierownicą :)

karolyn lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o odpowiedź ponieważ się niepokoje jestem w 8t5d zazwyczaj wieczorami miałam wrażliwe piersi od kilku dni prawie wogole ich nie czuje,czy to normalne? Czy powinnam się niepokoić że ból ustaje?odpiszcie

ckai9n73kv974yz0.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene czasem objawy odpuszczają na kilka dni, ja bym się nie martwiła. Poprzednio wszystkie objawy ustały z dnia na dzień w połowie 10tc i też się stresowałam, ale wszystko było w porządku.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję olejem kokosowym, Palmersem i oliwką z Roska, ale żebym robiła to regularnie to nie powiem. Igram z ogniem. W pierwszej ciąży smarowałam rano i wieczorem i udało się uniknąć rozstępów a mam skłonności (piersi mi pocieło). Muszę się kopnąć w tyłek i zacząć regularnie smarować

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    madlene czasem objawy odpuszczają na kilka dni, ja bym się nie martwiła. Poprzednio wszystkie objawy ustały z dnia na dzień w połowie 10tc i też się stresowałam, ale wszystko było w porządku.
    Dziękuję za słowa które mnie uspokoily

ckai9n73kv974yz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn Masz rację ja , np odetchnę jak urodzę ;) u mnie II trymestr będzie 30 września , a 1 października mamy USG genetyczne , tak gin mi powiedział .

madlene88 To normalne że objawy ciążowe z czasem ustępują , a czasami jest na odwrót mi mdłości i zawroty głowy przeszły w 9 tc , i się bardzo cieszę że nie mam żadnych objawów , oprócz wrażliwych piersi i zachcianek ;) w poprzednich ciążach wcale nie miałam mdłości itp i tym się nie martwiłam ;).

Trzymam kciukasy za was wszytkie , i za wasze małe szczescia :*:*:*.

Ale ziąb , czuć i widać już że jest jesień :) , ja dziś samopoczucie mam dobre i mam przeróżne zachcianki :) , dziewczynki moje jeszcze chore ja też, mam katar pomyśleć że zaraz Październik potem Listopad i Grudzień , niech nam te miesiące szybciej lecą :D.

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Palmersa też planuje zakupić cała serię,narazie używam oliwki, a o Palmersie wiele dobrych opinie slyszalam

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ