Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
atat wrote:Niania!!!! Cudowne wiadomości
Jak się czujesz?
Ja jadę i serce w gardle
Tak bardziej "mamino" się czuję niż przedtemDziecko jest teraz dla mnie już bardziej realne. nie trzymaj nas w napięciu i pisz jak u Ciebie?
Kordonek, śliczny BąbelWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 21:00
atat lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Dziewczyny az mi sie plakac chce ze wzruszenia jak widze wasze dzidzie na zdjeciach usg i tez juz chce
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi dotyczace badan prenatalnych. Mam mieszane odczucia, bo wg kryteriow, ktore widzialam na necie, nie zaliczam sie do grona kobiet, ktore maja te badania refundowane, ale jesli poronienie kwalifikuje do refundacji to niestety moze mi sie uda... -
Amy,
Mi lekarka wpisała jako wskazania do refundacji:
- wiek powyżej 35 lat
- mutacje MTHFR
- zwiększone ryzyko wad genetycznych (tu był jakiś dokładniejszy opis)
- poronienia nawracające
Przerażająco to wszystko wygląda...
atat,
Czekamy...
Chyba duże opóźnienia były. -
Dojechalam do domu, oczywiscie telefon mi padl.
Roszkowski to mega fachowiec. Tu puknal tam stuknal i mlody ukladal sie jak lekarz chcial.
Wszystkie pomiary dobrze!!!!
Co za radosc co za ulga!
Wspomnial o reszcie badan ktore mozna zrobic, najlepsze jego zdaniem to Pappa jako bezpieczne i uzupelniajace USG.
Szczescie wielkie. Dzidzia ma 6,2 cm! kawal chlopaTo juz drugi lekarz, ktory mowi, ze prawie bankowo chlop!
niania.ogg, annak, Antonelka, Peg, Kjopa3, vitae13, Donia12, Różowy_Kordonek, kahaśka, pati87, Niebieskaa, Omon, sy__la, Teklaa, kasieniaczek lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Omon wrote:Dziewczyny, ostatnio pisałam, że mamy znajomą która jest profesorem na uniwersytecie medycznym i specjalizuje się w czymś związanym z genetyką prenatalną, nauką o tkankach itp.
No więc mieliśmy ich zaprosić do siebie i przy okazji bym popytała o test PAPPA ale dziś mąż tej pani zadzwonił do mojego męża z informacją, że to oni zapraszają nas na obiad w sobotę, więc przy okazji mój mąż powiedział, że chcę o coś zapytać jego żonę. Ale w tym wszystkim zapomniałam, że jej mąż jest politykiem PIS...
Pani mi odradziła robienie tego badania, ale jej argument to "trzeba zaufać Bogu" po czym dodała, żebym robiła jak najmniej badań w ciąży itd. Więc mam wrażenie, że powiedziała to bardziej jako zwolenniczka PIS i nowego projektu ustawy antyaborcyjnej (która ma zakazać badań prenatalnych) niż jako osoba mająca wiedzę w tym zakresie.
Więc jak byłam głupia w tym temacie tak dalej jestem
A to jest w ogóle genialne.
Które badania są szkodliwe?
USG czy pobranie krwi?
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat, 6,2 cm?
chłop jak dąb! wspaniale
Tyle tu mamuś po przejściach, tyle było strachu, a zobaczcie dziewczyny, że drugi trymestr już za rogiem i o ile ja dobrze kojarzę, wszystkie mamy po stratach dotarły do tego etapu, żadna z tych mam nie "odpadła". To jest prawdziwie szczęśliwy wątek
Atat,Ty drugi trymestr za 3 dniDzidzia przebadana od stóp do głów i idealna
Teraz już wielkie uff, co? Gratulacje mamuśka
atat, Omon lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Annak w sumie gin wie co i jak napisac
Atat gratki
Niania niestety jeszcze nie wszystkie dotarly do II trymestru...
Strasznie sie boje, ze sie nie uda, caly czas jestem zestresowana (nie tylko donoszeniem ciazy) ehhhh te ciazowe "dolegliwosci"... -
Każda z nas bedzie jeszcze miala ten stres. Dla mnie to jest funkcjonowanie od badania do badania. Jesli jest dobrze - łapię oddech i choć na ten moment jestem szczesliwa
Trzeba byc dobrej mysli, bo po co byc zlejAntonelka lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Witam się z samego rana
Od 5:00 nie śpię a nic nie zrobiłam, ani naczynia nie wyciągnięte ze zmywarki, ani makaron do rosołu nie ugotowany xD a za chwilę trzeba wychodzić do pracy..
Dziś zaczynamy 13 tydzień! Czemu w "moje belly-> kalendarz ciąży" 13 tydzień uznawany jest za I trymestr a w "baza wiedzy -> ciąża tydzień po tygodniu" 13 tydzień to II trymestr? W ogóle pokazuje mi, że to 3 miesiąc a wydaje mi się, że zaczynam 4?Omon lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Straszne to jest, co Omon napisała odnośnie badań. Przepraszam, ale ciemnogród! Kurcze, jeszcze takie herezje głoszą wykształceni ludzie. Podważają nasze zaufanie do lekarzy i ich umiejętności. Bardzo mnie to złości. Ciekawe, czy Panie, które twierdzą, że najlepiej wykonywać jak najmniej badań lub mówią o ich szkodliwości same były w ciąży i trzymały się tych przekonań?
Edit: U mnie też jeszcze sporo stresu, ale położna na ostatniej wizycie (10tydzien) powiedziała, że już śmielej można oddychaćTakże głowa do góry, wszystkim nam już bliżej, niż dalej do II trymestru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 07:43
kahaśka, niania.ogg, Peg lubią tę wiadomość
-
ja witam się z roboty
słoneczko pięknie świeci to mam nadzieję, że dzisiaj już mnie łeb nie będzie bolał.
No i dzisiaj czwartek - czyli taki mini piąteczek
Dzieć idzie na weekend do babci co oznacza, że NIE BĘDĘ MUSIAŁA gotować! juuuupppi!
A tak w ogóle po najbliższej wypłacie zamierzam zaszaleć trochę z kosmetykami - coś do cycków i brzucha sobie kupię. Polecacie Palmersa czy coś innego? Nie musi być tanieZamierzam szaleć
-
Mnie Mustela rozczarowala.
Fajnie uzywa sie olejku Clarins AntyEau (po prysznicu na wilgotna skore) oraz balsamu nawilzajacego Avene Cold Cream - chcialas zaszalec
Jak skoncze ten olejek - choc on jest mega wydajny to sprobuje BioOil7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja ledwo zywa. W nocy kilkanaście razy sie budzilam bo mnie zatoki bolaly i karar meczyl.
Zreszta jak sie kladlam tez sie czulam zle.
Oczywiście jestem nieugieta zadnego paracetamolu nawet nie wzielam. Bo za duzo w zyciu przezylam i sie boje.
Zatoki to mi chyba przewialo. Chyba zqczne w czapce chodzic ale pewnie bedzie to smiesznie wygladalo.
Tak wogole to czesto choruje na zatoki.
Moze znacie jakies domowe sposoby dla ciezarnych?