Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika34 wrote:jak czujesz? drganie lekki jakby w srodku nad spojeniem lonowym?
czy wyrazne jakies ?Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Pati ja niestety ledwo daje rade, najgorzej czuue sie wieczorem wiec jedynw co mogłam zrobic to przesunelam godziny pracy i chodze na 6.30. Jak wracam ide po synka do szkoly i juz nie mam sily na nic. Nie wymiotuje az tyle razy, mac 3-4x dziennie ale najgorsze sa ciagle mdłości.. jest ciężko ale nie mam wyjścia:( niestety tacy sa faceci - oni tego niw zrozumieją, moj tez krzywo patrzy jak tylko wspomnę o l4
-
Kurcze a mój mąż aż mnie wygania na L4, no ale to nie to samo, bo ja wiem, że po ciąży i macierzyńskim mam gdzie wracać..
Pati - no na pewno trochę szkoda okazji, bo pieniądze by się przydały a i Ty po ciąży nie musiałabyś si martwić co dalej, ale nic za wszelką cenę. Jeśli nie czujesz się na siłach to odpuść. Fajnie się mówi osobie z boku, że dasz radę, ale czasem wystarczy głupi katar a człowiek nie jest się w pracy skupić na robocie, oczy same się zamykają a co dopiero dolegliwości ciążowe połączone z wymiotami. Nie jest to pierwsza i ostatnia okazja w Twoim życiu, teraz zrób sobie wolne, ciesz się swoim stanem a jak poczujesz się gotowa to poszukasz innej ofertyJak nic nie znajdziesz to przynajmniej odchowasz sobie dziecko, bo za niańkę czy prywatny żłobek trzeba czasem dać tyle co nasz pensja
pati87 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
A to mój brzuszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2cdec2763de.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 18:08
Justyna 8921, nutella_, pati87, niania.ogg, Peg, AmyLeah, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość
MagdaWaw
-
Rozowy kordonek
Masz racje. Ja to sobie nie wyobrazam po macierzyńskim czyli roczne dziecko zapisac do żłobka czy tez miec opiekunke. Nie wyobrażam dobie zostawic tak malego dziecko.
Ja poszlam do pracy gdy corka miala 3latka i poszla do przedszkola. Tak przynajmniej nie bede miala problemu z rozmyslaniem co po macierzynskim.
No chyba ze nam panstwo zabierze 500+ a maz bedzie zarabial tyle ile zarabia. To wtedy bede musiala szukac pracy.
Kiedys gdy noha corcia byla mala radzilismy sobie z 1pensji i nawet mieszkanie z bylym wynajmowalam.
Teraz mieszkanie mamy ciasne ale wlasne i nie na kredyt. 1 kredyt gotowkowy mamy na glowie ale to tylko niecaly rok bo do 07.2017 po 280zl. Czynsz tez mamy niski bo 360zl wiec uwazam ze dzieki 500+ nie mamy co narzekac mimo ze nie bede pracowala. Inni maja ciezej w zyciu.
Mamy 2 corki 10letnie (1 jest moja a 2 jest meza) i nam do szczęścia tylko brakuje naszego wspolnego zdrowego dziecka zyjacego na ziemi.
Tak wogole poznalismy sie dzięki corkom. Jak w jakiejs telenoweliWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 18:16
MagdaWaw, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Szkoda, ze tak szybko musisz podjąć decyzję bo w sumie teraz taki "okres", ze dolegliwości ciążowe powinny ustępować. Mówią, że drugi trymestr to najwspanialszy czas dla ciężarnej, może wtedy dałabyś radę pracować, no ale to już tylko gdybanie.Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Szkoda, ze tak szybko musisz podjąć decyzję bo w sumie teraz taki "okres", ze dolegliwości ciążowe powinny ustępować. Mówią, że drugi trymestr to najwspanialszy czas dla ciężarnej, może wtedy dałabyś radę pracować, no ale to już tylko gdybanie.
-
MagdaWaw wrote:Pati opowiedz coś więcej o tym waszym poznaniu się jak w telenoweli
bo ciekawość mnie zżera
Wiecej nie mam sily pisac.MagdaWaw lubi tę wiadomość
-
Biedne jesteście ze tak wymiotujecie, ja dzisiaj tez złe sie czuje. Boli mnie głowa i plecy w okolicy krzyża. Aż mi ciezko wstać. Ustępuje tylko jak leżę, ale długo nie poleze, bo muszę zajmować sie córka, niestety 24h na dobę, bo jak pisałam maz w delegacji. Jestem juz tym zmeczona
a jeszcze ponad miesiac go nie bedzie. Czy któraś z Was tez tak bolą plecy? Na poczatku bolały mnie tylko jak dźwigalam córkę (13kg) a teraz nawet jak jej nie dźwigam.
-
Apropos ubrań ciążowych, to na razie kupiłam rajstopy roz. 5 i noszę tyl na przód. Normalnie nosze 4. Jak brzuszek bardziej urośnie to kupię na allegro ciążowe z mikrofibry, bo w Gattcie chyba takich nie mają. Legginsy jeszcze są ok, ale na pewno będę zamawiać na allegro ciążowe. Teraz mam z Reserved i się jeszcze sprawdzają. Spodni nie noszę, więc nie mam problemu.13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
-
Kad wrote:Na poczatku bolały mnie tylko jak dźwigalam córkę (13kg) a teraz nawet jak jej nie dźwigam.
Mojej nagle się taaaak przybrało. Ma 9 miesięcy i waży już 10 kg. Ale jest też długa, bo ma 80 cm już.
Jest co nosić
I rozumiem ciebie z tą opieką nad dzieckiem. Mój mąż co prawda jest codziennie w domu, ale pracuje codziennie po 12 h + ok.3 h dojazd. Także nie ma go 15 h dziennie. Wraca, zje, wymyje się i idzie spać.Kad lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witaam.
Kad mnie caaly czas na dole krzyz boli, ale tak bardziej po jego bokach czyli moze ledzwia ?
Dziewczynki, wszyskie takie szczuplutkkie jestescie, az mi glupio, ze ja sie tak zapuscilam przed aktualna ciaza... -
nutella_ wrote:Tak czytam i zastanawiam się ile córcia ma lat. 3, tak ? To kruszynka musi z niej być .
Mojej nagle się taaaak przybrało. Ma 9 miesięcy i waży już 10 kg. Ale jest też długa, bo ma 80 cm już.
Jest co nosić
I rozumiem ciebie z tą opieką nad dzieckiem. Mój mąż co prawda jest codziennie w domu, ale pracuje codziennie po 12 h + ok.3 h dojazd. Także nie ma go 15 h dziennie. Wraca, zje, wymyje się i idzie spać.
A maz jak tak długo pracuje to w sumie prawie jakby był w delegacji. Bo co z takiego męża który tylko spi hehe
AmyLeah
Mnie boli na środku, tak nisko. Ja za to zazdroszczę wszystkim dziewczynom które maja takie płaskie brzuszki. Bo ja moze i szczupła ale ciało po ciąży juz nie tewszystko sie trzęsie hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:33