X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:44

Teklaa lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Meridian i Kahaśka :-)

kahaśka, Meridian lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja już po. Jest ok.
    Dzidzia 6,9cm, pappa wyszła dobrze. Skorygowany ZD z 1:115 do 1:764 :D
    Niby NT wyszło 2,3mm ale dzidziuś duży.
    Ulga :D

Kahasiu,
    A z czego wynikało takie pierwsze ryzyko u Ciebie? Wiek tak podniósł?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kahasiu,
    A z czego wynikało takie pierwsze ryzyko u Ciebie? Wiek tak podniósł?
    Tak ze względu na wiek

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• annak Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Tak ze względu na wiek

Dzięki za info.
    Cały czas się waham, czy w ogóle tę PAPPę robić.
    Ja jestem prawie w tym wieku, co Ty, więc widzę, czego mogę się spodziewać ;-)
    Nie wiem, czy oni do tych wzorów dodają informacje z wywiadu położniczego, ale jeśli tak, to u mnie słabo to będzie wyglądać.

...a jeszcze gdyby wiek męża dołączyli, hehe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:58

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:44

Awf3p2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj jak wracałam z pracy to pękałam z dumy z siebie :)
    Że tak się dobrze czuje mimo że już w takim wieku, że mogę pracować i że jak tak dalej pójdzie to dłużej niż planowałam.
    No i przechwalilam.
    Ledwo żyje dzisiaj. Zasypiam na stojąco. Odliczam czas do 15.30.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dzięki za info.
    Cały czas się waham, czy w ogóle tę PAPPę robić.
    Ja jestem prawie w tym wieku, co Ty, więc widzę, czego mogę się spodziewać ;-)
    Nie wiem, czy oni do tych wzorów dodają informacje z wywiadu położniczego, ale jeśli tak, to u mnie słabo to będzie wyglądać.

...a jeszcze gdyby wiek męża dołączyli, hehe ;-)
    Do wywiadu chcą wagę, czy palisz, czy masz cukrzycę i metodę zapłodnienia.
    Ja Ci powiem, ze bym się tym moim NT stresowała, a pappa mnie uspokoiła ;)
    Z drugiej strony mówią, że jak się przyjmuje leki na podtrzymanie to może pappa wyjść zafałszowana, ale nie wiem co na to lekarze

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka ja też jestem na l4 a dziś jadę na 3 dni do Wawy. Nie mam l4 leżącego tylko chodzone. W razie co bym się wykpiła że taka wycieczka była mi potrzebna bo stres, chęć odpoczynku itd lekarz na pewno by poparł ;) nie zakładajmy czarnych scenariuszy :D zresztą chyba mam prawo przez 9 miesięcy ruszyć gdzieś tyłek...

Kahaśka, meridian cieszę się z udanych wizyt, oby reszta maluszków też nam tak fajnie rosła ;)

Donia po prostu ruletka, jest dobrze a za pół godziny ma się ochotę umrzeć :)

Meridian lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Do wywiadu chcą wagę, czy palisz, czy masz cukrzycę i metodę zapłodnienia.
    Ja Ci powiem, ze bym się tym moim NT stresowała, a pappa mnie uspokoiła ;)
    Z drugiej strony mówią, że jak się przyjmuje leki na podtrzymanie to może pappa wyjść zafałszowana, ale nie wiem co na to lekarze

Hmm...
    No, pomyślę jeszcze. I tak bardziej zaufam Nifty.
    Faktycznie wczoraj mnie już o to wszystko pytali.
    Swoją drogą, bardzo ten wzór uproszczony... Jeśli ktoś ma choroby / mutacje, które zwiększają ryzyko urodzenia dziecka (czynnik chyba o wiele bardziej znaczący niż palenie papierosów), to PAPPa tego w ogóle nie uwzględni...
    No nic to.
    Dziękuję jeszcze raz.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w sumie cieszę że najpierw idę prywatnie do super specjalisty, mam nadzieje że jego usg mnie uspokoi na tyle, ze jak tydzień później pappa będzie średnia to się tym nie przejmę.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn Może córka będzie , mnie też wysyfiło a przy dziewczynkach jaki synku nie miałam trądziku a teraz mam . A co do włosów ja też mam odrosty i to widać nawet siwe włosy , nie to że mi to przeszkadza , ale też muszę coś z tymi włosami zrobić .

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysiliłam się i policzyłam pierwszą stronę, wyliczyłam 100 mamusiek ! :D

Szczęśliwa Mamusia, Donia12, kasieniaczek, Niebieskaa, niania.ogg, Omon, AmyLeah lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka niestety l4 chodzone czy leżące do ZUSu nie ma to żadnego znaczenia. Oczywiście możesz wyjechać gdzieś, ale wtedy musisz ZUS pisemnie poinformować gdzie będziesz, żeby tam też mogli Cię skontrolować. Nie jestem na nie, jeśli chodzi o wyjazd, bo chyba małe szanse, żeby wtedy akurat przyszła kontrola, ale nie bagatelizowałabym sprawy mimo wszystko. Jeśli jesteś na l4 to znaczy, że nie jesteś zdolna pracować czyli na zagraniczne wojaże tym bardziej się nie nadajesz. Jedyne usprawiedliwione wyjścia dla nich to lekarz, badania, apteka z tego co pamiętam. Moja lekarka mówiła, że u nas nawet spacery nie przechodzą i nawet jeśli lekarz zezna, że ciężarna ma od niego takie zalecenie. No i jak widzisz jednego skontrolują 3 razy bez powodu, a innego wcale.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny ... ale się nie mogę doczekać mojego usg mam je dopiero 3.10 . tyle czasu jeszcze ehh...

powiedzcie mi bo niby mam objawy ciążowe ale np wogóle nie boli mnie brzuch i czasami nie czuje że jestem w ciąży dziwne to uczucie bo przy chłopcach moich ciągle bolał mnie brzuch czułam że tam sie coś dzieje a tu nic... ehh chyba popadam w paranoje pewnie jak bym była w polsce mialabym juz dawno usg a tu nic :(

co dziś gotujecie ja na obiad robie bogos ziemniaczki i kotleta i kalafiorowa zupe któraś tu ostatniio mi smaka narobila :) a na kolacje robie sałatkę jarzynowa :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję strasznie tej kontroli, więc siedzę w domu, a znając moje szczęście to przyjdą jak akurat na chwilę gdzieś wyjdę.

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Hmm...
    No, pomyślę jeszcze. I tak bardziej zaufam Nifty.
    Faktycznie wczoraj mnie już o to wszystko pytali.
    Swoją drogą, bardzo ten wzór uproszczony... Jeśli ktoś ma choroby / mutacje, które zwiększają ryzyko urodzenia dziecka (czynnik chyba o wiele bardziej znaczący niż palenie papierosów), to PAPPa tego w ogóle nie uwzględni...
    No nic to.
    Dziękuję jeszcze raz.
    No jak masz robić Nifty to pappe se daruj. Chyba, że masz chęć zobaczyć co wyjdzie.

W sumie pytali o choroby i wady genetyczne jeszcze, więc chyba to uwzględniają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:30

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Taśka niestety l4 chodzone czy leżące do ZUSu nie ma to żadnego znaczenia. Oczywiście możesz wyjechać gdzieś, ale wtedy musisz ZUS pisemnie poinformować gdzie będziesz, żeby tam też mogli Cię skontrolować. Nie jestem na nie, jeśli chodzi o wyjazd, bo chyba małe szanse, żeby wtedy akurat przyszła kontrola, ale nie bagatelizowałabym sprawy mimo wszystko. Jeśli jesteś na l4 to znaczy, że nie jesteś zdolna pracować czyli na zagraniczne wojaże tym bardziej się nie nadajesz. Jedyne usprawiedliwione wyjścia dla nich to lekarz, badania, apteka z tego co pamiętam. Moja lekarka mówiła, że u nas nawet spacery nie przechodzą i nawet jeśli lekarz zezna, że ciężarna ma od niego takie zalecenie. No i jak widzisz jednego skontrolują 3 razy bez powodu, a innego wcale.

Wanda Ty mnie nie strasz bo hotel już opłacony ;)
    zatem będę liczyć na szczęście :) a jak będę mieć niewiarygodnego pecha to wtedy pomyślę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:30

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do l4, to moja kuzynka miała nalot i nie wypuściła ich bo myślała, że to jehowe :) Napisała takie wytłumaczenie i przeszło

Kjopa3, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg, Omon, vitae13, Teklaa lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze wizyty :-)

Co do kontroli. To moja koleżanka pracowała do 5-6miesiąca i poszła na zwolnienie bo był przestój i pracodawca dał jej do zrozumienia,że jest nie potrzebna. Jakoś tydzień przed terminem porodu dostała wezwanie do ZUS-u. Poszła a tam lekarz powiedział,że jeszcze te bakterie w moczu co miała to ją uprawniły do zwolnienia ale gdyby nie to to by musiała całe świadczenia oddać :-/

U mnie synek się rozchorował ,kaszel,katar i trochę ucho go bolało przedwczoraj. Byliśmy u lekarza wczoraj i gardło czyste ale ucho tragiczne. Krople do ucha dostał,do nosa i antybiotyk Sumamed w tabletkach. Jeszcze nigdy nie miał tabletek -ciekawe czy połknie :-/

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ