WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Nie wiem, jaką mi receptę wystawił, bo mam, odebrać z recepcji. A w jakich przypadkach przysługuje refundacja?

Ja mam obniżone białko S,p/c kardilipinowe były ok. i antykoagulant tocznia. No i poronienie w 10tc. Receptę z refundacją dała mi internistka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 21:39

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronienie nie jest wskazaniem do refundacji. NFZ ssie! :P
    Ale reszta jak najbardziej. Przede wszystkim obniżone białko.

Ale cos mi sie wydaje, ze po 1 wrzesnia zmeinily sie przepisy bo nie widzialam wczesniej ZAPOBIEGANIA chorobom zakrzepowym wiec moze my tez bedziemy miec refundacje. Bo miesiecznie 360 zł na samo clexane plus duphaston to niezla sumka sie robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 21:42

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem po operacjach żylaków i teraz właśnie mnie jeden boli, dlatego mam zacząć brać. Znając życie wpisał na 100% :/
    W razie czego przejdę się do internisty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 21:45

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• atat Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po żylakach tez sie nalezy - jesli lekarz wiedzial.
    Warto zawalczyc o refundacje bo ta roznica w cenie jest spora. Ja na stałe leki wydaje ponad 600zl miesiecznie wiec kazde opakowanie z refundacja to manna z nieba :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie na pewno. Kwestia czy pomyślał czy wystawił i tyle. Dobra, jutro zobaczę. Nie ma co gdybać

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Po żylakach tez sie nalezy - jesli lekarz wiedzial.
    Warto zawalczyc o refundacje bo ta roznica w cenie jest spora. Ja na stałe leki wydaje ponad 600zl miesiecznie wiec kazde opakowanie z refundacja to manna z nieba :)
    Jejciu, a na jakie leki ? Jeśli wiedzieć można ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tu jakieś dziewczyny z Wrocławia?

p19us65gm2vs5uf6.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Jejciu, a na jakie leki ? Jeśli wiedzieć można ?

Clexane 360zł
    Duphaston 4,5 opakowania około 180 zł
    metylowany kwas foliowy około 100zł
    plus prenatal lub pregna około 40zł

Pierwszy paragon w aptece na ponad 700 zł mnie prawie zabił, myslalam ze śnię! az zadzwonilam do gin dopytac czy sie nie pomylila bo wypisala mi zapas wszystkiego na caly miesiac.

nie licze innych witamin i probiotykow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 22:19

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Clexane 360zł
    Duphaston 4,5 opakowania około 180 zł
    metylowany kwas foliowy około 100zł
    plus prenatal lub pregna około 40zł

Pierwszy paragon w aptece na ponad 700 zł mnie prawie zabił, myslalam ze śnię! az zadzwonilam do gin dopytac czy sie nie pomylila bo wypisala mi zapas wszystkiego na caly miesiac.

nie licze innych witamin i probiotykow :)

Atat witam w klubie.Tyle,że na razie udało się Cleaxane na refundacje od internisty a gin nie chce w tym mieszać i wysłała mnie do immunologa :-/
    Cleaxane 36zł zamiast 360zł
    Duphaston 3 opakowania 90-110zł
    luteina 2 paczki ale to z 7-14zł
    kwas foliowy,jodid,wit.D3,

Z tego co wiem refundacje mają dziewczyny po 3 poronieniach.

Milka nie przejmuj się gadaniem.Przecież Ty prawie przezroczysta jesteś ;-) Żartuje,szczupła i zadbana więc nie przejmuj się.Szkoda dzieciątku szkodzić z takiej głupoty.
    Moja "teściowa" przy pierwszej ciąży mówiła,że jeszcze to nic nie wiadomo,jeszcze wszystko może się wydarzyć. Ja się nie przejmowałam bo nieznane mi było poronienie a jej jak się później okazało tak. Po porodzie ględziła żebyśmy się dobrze zabezpieczali żeby drugiego nie było za szybko a najlepiej w ogóle. Wtedy wiem,że to z troski było bo różnie bywało u nas. Po porodzie też sporo z wagi mi zostało i akurat ona mówiła,że w końcu mam kształty a nie taka chudzina jak byłam :-P Rok temu jak się dowiedziała o ciąży to się wzruszyła. Jak poroniłam to pocieszała,że będziemy mieć dzidzie i będzie ok. Była zła,że lekarka nie skierowała mnie do szpitala bo to niebezpieczne itp. A ja nie chciałam bo zaczęło się samo i udało się oczyścić bez zabiegu. Teraz też się cieszy i marzy o wnuczce :-) Choć wiadomo żeby zdrowe było.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Z tego co wiem refundacje mają dziewczyny po 3 poronieniach.

Oj nie, niestety nie...
    Nawet jeśli oprócz tego mają 2 mutacje MTHFR grożące mikrozakrzepami.
    Refundacja nIe przysługuje :-/

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jakieś chore :/ Przecież clexane tyle ludzi bierze po operacjach, po złamaniach itd a cenę ma zaporową. Tylko, że z reguły trwa to krótko, a taka kobieta w ciąży majątek w aptece zostawi :(

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobietki :) Nareszcie mam czas Was czytać i mam nadzieję - być na bieżąco! ;D Moja złość na lekarkę trochę przeszła, pocieszam sie, że może tylko pierwsze zwolnienie dostałam leżące, żeby ZUS sie do niej nie przyczepił, że skoro od razu dostałam chodzące to pewnie mój stan nie był taki zły a tak to się wytłumaczy, że miałam leżące źle się czułam, były wskazania a z czasem się poprawiło. No nie wiem.. tak wczoraj analizowaliśmy wszystko z mężem i z teściową i do takich wniosków doszliśmy ;] Oczywiście na następnej wizycie spróbuję negocjować ;D

W ogóle denerwuje mnie, że jak jadę do niej to ważę się już po śniadaniu i wyszło mi wczoraj 63,5! a 3 tygodnie temu 61,2 więc prawie dwa kilo, mimo, że rano w domu miałam 62,5 ;] weźmie mnie za grubasa ;D Zaśmiała się tylko widząc moją reakcję i mówi "a to dopiero początek hehe" i że jeśli miałaby coś doradzić to jedynie ograniczać węglowodany, głównie słodycze, ziemniaki.. słodyczy dużo nie jem ale ziemniaków nie podaruje! ;D W sumie według moich pomiarów w domu na czczo wychodzi, ze w I trymestrze przytyłam 3 kg więc chyba znośnie..

Odnośnie tego co piszecie, mi teściowa absolutnie nie zwraca na nic uwagi. To raczej ja w domu jestem tą która mówi, ze jest gruba ;) Mąż mi to wybija z głowy i mówi, że jestem bardzo seksowna i bardzo dobrze, ze mi waga rośnie, bo martwiłby się gdyby było inaczej. Podejrzewam, że nawet jakbym przybrała 10 kg w I trymestrze to by mi wmawiał, że to bardzo dobrze ;D

No i z tych radośniejszych rzeczy to... ZACZYNAM DZISIAJ DRUGI TRYMESTR! ;D ;D ;D

Peg, atat, nutella_, Antonelka, Taśka22, Aga1991, pati87, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonku - cieszę się, że humor już lepszy i inaczej spoglądasz na swoje zwolnienie! No i gratuluję drugiego trymestru. A jeszcze nie tak dawno człowiek oczy przecierał ze zdumienia patrząc na 2 kreski albo betę :D

Ja witam się oczywiście z pracy. Przede mną dzisiaj niestety ciężki i stresujący dzień, ale nagrodą za to będzie to, że jutro już piątek :) Jak dzisiaj przeżyję i wybrnę z twarzą to będzie już koniec tygodnia ;) Pod warunkiem, że jutro już będzie spokój.

Życzę wam miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 08:06

Aga1991 lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też denerwuje to ważenie u położnej. Po południu, po kilku posiłkach w ciuchach. Rozumiem, że ktoś może nie mieć wagi w domu i to ma wtedy sens. Ja akurat mam. A różnica pomiędzy porannym ważeniem, a takim po południu to u mnie nawet 1,5-2kg. Zależy też w co jestem ubrana.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice- ja jestem z Wrocławia :)

Dziewczyny, melduję Wam, że w H&M zaczęły się wyprzedaży i ubrania ciążowe tez weszły. Dużo jest letnich, ale są też przecenione spodnie z 229 zł na 120 zł :)

Donia12, Antonelka, Teklaa, Taśka22, Aga1991, Venice lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk dzięki! Chyba zawitam tam w weekend :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam takie koszmarne sny :( śniło mi się, że krwawiłam. Obudziłam się jeszcze z bólem brzucha. na wizytę będę czekała z podwójną niecierpliwością.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dobrych rzeczy ? Dziś wizyta ! Prenatalne :) na 16.30.

Peg, Taśka22, kahaśka, pati87, Donia12, Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    To jest jakieś chore :/ Przecież clexane tyle ludzi bierze po operacjach, po złamaniach itd a cenę ma zaporową. Tylko, że z reguły trwa to krótko, a taka kobieta w ciąży majątek w aptece zostawi :(
    Po operacjach i zlamaniach jest refundowane.

• annak Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    A z dobrych rzeczy ? Dziś wizyta ! Prenatalne :) na 16.30.

To trzymam kciuki.
    Ja o 9:45.

nutella_, Teklaa, Taśka22, Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ