Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutella
Mi jeszcze nauki zostalo 2 semestry. Zjazdy na ten semestr mam co 2 tygodnie w soboty i niedzielę 9-16 mam nadzieję ze bedr dawala radę wysiedziec na zajeciach -
pati87 wrote:Nutella
Mi jeszcze nauki zostalo 2 semestry. Zjazdy na ten semestr mam co 2 tygodnie w soboty i niedzielę 9-16 mam nadzieję ze bedr dawala radę wysiedziec na zajeciach -
nick nieaktualnyDziewczyny wrzucam link do wywiadu z MamaGinekolog. Ktoś już o niej wspominał na forum. Wywiad jest o badaniach prenatalnych. Ja badania prenatalne mam już za sobą, ale może komuś się przyda
http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/wywiad-z-nicole-sochacki-wojcicka-mamaginekolog-o-badaniach-usg-w-ciazy-rowniez-prenatalnych-cz-1/kahaśka, Karolczyk, Aga1991 lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:A co się uczysz? Jeśli można wiedzieć?
-
Hej dziewczyny
Od czasu kiedy pierwszy raz do was dołączyłam cały czas was podczytuje, bo z czasem kiepsko by się tak udzielaćCórcia 22 miesieczna lata niesamowicie i cały czas chce być w centrum zainteresowania! Moja druga ciąża stała się ciąża zagrożona..
zapalenie układu moczowego i IVstopień stanu zapalnego pochwy.. wczoraj byłam na prenatalnych lecz lekarz stwierdził że nasz dzidziek za mały. .11tydzień 3dzien 4,6 cm i mam przyjechać 4.10. Stresuje się niemiłosiernie!!! Moje wymioty i mdłości na szczęście mnie opuściły po 24 czopkach przeciwwymiotnych
bardzo wam juz zazdroszczę wyników z pappy! U nas brzuszek juz widać tak jak w pierwszej ciąży wyskoczył dopiero w 4-5 miesiącu tak tu juz widać ukryć nie idzie heh
pozdrowionka mam nadzieje ze znajdę czas by choć raz dziennie się odzywać
ale z pewnoscia będę was czytać i wspierać mentalne hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 19:18
Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
nutelka to niezłe zadanie będzie miał mężu, niech się przekona jaka to praca przy malutkim dziecku
venice witamy i zapraszamy
u mnie brzuszek leciutko ale naprawdę leciutko widać, ćwiczyłam przed ciążą mięśnie brzucha, miałam a'la kaloryferek i chyba dlatego tak się to teraz trzymaale ale przytyłam już jakieś 4 kg! mam większy apetyt i przeraża mnie to co się ze mną dzieje. próbuję sobie tłumaczyć że tak jest i nie mam na to wpływu, najchętniej już bym zaczęła się odchudzać ale wiem że nie mogę i tu błędne koło... ech no trudno, będę chyba jedną z tych co w ciąży zamieniają się w wieloryby
a już mega wkurzają mnie ciągłe pytania, to ile już przytyłaś? kur*a !
mam wrażenie że niektórzy specjalnie po złości tak robią bo zawsze byłam szczuplutka, miałam nienaganną figurkę i teraz się cieszą, że tyję...
co by tu odpowiedzieć żeby się już więcej tym nie interesowali...?
Jula wpadaj, zaglądaj, im więcej mamusiek tym lepiej
a moje porządki w szafie zostały przełożone na inny dzień, teściowa mnie zgarnęła do robienia weków z paprykiAga1991 lubi tę wiadomość
-
karolyn wrote:U nas wyprawka jeszcze czeka, nie mam już takiego ciśnienia jak z synem. Połowę rzeczy nie kupię tylko jedno mi się marzy to łózeczko- bujaczek z tiny love 3 w 1.
Bardzo fajne to łóżeczko-bujaczek. Dla syna miałam bujaczek zwykł fisher price i tam na płasko nie można było położyć. Ważne do jakiej wagi może dziecko używać danej rzeczy. Tutaj jest napisane tak:
Maksymalna waga dziecka kiedy jest używany jako leżaczek lub łóżeczko to 9kg.
Maksymalna waga dziecka kiedy jest używany jako krzesełko to 18kg.
Zwróciłam uwagę bo bujaczek się bardzo sprawdził a teraz myślałam o huśtawce hybrydowej. Nie trzeba cały czas bujać dziecka a zawsze będzie można coś zrobić np.obiad.
http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-hybrydowa-dla-dziecka-i6327391984.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=161270
Tylko,że one są do 9kg. Trochę krótko.Jedna była do 12kg.
http://allegro.pl/bujaczek-lezaczek-hustawka-hybrydowa-ingenuity-i6531912287.html -
Dziewczyny jak to właśnie jest z tym acardem?Mi lekarz kazał zacząć brać pomiędzy 15-16 tyg aby dogłębnie tworzenie łożyska bo w poprzednich ciazach miałam problemy z przeplywami. Do 14tyg dzieci rosły prawidłowo a potem różnica pomiędzy om i wymiarami dziecka znacznie rosła. Już się stresuję,że znowu będzie to samo
-
Odnośnie tych lezaczkow bujaczków to później już chyba dziecko nie chce w tym specjalnie leżeć, więc chyba waga do 9kg jest ok ? Bo przeciętny dzieciaczek o wadze ok 9kg już siedzi i nie specjalnie chce leżeć. Ale to tylko moje zdanie i piszę to z obserwacji mojej córki.
-
Hej. Jestem po badaniu. Krwiak nadal jest w bezpiecznym miejscu wiec luz. Dzidzia ładnie rośnie i zgodnie z przeczuciami póki co lekarka wróży dziewczynę
nutella_, Kjopa3, Milka1991, pati87, Donia12, niania.ogg lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Milka mnie też zawsze denerwowały komentarze na temat ciąży. Nie wiem czemu, ale inni ludzie bardzo lubią komentować wygląd kobiet w ciąży. Mnie ostatnio zdenerwował brat mojego męża, bo rzucił hasło pt" oo, widzę że bioderka rosną" ale tak jak mówisz, może to mówią specjalnie, bo też przed ciążą dużo ćwiczyłam i miałam super wyrzeźbione ciało. Ale też zastanawiałam się co powiedzieć następnym razem.
Bobas a czy Ty masz jakieś krwawienie ze względu na tego krwiaka?Musisz leżeć?
Co do bujaczków to u nas sprawdził się taki najzwyklejszy, służył nam bardzo długo, bo jak Maja miała ponad rok to chciała się bująć na nim przed drzemką. Mieliśmy też huśtawkę Fisher Price, ale tylko niepotrzebnie stała.Milka1991, Aga1991 lubią tę wiadomość
-
Kahaśka jeśli masz bez refundacji to ok.120zł a z refundacją 12zł
Nutella mój synek długo siedział w tym leżaczku. W sumie to nie pamiętam czy więcej niż rok ale bardzo go lubił. Nie tylko tam leży dziecko ale też później siedzi ale może racja ,że do tych 9kg wystarczy. Zależy też od dziecka bo niektóre to pewnie w ogóle nie lubią siedzieć w nich. -
Venice wrote:Milka mnie też zawsze denerwowały komentarze na temat ciąży. Nie wiem czemu, ale inni ludzie bardzo lubią komentować wygląd kobiet w ciąży. Mnie ostatnio zdenerwował brat mojego męża, bo rzucił hasło pt" oo, widzę że bioderka rosną" ale tak jak mówisz, może to mówią specjalnie, bo też przed ciążą dużo ćwiczyłam i miałam super wyrzeźbione ciało.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak ktoś następnym razem mnie zapyta ile ważę to powiem że tyle ile powinnam i tyle, chyba będzie ok nie?
Ale nie wiem jak zareagować na komentarz typu "grubasku", dzisiaj tak teściowa do mnie powiedziała, udawałam że nie słyszę. Ma któraś pomysł jak skutecznie ale nie chamsko odpowiedzieć następnym razem?
Przy czym może pamiętacie moje zdjęcie które wkleiłam parę dni temu, na którym jestem raczej szczupła
Nie chcę wyjść na jakąś super delikatną ale mega mnie to wkur*ia jak ktoś ewidentnie robi mi na złość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 20:26
Aga1991 lubi tę wiadomość