Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robię zastrzyki sama.
Opanowałam już tę sztukę mistrzowsko. Od półtora miesiąca nie mam ani jednego siniakaAle czasem są takie dni, że tak boli... że nie mogę się przez skórę przebić. Ale zawsze wtedy myślę, że trzeba podkarmić dziecię i od razu odwaga wraca
kahaśka, Antonelka, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
nie no moj mąż po mojej operacji od razu wziął się za zastrzyki, jeszcze w szpitalu pytal pielegniarki, żeby mu pokazały jak to sie robi. Tu jestem dumna z niego, że tak pomaga, bo ja bym nie dała rady sama.
kahaśka lubi tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Kahaśka ja na pierwszy zastrzyk poleciałam do pielęgniarki mimo,że mojemu narzeczonemu robiłam też zastrzyk kilka miesięcy temu bo miał zerwane więzadła w kolanie. Potem sama już zaczęłam robić. Pierwsze dwa to siniaki były a teraz nawet nie widzę gdzie się wkłuwałam dzień wcześniej
Raz mnie trochę zaboli ale jeśli już to częściej jak już wyjmę igłę. Wyczaiłam już gdzie najlepiej i bezboleśnie się wkłuć.
Na wizycie bez USG. Lekarka była w innym gabinecie gdzie nie było sprzętu. Palpacyjnie wszystko ok. Karta ciąży założona. Wpisała w nią pierwszą wizytę z 7tc. Pobrała wymaz na biocenozę pochwy. Następna wizyta 26.10 ,zwolnienie nadal leżące. Na następną wizytę badanie moczu i mówiła,że mogę zacząć brać żelazo. Na pierwszej wizycie ważyłam 56.4kg bez dolnego ubrania ;-P a dziś w ciuchach 57.9kg więc chyba nie przytyłam wcale lub minimalnie.
Gratuluję udanych wizyt. Śliczne zdjęcia
Co do ruchów płodu to nie pamiętam w pierwszej ciąży kiedy zaczęłam czuć ale wtedy na jakiejś stronie wyczytałam,że najlepiej czuć jak położysz się na plecach. I tak było. Leżąc na plecach było czuć lekkie smyranie.
A objawy u mnie też mijają. Wczoraj czułam się dobrze a dziś cały dzień odruch wymiotny. Na piersi wcale nie zwracam uwagi.Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Cześć ka mam prenatalne 14 PAŹDZIERNIKA .Co do wagi to w pierwszej ciąży zaczęłam tyć dopiero pod koniec drugiego trymestr a i tak na końcu było 13 kg na plusie. W tej ciąży mam większy apetyt i pół kg na plusie ale wiem ze musze się pilnować bo pamiętam jak było ciężko z 13 kg
za to brzuch mam jak w 5 miesiącu ale wg lekarki to wina tego ze szybko zaszłam w kolejną ciążę i wszystko jeszcze rozciągnięte...powiem Wam ze do ciąży podchodzę na totalnym luzie przez małego lobuza nie mam czasu rozmyślać . W pierwszej ciąży ciągle się czymś martwilan i urodziłam bardzo pobudzobe dziecko... Jego układ nerwowy był przeze mnie ciągle pobudzany i niestety po narodzeniu było 4 miesiące ciągłego płaczu... drugi raz nie chce sobie wbijać noża w plecy bo naprawdę było ciężko. .
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dzień dobry
Ja dziś wstałam z mega nerwem, bo mieli mi wysłać wczoraj detektor tętna i dziś miał być u mnie. Celowo do nich dzwoniłam czy na pewno dotrze dziś i powiedzieli, że tak. Nie mam żadnego potwierdzenia wysyłki od nich ani od kuriera. Wrrrrr13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Monia bp pewnie nie zawsze tak jest. Ale u mnie tak to działa i pewnie inne czynniki. Tylko wiesz ja od 31 tyg nie miałam szyjki i było rozwarcie a do tego syn owinięty pepowina i nakaz skrupolatnego liczenia ruchów. Do tego zakażenie ureoplasma na które nie działało nic i wiecznie wysokie crp. Koniec końców urodziłam naturalnie w 39 tyg ale oj działo się
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dzień Dobry, Dzisiaj wstałam z bólem głowy, który do tej pory mnie męczy. Chyba przez to,że martwię się mężem bo nie najlepiej z jego zdrowiem, a maluszek w drodze. Na dodatek trochę się zmartwiłam,że raczej moja waga się nie zwiększa choć ostatnio jem bardzo dużo...
We wtorek prenatalne i już się nie umiem doczekać jak zobaczę maleństwo. -
Monika34 wrote:ją mam zakładany pesser za 4tyg:) bedzie dobrzr nie jesteś sama
A czy teraz możesz np.zrobić obiad czy pojechać z mężem na szybkie zakupy? Czy jednak w takim przypadku to tylko leżenie. Wczoraj wyslalam męża na zakupy, z lista co ma kupic, no i oczywiście wszystkiego nie kupił. Obiad tez zrobiłam (będzie na 2 dni) bo inaczej to bym na kanapkach musiała zyc. Ale nie wiem czy w ten sposób nie zaszkodze. Lekarz powiedzie ze mam dużo leżeć, żadnych ćwiczeń, sexu, przemęczania sie. A ja glupia nie dopytalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:11
-
Dziewczyny nie narzekajcie, że nie tyjecie. Trzeba się cieszyć, nie będzie dodatkowych kg do zrzucenia po porodzie. Ja już przytyłam 3kg, a nie powinnam, ponieważ mam nadwagę i bardzo mi z tym źle.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Cześć też dawno nie pisałam 2 tygodnie temu miałam prenatalne i podobno będzie syn. Poza tym wszystko w porządku
a u was jak z płcią?
Szczęśliwa Mamusia, aneczka1983, Milka1991, Kjopa3, Antonelka lubią tę wiadomość
6 CS pierwszy z clo i pregnyl
30.03.2017 - Aleksander ❤️
13.01.2015 - Anastazja ♡ -
U mnie lekarka nie sprawdzała plci. Powiedziała, ze dla niej w czasie prenatalnych inne rzeczy sa ważne do sprawdzenia. A wczoraj na wizycie lekarz tylko sprawdził, czy serduszko bije i dal mi zdjęcie. Skupil sie na tej mojej nieszczęsnej szyjce...
-
To u mnie dwa dni temu lekarka podczas chwilowego badania mówi ze raczej dzuewucha bo krótki wyrostek płciowy. Zobaczymy czy na lekarz od prenatalnych potwierdzi om podobno nigdy się nie myli;) w pierwszej ciąży trafnie wskazał chłopca;)
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm