Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyO nadrobiłam was , cud się stał jakiś
.
Gratuluję z całego serca pomyślnych wizyt zdrowych i cudnych kruszynek , i potwierdzenia płci :*:*:*:* , może jutro też się dowiem lub nie , co nasze szczęście skrywa między nóżkami :*:*:*:*.
A i witam się kochane w 14 tc jaki w tym II trymestrze ciąży !!!! :*:*:*:*, nawet nie wiecie kochane ile to dla nas znaczy :*:*:* , samopoczucie dobre gardło mnie już nie boli , za to mam katar , apetyt to różny mam jutro już wizyta , oczywiście dam wam znać co i jak .Aga1991, niania.ogg, Milka1991, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
angelika1984 wrote:Cieszę się że zdrowe dzieciaczki. Moja ciocia też miała szew na szyjce macicy. Tylko w ten sposób mogła donosić obydwie ciążę. Po założeniu szwu funkcjonowala.normalnie.
Ja mam prenatalne w przyszłym tyg.
Angelika a czy prenatalne w przyszłym tygodniu nie będą za późno? Teraz jesteś w 13t5d ciąży a za tydzień będzie o tydzień starsza. Wymiary dzidziusia się zmieszczą w 85mm?... Chyba, że pisałaś wcześniej coś o wymiarach dzidziusia i jest jakaś obsuwa to nie doczytałamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:41
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
bobas2015 wrote:To u mnie dwa dni temu lekarka podczas chwilowego badania mówi ze raczej dzuewucha bo krótki wyrostek płciowy. Zobaczymy czy na lekarz od prenatalnych potwierdzi om podobno nigdy się nie myli;) w pierwszej ciąży trafnie wskazał chłopca;)
bobas2015 lubi tę wiadomość
Monika34 -
Szczęśliwa Mamusia wrote:O nadrobiłam was , cud się stał jakiś
.
Gratuluję z całego serca pomyślnych wizyt zdrowych i cudnych kruszynek , i potwierdzenia płci :*:*:*:* , może jutro też się dowiem lub nie , co nasze szczęście skrywa między nóżkami :*:*:*:*.
A i witam się kochane w 14 tc jaki w tym II trymestrze ciąży !!!! :*:*:*:*, nawet nie wiecie kochane ile to dla nas znaczy :*:*:* , samopoczucie dobre gardło mnie już nie boli , za to mam katar , apetyt to różny mam jutro już wizyta , oczywiście dam wam znać co i jak .co czytam twoje posty to widze te ruchy heheeh zazdroszcze ja tylko serduszko na detektorze slysze a wczoraj rano nie znalazlam ale wieczorkiem znalazlam juz i wiedzialam od razu ze to to:)jakos sie przemiescilo w inne miejsce tez tak masz ze nie zawsze w 1 miejscu slyszysz?
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Monika34 -
Monika34 wrote:mnie te zpowiedzieli ze wyglada na dziolszke ja bardzo sie ciesze i oby to byla prawda ale tu dzewczyny pisaly ze czesto sa mylne w12 tc mnie powiedzial,że na 99% dziolszka
Ninni lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnyslodka100 wrote:Szczęśliwa mamusia na którą masz jutro wizyte?
Kto i o której dzis wizytuje?
Jutro mam na 10 .00 trochę pewnie będę musiała poczekać to po 10.00 z groszami na pewno wejdę , a za nim będziemy w domu to będzie 12.00 , wiadomo ile tam się zejdzie , a jeszcze na pocztę mąż musi później jechać .
Monika34 Co do ruchów u każdej jest inaczej , ja przy dziewczynkach w 16/17 tc poczułam pierwsze ruchyja zazwyczaj po lewej stronie gdzie jest podbrzusze znajduję maleństwo , czasami po prawej stronie słyszałam , i dokładnie po lewej stronie znajdowałam maleństwo , ostatnio nie używałam detektora tętna płodu , łaskotki mi wystarczą
a łaskotki teraz na całym brzuchu czuję zjadłam pączka , to mi trochę kochanie dokucza :*:*:*:* .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 10:04
-
Cześć Dziewczyny
jestem w 12 tyg 6 dn ciąży,termin mam na 10 kwiecień. Jest tomoja druga ciąża. Jestem po badaniach prenatalnych które musze owturzyć za tydz z wynikami testu PAPPA. trzymajcie za mnie kciuki. Jest to dla mnie bardzo ciężki czas. Chciałabym żeby wszytko skończyło sie dobrze. Postaram się zaglądać tu bardzo częśto
Szczęśliwa Mamusia, Aga1991, Milka1991, Vaniliaa, macduska, niania.ogg lubią tę wiadomość
Ninni -
Ninni wrote:Cześć Dziewczyny
jestem w 12 tyg 6 dn ciąży,termin mam na 10 kwiecień. Jest tomoja druga ciąża. Jestem po badaniach prenatalnych które musze owturzyć za tydz z wynikami testu PAPPA. trzymajcie za mnie kciuki. Jest to dla mnie bardzo ciężki czas. Chciałabym żeby wszytko skończyło sie dobrze. Postaram się zaglądać tu bardzo częśto
-
nutella_ wrote:Dlaczego musisz powtórzyć ?
kiedy byłam w środe ginekolog nie widział kosci nosowej i zalecił wykonanie testu PAPPA za tydz kolejna wizyta plus wyniki tego testu bardzo sie martwie. Ostatnio powiedział że na dzień dzisiejszy nic nie może stwierdzić. Czytam i czytam na internece...jestem bardzo zestresowana.Ninni -
Ninni wrote:kiedy byłam w środe ginekolog nie widział kosci nosowej i zalecił wykonanie testu PAPPA za tydz kolejna wizyta plus wyniki tego testu bardzo sie martwie. Ostatnio powiedział że na dzień dzisiejszy nic nie może stwierdzić. Czytam i czytam na internece...jestem bardzo zestresowana.
-
Ninni wrote:kiedy byłam w środe ginekolog nie widział kosci nosowej i zalecił wykonanie testu PAPPA za tydz kolejna wizyta plus wyniki tego testu bardzo sie martwie. Ostatnio powiedział że na dzień dzisiejszy nic nie może stwierdzić. Czytam i czytam na internece...jestem bardzo zestresowana.
Ninni,
Czytałam Twój post na innym wątku.
Bardzo mi przykro, że musisz przeżywać takie trudne chwile.
Najważniejsze dwie rzeczy: tak, jak pisze Nutella, nie czytać Internetu! Bo tam zawsze są wyolbrzymione te złe historie. Po drugie - trzeba pamiętać, że badania typu USG to tylko szacunki, przybliżenia, przybliżona ocena ryzyka. I żadna zła wiadomość, jaką usłyszy się podczas badań, nie oznacza na pewno, że jest źle.
Ale rozumiem doskonale, jak trudne chwile przeżywasz.
Może powinnaś rozważyć jeden z testów z krwi, izolujących DNA dziecka (Nifty, Harmony). One mają niezwykle wysoką czułość (98-99%). Może one zapewniłyby Ci spokój do końca ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 11:21
-
ja mam pierwsza wizyte prenatalna 7.10 moj ginekolog zakazal mi czytania internetu powiedzial ze czasami wiecej nerwow niz pozytku ..ale oczywiscie to jest silniejsze ode mnie ! jestem po 30 to moje pierwsze dziecko dluuuuuugo wyczekiwane i jest duzo niepokoju ...zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 11:24
Marcys -
nutella_ wrote:U mnie lekarz nie mówił. Ale na filmikach wszyscy widzą jajeczka
nutella - ale na tym etapie jąderka jeszcze nie zeszły do moszny ;P Możesz się tylko "bolca" doszukiwać
A ja tak patrzę na zdjęcie z USG, gdzie doktor nam pokazywała "dowód męskości" mojego syna i rzeczywiście coś sterczy ale jak dla mnie w lini równoległej do kręgosłupa, więc znowu wynikałoby, że dziewczynka. No ale myślę, że Ona ma większe doświadczenie hehe.. moja gin nic nie mówiła na temat płci, ja nawet nie pytałam bo w ogóle mało jakoś było widać, może przez to, że miałam dopochwowe a dzidziuś jest już wyżej? Na kolejnej wizycie będę pod koniec 16tc więc już zapytam o płećNajbliższa wizyta 15.03
-
Cześć Kochane!
Oswojona z nowym członkiem rodziny, postanowiłam w końcu do Was dołączyć
Wczoraj zaczęliśmy 11 tydz, termin porodu mamy na 13 kwietnia.
Obaw masa, prenatalne dopiero 10 października, dobrze że słońce się ostatnio pokazuje.
To moja pierwsza ciąża, dodatkowo już na miesiąc po ślubie.
Rewloucja goni rewolucję i trochę cięzko się w tym wszystkim odnaleźć. Ale dzidziuś jak najbardziej chciany i nawet planowany! Tylko w głowie musi się jeszcze poukładać.
A na koniec jeszcze pytanie, czy którejś z Was wypadają garściami włosy? Może ktoś zna jakiś złoty środek
Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, kahaśka, Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Milka prenatalne mam 12.10. Nie masz co zazdrościć wagi. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg ale to też dlatego,że miałam dużą niedowagę. Ostatnie miesiące tyłam po 5kg na miesiąc. Więc może teraz będzie lepiej
Biszkopciki nie denerwuj się. Ja byłam chudzielcem zawsze a po ciąży się zmieniło ,mimo,że moje BMI jest idealne to od pasa w górę "urosłam". Przestałam się tym przejmować i mówię sobie,że nacieszyłam się w życiu super figurą a teraz mam wspaniałego synka i nie każda kobieta po ciąży wraca do formy. Często przeszkadza też tarczyca,tak jak u mnie. Akceptuje mnie narzeczony i ja sama siebie. Nie powiem,jak widzę młode dziewczyny z ładną figurą to sobie myślę "też taką miałam" ale na prawdę macierzyństwo mi to wynagradza.
Witam nowe dziewczyny
Pestka arbuzowa może sprawdź sobie hemoglobinę,może przyda się żelazo.Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinni Zgadzam się z AniąK nie czytaj , neta tylko nie potrzebnie się wkręcasz , tu w na bbbf jest wątek ciąża 40+ , i tam jakie wspaniałe i dzielne są kobiety , chociaż nie mam tylu lat, ale na prawdę je podziwiam , i jestem z myślami przy nich
. Gratuluję z całego serca , maluszka pod serduszkiem :*:*:*:*.
pestka_arbuzowa Po pierwsze gratuluję z całego serca cudu malutkiego :*:*:*:* , witaj wśród nas moja droga :*:*:*:* , a po trzecie co do włosów to nie pomogę , bo mi samej sypią się jak z jakieś miotły , nie wiem czy w ciąży bez konsultacji z gin można cokolwiek zrobić .