X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Pati, wtedy co byłam na samą krew (środa) to też Roszkowski przyjmował i baba w rejestracji dała mi niepotrzebnie numerek. Byłam koło 8.30 i miałam 6
    O to dobry nr dostalas. Bo ja rok temu przed 7 dostalam cos kolo 15. A bylam przyjeta przed 14. Bo dr zaczal przyjmowac po 9ej i w miedzy czasie gdzies wychodzil na szpital do pacjentek.
    Roszkowski wlasnie w poniedziałki i srody przyjmuje. I wtedy ze kolo 8ej juz sie nr skonczyly. Jakas kobieta z daleka przyjechała i wyprosila o nr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 15:33

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• sunshine Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wróciłam od swojego ginekologa. Okazało się, że szyjka niedomknięta. Powiedział, że ciąża zagrożona.Mam leżeć. Mam brać duphason zamiast luteiny. Jeśli nic się nie zmieni to jakieś szwy czy coś bedą mi zakładać. :(

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, szew okrężny. Moja kumpela leżała i zdjęli jej ten szew w 36tc a ciążę przenosiła do 42 tc, biegała po schodach i męczyła męża, żeby w końcu ruszyło. Nie denerwuj się kochana, to się często zdarza, moja mama też tak miała i urodziliśmy się o czasie. Oczywiście leżąca ciąża to trudna sprawa i mam nadzieję, że skracanie się zatrzyma i będziesz mogła robić choć minimum, bo z doświadczenia wiem, że to bardzo poprawia samopoczucie.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprilova wrote:
    Dziewczyny! Jestem totalnie zielona. Jak to jest z badaniami prenatalnymi? Robilyscie na nfz czy nie będąc w grupie ryzyka trzeba płacić? Ile placilyscie? Czy mimo ginekologa na nfz i tak musialyscie za nie płacić? Ktoś pomoże? :)

Cię grupa ryzyka chyba , nie dotyczy gdyż jesteś bardzo młoda o ile dobrze pamiętam ;) , co do badań penetralnych to ha nic nie płaciłam ja chodzę prywatnie i za USG nic nie płacę jedynie za badania i wizyty, jak chodziłam w moich poprzednich ciążach na NFZ też nic nie płaciłam :D .

biszkopciki Kochana wszystko będzie dobrze :*:*:*:* ciesz się ciąża a objawy to się nie martw , na prawdę mówię Ci ja się męczyłam przez mdłości i zawroty głowy , a wcześniej tak nie miałam , mój brzuszek jak na prawie 4 msc też wydaje mi się że jest mały , czasami też mam czarne myśli , ale szybko o nich zapominam gdyż , jak poczuję łaskotki maleństwa to od razu jestem spokojniejsza :*:* .

Sunshine Lekarze wiedzą co robią , na pewno Ci ten szew pomoże , mojej siostry koleżanka miała bardzo zagrożoną ciążę , dobrze że do WC mogła wstać miała założony pessar ( o ile dobrze napisałam ) , i urodziła zdrowego synka w 38 tc .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 15:55

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice- ja również chodzę do Mediconcept, ale do Pani doktor, która przyjmuje na Kamieńskiego. Myślę, że tam chciałabym rodzić. Nie jestem jeszcze zdecydowana na 100%, bo dużo pochlebnych wieści dociera do mnie na temat Klinik. Będzie jeszcze czas, żeby się głowić :)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    ja właśnie wróciłam od swojego ginekologa. Okazało się, że szyjka niedomknięta. Powiedział, że ciąża zagrożona.Mam leżeć. Mam brać duphason zamiast luteiny. Jeśli nic się nie zmieni to jakieś szwy czy coś bedą mi zakładać. :(
    ją mam zakładany pesser za 4tyg:) bedzie dobrzr nie jesteś sama :)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Byłam dziś na usg. Wg niego fasolka ma 2 cm co oznacza, że kończę 9 tydzień i jednak nie w maju urodzę a w kwietniu. Więc witam się z Wami. Wy widzę z początku kwietnia głównie więc ja mocno za Wami...

Milka1991, kahaśka, Omon, Szczęśliwa Mamusia, AmyLeah lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ta szyjka może się jeszcze domknąć? Czy nie ma takiej szansy? Sorry jesli to głupie pytanie, jakos nie spytałam lekarza z tych nerwów.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może, tylko musisz dużo wypoczywać.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Hej dziewczyny. Byłam dziś na usg. Wg niego fasolka ma 2 cm co oznacza, że kończę 9 tydzień i jednak nie w maju urodzę a w kwietniu. Więc witam się z Wami. Wy widzę z początku kwietnia głównie więc ja mocno za Wami...
    Na kiedy masz termin ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Nutella, widzę, że jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu, to zobaczymy ile mają nasze dzidziusie porównawczo :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko okej. Dokorek mnie tyle czasu trzymał w niepewności, krzywił się przed ekranem, ale jak pokazał jak serduszko bije to obawy minęły.
    Moje dziecko ma 4,7 cm, równo termin usg pokrył się z om. Przezierność 1,1.
    A tu moje dziecko obrócone dupą :D
    2lwu6hk.jpg

niania.ogg, Wanda1986, Milka1991, pati87, Kjopa3, vitae13, slodka100, Aga1991, Vaniliaa, Biszkopciki, aneczka1983, macduska, kahaśka, Omon, Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, Taśka22, AmyLeah lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam w końcu sms-a, że z pappy wyszło niskie ryzyko wad, uff, ponad tydzień czekałam.. teraz mogę odebrać analizę i poznać cyferki, ale to już formalność. Teraz kolejnym etapem będzie wizyta 11.10 w sprawie plci. Bardzo już bym chciała wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka...
    Gakin, No widzisz? A tak się denerwowałas :)
    Annak :) bardzo się cieszę, że prenatalne tak fajnie wyszły :)
    Edit. Obrocone dupka? Gdzie szacunek dla rodzica ja się pytam? ;) Super Nutella. A pappe robisz czy olewasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 17:22

aneczka1983, kahaśka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z powrotem ;)

vanilia witamy, zapraszamy, podasz mi swój termin porodu ?

dziewczyny się martwia brakiem objawów, chyba je przesłały do mnie...
    tak sobie chwaliłam początki ciąży, że się dobrze czuję, żadnych mdłości itd.
    i co? i teraz to odchorowuję: niesamowity ból głowy, ciągnięcie brzucha, ciągłe mulenie, odbijanie się...ech :/ niech szybko przejdzie to draństwo i da mi się cieszyć 2 trymestrem.

sunshine kciuki żeby się obyło bez szwów bidulko :(

aneczka witamy, zapraszamy ;) to jaki termin Ci wpisać ?

nutka Twoje dziecko ma piękną dupkę ;) cieszę się że wszystko w porząsiu :D

niania ja się dowiem dopiero 25.10, hihi, to dopiero kawał czasu :P

byłam w h&m i zakupiłam parę jeansów i dwie bluzki :D jestem zadowolona z zakupów :P

aneczka1983 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ktoras chyba wczoraj pisala ze jej dziecko mialo 46mm i nie miala robionych pomiarow bo niby dziecko za male.
    A u Nutelli widac sie dalo pomierzyc.

iv09df9hp0ju3od9.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robie pappy.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 17:35

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    A ktoras chyba wczoraj pisala ze jej dziecko mialo 46mm i nie miala robionych pomiarow bo niby dziecko za male.
    A u Nutelli widac sie dalo pomierzyc.
    Widać dużo zależy od lekarza :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Widać dużo zależy od lekarza :)
    Dokładnie

iv09df9hp0ju3od9.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie kupuje zadnych ciazowych spodni znaczy mam z poprzedniej ciąży 2pary leginsow ale ocieplanych wiec jeszcze nie pora ale moze skorzystacie z mojego sposobu jak macie cokolwiek na gumce i nie chcecie tracić kasy a wiec mi mama poprostu wyprula czasem cale gumki a czasem kawałki tak samo pizama i teraz mam wszystko tak wygodne ze.nic mnie.nie.cisnie.extra :-) a po ciazy pojde do krawcowej i wszyje mi z powrotem gumki i tyle :-)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 oczywiscie ze podam ;) termin 14 kwietnia
    Gratuluje tym ktore wrocily z wizyt . Ja obecnoe poluje na usg pprenatalne , bo w ostatniej chwili gapnelam sie ze to juz :/ jutro w pracy bede czekac az sie zwolni jakis termin moze ktos zrezygnuje.

No I dopadly mnie dzis mdlosci przeogromne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 18:18

aneczka1983, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ