Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella - domyślam się.. za mały źle ale za duży tez niedobrze
Mi jakieś dwa dni temu przyszły na maila wyniki z Pappa. Odetchnęłam, bo ryzyko skorygowane po samym USG miałam:
trisomia 21 1:3581
trisomia 18 1:6203
trisomia 13 <1:20000
a po skorygowaniu z wynikami krwi wyszło
trisomia 21 1:6082
trisomia 18 <1:20000
trisomia 13 <1:20000
i wytłuszczonym drugiem napisano, że nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wystąpienia aberracji chromosomowychWiem, że to tylko statystyka ale odetchnęłam
Antonelka, nutella_, Milka1991, Kjopa3, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg, Omon, kahaśka, atat, Donia12, macduska lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Nutella ja przed ciaza nosilam 65f a teraz kupilam 70G - ja kupuje chantall wiec one maja mniejsza rozmiarowke ale G!!!!
A o to my
nutella_, Milka1991, Kjopa3, sy__la, Szczęśliwa Mamusia, Aga1991, Omon, Donia12, AmyLeah lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Witam na szybko
dziewczyny dziękuję za podniesienie na duchu, już się czuję lepiej i nie pozwolę sobie na jakieś głupie docinki, bardzo mi się spodobała odpowiedź Sunshine: nie jestem gruba, jestem w ciąży
dziś narzeczony szwagierki zapytał jak się czuję to powiedziałam że ok i jedyną rzeczą która mnie denerwuje jest stale rosnąca waga, to odpowiedział że po pierwsze wcale nie widać że przytyłam, a po drugie w ciąży to normalne i muszę rosnąć razem z dzidziusiemtak po prostu ale jak dużo dla mnie
nutelka no piękne masz te wzdęciaja też u siebie z dnia na dzień zaczynam zauważać różnicę
agnieszkaaa no chłop jak dąbgratki !!!
annak serce się kraja przy czytaniu tak dobrych wieści, bardzo się cieszę razem z Tobą :*
ja się zbieram na wycieczkę do Zusu ze zwolnieniem a potem na szybkie ciążowe zakupy do h&m, pochwalę się później jak coś upoluję
Antonelka, Szczęśliwa Mamusia, Aga1991, agnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Nutella ja przed ciaza nosilam 65f a teraz kupilam 70G - ja kupuje chantall wiec one maja mniejsza rozmiarowke ale G!!!!
Jeśli chodzi o staniki to miseczka swoją drogą, a dużo zależy od obwodu. Dla porownania dodam zdjęcie tej samej miseczki, ale inny obwód
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 12:22
-
ja w przyszłym tygodniu może doczekam wypłaty to poproszę męża byśmy w weekend jadąc w odwiedziny do mojej mamy pojechali przez Kraków i może tez kupię jakieś spodnie w H&M. Tylko teraz na zwolnieniu mało gdzie będę wychodzić, więc zastanawiam się czy jest sens. Z jednej strony COŚ trzeba mieć ale z drugiej bez sensu żebym z nich wyrosła zanim wyjdę z domu
ale z takich ciążowych chyba nie da się wyrosnąć, co? one raczej już na całą ciąże?
Najbliższa wizyta 15.03
-
Annak super wiadomości z wizyty
Nutella kciuki za Twoją wizytę.
Ja idę na 14.00.
Ładne te wasze brzuszki.Ja mam ciążowy ze spożywczym
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48250fbcfec0.jpgAntonelka, Milka1991, pati87, Aga1991, Omon, nutella_, Donia12, Lokokoko, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
sy_la ciesz się malutkim brzuszkiem , z czasem pojawi sie też ten ciążowy
ja mam tak wieli brzucholek że 36tydz ciąży bym sobie dała a to sam tłuszcz i pozostałość pierwszej ciazy.
Ostatnio na recepcji stałam w grubej kurtce zimowej (bo zimo mi non stop ostatnio) a kobietka do mnie czy to juz zaawansowana mocno ciaza :p wiec to ja zazdroszczę Tobie malutkiego brzuszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 12:57
sy__la lubi tę wiadomość
-
Dziewczy piękne te wasze brzuszki. Moj w 13tyg plaski
jakbym w ciazy nie byla. Czasem sie tym martwię bo dalej nie mam apetytu i malo co jestem w stanie zjesc. Czt ja tym nie zaszkodze dzidziusiowi? Chyba mam synka
nt 2,0 wydawalo mi sie wysokie ale wszystkie trzy ryzyka wyszly 1:20000. Dzidzia mala bo dopiero 5,5cm ma.gratuluje udanych wizyt, fajnie czytac ze tak wielu osobom ktore mialy problemy teraz wszystko ladnie do przodu idzie.
pati87, Antonelka, sy__la, Omon, niania.ogg, Donia12, AmyLeah lubią tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Cieszę się, że u wszystkich pozytywne wyniki.
Agnieszka gratuluję chłopcaPo cichu zazdroszczę, że już wiesz.
Milka pochwal się później czy udało się coś wypolować
Dziewczyny brzuszki śliczne
Czy wasze suwaczki też pokazują inny tydzień ciąży niż w rzeczywistości? Ustawiłam dzisiaj, pokazuje 13 tydzień a dzisiaj zaczyna się 14, więc nie wiem czemu tak.
A to mój, powoli zaczyna rosnąć, chociaż przed spaniem robi się troszkę większy. Też tak macie?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/507050683ccf8f5fWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 13:14
Aga1991, agnieszkaa, Donia12, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
mam prośbę do tych Dziewczyn, które starały się o ciążę dłuższy/długi czas (ja przyjęłam okres min 1 roku). Jeśli mogłybyście opisać swoje historie na tym wątku:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641,4.html?sd=1
to byłabym Wam bardzo wdzięczna. Jest nas dużo - czekających latami na Maluszka, tęskniących i mających nadzieję. Pomóżcie nam wierzyć.
Z góry dziękuję i życzę Każdej z Was spokojnej ciąży, szczęśliwego zakończenia i zdrowego Dzidziusia.
PozdrawiamVaniliaa, Antonelka, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Gakin
U mnie tez brzuch plaski. Jak sie dowiedzialam o ciazy to byl wiekszy i to sporo. W ciagu ostatnich 2 tygodni przez mdlosci schudlam 3kg i malo jem. Pewnie dlatego. Z 54kg na 51kg mi zeszlo. I to wazona bylam po poludniu w obu przypadkach.
Z corcia w ciazy tez na poczatku schudlam. Dopiero przybierać zaczelam na przelomie 4/5 miesiaca.
-
Suwaczek pokazuje, ze skonczylas 13 tygodni. Tez tak mam.
Gakin, Kordonek, cudowne wieści, ja troche sie boje wyniku Pappy, wiadomo, taki lęk
Gakin, ile masz lat, ze takie male ryzyka? Ze 20 pewnie? Bo chyba starszym zawsze wychodzi wyzsze z racji wieku?
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat w tym roku koncze 25 lat
wiem ze mój wiek dziala na zmniejszenie ale uspokoilam sie bardzo po tym usg jak zobaczylam wyniki. Ale od pon znowu z lozka nie wstalam tak potwornie sie czuje. Ehh, wazne zeby dzidziuś byl zdrowy ja przetrwam wszystko.
atat lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Brzuszki ładne, byle rosły tak dalej
Wczoraj zaczęłam 11 tydzień i taki mam apetyt, że jeśli dalej tak pójdzie to będę wyglądać jak wieloryb. Wczoraj na obiad 2 miski żurku, wieczorem bułka, a teraz w pracy to już 3 kromkai dalej głodna jestem
-
Venice - suwaczek pokazuje 13 tydzień bo to 13t0d jutro już będzie 13t1d czyli 13 tygodni skończonych i jeden dzień zaczęty z czternastego tygodnia
13t0d oznacza więc, że zaczynasz 14 tydzień i suwaczek dobrze wskazuje
Na pierwszej stronie jest instrukcja jak wklejać zdjęcia na forum. Brzuszka w ogóle nie masz, pozazdrościćZa to mam meble z tej samej serii
Najbliższa wizyta 15.03