X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny i wszystkim gratuluję Fasolek :)

I ja dołączam do Waszego grona ciężarnych, gdzie poród wypada na 04.2017
    Może kilka słów o sobie... otóż jestem po stracie małego Groszka w 7t5dc 11.01.2016. Staraliśmy się od lipca 2015, udało się w 5 cs. 2 miesiące temu "prawdopodobnie" miałam biochemiczną, a teraz mam nadzieję, że się udało i będzie szczęśliwe zakończenie :) wychodzi na to, że jest to urlopowa ciąża, wyluzowałam, mniej myślałam o staraniach, trochę alkoholu (jak to na wakacjach) i udało się :)
    Ostatnią @ miałam 07 lipca, 3 sierpnia pozytywny test ciążowy, a 4 sierpnia (29 dc) beta HCG równa 90,28, progesteron 38,38. Jutro powtarzam betę i mam nadzieję, że przyrost będzie w normie. Bardzo bym chciała, aby tym razem wszystko było w porządku. Każdej z Was tego życzę, bo wiele z Was zapewne również jest niemile doświadczona przez życie, a należy nam się spełnienie marzenia - jakim jest zdrowe, płaczące dziecko. <3

Ps. brzusio boli już dobry tydzień, a od 2 dni piersi powiększone, bardziej tkliwe i częste wizyty w toaletach (częstomocz).

kahaśka, Fufka30, niania.ogg, Agga, Szczęśliwa Mamusia, magdzia26, MagdaWaw lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Syla!! Gratulacje i zycze nudnej i spokojnej ciazy :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi1990 wrote:
    witaj Syla!! Gratulacje i zycze nudnej i spokojnej ciazy :)

Po cichutku dziękuję, Tobie i wszystkim zafasolkowanym życzę tego samego ;-)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie całkiem wyrzuciło z forum musiałam zakładać nowe konto.
    Ciężko mi nadążyć za Waszymi postami. Wracam z pracy to sprzątanie obiad pranie itd potem na dwór wracamy znów sprzątanie ogarnianie dzieciaczków. Nie wiem czy dam radę nadążyć :(
    Wszystkim z dwoma kreskami gratuluję a także z fasolkami na usg :)
    Trzymam kciuki mocno za wszystkie mamuśki :)
    Mi coś dziwnie przeszły objawy prócz giga piersi. Mdłości brak podbrzusze nie boli już wcale nawet piersi tylko troszkę. W poprzednich ciążach byłam spokojna nawet gdy gin nie dawał szans fasolce bo serca długo nie było wiedziałam że będzie ok a teraz jakoś niespokojna jestem i mam trochę złe przeczucia...
    Mój mąż na mnie obrażony bo nie mam ochoty na "przytulanki". Dziś pojechał ze starszym na weekend do rodziny i nawet dobrze odpoczniemy trochę od siebie. Choć nie powiem młodszy to mnie już wykańcza. Ostatnio przechodzi samego siebie... A moje nerwy ostatnio osłabione są.

Miłej i spokojnej nocy życzę.

PS postaram się trochę nadrabiać ale jak będzie za słabo to trudno.

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ogłaszania ciąży to póki co wie tylko mój mąż kuzynka i przyjaciółka. Po moich teściach nie spodziewam się radości (choć wnuków kochają) bo mimo wszystko ostatnim razem jak im powiedzieliśmy bardzo mnie rozczarowali. Przede wszystkim wtedy pracowałam fizycznie to uważali że powinnam dalej pracować bo przecież ciąża do 12 tygodnia to nie ciąża a ważniejsza jest kasa. Moi dziadkowie na wieść o tym zadali tylko pytanie "i co teraz?"... Powiedziałam że teraz to ja się cieszę. Trudno póki co będziemy się cieszyć tylko z mężem :)

A tak w ogóle to wiecie że ja nigdy jeszcze nie robiłam bety hcg?

Dziś zrobiłam ostatni test bo poprzednie były przed spodziewaną datą miesiączki i też pozytywny nawet "bardziej"
    Oby do tej środy :)

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, będzie dobrze, zobaczysz. Wszystko się pięknie poukłada.
    Promyczek jak beta? Agga jak tam po usg?
    Mnie dzisiaj moje dziecko rozpieszcza.. jeszcze śpi :) a tak to cały dzień za nią ganiam i o ciąży zapominam, jak mnie zemdli to pamięć wraca na chwilę;)

Mika3006 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kochane;) :) .Przepraszam że dopiero teraz się odzywam późno wczoraj wróciłam z wizyty , byłam tak zmęczona tym wszystkim że poszłam wcześniej spać , gin ciąży nie potwierdził , powiedział jedynie że są to pozostałości po poronieniu , że nic na USG nie widzi , ogólnie z wizyty nie jestem zadowolona strasznie drobiazgowo mnie potraktował , szybko szybko na łapu capu, aby kolejna tylko Pani weszła no nic kazał mi betę zrobić , ale więcej do niego nie pójdę spróbuję do mojej Pani gin się dobić nie nastawiam się na tą ciążę , jak ma być to będzie jak nie to kolejny miesiąc zaliczamy ale jak mamy się starac jak @ nie mam już jestem tak tym skolowana no nic polecę w Poniedziałek na betę wyniki pewnie we Wtorek będą rano :).

• Agga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, widze, ze grubo tutaj- nastawilam sie na nadgonienie wczorajszego dnia a tu lipa nic nie ma!
    sy__la- gratuluje i witam!
    szczesliwa odwiedz innego lekarza ;) albo faktycznie jeszcze nic nie widac?

bylam wczoraj na USG i...
    13 mm! :D narazie pusty pecherzyk i cialko zolte, ale okragle, piekne i w jamie macicy ;)
    no i teraz kiedy ja mam isc do mojego gin? w poniedzialek bez sensu, bo nic nowego sie nie dowiem, moze czekac na koncowke?

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, sy__la, niania.ogg lubią tę wiadomość

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SY_la Witaj kochana :*;).

Agga Na pewno pójdę do mojej Pani gin, jak nie uda mi się do niej dostać , to zostaje mi inna Pani gin , tak czy siak dla spokoju pójdę w Poniedziałek na betę :) .

A kiedy masz kolejną wizytę mi jedynie zostaje czekanie , a zauważyłam przy Twoim suwaczku, że masz już 8 sierpnia wizytę to już nie długo, poczekaj do wizyty :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 08:33

sy__la lubi tę wiadomość

• Agga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa ale z drugiej strony po 3 dniach sie niewiele zmieni..
    a jak juz isc to z nadzieja na serduszko, leki mam do konca przyszlego tygonia ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ja wczoraj pisałam ale skasowali
    wczoraj mialam spadek bety i odstawiłam luteine,to koniec
    prawdopodobnie ciaza biochemiczna
    zegnam się z Wami i kazdej zycze cudownych bobasów*
    moze uda mi sie w kolejnych miesiacach..

Milka1991 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Agga Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    dziewczynki ja wczoraj pisałam ale skasowali
    wczoraj mialam spadek bety i odstawiłam luteine,to koniec
    prawdopodobnie ciaza biochemiczna
    zegnam się z Wami i kazdej zycze cudownych bobasów*
    moze uda mi sie w kolejnych miesiacach..

tak mi przykro :(

[*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga Ja też mam takie przeczucie ale dla spokoju ducha pójdę i zrobię sobię tą betę , bez względu na to jaki wynik będzie , to i tak idę do gin jak długo mam czekać na tą , @ już dawno powinnam dostać a tu nic .

promyczku39 Tulę z całego serca , tak mi przykro kochana :( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 08:37

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, mój pęcherzyk miał 1,45cm i mam przyjść dopiero po 2 tygodniach już ze wszystkimi badaniami. Za szybko nie ma co.

Promyczku tulę i trzymam kciuki za następną próbę &&

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu przez dwa dni bo nie mogłam się zalogować!

Promyczek przykro mi :-(

Robiłam kolejna weryfikacje bety ( 4.08) i wyszło 2318. Progesteron mam trochę niski. Biorę duphaston i mam nadzieje, ze będzie dobrze.

• lis87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie same problemy. W nocy okropnie bolało mnie to ucho. Pojechałam na dyżur i mowię wszystko pokolei. Lekarz zbadał i mówi, ze do zapalenie sutka środkowego jakiegoś w uchu. Jeśli tego nie wyleczę przejdzie na zapalenie opon mózgowych! Byłam przerażona mowię o ciąży i co możemy teraz zrobić. Dał mi antybiotyk jakiś, który mogą przyjmować kobiety w ciąży. Byłam sceptycznie nastawiona, poszłam od razu do apteki 24h wykupiłam, zapytałam jeszcze farmaceutę czy jest bezpieczny mówi, ze tak. No ale wróciłam i na internet, przestudiowalam prawie cały. Wiele kobiet go brać w pierwszym trymestrze i pózniej i nic sie złego nie stało. Wiec wzięłam ten lek. Jestem załamana mam nadzieje, ze złe sie to nie skończy :( tyle sie staraliśmy, tak bardzo sie cieszę. Jakbym miało mi to zostać odebrane bym sobie nigdy nie wybaczyła tej choroby :(

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Peg. byłaś już u lekarza ? :) Widać tam coś już na tym etapie ? :)[/QUOTE]

Byłam u lekarza. Przepisał mi leki. Usg nie robiła mi pani doktor, stwierdziła, że jeszcze za wcześnie. W czwartek mam usg i strasznie się denerwuje czy będzie serduszko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis87 dużo gorzej by było jakbyś nie wzięła tego antybiotyku. Głowa do góry, wiele kobiet bierze antybiotyki na początku ciąży i wszystko z dzidzia jest ok :-)

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny( przyszłe mamusie :) )
    U mnie juz bez plamien ale wydaje mi sie ze tak jak jedna z forumowiczek pisala mogło pęknąć naczynko i stad ten kolor różowawy. Krwisty to nie był na pewno!
    Od 3 dni choruje sobie na zatoki :/ nic nie moge brać pije tylko miód Z imbirem , miałam lekka temperaturę ale juz przeszło. Generalnie dzisiejszy dzien jest nawet w miarę ok bo moge oddychać przez dwie dziurki od nosa :P . Macie jakies plany na weekend?? :) jakiś relaks?? mi przez chorobę plany sie pozmieniały ale trudno porodIe cos w domku :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg obyś miała racje. Ja na pewno bym nie pojechała na dyżur, ale ja z bólu aż płakałam. Wiedziałam, ze jak jest stan zapalny to lepiej zacząć działać bo dla dziecka to tez jest groźne. Oby teraz pomogło, ale martwię sie bardzo...

atdc2n0anx2cx72s.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ