Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko - tak mi się przypomniało jeszcze.. mocz do badania powienien być z nocy bo jest najmniej rozcieńczony. W ciąży pewnie będzie ciężko jeśli wstajesz w nocy na siku, dlatego pamiętaj, żeby zebrac mocz, który jest minimum 4h w pęcherzu. Czyli jeśli zrobisz siku o 5 rano a będziesz chciała pobrać go o 7:00 to za szybko! Mocz powinien zalegać w pęcherzu minimum 4h by dać względnie wiarygodny wynik, czyli robisz siku np o 2 w nocy a najwcześniej o 6 pobierasz sikacza do pojemniczka
aneczka1983 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
IGA.G wrote:ja z Bon prixa już nie kupuje, dwa razy kupiłam, ja chyba jakaś niewymiarowa jestem. zreszta lubie zmierzyć
dzisiaj kupiłam spodnie w komisie, normalnie jak nie używane (tak wyglądają) za 24 zł
tez bym się przeszła po komisach albo nawet po ciucholandach, ale tu gdzie teraz mieszkam jest taka bida z nędzą, że szkoda z domu wychodzić. W Krakowie czy w Katowicach to można było znaleźć perełki za niewielkie pieniądze.. Nawet miałam zamiar się wybrać do siostry do Krk i obkupić, ale L4 leżące pokrzyżowało mi planyNajbliższa wizyta 15.03
-
i kupiłam w komisie za grosze dla dzieciaczka kombinezon na wczesną wiosnę/koniec zimy. pierwszy zakup... długo stałam się zastanawiałam czy brać, bo różnie ludzie mówią, jakieś zabobony. a wzięłam i dobrze mi z tym
piękny z h&m szary w gwiazdki
-
zazdroszczę
Ja też przeglądam dziecięce ciuszki, kilka rzeczy kupiłam, ale na razie się wstrzymuję. Nie przez zabobony, ale mąż sieje we mnie ziarno niepewności co do płci xD Ja uwierzyłam lekarce, że będzie chłopiec a on cały czas mówi do mnie, że to jeszcze nie takie pewne, że jeszcze nie wiadomo, ze przecież może być dziewczynka.. no zbił mnie z tropu
Postanowiłam, że faktycznie dam sobie na wstrzymanie z typowo "męskimi" ciuszkami, chyba, że coś neutralnego wpadnie mi w oko
P.S. no czy można było się oprzeć?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 21:11
aneczka1983, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
śliczne
ja kupiłam szary kombinezon, żeby był uniwersalny. my się w listopadzie przeprowadzamy do nowego mieszkania i mąż powiedział, że jak się przeprowadzimy to moge kupować do woli
a teraz nie mamy gdzie trzymać rzeczy a później trzeba wszytsko przenosić
-
Antonelka wrote:A ja mam problem bo morfologia super, mocz super, tarczycowe super tylko mam sporo podwyzSzone proby watrobowe....wprowadzilam diete ale na razie zamiast spadku jest kolejny wzrost.....
Ciekawe czy ja z tym wynikami nie wyladuje na patologii. W czwartek okaze sie....
-
aneczka1983 wrote:Dziewczyny, byłam wczoraj u gin. Wyliczyła poród na 1 maja. Czy mogę jednak do Was zaglądać?
pewnieja mam date na 29 marca, a zostałam na kwietniówkach
ooo ja jestem z 1 maja!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 21:13
-
aneczka - u nas pewnie połowa kwietniówek okaże się marcówkami albo majówkami, także nie krępuj się i siadaj z nami!
My też koło Sylwestra będziemy schodzić piętro niżej i przenosić wszystkie rzeczy, ale chyba tyle aż nie planuję kupowaćja zamierzam kupić jakieś ładne zamykane pudełeczko i tam trzymać dzidziusiowe rzeczy
Najbliższa wizyta 15.03
-
Karolczyk, na lekach zawsze jest napisane, że w ciąży nie wolno. A często są stosowane bez skutków uboczych. Nie można przeprowadzać badań na kobietach w ciąży. Jeśli masz wątpliwości można sobie sprawdzić w leksykonie leków, gdzie są podzielone na 4 grupy i 2 pierwsze są bezpieczne. http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=131&Itemid=49
Np Torecan na wymioty w ciąży też ma info, że w ciąży nie można
Karolczyk lubi tę wiadomość
-
karolyn wrote:Ja właśnie odebrałam wyniki ft 3 i ft4
ft3 3,36 (2,60-4,50)
ft4 1,20 (0,97 - 1,58)
Mialam zlecone, ponieważ dwa tygodnie temu tsh wyszło mi 0,43 przy normie od 0,44
Chyba jest ok?
Wysycenie Twoich hormonów:
FT4 37.70%
FT3 40.00%
Więc jest ok. i nie daj sobie zmniejszyć dawki. TSH się nie przejmuj to nie hormon tarczycy. Ważniejsze jest FT4 i powinno w ciąży być przy 50% wysycenia. Dopiero jak FT4 byłoby wysycone powyżej 90% to można by się martwić nadczynnością polekową.
Meridan Wszystkiego Najlepszego na jutrzejsze urodzinyżeby szyjka zaczęła współpracować i się zamknęła.
Super,że wyniki badań macie dobre. Oby tak dalej.Meridian lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Dobrze, dzieki kordonek! Ale cudma sukieneczka wow!!!
a ja tez sie zastanawiam czy urodzd s kwoetniu termin mam na 28 kwietnia. Ale ciekawe czh nie przenoszę xd
Przecież to ogrodniczki!!!Lokokoko lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03