X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Iga może weź nospe ?
    wzięłam i poleżałam i powoli przechodzi... biorę też magnez od dwóch tygodni w większej dawce. ja mam takie okresowe bóle 2-3 dni... najpierw w 8 tc, później w 13tc, i teraz. po kilku dniach spokój na jakiś czas. nie wiem czy iść na wizytę wcześniej. zobacze czy będzie sie nasilał

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek, dziecko się liczy ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Kordonek, dziecko się liczy ;)

to dobrze :) a ta kwota to netto czy brutto?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kahaśka ;) To chyba się załapiemy ;D wiadomo, że to nie majątek, ale przy dziecku każdy ekwiwalent finansowy jest na wagę złota :)

IGA - ja mam nadzieję, ze netto! o_O

Edit: znalazłam info, że netto ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:33

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 4 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was zamawiała spodnie ciążowe na bon prix, ale nie pamiętam kto :( czy rozmiarówka jest standardowa? Nigdy nic od nich nie zamawiałam :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 tydzień i - 1 kg, z Julką bylo już +6 kg. Każda ciąża inna :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    to dobrze :) a ta kwota to netto czy brutto?
    O ile dobrze pamiętam to netto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:47

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka1983 byłaś u lekarza ? Jak termin ? :) kwietniówka czy majówka ? :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak chodzilo mi o TSH. Wkradla sie literowka. A jakie moga byc konsekwencje takiego podwyzszonego TSH? Niestety zadnych badan zdazyc nie zrobie. Bo jutronwizytuje i gina i dowiem sie co i jak. Zaczynam sie juz powaznie martwic.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro moje urodziny a ja w szpitalu. Hlip, hlip :'(

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Venice Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka dzisiaj u lekarza słyszałam, że po 40 cc jest wskazane.
    A swoją drogą nie ma co się bać cc. Ja miałam za pierwszym razem i wszystko było super. Na drugi dzień normalnie chodziłam a po kilku dniach jak wyszłam ze szpitala już nic mnie nie bolało. Pokarmu miałam mnóstwo, więc o to też nie trzeba się martwić. Grunt to pozytywne nastawienie.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice to ja do 40 mam jeszcze kilka wiosen ale moze in vitro uwzglednia :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Venice Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam na wizycie. Krwawienia i plamienia nie mam, więc powoli mogę zacząć się ruszać.
    Miałam też usg i lekarz powiedział, że chyba dziewczynka. Ale nie dał mi pewności, bo mówi, że jeszcze za szybko. Ale akurat maleństwo tak się ustawiło, że widzieliśmy dokładnie co tam jest między nogami (póki co nie widać "armatki" :)
    Cieszę się , bo bardzo chciałam mieć drugą córkę, a przeczucia miałam cały czas na chłopca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 19:08

Antonelka, IGA.G, AmyLeah lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o to becikowe. Czy dobrze rozumiem, że jeśli wychodzi trochę powyżej tego 1900coś na członka rodziny to już nie przysługuje nic? Takie rodziny nawet jednorazowej kwoty nie dostają?

Z jednej strony rozumiem, ale z drugiej...widzę czesto kobiety w ciąży (chodzi mi o te z patologii raczej) z piwem, z papierosami, szlag mnie trafia, że państwo daje im kase w łapę (zamiast np. ubranek dla dzieci, zajęć dla dzieci, jedzenia dla dzieci), którą i tak przepiją.

A inni, nie dostają nic. A przecież tak wiele z nas, każdego miesiąca wydaje nieraz ogromne sumy na leki, na badania, na lekarza, wszystko żeby zadbać o maleństwo.
    Mi w tym miesiącu poszło ponad 1000zł na leki, wizyty, badania.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Meridian a co się dzieje? może pisałaś, ale nie byłam w stanie nadrobić ponad tygodnia postów

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nutella_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Tak tak chodzilo mi o TSH. Wkradla sie literowka. A jakie moga byc konsekwencje takiego podwyzszonego TSH? Niestety zadnych badan zdazyc nie zrobie. Bo jutronwizytuje i gina i dowiem sie co i jak. Zaczynam sie juz powaznie martwic.
    Nie przejmuj się konsekwencjami. To jest nie ważne. Najwazniejsze zeby lekarz szybko zareagowal. Da ci tabletki, zbije ci tsh i będzie ok. Nie martw się :)
    Juz kiedyś pisałam.. ale powtórzę. Ja też miałam wysokie w poprzedniej ciazy. Moja lekarka wiedziała o tym przez 3 miesiace i uważała, że jest ok. W końcu trafiłam do innego lekarza. Na szczęście nic się nie stało, córcia zdrowa :) fajnie że masz jutro wizytę. Daj koniecznie znać

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Współczuję. Ale co się nie robi dla dzieciaczka. Jeśli Cię pociesze to powiem ci, że ja moje poprzednie urodziny (w dodatku święta Bożego Narodzenia) również spędziłam w szpitalu. A po 21 odeszły mi wody i wyladowałam na porodówce :)

Meridian lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, kiedyś becikowe było dla wszystkich. Teraz jest kryterium dochodu. Jak przekroczysz to nic nie dostaniesz.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• atat Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla becikowego, które jest jednorazowe i wynosi jakieś grosze jest kryterium dochodu a na 500+ nie ma????
    Chyba dziiwneee

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png

Wysłany: 4 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

Lokokoko - gin Ci może da tabletki na zbicie TSH ale i tak powinnaś zbadać tarczycę bo takie leczenie w ciemno jest o dupę rozbić. Jeśli jeszcze nie umówiłaś się do endokrynologa to rób szybko badania i zapisz się na wizytę! Nie wiem jak inni ginekolodzy, ale moja choć ma prawo wypisania mi recepty to kazała mi się pilnie skontaktować z endokrynologiem. Moje wyniki konsultowałam z nią przez telefon, więc rozsądny ginekolog nie będzie Ci leczył tarczycy :/ To tak jakbym poszła do dermatologa z ciążą pozamaciczną ;) O konsekwencjach dla dziecka nie będę pisała bo nie chcę Cię straszyć, sama byłam kłębkiem nerwów i przepłakałam kilka nocy, bo z racji an długi weekend nawet nie byłam w stanie się do nikogo dodzwonić i umówić na szybką wizytę a czas ma duże znaczenie. Mój maż wziął sprawy w swoje ręce, podzwonił i umówił mnie na wizytę za 3 dni :) bez względu na to co powie ginekolog, musisz iść do endo, niech Ci chociaż zrobi USG tarczycy i postawi diagnozę. Jak będziesz już miała ustaloną dawkę leku to po recepty możesz chodzić do gina, choć ja bym wolała kontynuować leczenie u specjalisty, co z resztą robię..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 20:06

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ