Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nutella_ wrote:Iga może weź nospe ?
-
Dziękuję kahaśka
To chyba się załapiemy
wiadomo, że to nie majątek, ale przy dziecku każdy ekwiwalent finansowy jest na wagę złota
IGA - ja mam nadzieję, ze netto! o_O
Edit: znalazłam info, że nettoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 18:33
Najbliższa wizyta 15.03
-
Tak tak chodzilo mi o TSH. Wkradla sie literowka. A jakie moga byc konsekwencje takiego podwyzszonego TSH? Niestety zadnych badan zdazyc nie zrobie. Bo jutronwizytuje i gina i dowiem sie co i jak. Zaczynam sie juz powaznie martwic.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Antonelka dzisiaj u lekarza słyszałam, że po 40 cc jest wskazane.
A swoją drogą nie ma co się bać cc. Ja miałam za pierwszym razem i wszystko było super. Na drugi dzień normalnie chodziłam a po kilku dniach jak wyszłam ze szpitala już nic mnie nie bolało. Pokarmu miałam mnóstwo, więc o to też nie trzeba się martwić. Grunt to pozytywne nastawienie. -
Dzisiaj byłam na wizycie. Krwawienia i plamienia nie mam, więc powoli mogę zacząć się ruszać.
Miałam też usg i lekarz powiedział, że chyba dziewczynka. Ale nie dał mi pewności, bo mówi, że jeszcze za szybko. Ale akurat maleństwo tak się ustawiło, że widzieliśmy dokładnie co tam jest między nogami (póki co nie widać "armatki"
Cieszę się , bo bardzo chciałam mieć drugą córkę, a przeczucia miałam cały czas na chłopca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 19:08
Antonelka, IGA.G, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie o to becikowe. Czy dobrze rozumiem, że jeśli wychodzi trochę powyżej tego 1900coś na członka rodziny to już nie przysługuje nic? Takie rodziny nawet jednorazowej kwoty nie dostają?
Z jednej strony rozumiem, ale z drugiej...widzę czesto kobiety w ciąży (chodzi mi o te z patologii raczej) z piwem, z papierosami, szlag mnie trafia, że państwo daje im kase w łapę (zamiast np. ubranek dla dzieci, zajęć dla dzieci, jedzenia dla dzieci), którą i tak przepiją.
A inni, nie dostają nic. A przecież tak wiele z nas, każdego miesiąca wydaje nieraz ogromne sumy na leki, na badania, na lekarza, wszystko żeby zadbać o maleństwo.
Mi w tym miesiącu poszło ponad 1000zł na leki, wizyty, badania. -
Lokokoko wrote:Tak tak chodzilo mi o TSH. Wkradla sie literowka. A jakie moga byc konsekwencje takiego podwyzszonego TSH? Niestety zadnych badan zdazyc nie zrobie. Bo jutronwizytuje i gina i dowiem sie co i jak. Zaczynam sie juz powaznie martwic.
Juz kiedyś pisałam.. ale powtórzę. Ja też miałam wysokie w poprzedniej ciazy. Moja lekarka wiedziała o tym przez 3 miesiace i uważała, że jest ok. W końcu trafiłam do innego lekarza. Na szczęście nic się nie stało, córcia zdrowafajnie że masz jutro wizytę. Daj koniecznie znać
-
Meridian wrote:Jutro moje urodziny a ja w szpitalu. Hlip, hlip :'(
Meridian lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Tak tak chodzilo mi o TSH. Wkradla sie literowka. A jakie moga byc konsekwencje takiego podwyzszonego TSH? Niestety zadnych badan zdazyc nie zrobie. Bo jutronwizytuje i gina i dowiem sie co i jak. Zaczynam sie juz powaznie martwic.
Lokokoko - gin Ci może da tabletki na zbicie TSH ale i tak powinnaś zbadać tarczycę bo takie leczenie w ciemno jest o dupę rozbić. Jeśli jeszcze nie umówiłaś się do endokrynologa to rób szybko badania i zapisz się na wizytę! Nie wiem jak inni ginekolodzy, ale moja choć ma prawo wypisania mi recepty to kazała mi się pilnie skontaktować z endokrynologiem. Moje wyniki konsultowałam z nią przez telefon, więc rozsądny ginekolog nie będzie Ci leczył tarczycyTo tak jakbym poszła do dermatologa z ciążą pozamaciczną
O konsekwencjach dla dziecka nie będę pisała bo nie chcę Cię straszyć, sama byłam kłębkiem nerwów i przepłakałam kilka nocy, bo z racji an długi weekend nawet nie byłam w stanie się do nikogo dodzwonić i umówić na szybką wizytę a czas ma duże znaczenie. Mój maż wziął sprawy w swoje ręce, podzwonił i umówił mnie na wizytę za 3 dni
bez względu na to co powie ginekolog, musisz iść do endo, niech Ci chociaż zrobi USG tarczycy i postawi diagnozę. Jak będziesz już miała ustaloną dawkę leku to po recepty możesz chodzić do gina, choć ja bym wolała kontynuować leczenie u specjalisty, co z resztą robię..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 20:06
Najbliższa wizyta 15.03