X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze dzisiaj dzien wampirow - "wszystkie" oddawalysmy krew.
    Ja tez rano bylam na morfologii, moczu, tsh, ft4 i proby watrobowe.
    Czekam na wyniki, pewnie bede miala wieczorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 13:50

Teklaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dołączę do wampiriady jutro :)

Antonelka, Szczęśliwa Mamusia, Teklaa lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytująca :) kto jeszcze?
    oby to był dzień samych dobrych wieści ;))))

I powodzenia za dzisiejsze wizytujące o ile takowe sa:)
    Przepraszam ale jest nas tak dużo, że nie zawsze pamiętam co , kto, kiedy :)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek. I z tego co zapamietałam dużoooo osób ma wizytę/prenatalne w czwartek ;)
    Ja dziś oddawałam krew, a jutro mocz muszę, bo dziś wydawało mi się, że to noc, poszłam siku, a to już czas wstawać. No i... nie zrobiłam do pojemnika.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek tez mam wizyte - taka cykliczna z wynikami u mojej ginekolog.
    Powiem Wam, ze chyba dopoki nie bede czula ruchow to bede bala sie wizyt ze cos jest nie tak :-/
    Ale juz tez pojawia sie taka chec zobaczenia dzidziusia na monitorze....

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero w poniedziałek wizytuje... a usg w czwartek :) oby szybko zleciało. ja też mam obawy czy wszystko dobrze, ale odganiam te myśli i nastawiam się pozytywnie! trzymam kciuki za najbliższe wizyty :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)
    Ja prenatalne mam jutro na 9.20. W sumie nie boje sie, mam wrażenie, że wszystko z maluszkiem jest w porządku.

Myślicie, że leżąc i lekko przyciskając reke do podbrzusza, mogłabym poczuc serduszko? Na moje serce to za szybko biło, a wydawało mi sie, że coś poczułam :)

Meridian lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed siusianiem do pojemniczka nigdy nie wkładam tampona, nawet mi nigdy do głowy nie przyszło :P Co to daje?
    Ja nawet z dokładnym podmyciem się mam problem, bo do badania raczej poranny mocz się daje, a ja mam bardzo słaby pęcherz (albo zwieracze) i nie przetrzymałabym moczu żeby się umyć pod bieżącą wodą (sam widok wody sprawia, że dużo bardziej chce mi się siku) i ja zawsze po prostu mokrą myjką albo ręcznikiem się podmywam, nie wiem czy to dobrze, ale nigdy nie mam bakterii w moczu, więc to chyba jest ok? W ogóle to któraś jeszcze ma coś takiego?

Miałam już wcześniej pytać - jak to jest z tą kością nosową? Czy zdrowa osoba może jej nie mieć? Pytam, bo mój mąż najprawdopodobniej jej nie ma - najprawdopodobniej, bo nie wiem czy jest to fizycznie możliwe. Po prostu u niego ta kość jest w ogóle nie wyczuwalna, jakby jej nie było - jak u siebie czy kogokolwiek innego mogę pociskać, pociągać, pospłaszczać itd. sam czubek nosa to u mojego męża mogę tak zrobić z całym nosem, jest cały miękki jakby nie miał tej kości. Czy rzeczywiście jej nie ma to pewności nie mam, bo 25 lat temu pewnie nawet na usg tego nie sprawdzali a potem nie było nigdy żadnej potrzeby żeby mu ten nos prześwietlać i wszyscy uznali, że tej kości nie ma, ale nie sprawia to nikomu żadnego problemu. Więc jak w piątek się dowiem, że moje dziecko nie ma kości nosowej albo jest bardzo malutka, to mogę to wytłumaczyć, że ma nos po tacie, czy raczej to będzie sugerowało chorobę?

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mebli to ja miałam zmieniać cały salon (mam w sumie nowe meble ale niestety malo pojemne) ale jak policzyliśmy, że to będzie koszt minimum 8000 zł to na razie zwątpiliśmy, mamy za dużo wydatków niestety, a mąż zaczyna swoją działalność.
    No ale dziś wpadłam na genialny pomysł i kupimy jednak tylko narożnik, powywalam wszystko to co niepotrzebne i w komodziesię miejsce zwolni. No i do przedpokoju kupię białą komodę :)
    Nie ma sensu robić rewolucji skoro za 3 lata znów będzie potrzebna (mamy 3 pokoje, sypialnie oddamy synowi, mały pokój drugiemu dziecku, a my przeniesiemy się do salonu).
    No chyba, że będzie drugi chłopak to pomyślimy o tym, żeby dzielili pokój...choć z drugiej strony to chyba już za duża różnica wieku....

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa - ale w tym innym labie zleciłaś sobie dwa badania czyli HCG i Pappa czy cały test podwójny? Bo jak zlecasz tylko te dwa parametry to masz taki wynik jak Twój, który o niczym nie mówi. Natomiast jeśli pacjentka zleca u nas test podwójny to musi wypełnić arkusz, w którym dokładnie podaje te informacje, o które pyta położna na prenatalnych czyli wiek, waga, czy palisz czy masz cukrzycę, czy zapłodnienie naturalne czy in vitro, dokładny wiek płodu i wymiary i u nas dziewczyna w programie komputerowym wprowadza te dane i na podstawie wyników z krwi i tych z USG dokonuje całkowitego wyliczenia i wynik masz taki jak od lekarza. I u nas kosztuje to tyle co w innych ośrodkach bo ok 200 zł.

Lokokoko - może faktycznie źle się podmyłaś? Na pewno pobrałaś mocz ze środkowego strumienia a nie z pierwszego? Powtórz jutro a jak znów wyjdą bakterię to zrób sobie posiew moczu, bo lekarz zanim wypisze antybiotyk na pewno o posiew poprosi :) A na wynik czasem czeka się do tygodnia :/ TSH faktycznie duże! Ja miałam 5.9 i w przeciągu trzech dni znalazłam się u endokrynologa bo panikowałam czytając w necie o skutkach nieleczonej niedoczynności w ciąży. Zrób tak jak dziewczyny mówią fT3 i fT4 chociaż u mnie przy podwyższonym TSH te wyszły w normie, więc doradziłabym jeszcze anty-TPO i anty-TG bo jak masz iść do lekarza to ze wszystkimi wynikami, niech ma jasny obraz. Obecność tych przeciwciał powie Ci czy to niedoczynność autoimmunologiczna z powodu hashimoto (jak u mnie) czy niedoczynność z powodu niedoboru jodu bo leczenie w obu przypadkach jest inne. Radziłabym Ci wizytę u endo bo ta zrobi Ci tez USG tarczycy a lekarz ogólny mimo, że ma prawo wypisać Ci lek na zbicie TSH to jednak nie potwierdzi diagnozy przez USG :/ Dzwoń szybciutko i koniecznie mów, że jesteś w ciąży, bo do endo są długie kolejki a kobiety ciężarne mają pierwszeństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 14:14

Antonelka, karolyn lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero będę się kuła w następną Środę , w Czwartek możliwe że będę mieć wyniki badań , a wizyta 15 października o 8 rano :-D :-D :-D .

ilae Może to to serce ma się wyżej w klatce piersiowej , ja to jak leżę to cały brzuch mi chodzi , a jak położę rękę to nic nie czuję , na to przyjdzie jeszcze czas , jedynie co czuję to łaskotki :-* :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 14:16

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon, ja czytałam o kobietach, które robiły amniopunkcje że względu na niby brak kości nosowej, a ona była po prostu mała, mały nosek.
    Teklaa, to bez sensu, Ty zapłaciłas już za interpretacje płacąc za usg, a badanie labo to inna brocha. Ja myślę, że rejestracja rejestracja, a lekarz Ci żadnych problemów nie będzie robił, powiesz, że nie powiedział wprost i nie zrozumiałas. i masz rację z tym przeliczeniem pappy na mom - nie ma na to wzoru do ogarnięcia w domu i nie można porównywać wyniku do wyniku.i nie potrzebnie czujesz dyskomfort. Weź ze sobą męża. Macie prawo wymagać. Badanie prenatalne jest dużo droższe od zwykłego, wyliczenia ryzyka są wliczone w cenę, inaczej to nie miało by sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 14:26

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Dla mnie to zdecydowanie nie była magia :) dobre trzy lata pamiętałam tą "przyjemność " ze szczegółami.
    Zawsze mowiłam ze drugie to tylko cc. Teraz juz nie wiem. Chyba nastawię się: co ma być to będzie. A z racji wieku to się nie należy cc? :)
    Mojej kuzynce mówili, ze 35+ to do cc.
    Ja mimo tego, że miałam 37 to nikt mi nie proponował. Gon mówił, że te 35+ to przeżytek i teraz czy młoda czy stara to patrzą na postęp porodu, bo u starszych podobno z tym gorzej. U mnie, pomimo że było tydzień po terminie, szyjka zamknięta była na 4 spusty hehe. Nawet nie mieli jak cewnika Foleya założyć, zeby wywoływać poród. Myślę, że to miało związek z wiekiem. Dali mi więc jakiś żel na zmiękczenie szyjki, ale też średnio podziałał. A potem odklejać zaczęło się łożysko, więc cc na cito.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg info jakie mam to PTG kobietom po in vitro daje mozliwosc wyboru sn czy cc.
    No ale zobaczymy w praktyce

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)
    Ja prenatalne mam jutro na 9.20. W sumie nie boje sie, mam wrażenie, że wszystko z maluszkiem jest w porządku.

Myślicie, że leżąc i lekko przyciskając reke do podbrzusza, mogłabym poczuc serduszko? Na moje serce to za szybko biło, a wydawało mi sie, że coś poczułam :)
    Raczej nie możliwe ;) ja nawet w 39tyg ciąży nie czułam nic oprócz ruchów ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Wg info jakie mam to PTG kobietom po in vitro daje mozliwosc wyboru sn czy cc.
    No ale zobaczymy w praktyce
    Trafisz na takiego ala chazana i Ci powie, że grzeszysz ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Dla mnie to zdecydowanie nie była magia :) dobre trzy lata pamiętałam tą "przyjemność " ze szczegółami.
    Zawsze mowiłam ze drugie to tylko cc. Teraz juz nie wiem. Chyba nastawię się: co ma być to będzie. A z racji wieku to się nie należy cc? :)
    A to zależy od wielu czynników. No ja po 5min od urodzenia syna juz nic nie pamiętałem o powiedziałam mężowi ze chce następne ;) wszystkim życzę takich wrażeń ;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek

mam na zleceniu testy podwójne, na wyniku również jest napisane test podwójny
    wypełniałam taką kartkę na mój temat (myślałam znowu kolejny raz) typu czy pierwszy raz rodzę, czy palę, wzrost, czy naturalnie, czy dziecko było chore itd. ale nie było czegoś takiego jak wymiary płodu (informacje z USG) tylko bardziej pytania o mnie.

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja dopiero w poniedziałek wizytuje... a usg w czwartek :) oby szybko zleciało. ja też mam obawy czy wszystko dobrze, ale odganiam te myśli i nastawiam się pozytywnie! trzymam kciuki za najbliższe wizyty :)
    I ja w poniedzialek zatem odliczamy wspolnie :)

IGA.G lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Teklaa, to bez sensu, Ty zapłaciłas już za interpretacje płacąc za usg, a badanie labo to inna brocha. Ja myślę, że rejestracja rejestracja, a lekarz Ci żadnych problemów nie będzie robił, powiesz, że nie powiedział wprost i nie zrozumiałas. i masz rację z tym przeliczeniem pappy na mom - nie ma na to wzoru do ogarnięcia w domu i nie można porównywać wyniku do wyniku.i nie potrzebnie czujesz dyskomfort. Weź ze sobą męża. Macie prawo wymagać. Badanie prenatalne jest dużo droższe od zwykłego, wyliczenia ryzyka są wliczone w cenę, inaczej to nie miało by sensu.

Tak całość wydaje mi się bez sensu i coś czuję, jeśli faktycznie będzie te 70zł to jeszcze zapłacę, a na połówkowe pójdę chyba w inne miejsce, bo tam pomimo iż lekarz był ok, to tylko na recepcji liczy się "kasa" i to mocno zniechęca.

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ