X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę tylko po to, by poznać płeć. Sprzęt bardzo dobry, lekarka bardzo chętna, ponad 30 minut mi gmerala i od dołu i przez brzuch, ale niestety. Dzidzia jest jeszcze według niej za mała, żebyśmy mogli mieć pewność, ma trochę ponad 8 cm. Dodatkowo siedziała sobie tak niezbyt ciekawie... przez chwilę coś tam się zmieniło i pani doktor stwierdziła, że prawdopodobnie chłopiec, ale gdy chcialysmy to potwierdzić to już nic takiego nie było widać. A wyrostek plciowy niby na dziewczynke jak dla mnie. No i dr prosiła, żebym przyszła za dwa tyg to zobaczymy. Bo po wyrostku można tylko zgadywać.
    Aniolkowa mama, gdzie w Gdańsku robisz prenatalne?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Omon witak w klubie foszerek.
    Moj wlasnie pojechal po paczka.
    Ale wkurzyl mnie tym,ze mi niv nie pomaga. Poprosilam go zeby przyniosl mi odkurzac to uslyszalam tylko "ja pierdziele...." i dalszy ciag lamentowania.
    No i tak to jest. A do Mamusi jedzoe malowac na 3dni.
    Podziwiam cie za cierpliowosc. Sama kiedys w 1 zwiazku podobne sytuacje mialam. Niestety moj były nie dal sie wychowac i szkoda mi bylo nerwow na niego. Niestety trafilam na trudny przypadek. Rozstalismy sie.

Na szczescie znalazlam faceta ktory naprawdę mnie kocha, szanuje i swiata poza mna nie widzi. Nie liczy sie dla niego zdanie matki i nie jest u niej na kazde zawołanie. Chociaz bardzo dobrze traktuje swoich i moich rodzicow.

Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Podziwiam cie za cierpliowosc. Sama kiedys w 1 zwiazku podobne sytuacje mialam. Niestety moj były nie dal sie wychowac i szkoda mi bylo nerwow na niego. Niestety trafilam na trudny przypadek. Rozstalismy sie.

Na szczescie znalazlam faceta ktory naprawdę mnie kocha, szanuje i swiata poza mna nie widzi. Nie liczy sie dla niego zdanie matki i nie jest u niej na kazde zawołanie. Chociaz bardzo dobrze traktuje swoich i moich rodzicow.

To moj tez taki jest. Tylko,ze no wlasnir czasem ma takir odpaly i szlag mnie trafia. Nie pomogl mi wynosic prania ani nic. Tylko tv oglada. Czasem ma takie dni...
    Ale wieczor se pogadamy. Bo przykro mi bardzo. I przez to mam problem do jego mamy,ze jak to jej bez slowa pomoze, a u mnie soe u gada i dodatkowp nir pomoze.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Eh dziewczyny zazdroszczę, ja wiem doskonale co bym zjadła ale mi nie wolno niestety. Wczoraj się poryczałam nad kawałkiem murzynka.

Wanda ja tez na diecie i tez mo zal tylu lakoci :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg w Invicta (Inviccie?) cholera wie jak to się odmienia. :D robiłaś tam? a;bo słyszałaś jakieś opinie? Nigdy tam nie byłam. Bardzo dużo sobie żadają za badanie ale nie wiedziałam wcześniej o tym certyfikacie całym i na ostatnią chwilę wydzwaniałam gdzie będzie miejsce. Do tego wygodnie, że robią badanie krwi na miejscu (do niektórych prywatnych trzeba samemu kombinować a to najlepiej jednego dnia więc...).

Lokokoko mam dla Ciebie rozwiązanie :P ja np. mieszkam ponad 1,5 tys. km od domu. Raczej nie pojedzie pomóc do mamy co chwilę :) (mój mąż na szczęście i tak bym nie jeździł nawet jakbyśmy mieszkali obok)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:21

Lokokoko lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    To moj tez taki jest. Tylko,ze no wlasnir czasem ma takir odpaly i szlag mnie trafia. Nie pomogl mi wynosic prania ani nic. Tylko tv oglada. Czasem ma takie dni...
    Ale wieczor se pogadamy. Bo przykro mi bardzo. I przez to mam problem do jego mamy,ze jak to jej bez slowa pomoze, a u mnie soe u gada i dodatkowp nir pomoze.
    Mam nadzieję ze niedługo zmadrzeje i tylko ty z dzieckiem bedziecie dla niego najwazniejsze.

Lokokoko lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to do swoich rodzicow mam 3minuty piechota a do tesciow 5minut.
    Mimo to nie mam problemow.
    Nawet sie ciesze ze blisko mieszkaja bo dziewczynki same do nich chodza.

iv09df9hp0ju3od9.png

• neharika Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Cześć dziewczyny! Chciałam się przywitać :) jestem podwójną aniołkową mamą, jak dziewczyny wyżej też na Clexane,luteinie i innych wspomagaczach.

Termin na 24.04.

W najlbiższy czwratek badania prenatalne. Straaasznie się boję. Właściwie nie jakiejś choroby tylko, że znowu usłyszę "serce nie bije"...
    Witaj! Rozumiem ten strach. Myślę że w tej sytuacji warto kupić detektor tętna.mi przynajmniej było łatwiej

• pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialyscie ostatnio o porodach.
    Ja corke urodzilam sn. Poród wywolywany bo po terminie. Mialam kupe szwow. Nie moglam siadać przez 3 tygodnie. Bol najgorszy przez pierwszy tydzien bo nawet lezac mnie bolalo.
    2 porod w 20tc byl tez wywolywany niestety byl problem z szyjka i rozwarciem i rodzilam 5dni.

Ze wzgledu na psychikę po ostatnim porodzie chce miec cc. Nie sadze ze moj gin bedzie mi robil problem z tego. Po prostu sie boje sn ze bedzie dlugo trwal i cos sie stanie z dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:33

iv09df9hp0ju3od9.png

Wysłany: 11 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika, zastanawiałam się nad tym ale boję się troszkę, że jak nie znajdę tętna bo dziecko się źle ułożyło czy coś to w ogóle spanikuję i już będę miała w myślach tylko poronienie... a powiedz mi jakiej firmy zamówiłaś ten detektor? Jesteś zadowolona? Ewentualnie po czwartku sobie zamówię, teraz i tak nie dojdzie a w czwartek wizyta. Póki co też się trochę obawiałam, że może być za szybko, bo podobno łapią od 12 tyg. ale nie zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:39

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amiolkowa mama ja myslalam o detektorze ale zrezygnowalam wlasnie bojac sie ze nie uslysze i będzie panika. Na wiele rzeczy nie mamy wplywu i wole nie sprawdzać :)

kahaśka, karolyn, Antonelka lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    niania.ogg w Invicta (Inviccie?) cholera wie jak to się odmienia. :D robiłaś tam? a;bo słyszałaś jakieś opinie? Nigdy tam nie byłam. Bardzo dużo sobie żadają za badanie ale nie wiedziałam wcześniej o tym certyfikacie całym i na ostatnią chwilę wydzwaniałam gdzie będzie miejsce. Do tego wygodnie, że robią badanie krwi na miejscu (do niektórych prywatnych trzeba samemu kombinować a to najlepiej jednego dnia więc...).

Tak, ja już dwa razy robiłam w invikcie u Puzia. On ma opinię najlepszego specjalisty w Gdańsku, jest bardzo dokładny i mega sympatyczny. Warto robić u niego usg nawet takie zwykłe, bo i tak zawsze sprawdza wszystko od a do z. Robi tam też duering czy jakoś tak, mówią, że dobry, ale niesympatyczny bardzo. No i ponoc jeszcze robi jakaś kobietka, chyba Brzózka, ale gin z invikty rekomendowal mi tylko tych dwóch pierwszych, no i o kobiecie nic nie wiem.
    Jak chodzę do mojego gina, czy jeszcze gdzie indziej, to pytaja czasem kto robił prenatalne i jak słyszą nazwisko puzio to są zachwyceni.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obyłam się bez detektora i teraz też mie zamierzam kupować. Na poprzednim wątku dziewczyny pokupowały i jak tylko zaczęły się ruchy (a to już niedługo) to poszły w odstawkę.

karolyn, Antonelka, Meridian lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na zakupach i wiecie co przez Was kupiłam? Pizzowe bake rollsy mniaaam :D

Taśka22, Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Byłam dziś na zakupach i wiecie co przez Was kupiłam? Pizzowe bake rollsy mniaaam :D
    Cholera. Mąż będzie za godzinę dopiero, a nie mam jak iść do sklepu.
    Mniam ! Mniam ! Mniam ! Sline mam już do pasa :D

ilae lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png

Wysłany: 11 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nania.ogg a ja własnie idę do p. Brzóski bo w internecie znalazłam bardzo wiele niepochlebnych opinii o p. Puzio. Więc sama widzisz jak to jest... co osoba to opinia :) Wypowiem się po mojej wizycie nt. Pani Brzóski. Mam nadzieję, że będzie dobrze, to w końcu lekarze co się zajmują przede wszytskim badaniami prenatalnymi.

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Cholera. Mąż będzie za godzinę dopiero, a nie mam jak iść do sklepu.
    Mniam ! Mniam ! Mniam ! Sline mam już do pasa :D

A jak nie kupi to wyczuwam focha :D każda z nas chyba przez to przechodzi :D

Omon lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki. Byłam przed chwilą u kardiologa i zostawiłam 240zl za to żeby dowiedzieć się czegoś co już wiem. Fuck. Nie mogę zdzierżyć...Ci lekarze to banda bezdusznych krwiopijcòw...:/
    Na pocieszenie kupiłam sobie mleczko w tubie I zeżarłam i nie mam wyrzutów sumienia bo z moich obserwAcji wynika że czy jem dużo czy mało to waga i tak ma to gdzieś...No kurde mam paskudny humor. Jutro idę do sklepu po pączka !!!

Donia12 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i czekam pod gabinetem. Oczywiscie chce mi sie do toalety no ale trzymam...

Milka1991 lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    A jak nie kupi to wyczuwam focha :D każda z nas chyba przez to przechodzi :D
    Musi. Nie dopuszczam do siebie innej myśli :D

Milka1991, ilae lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ