Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę tylko po to, by poznać płeć. Sprzęt bardzo dobry, lekarka bardzo chętna, ponad 30 minut mi gmerala i od dołu i przez brzuch, ale niestety. Dzidzia jest jeszcze według niej za mała, żebyśmy mogli mieć pewność, ma trochę ponad 8 cm. Dodatkowo siedziała sobie tak niezbyt ciekawie... przez chwilę coś tam się zmieniło i pani doktor stwierdziła, że prawdopodobnie chłopiec, ale gdy chcialysmy to potwierdzić to już nic takiego nie było widać. A wyrostek plciowy niby na dziewczynke jak dla mnie. No i dr prosiła, żebym przyszła za dwa tyg to zobaczymy. Bo po wyrostku można tylko zgadywać.
    Aniolkowa mama, gdzie w Gdańsku robisz prenatalne?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Omon witak w klubie foszerek.
    Moj wlasnie pojechal po paczka.
    Ale wkurzyl mnie tym,ze mi niv nie pomaga. Poprosilam go zeby przyniosl mi odkurzac to uslyszalam tylko "ja pierdziele...." i dalszy ciag lamentowania.
    No i tak to jest. A do Mamusi jedzoe malowac na 3dni.
    Podziwiam cie za cierpliowosc. Sama kiedys w 1 zwiazku podobne sytuacje mialam. Niestety moj były nie dal sie wychowac i szkoda mi bylo nerwow na niego. Niestety trafilam na trudny przypadek. Rozstalismy sie.

Na szczescie znalazlam faceta ktory naprawdę mnie kocha, szanuje i swiata poza mna nie widzi. Nie liczy sie dla niego zdanie matki i nie jest u niej na kazde zawołanie. Chociaz bardzo dobrze traktuje swoich i moich rodzicow.

Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Podziwiam cie za cierpliowosc. Sama kiedys w 1 zwiazku podobne sytuacje mialam. Niestety moj były nie dal sie wychowac i szkoda mi bylo nerwow na niego. Niestety trafilam na trudny przypadek. Rozstalismy sie.

Na szczescie znalazlam faceta ktory naprawdę mnie kocha, szanuje i swiata poza mna nie widzi. Nie liczy sie dla niego zdanie matki i nie jest u niej na kazde zawołanie. Chociaz bardzo dobrze traktuje swoich i moich rodzicow.

To moj tez taki jest. Tylko,ze no wlasnir czasem ma takir odpaly i szlag mnie trafia. Nie pomogl mi wynosic prania ani nic. Tylko tv oglada. Czasem ma takie dni...
    Ale wieczor se pogadamy. Bo przykro mi bardzo. I przez to mam problem do jego mamy,ze jak to jej bez slowa pomoze, a u mnie soe u gada i dodatkowp nir pomoze.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Eh dziewczyny zazdroszczę, ja wiem doskonale co bym zjadła ale mi nie wolno niestety. Wczoraj się poryczałam nad kawałkiem murzynka.

Wanda ja tez na diecie i tez mo zal tylu lakoci :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg w Invicta (Inviccie?) cholera wie jak to się odmienia. :D robiłaś tam? a;bo słyszałaś jakieś opinie? Nigdy tam nie byłam. Bardzo dużo sobie żadają za badanie ale nie wiedziałam wcześniej o tym certyfikacie całym i na ostatnią chwilę wydzwaniałam gdzie będzie miejsce. Do tego wygodnie, że robią badanie krwi na miejscu (do niektórych prywatnych trzeba samemu kombinować a to najlepiej jednego dnia więc...).

Lokokoko mam dla Ciebie rozwiązanie :P ja np. mieszkam ponad 1,5 tys. km od domu. Raczej nie pojedzie pomóc do mamy co chwilę :) (mój mąż na szczęście i tak bym nie jeździł nawet jakbyśmy mieszkali obok)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:21

Lokokoko lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    To moj tez taki jest. Tylko,ze no wlasnir czasem ma takir odpaly i szlag mnie trafia. Nie pomogl mi wynosic prania ani nic. Tylko tv oglada. Czasem ma takie dni...
    Ale wieczor se pogadamy. Bo przykro mi bardzo. I przez to mam problem do jego mamy,ze jak to jej bez slowa pomoze, a u mnie soe u gada i dodatkowp nir pomoze.
    Mam nadzieję ze niedługo zmadrzeje i tylko ty z dzieckiem bedziecie dla niego najwazniejsze.

Lokokoko lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to do swoich rodzicow mam 3minuty piechota a do tesciow 5minut.
    Mimo to nie mam problemow.
    Nawet sie ciesze ze blisko mieszkaja bo dziewczynki same do nich chodza.

iv09df9hp0ju3od9.png

• neharika Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Cześć dziewczyny! Chciałam się przywitać :) jestem podwójną aniołkową mamą, jak dziewczyny wyżej też na Clexane,luteinie i innych wspomagaczach.

Termin na 24.04.

W najlbiższy czwratek badania prenatalne. Straaasznie się boję. Właściwie nie jakiejś choroby tylko, że znowu usłyszę "serce nie bije"...
    Witaj! Rozumiem ten strach. Myślę że w tej sytuacji warto kupić detektor tętna.mi przynajmniej było łatwiej

• pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialyscie ostatnio o porodach.
    Ja corke urodzilam sn. Poród wywolywany bo po terminie. Mialam kupe szwow. Nie moglam siadać przez 3 tygodnie. Bol najgorszy przez pierwszy tydzien bo nawet lezac mnie bolalo.
    2 porod w 20tc byl tez wywolywany niestety byl problem z szyjka i rozwarciem i rodzilam 5dni.

Ze wzgledu na psychikę po ostatnim porodzie chce miec cc. Nie sadze ze moj gin bedzie mi robil problem z tego. Po prostu sie boje sn ze bedzie dlugo trwal i cos sie stanie z dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:33

iv09df9hp0ju3od9.png

Wysłany: 11 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika, zastanawiałam się nad tym ale boję się troszkę, że jak nie znajdę tętna bo dziecko się źle ułożyło czy coś to w ogóle spanikuję i już będę miała w myślach tylko poronienie... a powiedz mi jakiej firmy zamówiłaś ten detektor? Jesteś zadowolona? Ewentualnie po czwartku sobie zamówię, teraz i tak nie dojdzie a w czwartek wizyta. Póki co też się trochę obawiałam, że może być za szybko, bo podobno łapią od 12 tyg. ale nie zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:39

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amiolkowa mama ja myslalam o detektorze ale zrezygnowalam wlasnie bojac sie ze nie uslysze i będzie panika. Na wiele rzeczy nie mamy wplywu i wole nie sprawdzać :)

kahaśka, karolyn, Antonelka lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    niania.ogg w Invicta (Inviccie?) cholera wie jak to się odmienia. :D robiłaś tam? a;bo słyszałaś jakieś opinie? Nigdy tam nie byłam. Bardzo dużo sobie żadają za badanie ale nie wiedziałam wcześniej o tym certyfikacie całym i na ostatnią chwilę wydzwaniałam gdzie będzie miejsce. Do tego wygodnie, że robią badanie krwi na miejscu (do niektórych prywatnych trzeba samemu kombinować a to najlepiej jednego dnia więc...).

Tak, ja już dwa razy robiłam w invikcie u Puzia. On ma opinię najlepszego specjalisty w Gdańsku, jest bardzo dokładny i mega sympatyczny. Warto robić u niego usg nawet takie zwykłe, bo i tak zawsze sprawdza wszystko od a do z. Robi tam też duering czy jakoś tak, mówią, że dobry, ale niesympatyczny bardzo. No i ponoc jeszcze robi jakaś kobietka, chyba Brzózka, ale gin z invikty rekomendowal mi tylko tych dwóch pierwszych, no i o kobiecie nic nie wiem.
    Jak chodzę do mojego gina, czy jeszcze gdzie indziej, to pytaja czasem kto robił prenatalne i jak słyszą nazwisko puzio to są zachwyceni.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obyłam się bez detektora i teraz też mie zamierzam kupować. Na poprzednim wątku dziewczyny pokupowały i jak tylko zaczęły się ruchy (a to już niedługo) to poszły w odstawkę.

karolyn, Antonelka, Meridian lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na zakupach i wiecie co przez Was kupiłam? Pizzowe bake rollsy mniaaam :D

Taśka22, Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Byłam dziś na zakupach i wiecie co przez Was kupiłam? Pizzowe bake rollsy mniaaam :D
    Cholera. Mąż będzie za godzinę dopiero, a nie mam jak iść do sklepu.
    Mniam ! Mniam ! Mniam ! Sline mam już do pasa :D

ilae lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png

Wysłany: 11 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nania.ogg a ja własnie idę do p. Brzóski bo w internecie znalazłam bardzo wiele niepochlebnych opinii o p. Puzio. Więc sama widzisz jak to jest... co osoba to opinia :) Wypowiem się po mojej wizycie nt. Pani Brzóski. Mam nadzieję, że będzie dobrze, to w końcu lekarze co się zajmują przede wszytskim badaniami prenatalnymi.

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Cholera. Mąż będzie za godzinę dopiero, a nie mam jak iść do sklepu.
    Mniam ! Mniam ! Mniam ! Sline mam już do pasa :D

A jak nie kupi to wyczuwam focha :D każda z nas chyba przez to przechodzi :D

Omon lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki. Byłam przed chwilą u kardiologa i zostawiłam 240zl za to żeby dowiedzieć się czegoś co już wiem. Fuck. Nie mogę zdzierżyć...Ci lekarze to banda bezdusznych krwiopijcòw...:/
    Na pocieszenie kupiłam sobie mleczko w tubie I zeżarłam i nie mam wyrzutów sumienia bo z moich obserwAcji wynika że czy jem dużo czy mało to waga i tak ma to gdzieś...No kurde mam paskudny humor. Jutro idę do sklepu po pączka !!!

Donia12 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i czekam pod gabinetem. Oczywiscie chce mi sie do toalety no ale trzymam...

Milka1991 lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    A jak nie kupi to wyczuwam focha :D każda z nas chyba przez to przechodzi :D
    Musi. Nie dopuszczam do siebie innej myśli :D

Milka1991, ilae lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ