Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam dziewczyny ale zupełnie nie wiem... Przed badaniami dopochwowymi zawsze kazali się wysikać, a dziś już któryś raz tutaj widzę, że przed badaniami przez brzuch trzeba mieć pełny pęcherz... to prawda? a czemu tak?Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
No właśnie wydawało mi się to dziwne bo zawsze słyszałam, że to może przesłaniać obraz... zresztą jakbym trzymała to bym się bała, że się zsikam z wrażenia jak będą mi jeździć głowicą po brzuchu
sunshine, kahaśka lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Przepraszam dziewczyny ale zupełnie nie wiem... Przed badaniami dopochwowymi zawsze kazali się wysikać, a dziś już któryś raz tutaj widzę, że przed badaniami przez brzuch trzeba mieć pełny pęcherz... to prawda? a czemu tak?
-
ja też mam pusty pęcherz zawsze. Akurat każda wizyta z badaniami USG dopochwowo miałam robione na pusty pęcherz, bo zawsze wchodziłam do pokoiku, robiłam siku, podmywałam się, zakładałam sukieneczkę i kapcie i na kozetkę. A teraz na prenatalnych nie miałam takiego luksusu, więc miałam pęcherz taki jaki zostawiłam wychodząc z domu, a zawsze wychodząc z domu robię sikuMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
aniołkowa mama wrote:nania.ogg a ja własnie idę do p. Brzóski bo w internecie znalazłam bardzo wiele niepochlebnych opinii o p. Puzio. Więc sama widzisz jak to jest... co osoba to opinia
Wypowiem się po mojej wizycie nt. Pani Brzóski. Mam nadzieję, że będzie dobrze, to w końcu lekarze co się zajmują przede wszytskim badaniami prenatalnymi.
ale jest naprawdę super. No a kompetencje nie do podważenia. Brzózka , ech ten słownik w tel, wiem, że ma opinię sympatycznej ginekolog, a jak prenatalne robi to nie wiem. Ale na pewno będzie dobrze
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Musi być! ponad 20 lat doświadczenia w badaniach prenatalnych musi robić swoje
Zresztą najważniejsze słowa dla mnie to będą i tak "serduszko bije" i "rośnie dobrze"
Pozostałe badania to i tak tak naprawdę ocena ryzyka. Póki co wiem, że rączki, nóżki i przegroda nosowa w porządku (to mi mówił mój gin na normalnej wizycie w 11 tyg.).
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Hej koleżanki ja już po badaniach. Dzieciątko żyje, serduszko bije jak oszalałe, ma dwie raczki, dwie nóżki, dwie półkule mózgu, przezierność karkowa ok, kość nosowa obecna. Lekarz zapewniał mnie ze wszystko jest w jak najlepszym porządku wiec nie będę robić testów PAPPA. Z tego wszystkiego nie zapytałam o płeć bo jak oszalała ciągle się pytałam czy aby wszystko jest w porządku. Może wy drogie koleżanki mi cos wywróżycie z wyrostka płciowego bo ja mam mętlik i nie mogę tego ogarnąć Pozdrawiam i wszystkim gratuluje udanych już wizyt i życzę powodzenia tym które jeszcze ich nie miały:)
nutella_, pati87, Milka1991, She Wolf, Teklaa, aniołkowa mama, Lokokoko, Omon, vitae13, neharika, Antonelka, Taśka22, Kjopa3, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Mam pytanie do dziewczyn ktore maja dzieci w mlodszym wieku. Bo moje to juz po 10lat maja.
Jakich proszkow do prania czy plynow do prania uzywacie dla dzieci? Ktore z nich dobrze piorą? Bo teraz jest duzy wybor. -
pati87 wrote:Mam pytanie do dziewczyn ktore maja dzieci w mlodszym wieku. Bo moje to juz po 10lat maja.
Jakich proszkow do prania czy plynow do prania uzywacie dla dzieci? Ktore z nich dobrze piorą? Bo teraz jest duzy wybor. -
Mamusie z okolic 15/16 tygodnia
czujecie już swoje maluchy ? Ja nic a nic, pewnie będę czekać jeszcze trochę, mimo że brzuszek mam szczupły. Hmm mam tylozgiecie macicy wiec może tzn że maluch jakoś z tyłu bardziej schowany...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:30
-
pati87 wrote:Mam pytanie do dziewczyn ktore maja dzieci w mlodszym wieku. Bo moje to juz po 10lat maja.
Jakich proszkow do prania czy plynow do prania uzywacie dla dzieci? Ktore z nich dobrze piorą? Bo teraz jest duzy wybor.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nutella_ wrote:Moja ma 10 msc i piore w normalnym proszku. Tzn kapsułkach z jakiejś firmy vizir albo ariel (nie wiem czy czasem nazw nie pomyliłam) i płyn do płukania cocolino (też nie jestem pewna jak się pisze ). Nie mam większych problemów z odpraniem. A jak coś jest bardziej brudne to odmaczam, odplamiam czy coś.
-
Milka1991 wrote:Mamusie z okolic 15/16 tygodnia
czujecie już swoje maluchy ? Ja nic a nic, pewnie będę czekać jeszcze trochę, mimo że brzuszek mam szczupły. Hmm mam tylozgiecie macicy wiec może tzn że maluch jakoś z tyłu bardziej schowany...
w pierwszej ciazy bardzo późno poczułam chyba w 22 tygodniu dopiero. Teraz w drugiej ciazy niby o wiele szybciej sie czuje ale jak na razie nic a nic. Cos w 14 tygodniu czułam motylki ale to o wiele za wczesnie
wiec to pewnie moja schiza :p
Milka1991 lubi tę wiadomość