X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziewczyny co jadłyście przy mdłościach i wymiotach?
    Co zjem dzisiaj, to zaraz ląduje w wc a na nic kompletnie nie mam ochoty :( jak otwieram lodówke to nic tam nie ma, co mogłabym zjeśc, co by nie rosło w ustach, a żołądek pusty i burczy :(
    Teraz bardzo sie ciesze, że jednak jestem na zwolnieniu, nie wyobrażam sobie dzisiaj siebie w pracy...

U mnie banany, chrupki kukurydziane i biały chleb z masłem i jakąś delikatną szynką. I takie dziubanie co dwie godziny nawet jak nie czułam głodu. Polecają też imbir, ale u mnie spektakularnego efektu nie było. Chociaż, jak podrozowalam autobusem, albo było bardzo kryzysowo w pracy to ssałam Lokomotiv :D

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    U mnie brzuszek już mocno widać, kupiłam legginsy ciążowe i wygodnie w nich bardzo :)
    Do tego apetyt mam jak nigdy. Chyba za dużo przytyje.
    Bóle, kłucia w brzuchu też mam czasami ale bardziej martwią mnie bóle piersi, na szczescie juz odstawiam duphaston to może się uspokoją.
    Ja nadal chora, schodzi mi z tych biednych zatok, ale ciage sie aham czy wziac ten antybiotyk czy moze liczyc ze samo przejdzie...

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat pasztetów był już poruszany, ale czy któraś z Was znalazła jakiś konkretny artykuł dlaczego nie powinno się ich jeść w ciąży? Z jakich konkretnych powodów? Wydaje mi się, że pasztet jest poddany obróbce termicznej więc czemu niby istniałoby ryzyko listeriozy? Inne z Was pisały, ze może chodzi o wątrobę i witaminę A, której nie powinnyśmy w nadmiarze spożywać, choć skłaniam się do tego, że w sklepowych pasztetach wątroby tyle co mięsa w parówkach ;) Wtedy chyba bardziej bałabym się jeść pasztety domowe, prawdziwe! Jak to jest? W sklepie nie mogłam się oprzeć i wzięłam kawałek pasztetowej, ale gdzieś z tyłu głowy mi to siedzi. Na kolejnej wizycie za tydzień zapytam lekarki, ale można któraś wie coś konkretnego? Często czytam, że w ciąży nie powinno się jeść pasztetu ale ciągle brak jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia. Może chodzi o ilość chemii w sklepowym pasztecie? No ale idąc tym tropem nie powinnam jeść nic :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 12:55

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pasztet to moja bratowa jak była w ciąży to w kółko jadła pasztet pieczony przez moją mamę, długo męczyły ją mdłości i mówiła, że tylko ten pasztet jej pomaga i nic jej nie było, mały tez zdrowy się urodził :) ja na razie nie próbowałam, bo odrzuciło mnie od mięs i nie mam na niego ochoty

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam już wyniki Nifty - wynik prawidłowy :), ryzyko wystąpienia wad bardzzzooo malutkie. Nawet nie wiecie jak się ciesze.

na 98% (bo taką skuteczność zapewnia Nifty) będzie chłopiec - a więc Antoś.
    Wczoraj byłam na USG wszystko jest ok. Moje maleństwo ma już 96 gramów - czyli jest moją tabliczką białej czekolady :)

sunshine, misKolorowy, Donia12, nutella_, Justyna Sz, pati87, karolyn, kahaśka, Misiu2017, Peg, Wanda1986, Kjopa3, Omon, niania.ogg, Antonelka, vitae13, neharika, AmyLeah lubią tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super. Czyli Szymański się mylił.. S ja idę do niego e piątek. . Już się boję co wymyśli.

MagdaWaw lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super wieści gratuluje. Piekne imie dla synka, też mi sie podoba i o ile męża przekonam to bedzie antek. Tylko chcemy żeby w papierach miał właśnie antek a nie Antoni. Podobno tak można od jakiegoś czasu

Filipek - 09.03.17 :)
  • Venice Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaW gratuluję synka

p19us65gm2vs5uf6.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Magda super. Czyli Szymański się mylił.. S ja idę do niego e piątek. . Już się boję co wymyśli.

Może po prostu miał zły dzień, Żak mi powiedział, żebym się na Szymańskiego nie obrażała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:26

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Magda super wieści gratuluje. Piekne imie dla synka, też mi sie podoba i o ile męża przekonam to bedzie antek. Tylko chcemy żeby w papierach miał właśnie antek a nie Antoni. Podobno tak można od jakiegoś czasu

Gakin, tak można już nadawać zdrobnienia. Więc bez problemu mogłabyś nadać imię Antek.

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Może po prostu miał zły dzień, Żak mi powiedział, żebym się na Szymańskiego nie obrażała :)
    No tylko jego zły dzień Cię dużo kosztował. . Dam znać w piątek ...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    No tylko jego zły dzień Cię dużo kosztował. . Dam znać w piątek ...

Trzymam kciuki mocnoooo :)

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Dziewczyny te co już rodziły - też mniej bóli brzusznych macie w kolejnej ciazy?
    Tak. W tamtej meczylam się bardzo czesto. W tej rzadko

Misiu2017 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Gakin, tak można już nadawać zdrobnienia. Więc bez problemu mogłabyś nadać imię Antek.
    Pozostaje przekonać męża. Przed porodem zacznę żeby mu się imię nie opatrzyło. Fajne jest to że można zdrobnienia :)

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję pozytywnych wiesci:) i syneczka.
    Piękne imię wybralyscie dziewczyny :)
    Głodna jestem :D ale właśnie wyskoczyłam z roboty do stomatologa wiec prędko sobie nie pojem :/ Potem musze jeszcze wrócić odpracować. Ale może po drodze jakąś zupke sobie kupie chociaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:01

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedziałam, ze można oficjalnie w papierach wpisać imię w wersji zdrobnionej. To by rozwiązało nasz problem ;D Mężowi podoba się Tymek ale Tymon już nie :) Mnie się znowu Tymoteusz nie widzi, czyli.. byłby po prostu Tymek ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, mało kto wie że można wpisywać zdrobnienia a to przydatna bardzo wiedza :)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonek, co do pasztetów ja myślę, że chodzi o to że naprawdę nie wiadomo co w nich jest :) Bardzo dużo różnych rzeczy zmielonych. Obróbka ja myślę, że jest w porządku. Masz rację, że bardzo dużo rzeczy jest przerobionych. Generalnie zasada żeby nie jesć "gotowych smarowideł i dań ze słoików" ale krzywdy raczej Ci to nie zrobi. Nie jest polecany chyba tylko ze względu na nie do końca znany lub zdrowy skład. To pewnie trochę jak z parówkami, mięso "oddzielane mechanicznie" i takie tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:33

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw ciesze się, że wszystko dobrze u Ciebie! :-) gratuluję synka :-)

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowykordonek nie pamiętam źródła, bo czytałam w poprzedniej ciąży, ale gdzieś natrafiłam na informację, że listeria może się rozwijać również w produktach po obróbce termicznej, które mają długi termin przechowywania. Tam ostrzegali przed serami pleśniowymi z mleka pasteryzowanego, pasztetami, kiszonkami w woreczkach itd. Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale też już mnie wnerwiają te artykuły "w ciąży możesz jeść wszystko! oprócz serów pleśniowych, feta, niepasteryzowanego twarogu, pasztetów, kiszonek, gotowych wędlin, konserw, ryb w puszce, miliona przypraw, cukru, soli, wędzonego, śledzi, warzyw konserwowych, marynat, łososia (rtęć), parówek, gotowych sałatek, a najlepiej zanim coś zjesz wygotuj na amen z witamin aż się zrobi żółte. I pamiętaj! Twoja dieta musi być zróżnicowana."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:45

kahaśka, Karolczyk, Teklaa lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ