Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ilae wrote:Dziewczyny co jadłyście przy mdłościach i wymiotach?
Co zjem dzisiaj, to zaraz ląduje w wc a na nic kompletnie nie mam ochotyjak otwieram lodówke to nic tam nie ma, co mogłabym zjeśc, co by nie rosło w ustach, a żołądek pusty i burczy
Teraz bardzo sie ciesze, że jednak jestem na zwolnieniu, nie wyobrażam sobie dzisiaj siebie w pracy...
U mnie banany, chrupki kukurydziane i biały chleb z masłem i jakąś delikatną szynką. I takie dziubanie co dwie godziny nawet jak nie czułam głodu. Polecają też imbir, ale u mnie spektakularnego efektu nie było. Chociaż, jak podrozowalam autobusem, albo było bardzo kryzysowo w pracy to ssałam Lokomotiv -
Cześć dziewczyny,
U mnie brzuszek już mocno widać, kupiłam legginsy ciążowe i wygodnie w nich bardzo
Do tego apetyt mam jak nigdy. Chyba za dużo przytyje.
Bóle, kłucia w brzuchu też mam czasami ale bardziej martwią mnie bóle piersi, na szczescie juz odstawiam duphaston to może się uspokoją.
Ja nadal chora, schodzi mi z tych biednych zatok, ale ciage sie aham czy wziac ten antybiotyk czy moze liczyc ze samo przejdzie...ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Wiem, że temat pasztetów był już poruszany, ale czy któraś z Was znalazła jakiś konkretny artykuł dlaczego nie powinno się ich jeść w ciąży? Z jakich konkretnych powodów? Wydaje mi się, że pasztet jest poddany obróbce termicznej więc czemu niby istniałoby ryzyko listeriozy? Inne z Was pisały, ze może chodzi o wątrobę i witaminę A, której nie powinnyśmy w nadmiarze spożywać, choć skłaniam się do tego, że w sklepowych pasztetach wątroby tyle co mięsa w parówkach
Wtedy chyba bardziej bałabym się jeść pasztety domowe, prawdziwe! Jak to jest? W sklepie nie mogłam się oprzeć i wzięłam kawałek pasztetowej, ale gdzieś z tyłu głowy mi to siedzi. Na kolejnej wizycie za tydzień zapytam lekarki, ale można któraś wie coś konkretnego? Często czytam, że w ciąży nie powinno się jeść pasztetu ale ciągle brak jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia. Może chodzi o ilość chemii w sklepowym pasztecie? No ale idąc tym tropem nie powinnam jeść nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 12:55
Najbliższa wizyta 15.03
-
Jeśli chodzi o pasztet to moja bratowa jak była w ciąży to w kółko jadła pasztet pieczony przez moją mamę, długo męczyły ją mdłości i mówiła, że tylko ten pasztet jej pomaga i nic jej nie było, mały tez zdrowy się urodził
ja na razie nie próbowałam, bo odrzuciło mnie od mięs i nie mam na niego ochoty
-
Hej dziewczyny, mam już wyniki Nifty - wynik prawidłowy
, ryzyko wystąpienia wad bardzzzooo malutkie. Nawet nie wiecie jak się ciesze.
na 98% (bo taką skuteczność zapewnia Nifty) będzie chłopiec - a więc Antoś.
Wczoraj byłam na USG wszystko jest ok. Moje maleństwo ma już 96 gramów - czyli jest moją tabliczką białej czekoladysunshine, misKolorowy, Donia12, nutella_, Justyna Sz, pati87, karolyn, kahaśka, Misiu2017, Peg, Wanda1986, Kjopa3, Omon, niania.ogg, Antonelka, vitae13, neharika, AmyLeah lubią tę wiadomość
MagdaWaw
-
Magda super wieści gratuluje. Piekne imie dla synka, też mi sie podoba i o ile męża przekonam to bedzie antek. Tylko chcemy żeby w papierach miał właśnie antek a nie Antoni. Podobno tak można od jakiegoś czasu
MagdaWaw lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
bobas2015 wrote:Magda super. Czyli Szymański się mylił.. S ja idę do niego e piątek. . Już się boję co wymyśli.
Może po prostu miał zły dzień, Żak mi powiedział, żebym się na Szymańskiego nie obrażałaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:26
MagdaWaw
-
Gakin wrote:Magda super wieści gratuluje. Piekne imie dla synka, też mi sie podoba i o ile męża przekonam to bedzie antek. Tylko chcemy żeby w papierach miał właśnie antek a nie Antoni. Podobno tak można od jakiegoś czasu
Gakin, tak można już nadawać zdrobnienia. Więc bez problemu mogłabyś nadać imię Antek.MagdaWaw
-
MagdaWaw wrote:Może po prostu miał zły dzień, Żak mi powiedział, żebym się na Szymańskiego nie obrażała
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Misiu2017 wrote:Dziewczyny te co już rodziły - też mniej bóli brzusznych macie w kolejnej ciazy?
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
MagdaWaw wrote:Gakin, tak można już nadawać zdrobnienia. Więc bez problemu mogłabyś nadać imię Antek.
Filipek - 09.03.17 -
Magda gratuluję pozytywnych wiesci:) i syneczka.
Piękne imię wybralyscie dziewczyny
Głodna jestemale właśnie wyskoczyłam z roboty do stomatologa wiec prędko sobie nie pojem
Potem musze jeszcze wrócić odpracować. Ale może po drodze jakąś zupke sobie kupie chociaż.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:01
-
nie wiedziałam, ze można oficjalnie w papierach wpisać imię w wersji zdrobnionej. To by rozwiązało nasz problem
Mężowi podoba się Tymek ale Tymon już nie
Mnie się znowu Tymoteusz nie widzi, czyli.. byłby po prostu Tymek
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy Kordonek, co do pasztetów ja myślę, że chodzi o to że naprawdę nie wiadomo co w nich jest
Bardzo dużo różnych rzeczy zmielonych. Obróbka ja myślę, że jest w porządku. Masz rację, że bardzo dużo rzeczy jest przerobionych. Generalnie zasada żeby nie jesć "gotowych smarowideł i dań ze słoików" ale krzywdy raczej Ci to nie zrobi. Nie jest polecany chyba tylko ze względu na nie do końca znany lub zdrowy skład. To pewnie trochę jak z parówkami, mięso "oddzielane mechanicznie" i takie tam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:33
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
nick nieaktualny
-
Różowykordonek nie pamiętam źródła, bo czytałam w poprzedniej ciąży, ale gdzieś natrafiłam na informację, że listeria może się rozwijać również w produktach po obróbce termicznej, które mają długi termin przechowywania. Tam ostrzegali przed serami pleśniowymi z mleka pasteryzowanego, pasztetami, kiszonkami w woreczkach itd. Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale też już mnie wnerwiają te artykuły "w ciąży możesz jeść wszystko! oprócz serów pleśniowych, feta, niepasteryzowanego twarogu, pasztetów, kiszonek, gotowych wędlin, konserw, ryb w puszce, miliona przypraw, cukru, soli, wędzonego, śledzi, warzyw konserwowych, marynat, łososia (rtęć), parówek, gotowych sałatek, a najlepiej zanim coś zjesz wygotuj na amen z witamin aż się zrobi żółte. I pamiętaj! Twoja dieta musi być zróżnicowana."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:45
kahaśka, Karolczyk, Teklaa lubią tę wiadomość