Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKoko Co do spania to ja od lat mam problemy ze spaniem , tak teraz mi weszło mi to w życie że chodzę czasami w nocy jak ten duch i patrze po 10 razy jak dzieci śpią . Mnie też dziś głowa boli
.
Co do seksu to u nas na razie od trzech dni nic a chcialabym bardzo wczoraj , do męża się przytuliłam bez gaci leżę a ten śpi.
Co do płci mi to jest obojętnie , najważniejsze aby bylo zdrowe.
Kochane trzymam mocno kciuki za wizyty , i za nasze kruszynki :*:*:*:* .
Zimnoo dziś , ale tak już nie czuć tego chłodu , od jutra ma niby padać , podobno srogą zimę zapowiadają oby tak nie było , a wiadomo pogody się nie przewidzi . Samopoczucie dobre, ząb co najważniejsze mnie nie boli , odkurzyłam wywar na zupę pomidorową ugotowałam , i teraz sobie leżę z Gabrysią i bajki oglądamy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:15
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martynka1234 wrote:Rozowy Kordonek dzis masz wizyte? Daj znac czy dzidzia zdrowa i czy plec sie potwierdzila
Dziewczyny, czy wy wierzycie w to, ze w 13 tyg mozna okreslic plec? To znaczy nie chodzi mi o to, ze np "u mojej kolezanki sie sprawdzilo" bo w sumie lekarz mowiac, ze chlopak czy dziewczynka to ma tak naprawde 50% szans, ze trafi no i wiadomo, ze dal rade u wiekszosci wywrozyc. Ale czy w ogole sadzicie ze jest mozliwe zobaczyc plec czy to raczej takie tam wrozenie? Mi w 13 tyg powiedzial, ze "tu moze byc siusiak, prosze nastawic sie na chlopca", ale czytalam, ze tacy lekarze to wrozbici bo nie da sie okreslic na tym etapie plci. A wiadomo, ze jak maja 50% szans to jest spora szansa, ze uda im sie trafic. Co o tym myslicie?
Wszystko zależy od ułożenia dzidziusia i sprzętu usg. Mi po raz pierwszy Pani dr w 9/10 tyg zasugerowała, że jej wygląda na chłopaka, ale wiadomo to za wcześnie było. Potem na kolejnym usg w 13 tyg lekarz określił, że synek. A w 14 tyg kolejny lekraz też potwierdził, że to co widzi to na pewno nie jest pępowina. Więc myślę, że szande są duże na prawidłowe określenie płci.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Mnie też dwóch niezależnych lekarzy z ekstra sprzętem powiedziało ze dziewczyna. Więc ja w to wierzę
Zwłaszcza ze sami pytali czy chcemy wiedzieć - nie ciągnęłam ich za język żeby zgadywali.
Dobrze że w piątek mam wizytę u mojej giny bo przez tą infekcję martwię się czy z dzidziolina jest ok.karolyn, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Antonelka, podsielisz się tymi radami?? Bo wyglądam jak zabiak....
jeśli chodzi o libido to tak jak o przed ciaza:) jest dobrze!!! :p chociaż też w sumie zależy jaki mam dzień i stopień zmęczenia mój czy D. Nie jesteśmy robotami!!
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
A mi w ogóle nie chciała mówić płci
ale myślę, że to niestety taka polityka kliniki bo inne dziewczyny co tam robiły prenatalne też się nie dowiedziały. Podejrzewam, że kiedyś ktoś musiał im zrobić awanturę po tym jak się okazało, że się pomylili. Ludzie są różni
U mnie co do libido... póki co mieliśmy zakaz seksu, do tego nie widziałam męża od prawie 2 miesięcy więc nie było jak... teraz na wizycie się spytam czy nadal zakaz obowiązujeCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
U mnie z seksem byl zakaz w 1 trymestrze (krwiak), libido było wtedy duże.
Teraz nie ma zakazu, ale coś i libido osłabło...
Głowa boli mnie codziennie, taki tępy, słaby ból..leków nie biore,szkoda Dzidzi.
U mnie pewnie związane to z niskim ciśnieniem 90/60.Reni1982
-
u mnie z libido słabo ale to wszystko przez zmęczenie. córka w nocy się budzi itrzeba wstawac a w ciągu dnia to tylko mąż pomoże jak jest w domu, i odrobinę syn. zauważyłam, że jak się wyśpię na tyle na ile jest to możliwe to i nawet chętka mi przyjdzie
a ze spaniem no cóż to nutella rozumie najlepiej jak jest... chociaż u mnie nie ma aż takiego hardcoru. wstawanie max 5 razy.w lepsze nocki 2 razy. -
Reni.. 1 kawkę dziennie można spokojnie. Ja piję tylko jak mnie boli głowa. Jeśli to nie migrena (czuje się różnicę jak ktoś jest migrenowcem) to z reguły pomaga. Do tego też spacerek albo przewietrzyć chociaż pokój/mieszkanie.
Reni1982 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Cześć dziewczyny
To i ja wtrace się co do płci. Jak byłam na prenatalnych dzień przed rozpoczęciem się 13 tygodnia to z ciekawości zapytałam czy już coś widać a lekarz mi na to, że do 14 tygodnia ciąży oko ludzkie raczej nie jest w stanie zobaczyć narządów u tak małego dziecka a on sam nie jest od gdybania. No cóż może to i lepiej że nie chciał mówić czegoś na wzór "ma pani najprawdopodobniej córeczkę" a poszlabym teraz na wizytę a on stwierdziłby że jednak się pomylił. Tak było z moją szwagierką. Chyba już w 11 czy 12 tygodniu powiedział że chłopak a kilka tygodni później okazało się że jednak dziewczynka i dziewczynka się urodziła
Co do seksu to pomimo ochoty zawsze mam jakieś obawy że coś może się stać malenstwu chociaż lekarz nie zabronił. To chyba przez to że to pierwsza i wyczekana ciąża i wariuje na każdy ból itp itd -
tsh 2,44 ( 0,27-4,20)
ft4 1,23 ( 0,93-1,70)
Witam Was dziewczyny - mam pyanie do tych które biorą tabletki na tarczyce.
Wyniki aktualne powyżej - lekarka powiedziała aby w poniedziałki i piatki zwiększyć dawkę do 87,5 a pozostałe dni nadal brać 75.
Czy któraś z Was tak brała ,ze kilka dni taką dawkę a kilka inna?Synek :* urodzony 1.04.2017 -
U mnie w 12t4d jak byłam na wizycie lekarz powiedziął że bedzie chłopak ( ja zresztą tez widziałam siusiaka
) Zresztą nieważne czy to jest chłopak czy dziewczynka ważne aby było zdrowe dzieciątko
Szczęśliwa Mamusia, Hashija, Antonelka, nutella_ lubią tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Misiu2017 wrote:tsh 2,44 ( 0,27-4,20)
ft4 1,23 ( 0,93-1,70)
Witam Was dziewczyny - mam pyanie do tych które biorą tabletki na tarczyce.
Wyniki aktualne powyżej - lekarka powiedziała aby w poniedziałki i piatki zwiększyć dawkę do 87,5 a pozostałe dni nadal brać 75.
Czy któraś z Was tak brała ,ze kilka dni taką dawkę a kilka inna?
tak. ja tak biorę. środa i sobota 100 i pozostałe dni 88Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 12:21
-
Lokokoko wrote:Antonelka, podsielisz się tymi radami?? Bo wyglądam jak zabiak....
jeśli chodzi o libido to tak jak o przed ciaza:) jest dobrze!!! :p chociaż też w sumie zależy jaki mam dzień i stopień zmęczenia mój czy D. Nie jesteśmy robotami!!
Koko to takie rady, ze wiesz....
- wieczorny spacer
- dobrze wywietrzone pomieszczenie do snu
- lekka kolacja
- nie spac w ciagu dnia
- herbatka z melisy przed snem....Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja strasznie marzyłam o chłopcu, a tylko jak zaszłam w ciążę od razu poczułam ze dziewczynka (nie wiem jak to możliwe ). Łapie się na tym ze oglądam rzeczy tylko dla dziewczynek. Tak naprawdę obojętne mi co będzie byle by było zdrowe. Po prostu nęka mnie sama niewiedza na temat płci:) Niech mi w kacu powiedzą
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Pati - rozumiem Cię, bo ja choć nie jestem po przejściach to tez boję się wziąć tabletkę na ból głowy. Tylko, że ja zawsze taka anty tabletkowa byłam, chyba, ze już mi łeb rozwalało, więc i teraz zaciskam zęby.
Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzeniaFajny program, spotkania z położną, anestezjologiem, dietetykiem, zajęcia z wiązania i noszenia w chuście, pierwszej pomocy itd. Opinie dobre, blisko mnie i jakie moje zdziwienie... ZA DARMO! To nawet w szpitalu, gdzie opinie były średnie taki kurs kosztuje 100 zł za 8 spotkań a tu jest 10
Ma do mnie oddzwonić jeszcze położna z mojego miasta (b o kurs można odbyć w dwóch placówkach w różnych miejscowościach) i uzgodnimy wszystko dokładnie
Martynka - dziękuję za pamięć! Tak, dzisiaj byliśmy z mężem podejrzeć naszego TymkaDzidziuś rośnie jak na drożdżach, wg USG 16t6d! Ja na tym monitorze niewiele widzę, bo obraz mam pod kątem ale mąż nawet widział jak dzidzia płyn owodniowy połyka! Mówił, ze to było takie "aaaam" i taka banieczka poszła
Nawet ginekolog się właśnie śmiała, ze chyba mu przeszkadzamy w śniadaniu
Martwiłam się, bo jak przyłożyła głowicę to dzidzia się nie ruszała, albo słabo, ale od razu powiedziała, że serduszko ładnie biję, więc się uspokoiłam. Tętno 138, niby w normie bo ta jest od 120 do 160 ale na prenatalnych miał 155 więc czy aby na pewno dobrze? Kiedyś czytałam, że im mniejszy dzidziuś tym szybsze tętno a później zwalnia do takiego jak u dorosłego człowieka, więc chyba nie mam powodów do zmartwień? Zapytałam o płeć ale nie bardzo było widać. Przez brzuch niby widać było kości udowe i pupkę i coś sterczało, ale Pani doktor nie była w stanie powiedzieć czy to na pewno siusiak, wiec zrobiła mi jeszcze dopochwowe USG ale też nic nie zobaczyliśmy, więc czekamy na potwierdzenie do następnej wizyty, albo do połówkowych
Pani mówiła, że obraz teraz nie będzie za dobry bo dzidziuś jest za wysoko na badania dopochwowe a za mały aby przez brzuch było ładnie widać. Ale mam zdjęcie pośladków i jak dla mnie pomiędzy nóżkami dynda dzwoneczek!
A tu stópki
Pobrała mi dzisiaj tą cytologię i poprosiłam od razu o wymaz z pochwy.
Donia12 wrote:U mnie libido takie sobie. Jak mnie nie zaczepi to nie wołam samaNie mogłabym tego lepiej ująć!
Widzę, że chyba ja jedna się wysypiamCzasami zdarza mi się, że się obudzę w nocy i nie mogę znaleźć sobie pozycji, wiercę się, ale raczej zasypiam dość szybko.
Justyna Sz, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, nutella_, Omon, Lokokoko, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Pati - rozumiem Cię, bo ja choć nie jestem po przejściach to tez boję się wziąć tabletkę na ból głowy. Tylko, że ja zawsze taka anty tabletkowa byłam, chyba, ze już mi łeb rozwalało, więc i teraz zaciskam zęby.
Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzeniaFajny program, spotkania z położną, anestezjologiem, dietetykiem, zajęcia z wiązania i noszenia w chuście, pierwszej pomocy itd. Opinie dobre, blisko mnie i jakie moje zdziwienie... ZA DARMO! To nawet w szpitalu, gdzie opinie były średnie taki kurs kosztuje 100 zł za 8 spotkań a tu jest 10
Ma do mnie oddzwonić jeszcze położna z mojego miasta (b o kurs można odbyć w dwóch placówkach w różnych miejscowościach) i uzgodnimy wszystko dokładnie
Martynka - dziękuję za pamięć! Tak, dzisiaj byliśmy z mężem podejrzeć naszego TymkaDzidziuś rośnie jak na drożdżach, wg USG 16t6d! Ja na tym monitorze niewiele widzę, bo obraz mam pod kątem ale mąż nawet widział jak dzidzia płyn owodniowy połyka! Mówił, ze to było takie "aaaam" i taka banieczka poszła
Nawet ginekolog się właśnie śmiała, ze chyba mu przeszkadzamy w śniadaniu
Martwiłam się, bo jak przyłożyła głowicę to dzidzia się nie ruszała, albo słabo, ale od razu powiedziała, że serduszko ładnie biję, więc się uspokoiłam. Tętno 138, niby w normie bo ta jest od 120 do 160 ale na prenatalnych miał 155 więc czy aby na pewno dobrze? Kiedyś czytałam, że im mniejszy dzidziuś tym szybsze tętno a później zwalnia do takiego jak u dorosłego człowieka, więc chyba nie mam powodów do zmartwień? Zapytałam o płeć ale nie bardzo było widać. Przez brzuch niby widać było kości udowe i pupkę i coś sterczało, ale Pani doktor nie była w stanie powiedzieć czy to na pewno siusiak, wiec zrobiła mi jeszcze dopochwowe USG ale też nic nie zobaczyliśmy, więc czekamy na potwierdzenie do następnej wizyty, albo do połówkowych
Pani mówiła, że obraz teraz nie będzie za dobry bo dzidziuś jest za wysoko na badania dopochwowe a za mały aby przez brzuch było ładnie widać. Ale mam zdjęcie pośladków i jak dla mnie pomiędzy nóżkami dynda dzwoneczek!
A tu stópki
Pobrała mi dzisiaj tą cytologię i poprosiłam od razu o wymaz z pochwy.
O matko, uwielbiam Cię za ten tekstNie mogłabym tego lepiej ująć!
Widzę, że chyba ja jedna się wysypiamCzasami zdarza mi się, że się obudzę w nocy i nie mogę znaleźć sobie pozycji, wiercę się, ale raczej zasypiam dość szybko.
Na moję oko też synek,ale masz fajne ujęcia Bobasa))
Reni1982