X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska i to trzeciego trymestru jest tez na nfz? W sensie jak nie ma sie lekarza na nfz. Bo ja chodze tylko prywatnie. Mojanklinika nie robi badan na nfz, jedynie lekarz wystawia skierowanie.

Ja teraz jak zapisywalam sie na polowkowe na nfz to szalu dostalam - zadzwonilam do placowki a oni mnie pytali o jakies dziwne kody resortowe itd, nipy, regony placowki, ktora wystawila skierowanie. na badanie zapisali ale i tak musze do 22.10. zawiezc tam skierowanie a badanie dopiero 15.11. Bez sensu.
    Jak pojade tam i zaczna wydziwiac znowu jakies cyferki na skierowaniu to powiem, ze w dupie mam u nich badania i zapisze sie gdzies platnie ale na pewno nie do nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 09:03

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Aaa i witamy sie w 2 trymestrze;)

aaa ja tez witam juz w 2 :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amtonelka, nie wiem jak to dokładnie. Pewnie to dla pacjentek pod opieką NFZ, bo im tylko te 3 teoretycznie przysługują.:)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie się na połówkowe zapisałaś? Mi ta co robiła prenatalne powiedziała, że skierowanie może być z prywatnego gabinetu, więc mam nadzieję, że nie będzie problemów

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    A gdzie się na połówkowe zapisałaś? Mi ta co robiła prenatalne powiedziała, że skierowanie może być z prywatnego gabinetu, więc mam nadzieję, że nie będzie problemów

Multimed na Warynskiego 6.
    Tam mnie pokierowala moja lekarka do jakiegos docenta na pierwsze badanie. Ale docencik sie rozchorowal i robila inna lekarka ale w porzadku byla.
    Na polowkowe tez do niej zapisalam sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 09:18

kahaśka lubi tę wiadomość

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Jakie to wszystko jest dziwne i niesamowite. Własnie teraz zdałam sobie sprawę, że o 1 ciąży dowiedziałam się dzień przed Świętami Bożego Narodzenia, niestety 3 tyg później szczęście się skończyło... Teraz 2 ciąża i poród przypada na Wielkanoc :) <3
    Ja termin pierwszej ciąży miałam na swoje urodziny, święta Bozego Narodzenia (26.12) zaczęłam rodzić w ten dzień, a skończyłam 27 grudnia. Teraz mam termin na Święta Wielkanocne i mojej małej imieniny. Zobaczymy jak będzie :)

sy__la lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem akurat z grupy ryzyka ale pozwolę sobie wkleić bo ktoś pytał:

„Warto wiedzieć, że NFZ refunduje tego typu testy kobietom z tzw. grupy ryzyka. Znajdują się w niej między innymi przyszłe mamy, które ukończyły już 35 lat, a także te, u których w rodzinie występowały choroby genetyczne lub u których lekarz prowadzący podejrzewa pewne nieprawidłowości udokumentowane wynikami aktualnych badań, np. niewidoczna kość nosowa lub zbyt szybka akcja serca płodu” – mówi dr n. med. Rafał Kocyłowski, lekarz ginekolog, konsultant naukowy Centrum Badań Prenatalnych PreMediCare w Med Polonii. – „Dlatego jeśli spełniamy którykolwiek z powyższych warunków koniecznie udajmy się na badania prenatalne”.

Dzięki temu mama i dziecko zostaną kompleksowo i bezpłatnie przebadani za pomocą aparatu USG. Lekarz przeprowadzi również testy z krwi mamy, czyli tak zwany test podwójny (PAPP-A i betaHCG).

Pierwsze badania prenatalne należy wykonać między 11. a 14. tygodniem ciąży, kolejne pomiędzy 15. a 20. Ostatnie między 20. a 24. tygodniem ciąży. Po pierwszych testach, w razie potrzeby, lekarz ginekolog powinien skierować nas na tak zwane inwazyjne badania prenatalne – takie jak amniopunkcja czy kordocenteza."

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam skierowanie na nfz z prywatnego gabinetu (wiek) i nie miałam żadnych problemów. Gin który wykonywał badanie powiedział mi, że kieruje na amino gdy ryzyko skorygowane jest mniejsze niż 1:300.

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Widzę, że pisaliście o płci. To u mojej dzidziusia ten siusiak był tak wielki, że aż pytalam lekarza czy to normalne :d

I u mnie termin tez z. 28.04 przesunął się na 25.04. Ha ha.

Dziewczyny jak u was ze spaniem? Ja przechodzę od kilku dni koszmar... Nie mogę zasnąć, a jak już mi się uda to budzę się za jakiś czas i znowu mecze się dwie godziny żeby zasnąć. Przez co ciągle boli mnie głowa..

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak.u Was z seksem ? Ja sie jeszcze nie odwazylam mimo ze libido zaczyna szalec. Pomagamy sobie oralnie niby bezpieczne ale mam pewne watpliwosci... Zaczelam sie troche bac infekcji. Chyba dam sobie na razie spokoj
    Poczekamy na zielone swiatlo na zwykle wspolzycie.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha loko identyczny poczatek.naszych wypowiedzi;) u mnie ze snem ok. Ppdobnoe jak z synem

Lokokoko lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido takie sobie. Jak mnie nie zaczepi to nie wołam sama :) Już mi go szkoda. Ale chyba u nas głównym problemem jest to, że ja chodzę spać z kurami. Wiec nim moje kochanie się ogarnie to ja już śpię :/

karolyn lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam problemy ze spaniem:( ciągle chodzę nie wyspana... niby mi się chce bardzo spać, a jak się położę to usnąć nie mogę...
    Kochamy się tak samo jak wcześniej... lekarz mówił ze nie przeciwwskazań, wiec szalejemy:)

karolyn, Milka1991 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko ja od samego początku ciąży nie mogę spać. Strasznie się mecze w nocy. Najpierw nie mogę zasnąć a jak juz się uda to cały czas się budzę. Codziennie od 5 rano juz w ogóle nie śpię. W dzień niestety też nie mogę się zdrzemnac :-( a najgorsze jest to, że jestem zmęczona i senna a zasnąć nie mogę!

[

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Cześć :)

Widzę, że pisaliście o płci. To u mojej dzidziusia ten siusiak był tak wielki, że aż pytalam lekarza czy to normalne :d

I u mnie termin tez z. 28.04 przesunął się na 25.04. Ha ha.

Dziewczyny jak u was ze spaniem? Ja przechodzę od kilku dni koszmar... Nie mogę zasnąć, a jak już mi się uda to budzę się za jakiś czas i znowu mecze się dwie godziny żeby zasnąć. Przez co ciągle boli mnie głowa..
    Ja tez cierpie na bezsennosc teraz w ciazy, masakra jakas :-(
    Z ta plcia zobaczymy jak bedzie :-)
    Aa i ja chodze na nfz i na kazdej wizycie mam usg :-) taki mi sie lekarz trafil fajny :-))

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra chyba wylysieje przez to spanie :)
    Ide brać tabsy i jeść :p

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problemy ze snem. Mowilam o tym lekarce - dala kilka rad ale powiedziala, ze w drugim trymestrze powinno byc lepiej bo troszke stres o ciaze odpusci. Uprzedzila tez w trzecim moze byc gorzej bo pojawia sie stres zwiazany z porodem itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:15

• stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak do ok. 2 w nocy oglądam filmy. Potem śpię do ok. 4 (siku) i wstaję ok 7. W dzień nie śpię ale od obiadu jestem taka padnięta, że głównie w łóżku siedzę.

Z tą płcią to mam nadzieję, że jednak się nie sprawdzi i jednak będzie dziewczynka :)

Co do sexu to ja od początku mam szlaban. Mam unikać skurczów macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:03

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny jak u was ze spaniem?
    Myślę, że nie miałabym większych problemów ze snem, ale moja córka mi czas snu wyznacza. Dziś wstawała TYLKO 8 razy. A ostatnie dwie noce koszmarne- chyba z milion. :P

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libido ? Chyba już zapominam co to :P

Omon lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ