X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 Może lekarz woli odczekać , aż wszystko wyrośnie jak trzeba mojego gina też pytałam się , o płeć to on mi mówił że to jeszcze zbyt malutkie , aby cokolwiek zobaczyć , 12 Listopada mam nadzieję że się dowiemy ;) .

Martynka123 U mnie już widać brzuszek , nie wiem od czego to zależy kiedyś słyszałam że szczupłe kobiety mają spore brzuszki i od razu u nich widać , a czasem na odwrót moja siostra szczupła , a wysoka i do 6 msc ciąży miała mały brzuszek , dopiero pod koniec ciąży był większy . U mnie w moich 4 ciążach wra z tą obecną to też różnie było raz wcześniej miałam raz później .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    U mnie w 12t4d jak byłam na wizycie lekarz powiedziął że bedzie chłopak ( ja zresztą tez widziałam siusiaka :) ) Zresztą nieważne czy to jest chłopak czy dziewczynka ważne aby było zdrowe dzieciątko :)
    Misiu nie chce sie klocic, ale narzady sa dla lekarza slabo widoczne, a co dopiero dla nas . Tam napewno jeszcze nie bylo siusiaka, rownie dobrze to mogly byc lekko zwisajace wargi sromowe, zreszta jestem pewna na prawie 100% ze na tym etapie nie widac doslownie siusiaka. Jesli sprzet i lekarz jest bardzo dobry to moze cos dojrzy, jakies mini cos, z czego moze byc siusiak, ale wlasnie tez bym temu nie dowierzala. Mi powiedzial, ze tam moze bedzie siusiak, ale ja i tak jakos bym sie nie zdziwila, gdyby sie okazalo na kolejnym badan, ze jednak siusiaka nie bedzie.
    Czytalam tez na innym forum, ze dziewczyny w 10 tyg pisaly, ze widzialy siusiaka, jestem pewna, ze cos moze widzialy, ale napewno nie tak dokladnie narzady.

Omon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    paulina.b.1991 Może lekarz woli odczekać , aż wszystko wyrośnie jak trzeba mojego gina też pytałam się , o płeć to on mi mówił że to jeszcze zbyt malutkie , aby cokolwiek zobaczyć , 12 Listopada mam nadzieję że się dowiemy ;) .

Martynka123 U mnie już widać brzuszek , nie wiem od czego to zależy kiedyś słyszałam że szczupłe kobiety mają spore brzuszki i od razu u nich widać , a czasem na odwrót moja siostra szczupła , a wysoka i do 6 msc ciąży miała mały brzuszek , dopiero pod koniec ciąży był większy . U mnie w moich 4 ciążach wra z tą obecną to też różnie było raz wcześniej miałam raz później .
    Widac juz tak, ze obcy nie maja watpliwosci? Ja mysle, ze mi zacznie widac jak przejde na kurtke zimowa, a mam wieksza, wiec znow nie bedzie widac i pewnie dopiero na wiosne bedzie widac haha :-)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Pati - rozumiem Cię, bo ja choć nie jestem po przejściach to tez boję się wziąć tabletkę na ból głowy. Tylko, że ja zawsze taka anty tabletkowa byłam, chyba, ze już mi łeb rozwalało, więc i teraz zaciskam zęby.

Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzenia :) Fajny program, spotkania z położną, anestezjologiem, dietetykiem, zajęcia z wiązania i noszenia w chuście, pierwszej pomocy itd. Opinie dobre, blisko mnie i jakie moje zdziwienie... ZA DARMO! To nawet w szpitalu, gdzie opinie były średnie taki kurs kosztuje 100 zł za 8 spotkań a tu jest 10 ;) Ma do mnie oddzwonić jeszcze położna z mojego miasta (b o kurs można odbyć w dwóch placówkach w różnych miejscowościach) i uzgodnimy wszystko dokładnie :)

Martynka - dziękuję za pamięć! Tak, dzisiaj byliśmy z mężem podejrzeć naszego Tymka ;D Dzidziuś rośnie jak na drożdżach, wg USG 16t6d! Ja na tym monitorze niewiele widzę, bo obraz mam pod kątem ale mąż nawet widział jak dzidzia płyn owodniowy połyka! Mówił, ze to było takie "aaaam" i taka banieczka poszła ;D Nawet ginekolog się właśnie śmiała, ze chyba mu przeszkadzamy w śniadaniu ;D Martwiłam się, bo jak przyłożyła głowicę to dzidzia się nie ruszała, albo słabo, ale od razu powiedziała, że serduszko ładnie biję, więc się uspokoiłam. Tętno 138, niby w normie bo ta jest od 120 do 160 ale na prenatalnych miał 155 więc czy aby na pewno dobrze? Kiedyś czytałam, że im mniejszy dzidziuś tym szybsze tętno a później zwalnia do takiego jak u dorosłego człowieka, więc chyba nie mam powodów do zmartwień? Zapytałam o płeć ale nie bardzo było widać. Przez brzuch niby widać było kości udowe i pupkę i coś sterczało, ale Pani doktor nie była w stanie powiedzieć czy to na pewno siusiak, wiec zrobiła mi jeszcze dopochwowe USG ale też nic nie zobaczyliśmy, więc czekamy na potwierdzenie do następnej wizyty, albo do połówkowych :)

Pani mówiła, że obraz teraz nie będzie za dobry bo dzidziuś jest za wysoko na badania dopochwowe a za mały aby przez brzuch było ładnie widać. Ale mam zdjęcie pośladków i jak dla mnie pomiędzy nóżkami dynda dzwoneczek! ;D

5uk45z.jpg

A tu stópki ;)

szy05w.jpg

Pobrała mi dzisiaj tą cytologię i poprosiłam od razu o wymaz z pochwy.

O matko, uwielbiam Cię za ten tekst ;D ;D ;D Nie mogłabym tego lepiej ująć! ;D

Widzę, że chyba ja jedna się wysypiam ;) Czasami zdarza mi się, że się obudzę w nocy i nie mogę znaleźć sobie pozycji, wiercę się, ale raczej zasypiam dość szybko.
    Ale super :-))) szkoda, ze nie potwierdzila plci, ja na tych zdjeciach sie nie znam, ale jak mowisz, ze cos tam dynda to niech juz dynda :-)) ja mam wizyte 9 listopada wiec jeszcze troche poczekam :-)
    Wydaje mi sie, ze jak lekarz nie widzi nic zlego to nie masz sie kochana czym martwic :-)) ale ten czas leci, u mnie 14 tydzien, juz sie porodu nie moge doczekac :-))

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka123 Dokładnie ;) kiedyś do mnie przyszła Pani za wodę , i tak do mnie o jaki duży brzuszek ma już Pani , który to msc ciąży i na kiedy termin porodu ;) .

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest z obliczaniem wieku ciąży?
    Wg kalendarza z bellybestfriend jestem w 15 tygodniu ciąży (14t0d).
    Jednak koleżanka twierdzi, że jej lekarz mówi że to 14 tydzień, bo liczą się tylko pełne tygodnie.Czyli jak np jest 14t3d to nadal jest 14 tydzien, a wg mnie i mojego lekarza 15...

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Misiu nie chce sie klocic, ale narzady sa dla lekarza slabo widoczne, a co dopiero dla nas . Tam napewno jeszcze nie bylo siusiaka, rownie dobrze to mogly byc lekko zwisajace wargi sromowe, zreszta jestem pewna na prawie 100% ze na tym etapie nie widac doslownie siusiaka. Jesli sprzet i lekarz jest bardzo dobry to moze cos dojrzy, jakies mini cos, z czego moze byc siusiak, ale wlasnie tez bym temu nie dowierzala. Mi powiedzial, ze tam moze bedzie siusiak, ale ja i tak jakos bym sie nie zdziwila, gdyby sie okazalo na kolejnym badan, ze jednak siusiaka nie bedzie.
    Czytalam tez na innym forum, ze dziewczyny w 10 tyg pisaly, ze widzialy siusiaka, jestem pewna, ze cos moze widzialy, ale napewno nie tak dokladnie narzady.
    Kurcze na prawde widziałam i lekarz tez - idealnie sie maluch ułozył a
    le zobaczymy na kolejnej wizycie

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka a ile trwało Twoje badanie? Moje 40 min i kosztowało sporo. Lekarz a właściwie klinika ma sprzęt taki ze ludzie przyjeżdżają z wielu województw. Przybliżenie które robił było ogromne. Nikt na tym etapie nie powie na 100 procent ale można przewidzieć. Ktoś kto robi takich badań tysiące umie to rozróżnić. A na określenie płci na tym etapie ma wpływ wiele czynników . Ułożenie dziecka. Sprzęt. Doświadczenie lekarza i chęć jego wysilenia. I tak jak koleżanka napisała nie ważne czy chłopak czy dziewczyna czy ma 5 czy 6 cm. Ważne by było zdrowe i urodziło się o czasie. I na tym się najlepiej skupić

karolyn lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Jednak koleżanka twierdzi, że jej lekarz mówi że to 14 tydzień, bo liczą się tylko pełne tygodnie.Czyli jak np jest 14t3d to nadal jest 14 tydzien, a wg mnie i mojego lekarza 15...

Jak mnie pyta lekarz to mowie np 17 tydzien a dokladnie 16+4.

Reni1982 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - ja jestem dzisiaj w 15t6d i lekarka cały czas mówiła 16 tc :)i tak mam tez w książeczce wpisane.

Martynka - to pierwsze zdjęcie to widok od strony pośladków, dwie nóżki i dzwonek ;D Myślę, że lekarka nie chciała określać się w 100 % bo jeszcze wcześnie, woli być ostrożna ;) Ale połówkowe już za 4 tygodnie, więc może coś się wyjaśni ;D Oby! Bo do mnie już ubranka na chłopca spływają z allegro xD

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mąż ma urodziny, więc zarezerwowalam stolik w restauracji na późną kolację. Nie będzie romantycznie, ale będzie rodzinnie.. we czwórkę :) :P

Milka1991, Antonelka, karolyn, Hashija, Reni1982, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam porządki u córki w szafce. Jak będzie syncio to będę miała tyle ubranek po dziewczynce w rozmiarze 56-68 do wystawienia na olx :D jedynie około tysiąc sztuk
    ldstv.jpg
    156ea6v.jpg
    2uhr321.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 12:01

karolyn, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, jakie olx?! Jak będziemy miały dziewczynki to tutaj pewnie znajdziesz dość chętnych. Np. mnie :D

karolyn, nutella_, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Renia, w szpitalu liczą skończone tygodnie. Natomiast ogólnie mówi się o tygodniu który trwa, no bo jak skończone 14 tyg i parę dni to jesteś w 15 tugodniu ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak u mnie wyrośnie siusiak to też będę dziewczęce sprzedawać a kupować bardziej męskie ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko, moja kuzynka miała mieć syna. Baaa nawet z usg ma fotki męskich narządów hehe a w 33 tygodniu raptem nabrzmienie zeszło zrobiła się dziewczynka :D

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok

Antonelka, Donia12, kahaśka, niania.ogg, Milka1991, Lokokoko, Kjopa3 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa.... 33 tydzień to już miała pewnie wyprawkę gotową :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tez tak macie dziewczyny, od rana ciągnie mnie w podbrzuszu/dole brzucha. Uczucie takie jakby brzuch mi się rozciągał i w środku coś się powiększało :P

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Loko, moja kuzynka miała mieć syna. Baaa nawet z usg ma fotki męskich narządów hehe a w 33 tygodniu raptem nabrzmienie zeszło zrobiła się dziewczynka :D

kurcze to mnie nastraszyłaś. u mnie te ogórki i wspołżycie po owulacji (chyba ze sie opóźniła ale to i tak) wszystko wskazuje na chłopaka. jeszcze jak lekarz potwierdzi... a z ciuszkami mam podobnie do nutelli. tylko u nas jest tak, że ciuchy krążą po rodzinie, ale ja nie mam ich gdzie trzymać do kolejnej ciężarnej w rodzinie...

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ