Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaulina.b.1991 Może lekarz woli odczekać , aż wszystko wyrośnie jak trzeba mojego gina też pytałam się , o płeć to on mi mówił że to jeszcze zbyt malutkie , aby cokolwiek zobaczyć , 12 Listopada mam nadzieję że się dowiemy
.
Martynka123 U mnie już widać brzuszek , nie wiem od czego to zależy kiedyś słyszałam że szczupłe kobiety mają spore brzuszki i od razu u nich widać , a czasem na odwrót moja siostra szczupła , a wysoka i do 6 msc ciąży miała mały brzuszek , dopiero pod koniec ciąży był większy . U mnie w moich 4 ciążach wra z tą obecną to też różnie było raz wcześniej miałam raz później . -
nick nieaktualnyMisiu2017 wrote:U mnie w 12t4d jak byłam na wizycie lekarz powiedziął że bedzie chłopak ( ja zresztą tez widziałam siusiaka
) Zresztą nieważne czy to jest chłopak czy dziewczynka ważne aby było zdrowe dzieciątko
Czytalam tez na innym forum, ze dziewczyny w 10 tyg pisaly, ze widzialy siusiaka, jestem pewna, ze cos moze widzialy, ale napewno nie tak dokladnie narzady.Omon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:paulina.b.1991 Może lekarz woli odczekać , aż wszystko wyrośnie jak trzeba mojego gina też pytałam się , o płeć to on mi mówił że to jeszcze zbyt malutkie , aby cokolwiek zobaczyć , 12 Listopada mam nadzieję że się dowiemy
.
Martynka123 U mnie już widać brzuszek , nie wiem od czego to zależy kiedyś słyszałam że szczupłe kobiety mają spore brzuszki i od razu u nich widać , a czasem na odwrót moja siostra szczupła , a wysoka i do 6 msc ciąży miała mały brzuszek , dopiero pod koniec ciąży był większy . U mnie w moich 4 ciążach wra z tą obecną to też różnie było raz wcześniej miałam raz później .Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRóżowy_Kordonek wrote:Pati - rozumiem Cię, bo ja choć nie jestem po przejściach to tez boję się wziąć tabletkę na ból głowy. Tylko, że ja zawsze taka anty tabletkowa byłam, chyba, ze już mi łeb rozwalało, więc i teraz zaciskam zęby.
Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzeniaFajny program, spotkania z położną, anestezjologiem, dietetykiem, zajęcia z wiązania i noszenia w chuście, pierwszej pomocy itd. Opinie dobre, blisko mnie i jakie moje zdziwienie... ZA DARMO! To nawet w szpitalu, gdzie opinie były średnie taki kurs kosztuje 100 zł za 8 spotkań a tu jest 10
Ma do mnie oddzwonić jeszcze położna z mojego miasta (b o kurs można odbyć w dwóch placówkach w różnych miejscowościach) i uzgodnimy wszystko dokładnie
Martynka - dziękuję za pamięć! Tak, dzisiaj byliśmy z mężem podejrzeć naszego TymkaDzidziuś rośnie jak na drożdżach, wg USG 16t6d! Ja na tym monitorze niewiele widzę, bo obraz mam pod kątem ale mąż nawet widział jak dzidzia płyn owodniowy połyka! Mówił, ze to było takie "aaaam" i taka banieczka poszła
Nawet ginekolog się właśnie śmiała, ze chyba mu przeszkadzamy w śniadaniu
Martwiłam się, bo jak przyłożyła głowicę to dzidzia się nie ruszała, albo słabo, ale od razu powiedziała, że serduszko ładnie biję, więc się uspokoiłam. Tętno 138, niby w normie bo ta jest od 120 do 160 ale na prenatalnych miał 155 więc czy aby na pewno dobrze? Kiedyś czytałam, że im mniejszy dzidziuś tym szybsze tętno a później zwalnia do takiego jak u dorosłego człowieka, więc chyba nie mam powodów do zmartwień? Zapytałam o płeć ale nie bardzo było widać. Przez brzuch niby widać było kości udowe i pupkę i coś sterczało, ale Pani doktor nie była w stanie powiedzieć czy to na pewno siusiak, wiec zrobiła mi jeszcze dopochwowe USG ale też nic nie zobaczyliśmy, więc czekamy na potwierdzenie do następnej wizyty, albo do połówkowych
Pani mówiła, że obraz teraz nie będzie za dobry bo dzidziuś jest za wysoko na badania dopochwowe a za mały aby przez brzuch było ładnie widać. Ale mam zdjęcie pośladków i jak dla mnie pomiędzy nóżkami dynda dzwoneczek!
A tu stópki
Pobrała mi dzisiaj tą cytologię i poprosiłam od razu o wymaz z pochwy.
O matko, uwielbiam Cię za ten tekstNie mogłabym tego lepiej ująć!
Widzę, że chyba ja jedna się wysypiamCzasami zdarza mi się, że się obudzę w nocy i nie mogę znaleźć sobie pozycji, wiercę się, ale raczej zasypiam dość szybko.
)) szkoda, ze nie potwierdzila plci, ja na tych zdjeciach sie nie znam, ale jak mowisz, ze cos tam dynda to niech juz dynda
) ja mam wizyte 9 listopada wiec jeszcze troche poczekam
Wydaje mi sie, ze jak lekarz nie widzi nic zlego to nie masz sie kochana czym martwic) ale ten czas leci, u mnie 14 tydzien, juz sie porodu nie moge doczekac
)
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak jest z obliczaniem wieku ciąży?
Wg kalendarza z bellybestfriend jestem w 15 tygodniu ciąży (14t0d).
Jednak koleżanka twierdzi, że jej lekarz mówi że to 14 tydzień, bo liczą się tylko pełne tygodnie.Czyli jak np jest 14t3d to nadal jest 14 tydzien, a wg mnie i mojego lekarza 15...Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Martynka1234 wrote:Misiu nie chce sie klocic, ale narzady sa dla lekarza slabo widoczne, a co dopiero dla nas . Tam napewno jeszcze nie bylo siusiaka, rownie dobrze to mogly byc lekko zwisajace wargi sromowe, zreszta jestem pewna na prawie 100% ze na tym etapie nie widac doslownie siusiaka. Jesli sprzet i lekarz jest bardzo dobry to moze cos dojrzy, jakies mini cos, z czego moze byc siusiak, ale wlasnie tez bym temu nie dowierzala. Mi powiedzial, ze tam moze bedzie siusiak, ale ja i tak jakos bym sie nie zdziwila, gdyby sie okazalo na kolejnym badan, ze jednak siusiaka nie bedzie.
Czytalam tez na innym forum, ze dziewczyny w 10 tyg pisaly, ze widzialy siusiaka, jestem pewna, ze cos moze widzialy, ale napewno nie tak dokladnie narzady.
le zobaczymy na kolejnej wizycieSynek :* urodzony 1.04.2017 -
Martynka a ile trwało Twoje badanie? Moje 40 min i kosztowało sporo. Lekarz a właściwie klinika ma sprzęt taki ze ludzie przyjeżdżają z wielu województw. Przybliżenie które robił było ogromne. Nikt na tym etapie nie powie na 100 procent ale można przewidzieć. Ktoś kto robi takich badań tysiące umie to rozróżnić. A na określenie płci na tym etapie ma wpływ wiele czynników . Ułożenie dziecka. Sprzęt. Doświadczenie lekarza i chęć jego wysilenia. I tak jak koleżanka napisała nie ważne czy chłopak czy dziewczyna czy ma 5 czy 6 cm. Ważne by było zdrowe i urodziło się o czasie. I na tym się najlepiej skupić
karolyn lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Reni1982 wrote:Dziewczyny jak jest z obliczaniem wieku ciąży?
Jednak koleżanka twierdzi, że jej lekarz mówi że to 14 tydzień, bo liczą się tylko pełne tygodnie.Czyli jak np jest 14t3d to nadal jest 14 tydzien, a wg mnie i mojego lekarza 15...
Jak mnie pyta lekarz to mowie np 17 tydzien a dokladnie 16+4.
Reni1982 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Reni - ja jestem dzisiaj w 15t6d i lekarka cały czas mówiła 16 tc :)i tak mam tez w książeczce wpisane.
Martynka - to pierwsze zdjęcie to widok od strony pośladków, dwie nóżki i dzwonekMyślę, że lekarka nie chciała określać się w 100 % bo jeszcze wcześnie, woli być ostrożna
Ale połówkowe już za 4 tygodnie, więc może coś się wyjaśni
Oby! Bo do mnie już ubranka na chłopca spływają z allegro xD
Reni1982 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Dziś mąż ma urodziny, więc zarezerwowalam stolik w restauracji na późną kolację. Nie będzie romantycznie, ale będzie rodzinnie.. we czwórkę
Milka1991, Antonelka, karolyn, Hashija, Reni1982, niania.ogg, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Robiłam porządki u córki w szafce. Jak będzie syncio to będę miała tyle ubranek po dziewczynce w rozmiarze 56-68 do wystawienia na olx
jedynie około tysiąc sztuk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 12:01
karolyn, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Reni1982 wrote:Dziewczyny jak jest z obliczaniem wieku ciąży?
Jednak koleżanka twierdzi, że jej lekarz mówi że to 14 tydzień, bo liczą się tylko pełne tygodnie.Czyli jak np jest 14t3d to nadal jest 14 tydzien, a wg mnie i mojego lekarza 15...Reni1982 lubi tę wiadomość
-
kahaśka wrote:Loko, moja kuzynka miała mieć syna. Baaa nawet z usg ma fotki męskich narządów hehe a w 33 tygodniu raptem nabrzmienie zeszło zrobiła się dziewczynka
kurcze to mnie nastraszyłaś. u mnie te ogórki i wspołżycie po owulacji (chyba ze sie opóźniła ale to i tak) wszystko wskazuje na chłopaka. jeszcze jak lekarz potwierdzi... a z ciuszkami mam podobnie do nutelli. tylko u nas jest tak, że ciuchy krążą po rodzinie, ale ja nie mam ich gdzie trzymać do kolejnej ciężarnej w rodzinie...