Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika34
Mi dr pow ze wszystko ok ze ryzka mam niskie i tak mam napisane na tescie. Tylko ja w domu zobaczylam ze po usg ryzyko mialam 9razy mniejsze niz po pappa i zaczelam szukac o co chodzi. I z tego co czytalam mam troche wyzsze bhcg. Z drugiej strony jednak jakby te bhcg naprawdę bylo zle to ryzyko by bylo wieksze bo u mnie z wieku 1:710 a po USG i pappa 1:1510. Wiec zmalalo a nie wzroslo. -
Donia trzymam jeszcze mocniej kciuki! :***
Ty! Masz rację!!! Ja w ogóle nic nie pije... Herbatkę do śniadania i może dwa lyki soku nw dzień. Ogole nie czuje pragnienia. Będę na sile wlewać. Dzięki Donia może to przez to faktycznie,!! :*Milka1991 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
pati87 wrote:Monika34
Mi dr pow ze wszystko ok ze ryzka mam niskie i tak mam napisane na tescie. Tylko ja w domu zobaczylam ze po usg ryzyko mialam 9razy mniejsze niz po pappa i zaczelam szukac o co chodzi. I z tego co czytalam mam troche wyzsze bhcg. Z drugiej strony jednak jakby te bhcg naprawdę bylo zle to ryzyko by bylo wieksze bo u mnie z wieku 1:710 a po USG i pappa 1:1510. Wiec zmalalo a nie wzroslo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 12:09
-
Tekla mi endokrynolog każe przychodzić co miesiąc na kontrolę. Ja chodzę do tej ale w lux medzie na zaspie:
https://www.znanylekarz.pl/monika-wieckiewicz/internista-endokrynolog-lekarz-w-trakcie-specjalizacji/sopot
Jest świetna,wszystko tłumaczy. Na pierwszej ciążowej wizycie siedziałam tyle,że mój 7-mio latek myślał,że poszłam już do domu a czekał przy gabinecie,przy stoliku z zabawkami.TSH nawet jak zrobisz z dwu dniową przerwą to wyjdzie inaczej. Dzięki niemu możemy przewidzieć czy tarczyca poradzi sobie z produkcją hormonów czy nie. Jeśli wzrasta to znaczy,że już teraz można zwiększyć dawkę a jeśli spada to znaczy,że jest ok. Dopiero po 4-6 tyg. FT4 mówi nam jak jest na prawdę i czy jeszcze zwiększyć dawkę.
Aniołkowa mamo nie wiem jak z jodidem w mniejszych dawkach. Ja też miałam 200 i był na receptę. -
100 też jest na receptę. Sprawdziłam, ale jeszcze mam zapas. Femibion natal 2 ma 150 mcg ale pregna plus ma 200, jeśli pozostały skład Ci przypasuje to może to będzie odpowiednie
Jedyne co mi nie pasuje w tym femibionie to mało witaminy D ale z drugiej strony... sporo osób w ogóle nie bierze witamin poza kwasem foliowym i też rodzą zdrowe dzieciątka. Najważniejsza pewnie zdrowa dieta a tego staram się trzymać. Jem wszystkiego po trochuDo tego mam nadzieję, że tej jesieni i zimy jednak będzie trochę słoneczka
Szkoda, że jak odkryta jest tylko twarz to tak mało daje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 12:47
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
karolyn- Moja teściowa wie że jestem wciąży od początku życzyła mi poronienia...;/ jak ona to nazwala "po co wam to" czyli po co nam dziecko kolejne ;/ powalona.... zamiast sie cieszyc jako babcia to sie wieprza ... nie rozmawiam z nią w ogóle to długa nieprzyjemna historia z nią odkąd jestem w ciąży... przykre bo zawsze miałyśmy świetny kontakt a teraz nie mam ochoty z nią rozmawiać za dwa tyg wracam do Polski i nie będę jej odiwedzala wcale a kiedys kilka razy w tyg na kaw jezdziłam no cóż... sama tak chciała ja nie czuje się w niczym winna ... mąż mówi że mam racje i mama sama tak chciala to tak ma ... życiecóreczko czekamy na Ciebie
-
Femibion odpada bo ma 150 jodu tylko pregna niezła ale na razie jestem za prenatalem bo ma też selen a selen pomaga w przemianie FT3 na FT4 a u mnie z tym słabo i ma więcej żelaza a moje wyniki z środy pozostawiają trochę do życzenia
Ale dziękuję za podpowiedź jeszcze będę się rozglądać i pospisuje sobie różne preparaty.
-
Annak trzymam kciuki za dobre wyniki. Jak coś będziesz wiedziała to daj znać.
Ja chciałabym wózek Stokke Xplory, ale zastanawiam się czy koła nie są za małe. Może któraś z was miala do czynienia z tym wózkiem?
Dzisiaj mam wizytę u lekarza. Ciekawa jestem czy płeć się potwierdzi. Jeśli tak jutro chcemy powiedzieć córce. Mam specjalną niespodziankę dla niej. Chciałabym, żeby zapamiętała tą chwilę...NIe mogę się doczekać -
Aniołkowa każdy ma inaczej z wchłanianiem wit.D3 ale ja np. pracowałam cały czas na dworze po min,4h i na pełnym słońcu i miałam bardzo duży niedobór tej witaminy. Ogólnie lekarze mówią,że tylko od około czerwca do końca sierpnia można nie brać a tak we wszystkie miesiące jest duże wskazanie
-
Ewelina nieźle Ziółko ta Twoja teściowa... Przecież dziecko to dar!!!! Jak nie ma nic mądrego, ani ciekawego do powiedzenia to niech nic nie mówi. Dobrze, że masz wsparcie męża!!
Venice trzymamy mocno!!!! :*Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Venice, tez myslalam nad tym wozkiem, ale spotkalam sie ze slabymi recenzjami. W Norwegii ta firma jest bardzo znana, ale matki wybieraja najczescie inne wozki. Ten wozek jest przereklamowany i cena nie jest adekwatna do jego funkcjonalnosci. Takie rzeczy czytalam na norweskich forach. Ja mysle o city elite baby jogger.
Sylwiu lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
AnnaK- trzymam mocno kciuki za dobre wieści , moja bratowa kiedyś miała bardzo podobną sytuacje tyle strachu co się najadła co łez wylała ehh ale na szczęście okazało się wszystko w jak najlepszym porządku
także trzymam również kciuki za Ciebie
córeczko czekamy na Ciebie
-
Ewelina 3 wrote:lokokoko wierz mi że nie ma nic mądrego już za dużo przykrych słów wypowiedziała dlatego ja mam dość odciełam się całkowicie puki co nie chce z nią kontaktu trudno...
Mam to samo z moją babcią - mama mojej mamy. Jak jej powiedziałam o ciąży to o wszystko się czepia, że mogłam iść gdzieś na studia czy coś, że jeszcze taka młoda jestem że nie czas dziecko. Dla niej liczy się tylko wykształcenie, tym w rodzinie się potrafi chwalić ale tym, że będzie prababcią już nie. I nawet nie potrafi tego zrozumieć, że bardzo chcieliśmy maleństwa i to nam daje szczęście. Okropna kobieta, można by książkę napisać o niej co złego zrobiła mi i całej rodzinie. -
Ewelina, ja też mam nieciekawą sytuację z kilkoma osobami ale przez to, że nie rozumieją, że poronienia to nie jak grypa czy coś...
Kjopa, to oprócz witamin będziesz brała dodatkowo witaminę D3? Ja miałam 20 kilka w kwietniu, potem miałam 3 miesiące suplementacjii urosło do 50 ale nie wiem ile w tym suplementacji a ile tego, ze to było lato. Mój lekarz mówi, że ok i nie muszę brać ale się zastanawiam. Mam jeszcze chyba z 4 opakowania dawki 2000.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 13:19
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
nick nieaktualny
-
ilae wrote:Dziewczyny a dno macicy w którym jest miejscu tak mniej więcej?
zaraz pod pępkiem?
Bo w sumie ja mam swój brzuszek spożywczy, ale większe wybrzuszenie mam jakoś koło pępka. Tam znajduje się prawdopodobnie maluszek?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnyilae wrote:Dziewczyny a dno macicy w którym jest miejscu tak mniej więcej?
zaraz pod pępkiem?
Bo w sumie ja mam swój brzuszek spożywczy, ale większe wybrzuszenie mam jakoś koło pępka. Tam znajduje się prawdopodobnie maluszek?
U mnie Maluszek jest bardzo nisko. -
Peg wrote:Niebieskaa ja też myślę o wózku baby jogger. Tylko ja zastanawiam się nad city select.
tego modelu chyba nie kojarze, zaraz obczaje. Ja mieszkam w malym miescie z typowo norweskim krajobrazem, czytalam ze baby jogger jest stabilny i ma dobre kolka, ktore dadza sobie rade z rozna nawierzchnia. Zerkne zaraz na ten city Select.
U mnie maluszek tez jest bardzo nisko..wlascwie moj brzuch jest podzielony na 2 czesci, pekate podbrzusze...i wyzej troche odstaje brzuch. Ale ewidentnnie malusze jest niziutko, bo tam wlasnie zawsze znajduje tetno.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017