X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Fembion2 i kwas Dha i mg, podobnie brałam w pierwszej ciazy i miałam dobre wyniki.
    Mam wózek po synku Camarello i bedzie dla kolejnego ;) jestem zadowolona. Choć teraz jakbym miała kupować wzięłabym sama gondole i nie brałabym wózka 3w1 bo i tak zaraz kupuje sie lekka spacerówkę ;)

karolyn, neharika lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Byłam.Dawka zostaje ta sama ,wyniki bardzo się podobały a dzidzia ma już własną tarczycę więc powinno być wszystko ok. Kazała uzgodnić z ginekologiem zestaw witamin ale mam zwrócić uwgę żeby jodu było 200jednostek nie mniej. Mają tyle prenatal mówiła ale przedyskutować właśnie z ginem. Mówiła,że jak jest napisane 150 jednostek to zawsze jest trochę mniej czyli np.120 a tyle nas nie interesuje, te co mają 200 to powinny mieć koło 170-180.

Annak czekamy razem z Tobą.

Symnatal pro baby ma tez tyle jodu co pottzrbujesz i co ja potrzebuje :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie, a ile masz lat jeśli mogę zapytać??
    Studia zawsze można zacząć!! :)

Ewelina, wiesz dlatego ja uważam że naniektorych to z przymrużeniem oka. :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Sallvie, a ile masz lat jeśli mogę zapytać??
    Studia zawsze można zacząć!! :)

Ewelina, wiesz dlatego ja uważam że naniektorych to z przymrużeniem oka. :)

Mam 20 lat :) wiem że jestem młoda ale przecież i mając maleństwo mogę zacząć jakąkolwiek szkołę jeśli tylko będę chciała :)
    PS . Chyba przy okazji to jestem też najmłodsza wśród kwietniówek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 13:50

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Obiecałam sobie ostatnio,że jeśli badania prenatalne wyjdą dobrze to kupie dla maleństwa skarpetki kolorystycznie pasujące do chłopca i dziewczynki. Tylko boję się, że jeśli kupie to coś się stanie dzidzi(wiecie jak to czasem bywa). Może jeszcze się wstrzymam do listopadowej wizyty u gin...

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa - zgadza się, ja mam Prenatal Classic i on ma 200 jednostek jodu :) oprócz tego biorę 2x kwasy DHA. Jak porównywałam suplementy to ten Prenatal ma praktycznie wszystkiego więcej, nie tylko żelaza..

Milka - ja tez mam wrażenie, że brzuszek zmalał albo, że jest cały czas taki sam, ale USG ok, dzidziuś nawet tydzień starszy, więc może być tak jak mówisz, że trochę nam sie jelita uspokoiły ;)

Co do euthyroxu ja zawsze biorę z samego rana.l Zazwyczaj przebudzam się ok 5:00/6:00 jak mąż idzie do pracy, łykam tabletkę i idę spać dalej. Jak wstaję z łóżka to mogę iść prosto na śniadanie ;] Inaczej zdarza mi się wstać i zapomnieć o tabletce..

Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie :) ja po 6 latach przerwy ( mam licencjat ) poszlam na magisterke:) a w domu jeszcze synek. Jesli mialas takie plany to moze warto rozwazyc rozpoczecie studiow:) utarlabys babci nosa:)

Lokokoko lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - martwię się tą ciszą z Twojej strony.. mam nadzieję, że jest wszystko dobrze i z tej radości świętujecie gdzieś z mężem :*

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija zrobię obiad to zaraz obczaje te witaminki.

Aniołkowa nie będę brała dodatkowo D3. W prenatalu ma 2000jm. więc też tyle ile kazała brać endo. Z większymi dawkami kazał nie ryzykować.

Wiecie każda ma inne potrzeby witamin. Ja zwracam uwagę na ten jod 200jednostek, D3 2000j.m,żelazo jak najwięcej i ten selen mnie przekonuje bo ja mam FT3 w górnej normie a FT4 w połowie prawie a oba powinny być na mniej więcej takim samym poziomie.A selen właśnie pomaga na przemianę jednego na drugie.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem w szoku ! Ostatnio miałam taką słabość do słodkiego. Pochlaniałam wszystko (bake rollsy nawet dwie paczki). Wchodzę na wagę, a tam waga sprzed ciąży (a było już +1kg). Metabolizm jakoś mi się poprawił, jak nigdy. Ale kiedyś się to skończy.. :P

Niebieskaa, Milka1991, neharika lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Serducho bije i to jest najważniejsze. Cytologia zrobiona. Między nogami nic nie mogła znaleźć. Wiec gitara :) Poki co nadal Lidka :) Macica moja sięga nad pępek i to tak kilka ładnych cm. Ale dziecina siedzi po lewej stronie mniej więcej na wysokości pępka.
    Aaa i jak podałam wagę kilo mniejsza niż ostatnio to prawie klaskała z zachwytu :D
    To duże pocieszenie dla tych które się martwia ze waga nie rośnie :)

Aaa kwas foliowy do 12 tyg. Teraz juz nie, ale jak się bierze to on nie szkodzi.

misKolorowy, pati87, karolyn, aniołkowa mama, Milka1991, Reni1982, nutella_, Kjopa3, Lokokoko, slodka100, IGA.G, AmyLeah lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie - mi aż ciśnienie się podniosło,po tym co przeczytałam, jak tak można powiedziec...zamiast się cieszyć, Dzidziuś to Skarb,największe szczęscie.
    Może zmieni zdanie jak zobaczy Maluszka i przeprosi...

Ja mam za to odwrotnie,moja teściowa to wiecznie mówi NASZE MALEŃSTWO,
    mnie szlag trafia, bo po pierwsze moje i męża, a nie jej, daje złote rady i pociesza, co mnie wręcz dołuje, potrafiła dzwonić po 2 razy dziennie, a po każdej rozmowie z nią mam takiego nerwa i nienawiść, że się w głowie nie mieści...
    Jak mnie tylko coś zaboli każe jakieś dziwne rzeczy robić, oczywiście olewa, bo w zabobony czy inne cholerstwa nie wierzę. Dobrze, że mieszka daleko, a telefonu nie musze odbierać.

No musiałm gdzieś te żale umieścić.
    Aż z tego pwoodu zmierze ciśnienie, może podskoczyło, bo ostatnio to niziutkie.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - Prawda jest taka, że ja ani maleństwo nie potrzebujemy za bardzo jej w życiu jeśli ma mieć tylko problemy. Maluszek ma jeszcze inne prababcie i pradziadka którzy bardzo się cieszą i czekają na jego przyjście na świat to samo dziadkowie i nasze rodzeństwo. To jest najważniejsze :)

Reni1982, Lokokoko lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni moja teściowa też daleko, ale dzwoni rzadko, więc ok, bo się nie narzuca, powiedziała, żebyśmy to my od czasu do czasu dali znać co tam :) ale też mówi "nasze maleństwo" i nie odbieram tego źle, bo po prostu cieszy się, że będzie pierwszy wnuk, bo od drugiego syna nie ma na razie nadziei na wnuki, nie ma co się niepotrzebnie stresować ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, kurcze teraz się zastanawiam nad tymi witaminami ale chyba zaufam lekarzowi choć skład też mi się bardziej podoba Prenatalu. W femibionie witaminy D3 tylko 400 jednostek ale mam brać co drugi dzień więc może jednego dnia będe brała witaminy, drugiego tylko D3 :) Niestety nie znam się tak dobrze na fT3 i fT4. Żelazo u mnie w porządku :)

Donia co do kwasu to oczywiście dla osób bez żadnej mutacji? Ja mam MTHFR i mam brać cały czas.

Dalej się boję odstawić luteinę :(

U mnie z kolei mam wrażenie, że nie wierzą, że urodzę... mają już 4 wnuków a ja 2 razy poroniłam to zakładają, że tego też nie donoszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 14:35

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy- pewnie masz racje, a mi hormony szaleją, ale nerwa dostaje jak tak mówi, od poczatku założyła, że będzie dziewczynka, sama córek nie ma,i wmawiała, że będzie córcia,a tu zonk-Synek :)))))
    więcej wnuków mieć nie będzie, tylko tyle ile my zechcemy mieć Dzieciaczków, więc pewnie dlatego tak się cieszy, ciągle powtarza ''Zaufaj Bogu''.''jak ma byc dobrze bedzie, jak zle to bedzie zle, zniesiesz wszystko" i weź tu sie nie denerwuj..
    Ja jestem wierząca, ale nie lubie jak mi tak mówi, potem tylko płakac mam ochotę, dlatego działa na mnie jak płachta na byka....chociaz pewnie chce dobrze...
    Ja swojej Mamy już nie mam, zmarła kilkanaście lat temu, i tak bardzo mi jej brakuje...może dlatego teściowa mnie tak drażni....bo nigdy nie zastąpi Mamy, więc nawet jak mówię do niej Mamo...to chce mi się po prostu płakać

a ciśnienie niestety 100/60

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Mam 20 lat :) wiem że jestem młoda ale przecież i mając maleństwo mogę zacząć jakąkolwiek szkołę jeśli tylko będę chciała :)
    Z tego co kojarzę jest jedna maturzystka ;)

sallvie, Milka1991 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dokładnie ! :) ja mam 23 lata i już córcia. Teraz jestem w ciąży i się uczę :) oczywiscie nikt nie powiedział, że jest łatwo, ale wystarczy chciec :)

sallvie lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie, pewnie, że możesz studia zrobić później :) ja mam i inż. i mgr i różne inne papierki ale w ciąży i tak nie mogę pracować w zawodzie :D wolałabym mieć teraz już drugą dzidzię niż masę papierków :D

sallvie, Lokokoko lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22 lata - 2 letnia Córcie i jestem w trakcie studiów :) wszystko idzie pogodzić, wiadomo nie jest łatwo na sesje ale przy motywacji i pomocy męża czas na naukę się znajduje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 14:54

sallvie, Lokokoko lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ