Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę Fembion2 i kwas Dha i mg, podobnie brałam w pierwszej ciazy i miałam dobre wyniki.
Mam wózek po synku Camarello i bedzie dla kolejnegojestem zadowolona. Choć teraz jakbym miała kupować wzięłabym sama gondole i nie brałabym wózka 3w1 bo i tak zaraz kupuje sie lekka spacerówkę
karolyn, neharika lubią tę wiadomość
-
Kjopa3 wrote:Byłam.Dawka zostaje ta sama ,wyniki bardzo się podobały a dzidzia ma już własną tarczycę więc powinno być wszystko ok. Kazała uzgodnić z ginekologiem zestaw witamin ale mam zwrócić uwgę żeby jodu było 200jednostek nie mniej. Mają tyle prenatal mówiła ale przedyskutować właśnie z ginem. Mówiła,że jak jest napisane 150 jednostek to zawsze jest trochę mniej czyli np.120 a tyle nas nie interesuje, te co mają 200 to powinny mieć koło 170-180.
Annak czekamy razem z Tobą.
Symnatal pro baby ma tez tyle jodu co pottzrbujesz i co ja potrzebujeKjopa3 lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Sallvie, a ile masz lat jeśli mogę zapytać??
Studia zawsze można zacząć!!
Ewelina, wiesz dlatego ja uważam że naniektorych to z przymrużeniem oka.
Mam 20 latwiem że jestem młoda ale przecież i mając maleństwo mogę zacząć jakąkolwiek szkołę jeśli tylko będę chciała
PS . Chyba przy okazji to jestem też najmłodsza wśród kwietniówekWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 13:50
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Obiecałam sobie ostatnio,że jeśli badania prenatalne wyjdą dobrze to kupie dla maleństwa skarpetki kolorystycznie pasujące do chłopca i dziewczynki. Tylko boję się, że jeśli kupie to coś się stanie dzidzi(wiecie jak to czasem bywa). Może jeszcze się wstrzymam do listopadowej wizyty u gin... -
Kjopa - zgadza się, ja mam Prenatal Classic i on ma 200 jednostek jodu
oprócz tego biorę 2x kwasy DHA. Jak porównywałam suplementy to ten Prenatal ma praktycznie wszystkiego więcej, nie tylko żelaza..
Milka - ja tez mam wrażenie, że brzuszek zmalał albo, że jest cały czas taki sam, ale USG ok, dzidziuś nawet tydzień starszy, więc może być tak jak mówisz, że trochę nam sie jelita uspokoiły
Co do euthyroxu ja zawsze biorę z samego rana.l Zazwyczaj przebudzam się ok 5:00/6:00 jak mąż idzie do pracy, łykam tabletkę i idę spać dalej. Jak wstaję z łóżka to mogę iść prosto na śniadanie ;] Inaczej zdarza mi się wstać i zapomnieć o tabletce..
Milka1991, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Hashija zrobię obiad to zaraz obczaje te witaminki.
Aniołkowa nie będę brała dodatkowo D3. W prenatalu ma 2000jm. więc też tyle ile kazała brać endo. Z większymi dawkami kazał nie ryzykować.
Wiecie każda ma inne potrzeby witamin. Ja zwracam uwagę na ten jod 200jednostek, D3 2000j.m,żelazo jak najwięcej i ten selen mnie przekonuje bo ja mam FT3 w górnej normie a FT4 w połowie prawie a oba powinny być na mniej więcej takim samym poziomie.A selen właśnie pomaga na przemianę jednego na drugie. -
Ale jestem w szoku ! Ostatnio miałam taką słabość do słodkiego. Pochlaniałam wszystko (bake rollsy nawet dwie paczki). Wchodzę na wagę, a tam waga sprzed ciąży (a było już +1kg). Metabolizm jakoś mi się poprawił, jak nigdy. Ale kiedyś się to skończy..
Niebieskaa, Milka1991, neharika lubią tę wiadomość
-
Ja juz po. Serducho bije i to jest najważniejsze. Cytologia zrobiona. Między nogami nic nie mogła znaleźć. Wiec gitara
Poki co nadal Lidka
Macica moja sięga nad pępek i to tak kilka ładnych cm. Ale dziecina siedzi po lewej stronie mniej więcej na wysokości pępka.
Aaa i jak podałam wagę kilo mniejsza niż ostatnio to prawie klaskała z zachwytu
To duże pocieszenie dla tych które się martwia ze waga nie rośnie
Aaa kwas foliowy do 12 tyg. Teraz juz nie, ale jak się bierze to on nie szkodzi.misKolorowy, pati87, karolyn, aniołkowa mama, Milka1991, Reni1982, nutella_, Kjopa3, Lokokoko, slodka100, IGA.G, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
sallvie - mi aż ciśnienie się podniosło,po tym co przeczytałam, jak tak można powiedziec...zamiast się cieszyć, Dzidziuś to Skarb,największe szczęscie.
Może zmieni zdanie jak zobaczy Maluszka i przeprosi...
Ja mam za to odwrotnie,moja teściowa to wiecznie mówi NASZE MALEŃSTWO,
mnie szlag trafia, bo po pierwsze moje i męża, a nie jej, daje złote rady i pociesza, co mnie wręcz dołuje, potrafiła dzwonić po 2 razy dziennie, a po każdej rozmowie z nią mam takiego nerwa i nienawiść, że się w głowie nie mieści...
Jak mnie tylko coś zaboli każe jakieś dziwne rzeczy robić, oczywiście olewa, bo w zabobony czy inne cholerstwa nie wierzę. Dobrze, że mieszka daleko, a telefonu nie musze odbierać.
No musiałm gdzieś te żale umieścić.
Aż z tego pwoodu zmierze ciśnienie, może podskoczyło, bo ostatnio to niziutkie.Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Reni - Prawda jest taka, że ja ani maleństwo nie potrzebujemy za bardzo jej w życiu jeśli ma mieć tylko problemy. Maluszek ma jeszcze inne prababcie i pradziadka którzy bardzo się cieszą i czekają na jego przyjście na świat to samo dziadkowie i nasze rodzeństwo. To jest najważniejsze
Reni1982, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Reni moja teściowa też daleko, ale dzwoni rzadko, więc ok, bo się nie narzuca, powiedziała, żebyśmy to my od czasu do czasu dali znać co tam
ale też mówi "nasze maleństwo" i nie odbieram tego źle, bo po prostu cieszy się, że będzie pierwszy wnuk, bo od drugiego syna nie ma na razie nadziei na wnuki, nie ma co się niepotrzebnie stresować
-
Kjopa, kurcze teraz się zastanawiam nad tymi witaminami ale chyba zaufam lekarzowi choć skład też mi się bardziej podoba Prenatalu. W femibionie witaminy D3 tylko 400 jednostek ale mam brać co drugi dzień więc może jednego dnia będe brała witaminy, drugiego tylko D3
Niestety nie znam się tak dobrze na fT3 i fT4. Żelazo u mnie w porządku
Donia co do kwasu to oczywiście dla osób bez żadnej mutacji? Ja mam MTHFR i mam brać cały czas.
Dalej się boję odstawić luteinę
U mnie z kolei mam wrażenie, że nie wierzą, że urodzę... mają już 4 wnuków a ja 2 razy poroniłam to zakładają, że tego też nie donoszę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 14:35
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
misKolorowy- pewnie masz racje, a mi hormony szaleją, ale nerwa dostaje jak tak mówi, od poczatku założyła, że będzie dziewczynka, sama córek nie ma,i wmawiała, że będzie córcia,a tu zonk-Synek
))))
więcej wnuków mieć nie będzie, tylko tyle ile my zechcemy mieć Dzieciaczków, więc pewnie dlatego tak się cieszy, ciągle powtarza ''Zaufaj Bogu''.''jak ma byc dobrze bedzie, jak zle to bedzie zle, zniesiesz wszystko" i weź tu sie nie denerwuj..
Ja jestem wierząca, ale nie lubie jak mi tak mówi, potem tylko płakac mam ochotę, dlatego działa na mnie jak płachta na byka....chociaz pewnie chce dobrze...
Ja swojej Mamy już nie mam, zmarła kilkanaście lat temu, i tak bardzo mi jej brakuje...może dlatego teściowa mnie tak drażni....bo nigdy nie zastąpi Mamy, więc nawet jak mówię do niej Mamo...to chce mi się po prostu płakać
a ciśnienie niestety 100/60Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
sallvie wrote:Mam 20 lat
wiem że jestem młoda ale przecież i mając maleństwo mogę zacząć jakąkolwiek szkołę jeśli tylko będę chciała
PS . Chyba przy okazji to jestem też najmłodsza wśród kwietnióweksallvie, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:Mam 20 lat
wiem że jestem młoda ale przecież i mając maleństwo mogę zacząć jakąkolwiek szkołę jeśli tylko będę chciała
PS . Chyba przy okazji to jestem też najmłodsza wśród kwietniówekja mam 23 lata i już córcia. Teraz jestem w ciąży i się uczę
oczywiscie nikt nie powiedział, że jest łatwo, ale wystarczy chciec
sallvie lubi tę wiadomość
-
Sallvie, pewnie, że możesz studia zrobić później
ja mam i inż. i mgr i różne inne papierki ale w ciąży i tak nie mogę pracować w zawodzie
wolałabym mieć teraz już drugą dzidzię niż masę papierków
sallvie, Lokokoko lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja mam 22 lata - 2 letnia Córcie i jestem w trakcie studiów
wszystko idzie pogodzić, wiadomo nie jest łatwo na sesje ale przy motywacji i pomocy męża czas na naukę się znajduje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 14:54
sallvie, Lokokoko lubią tę wiadomość