X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni rzeczywiście takie gadanie o tym, że wszystko może się wydarzyć jest nie wporządku, może i ona chce dobrze, ale nie rozumie twojego punktu widzenia... nie ma się co stresować, bo dzidziuś też odczuwa twój stres :) jak się maleństwo urodzi to dopiero się nie opędzimy od tych telefonów i dobrych rad, więc lepiej już teraz uczyć się cierpliwości :P ;)

AniuK martwiy się...
    mam nadzieje, że jest tak jak pisze Różowy_Kordonek, że cieszycie się z dobrych wieści i dla tego się nie odzywasz.

Reni1982 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak napisała na ovu. Musi poczekać dwa tygodnie na dokładniejsze wyniki badań. Ale jest nadzieja że to pomyłka.
    Myślę że niedługo się tu odezwie.

Dusia86, Jula222, misKolorowy, karolyn, niania.ogg lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle wczoraj byłam na wizycie ale na NFZ... matko!!! Jaka przepaść!
    Lekarz olew totalny.. usg ok fajnie bo wszystko obejrzał ale stwierdził po badaniu ginekologicznym ze po co ma sobie robić problem wiec zrobil usg dowcipne..
    Dzidzia tydzień młodsza jak przy każdym usg. Ma 8.2 cm trochę sie urosło bo dwa tygodnie temu miało 5.6 :) płaci nie poznaliśmy bo nozki scisniete :) zdjęcia nie otrzymaliśmy bo to wizyta na NFZ! Wrrr.. najważniejsze że badania ok i dzidziuś zdrowy :) ale byłam bardzo zniesmaczona..
    Wizytujemy dopiero 17.11 prywatnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 15:29

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to znaczy, jest nadzieja, że NIFTY się pomyliło, tak? Kurcze, kolejne tygodnie wyczekiwań, ale jest nadzieja! Tak jak sama AnnaK pisała, jeszcze chyba nie było przypadku, żeby to badanie końcowe było inne niż FISH :) Bardzo się cieszę! Oby dobry wynik się potwierdził, bo ileż można się cały czas martwić :(

Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak pisała że genetycy się glowią nad tym przypadkiem bo jest trudny. Musimy być dobrej myśli przez ten czas ;)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamień z serca ❤

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, Kochane.
    I piszę na szybko, bez nadrabiania, co pisałyście, żeby tylko dać znać, bo wiem, że się martwicie.

Zacznę od końca. Nasze oczekiwanie potrwa dłużej. Jeszcze około 2 tygodnie. Niestety tak musi być. To wiadomość bezpośrednio od genetyka. Mój przypadek okazał się tak nietypowy, że powiedzieli, że aby postawić diagnozę, muszą zrobić pełny kariotyp i dopiero go przeanalizować. A to potrwa, bo do tego trzeba wyhodować materiał.

Dlatego na ten moment, obecnej informacji nie można przyjąć jako wiążącej ani obowiązującej. Trzeba ją potraktować trochę tak, jakby jej nie było.

Niemniej jednak, ona daje wiarę i daje nadzieję, ponieważ wynik z FISHa wyszedł... prawidłowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 15:41

misKolorowy, Dusia86, ojejku, kahaśka, Milka1991, sunshine, Omon, Jula222, lis87, Hashija, karolyn, pati87, Reni1982, She Wolf, bobas2015, Donia12, Fufka30, Justyna Sz, niania.ogg, Kjopa3, vitae13, Teklaa, IGA.G, mada87, Jastin76, neharika lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za całego serca za wsparcie i Waszą troskę. Jesteście wspaniałe! <3
    I wybaczcie ten czas oczekiwania na wieści.

Przede mną dalsze czekanie, ale zaczynam wierzyć, że jest nadzieja. Jeszcze nie otwieramy szampana, ale... jest nadzieja. Ktoś mi ją dał na kolejne tygodnie. No i ten dzisiejszy wynik dobrze wróży.

Zaraz będę nadrabiać Wasze wpisy, bo na pewno dużo się działo. Mam nadzieję, że same dobre wieści.
    Dziękuję jeszcze raz <3

kahaśka, misKolorowy, sunshine, Jula222, Milka1991, Hashija, karolyn, pati87, Justyna Sz, niania.ogg, Kjopa3, Teklaa, mada87, Jastin76 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff AniuK! to daje wielką nadzieję, że będzie dobrze, wasza córeczka to mała wojowniczka i nie podda się <3 te dwa tygodnie na ostateczny wynik będą już na pewno trochę spokojniejsze :) ściskam mocno i ciesze się z wami :*

Lokokoko lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salliva ja mam 21 lat. Dokładnie skończyłam 08.08. :)) także jest tu więcej dziewczyn w prawie a Twoim wieku. Nic się nie martw. Ja ukończyłam studium medyczne, a jak moja dzidzia podrosnie to planuje iść nw studia pielęgniarskie!!! Wybacz, że tak powiem, ale Twoja babcia wciąż myśli ze jest tak jak dawniej. Dziecko=koniec możliwości swmorozwoju. Dobrze, że Ty wiesz iż to nieprawda!!! Trzymaj się,!! Ja też spotkałam się z kasliwymi uwagami na swój temat, że za młoda, że nie damy rady, że zmarnowałam sobie młodość!!! Moja bratowa ciągle wypowiada się złośliwie i z ironicznym uśmieszek na twarzy na temat jak to ona określa "młodych mamusiek". Wiek to tylko liczba i nieważne czy ma się 20.40.60. Czy tysiąc lat, ale ważne jest to co dana osoba ma w głowie!!!

Nos się dumnie z brzusiem do gory!! Bo nosisz w sobie cud życia!

misKolorowy, sallvie lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, bardzo się cieszę!!

Ja z kolei się wku****** zdenerwowałam bo w klinice gdzie robiłam prentalanym źle wpisali moją wagę. Dodali mi 10 kg!!! Nie wiem jaki to ma wpływ na wyniki.

Ogólnie mam normy dla białka ciążowe PAPPA i wolnego beta HCG i moje wyniki mocno odstają. Ale w wersji MoM chyba są w porządku.
    PAPP-A 1,574
    wolne B-hCG 0,881

Ryzyka skorygowane bardzo małe choć podstawowe już nie wyglądają tak ładnie. Jedyne co mnie martwi to:
    Ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniejm ciąży 1:158

Nie wiem jak to akurat wyliczają...

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Annak, bardzo się cieszę!!

Ja z kolei się wku****** zdenerwowałam bo w klinice gdzie robiłam prentalanym źle wpisali moją wagę. Dodali mi 10 kg!!! Nie wiem jaki to ma wpływ na wyniki.

Ogólnie mam normy dla białka ciążowe PAPPA i wolnego beta HCG i moje wyniki mocno odstają. Ale w wersji MoM chyba są w porządku.
    PAPP-A 1,574
    wolne B-hCG 0,881

Ryzyka skorygowane bardzo małe choć podstawowe już nie wyglądają tak ładnie. Jedyne co mnie martwi to:
    Ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniejm ciąży 1:158

Nie wiem jak to akurat wyliczają...

Aniołkowa to ja mam ryzyko przedwczesnego porodu 1:156 i tez mnie to zastanawia, już kilka razy o to tutaj pytałam, ale nikt nic nie pisał :))

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak
    Mam nadzieje, ze wyjasnia jak najszybciej z czego wynika nieprawidlowy wynik nifty.

Annak a Ty gdzie mialas robiona amniopunkcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 16:06

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoich wynikach nie mam nic nt przedwczesnego porodu.. :(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama - zadzwoniłabym do nich z informacją, że w danych jest błąd dotyczący wagi i prosisz o skorygowanie wyników pappy - zapłaciłaś za to, a błąd jest z ich strony. Może wynik nie będzie się dużo różnił, ale nie po to robimy badania, żeby domyślać się jak jest faktycznie ;) te wyniki białka pappa i b-hcg przelicza się jakoś na kilogram masy ciała, więc jakiś wpływ na wynik na pewno to miało, choć może minimalny ;) Dzwoń! :)

AniuK - taki wynik FISH to bardzo duży krok do przodu. Oczywiście trzeba czekać, ale masz już solidne podstawy by robić sobie nadzieję :) Trzymamy kciuki, ale wszyscy wierzymy, że może być tylko dobrze! :* A czy lekarz wytłumaczył na czym polega ta złożoność Twojego przypadku? Może w obrazie kariotypu znaleziono coś co mogło być przyczyną Twoich wcześniejszych niepowodzeń? Chyba, że już byliście badani pod tym kątek :)

neharika lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak skoro ten pierwszy wynik jest prawidłowy to tego się trzymajmy! Teraz to tylko kwestia potwierdzenia :*

A ja dziś jestem cała podjarana, bo kurier przywiózł pierwszą rzecz dla mnie i dla dziecka! Ah, kiedy to będzie, że już na poważnie się zaczną zakupy? Najchętniej to już bym zamówiła milion paczek :D
    Ale póki co mam poduszkę ciążową, cały czas się zastanawiam, czy nie za wcześnie na taki zakup, bo na zdjęciach z taką poduszką zawsze pokazują kobietę w zaawansowanej ciąży a u mnie jeszcze nic nie widać, no ale od dłuższego czasu nie mogę się wygodnie ułożyć, więc liczę na to, że poduszka już teraz spełni swoją rolę :)
    No i w komplecie była kołderka i poduszeczka dla dziecka - jak wyjęłam to parsknęłam śmiechem :D Poduszeczka wielkości mojej dłoni, więc będzie raczej maskotką :D A kołderka, hm. No dziecka nią nie przykryję :D Nawet dla naszego yorka byłaby za mała :D No ale to tylko gratis, więc się nie czepiam :D

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez u siebie nie mam info nt ryzyka porodu przedwczesnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 16:39

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 poprosiłabym o wpisanie mnie na listę :) termin porodu wg OM 10kwiecień ;) a wg usg od początku chodzi za nami 16 więc zobaczymy kiedy nasz Maluch bedzie chciał wyskoczyć :) z góry dziękuję :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja tez u siebie nie mam info nt ryzyka porodu przedwczesnego.
    Ja też nie

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonku ja to jestem w gorącej wodzie kąpana i dzwoniłam do nich od razu :P Ale żeby skorygowali wyniki muszę poczekać aż wróci Pani doktor która to robiła czyli do 2.11. Mówili, że niby przy takich małych ryzykach (mam poniżej 1:20000) waga niby nie ma takiego wpływu ale myślę zupełnie tak jak Ty. Niech to poprawią choćby mieli zmienić 1 cyferkę ;p

Spytam wtedy też o to ryzyko przedwczesnego porodu ale zakładam, że to może wynikać z poprzednich poronień a może po prostu z wieku? Nie wiem. Lokokoko ile Ty masz lat? :P masz podobny wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 17:32

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ