Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
czy u Was też taka brzydka pogoda? a było kilka dni słonecznych.
ja czułam kilka razy takie łaskotanie w podbrzuszu, ale to co kilka dni, czasem czuje wieczorem kilka razy, a później przez kilka dni nic. od kilku dni chyba maluszek układa się tak, że nic nie czuje niestetychciałabym już czuć regularne ruchy, byłabym spokojniejsza
a w niedziele już zaczynam 5 miesiąc! nie wierzę ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:27
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Lokokoko pewnie się wchłonął ale powiedz mi kochana... tak późno wstajesz, że bierzesz Euthyrox tak późno? Bierze się go na czczo przynajmniej pół godziny przed posiłkiem. Wtedy najlepiej się go wchłania (przyjmuje się wcześnie bo tak samo tarczyca rano wytwarza hormony).
Ooooo.... Karolyn, to jakie te koła muszą być jak się mieszka w górach??? Mieszkam w miasteczku gdzie różnica wzniesień to prawie 600 m ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:36
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Lokokoko pewnie się wchłonął ale powiedz mi kochana... tak późno wstajesz, że bierzesz Euthyrox tak późno? Bierze się go na czczo przynajmniej pół godziny przed posiłkiem. Wtedy najlepiej się go wchłania (przyjmuje się wcześnie bo tak samo tarczyca rano wytwarza hormony).
Ooooo.... Karolyn, to jakie te koła muszą być jak się mieszka w górach???
Tak, dziś tak wstałam:) iii biorę pół h przed jedzonkiem:*Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Aniołkowa sęk w tym że nie miałam problemów, hematolog kiedyś mi sprawdzał i pamietam jak mowil tarczyca ok nie tedy droga, przed ciaza lekarz pierwszego kontaktu zrobiła mi badanie i wyszło TSH 2 informowała ze przy staraniach poniżej 2,5 potem jak tu dziewczyny rozmawiały o TSH zrobiłam zaległe badanie jak juz byłam w ciazy i wyszło 2,97 szybko zareagowałam i teraz 1,017 i nie wiem czy teraz obserwować poprostu, a dopiero po ciazy pójść do endo? Czytałam ze dobrego endo to jak ze świeca szukać
jak znacie kogoś godnego polecenia z trojmiasta a najlepiej z Gdyni to bede wdzieczna
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
aa to bajka:) muszę podlukać ten drugi bo chyba też jest dość mały:)
Ok ja lece do obowiazkow, bo starszach caly tydzien w domu była ja jutro jade na uczelnie
Będę podczytywać ale dziś chyba już nic nie napiszęprzez weekend pewnie też także do poniedziałku!
Aniołkowa ja w sumie mieszkam w mieście ale szybciej spada u nas śnieg, tereny są nierówne bardziej. Piankowe są w miarę ok ale gdy nie ma śniegu
Ile przekleństw wydobyło się z moich ust jadąc przez zaspy piankowymi kołami to Wam nie zdradzę...potem kupiłam pompowane:) - rewelacja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:35
Lokokoko, Milka1991, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Ja mam super wózek
) polecam szczególnie w teren o świetnie buja
Lokoko bidulko masz to co ja z zapachamiwiem co czujesz, jak było 30min to wchłonęła się
Lokokoko lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Teklaa wrote:Aniołkowa sęk w tym że nie miałam problemów, hematolog kiedyś mi sprawdzał i pamietam jak mowil tarczyca ok nie tedy droga, przed ciaza lekarz pierwszego kontaktu zrobiła mi badanie i wyszło TSH 2 informowała ze przy staraniach poniżej 2,5 potem jak tu dziewczyny rozmawiały o TSH zrobiłam zaległe badanie jak juz byłam w ciazy i wyszło 2,97 szybko zareagowałam i teraz 1,017 i nie wiem czy teraz obserwować poprostu, a dopiero po ciazy pójść do endo? Czytałam ze dobrego endo to jak ze świeca szukać
jak znacie kogoś godnego polecenia z trojmiasta a najlepiej z Gdyni to bede wdzieczna
Tekla to jest wyobraź sobie ze ja jak zrobiłam pierwsze badanie TSh e ciąży to miwlwm ponad 7... A następnie zrobiłam po dwóch dniach brania euforyfroxu i miałam ponad 5. Teraz będę robić przed 5 listopada.
Mi moja gin poleciła profesora Starzyka i jestem z niego zadowolona) ale to na drugim końcu Polski
)
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Witajcie, czytam Was, staram się na bieżąco, nie zawsze mi się udaje. Od wczoraj mam już wolne od pracy, to jak mi moje 21 miesięczne dziecko pozwoli to będę tu częściej. Bardzo mi przykro z powodu straty u Macduski
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Zapytam sie gina na wizycie czy pomysleć o endo teraz, czy pózniej i czy kogoś poleca, nie widzi mi sie wydać 150-200 zł gdzie usłyszę tylko ze mam dalej kontynuować branie euthyroxu, za duzo sie naczytałam negatywnych opinii i teraz nie wiem co robic
na razie spokojnie najważniejszej ze obniżyło sie
Edit Lokoko a to szybko Ci spada, ja czytałam ze badania krwi co 4-6tyg bo nie ma takiego efektu wow a u Ciebie jest i dobrze niech dalej spadaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:46
Tekla, przepraszam, że tak zareagowałam. Po prostu ja miałam zawsze ok. Kilkukrotnie badane jak byłam młodsza bo moja mama miała problemy a ja mam zupełnie przeciwność. Ona nadczynność, ja niedoczynność.
Na początku pierwszej ciąży miałam bardzo ładnie, 1 z kawałkiem. Potem po poronieniu zbadałam i miałam ponad 6... ok. 3 tygodnie od tego pierwszego badania... Od tego czaus biorę Euthyrox i jestem bardzo wyczulona bo jeden z ginów twierdzi, że to mogło być powodemA dalej bierzesz ten Euthyrox i monitorujesz rozumiem?
Wielu ginekologów ma też specjalizację endokrynologia. Myślę, że do monitorowania to wystarczy. Zresztą te wyniki sama widziszJa teraz nie chodzę do endokrynologa. Jak już dopasuję się dobrą dawkę (którą zwykle się zwiększa w ciąży) to ja myślę, że ginekolog wystarczy. Moja mama ma wyciętą tarczycę i po wynikach to tak naprawdę sama wie jak coś jest nie tak. Kwestia "wprawy"
Karolyn, czyli rozglądać się za pompowanymi? Ok. Mi najbardziej przydałby sie taki z ręcznym hamulcem, jak w rowerze :p ale to już chyba drogie rzeczy. Co prawda są windy między "piętrami" miasta ale jednak nie wszędzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 12:01
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Odnośnie wózków, miałam bebetto solaris bardzo fajny na pompowanych kołach, teraz mam spacerówkę jane slalom pro, mogę zdecydowanie polecić wózek dwa w jednym jane slalom pro rewerse, niezawodny i sprawdza się we wszystkich warunkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 11:49
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Aaaaaa! bylam w kibelku...zakladam spodnie a tu nagle taka widoczna fala przeszla brzez brzuch!!!!!!!!!!! ale jaja!
to chyba CHRUPEK!Milka1991, aniołkowa mama, Lokokoko, Korcia, Peg, Kjopa3, kasieniaczek, neharika, AmyLeah lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Annak jakieś wieści?
Co do ruchów dzidziusia, to ja raczej nic nie czuje, ale też nie doszukuję się ich za bardzo, bo to moja pierwsza ciąża, więc raczej szybko ich nie doświadczęraz poczułam takie wybrzuszenie jak trzymałam rękę na brzuchu, ale może to były jelita..?
A co do wózków, to czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pompowanych skrętnych kół? Ja mieszkam pod miastem i drogi są tu średnie, w sensie nie ma tu asfaltu, tylko piach i kamienie, dziura na dziurze, a po deszczu błoto i kałuże, czy taki wózek ze skrętnymi kołami da rade na takiej nawierzchni? rozważaliśmy taki na dużych pompowanych kołach, ale on nie składa się na tyle, żeby wszedł do naszego bagażnika... -
Czekam przed gabinetem
Co do tarczycy - w ciąży badać się powinno co 6 tyg. Bo niestety dobry wynik szybko zmienia się w złyi trzeba dostosowywać dawkę.
Wózek ja wybrałam w pół godziny w necieRoan Bass - w wersji z eko skórą. Więcej nie oglądam, bo po co mam sobie we łbie mieszać?
Loko- glowa bardzo często boli tez z odwodnienia. Dużo wczoraj pilas? Może Ci się zapomnialo o piciu i trzeba nadrobić.
Brzucha u mnie nie widać i nie mam z tym problemu - w tamtej ciąży tez tak było. Jak leżałam na patologii w 30 tyg to wszyscy mówili że jakiś 18 możea Misio mój urodził się 3800 i 59 cm. Mimo że ja mam 164 a tatuś tez nie bardzo wyrósł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 12:01