Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Teklaa wrote:Nasz ginekolog powiedział że dopiero w 16tc bedzie mozna sprawdzic, a tak to mamy go nie męczyć bo to zgadywanie w wielu przypadkach wiec spokojnie
koleżanka dopiero dowiedziała sie na połówkowych
Czekam w miarę cierpliwie. Z jednej strony wole poczekać do tej połowy ciąży i wiedzieć na 100% niż słyszeć inną wersje na kazdej wizycie. Już znam taki przypadekco nie zmienia faktu że mimo wszystko jestem niesamowicie ciekawa kto tam mieszka
Teklaa lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Sallvie ja akurat z bliskiego grona nie znam, raczej zasłyszane/przeczytane historie, czasami zastanawiam się jak to możliwe ze w momencie porodu Adrian okazuje się Adrianną ale bywa i tak
ja raczej znam historie długiego czekania na info o płci np. połówkowe, albo jeszcze dalej
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Moja szwagierka została poinformowana w 12 chyba tygodniu że spodziewa się chłopca. Później inny lekarz w ok 18 tygodniu powiedział że dziewczynka. Co nie zmienia faktu, że potem i tak do końca nie było 100% pewności . ale koniec końców urodziła się dziewczynka
Nie ukrywam że marzę o parce starszy synek młodsza córcia ale jeśli teraz mamy mieć córkę to i tak będę szczęśliwaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Omon wrote:Co do fotelika - absolutnie się zgadzam
Jakiś czas temu moja koleżanka mówiła, że oni fotelik kupują używany, zdziwiło mnie to, szczególnie, że wózek kupili nowy z górnej półki za ponad 2 tys. Od razu jej powiedziałam, że ja bym się bała używanego fotelika, bo nigdy nie ma się pewności czy nie brał udziału w wypadku, może być tak, że z zewnątrz wygląda na nówkę a od środka jest popękany. Jak mi odpowiedziała, że fotelik sprzedaje rodzic, który nigdy nie chciałby krzywdy dziecka to się poddałam. No ja takiej ufności do ludzi nie mam, bo wiem, że wielu wystawiłoby taki uszkodzony fotelik żeby tylko kilka stówek do przodu być.
Dla mnie nowe muszą być dwie rzeczy - fotelik i monitor oddechu. Fotelik już z oczywistych względów, a monitor oddechu tylko dlatego, że jest to kupowane dla własnego komfortu psychicznego, bo oczywiście zakładamy, że nigdy się nie przyda. Ale kupując używany wiem, że nie spełniłby swojej funkcji bo w nocy bym nieraz się pewnie martwiła czy monitor działa, a może dziecko nie oddycha a monitor akurat się popsuł, a może był uszkodzony. No ale akurat monitor to taka bardziej dodatkowa część wyprawki, nieobowiązkowa więc to takie trochę widzimisię, ale dla mnie właśnie jak już go kupować to musi być nowy, no ale to dla mnie
A poza tym to chyba nie ma rzeczy, która musiałaby być nowaMy mamy teraz o tyle dobrą sytuację, że pewnie i tak wszystko albo prawie wszystko będzie nowe, ale uważam, że poza tymi dwoma rzeczami to cała reszta jak najbardziej może być używana i dziecko na pewno na tym nie ucierpi
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Ja za to uważam że inwestycja w monitor oddechu jest dla mnie ważna. Wolę żeby włączał się bez powodu i zadziałał w razie potrzeby. Ja będę miała pożyczony od koleżanki. Jakbym nie miała takiej opcji to na pewno bym kupiła używany
Omon, Różowy_Kordonek lubią tę wiadomość
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Stowtowka już poszperalam i jesteś u giną u którego ją straciłam dwie ciążę. Jedną w 7drugia w 9. To bardzo miły facet i mało teraz takih serdecznych ginekologow ale uważaj na.niego kontrolując badaniami wyniki. Chodzisz jeszcze fo innego giną ? Ten nie zleca badań po poronieniu sama wiesz ale widziałam że gdzieś je robilas. Jeśli kupujesz u niego prolutex to przeplacasz bo w aptece jest po 150zł. Jeśli jesteś tak daleko to napewno donosisz i trzymaj się go ale pamiętaj bądź ostrożna bo daje leki bez badań. Ja po utrigestanie takich dawkach to.mdlalam prawie.Kontrolując krzepnięcia!
Monika34 -
Dzień dobry.
Ja dziś idę po wyniki pappy. Oczywiście już w nocy przysnily mi się wyniki, że ZD 1:96, że kolejna trisomia 2236:150... cokolwiek to znaczy. I jeszcze ni mogłam znaleźć miejsca gdzie robią aminopunkcje
Google nie wiedział.
Użyłam sobie w nocy. Nie ma co.... -
Witam się w dniu mojej wizyty ! Jupi jupi. Jestem dziwnie spokojna i strasznie się cieszę że zleciał ten miesiąc
Melduję ciszę ze strony malucha i 6kg na plusie...
Zapytam gina czemu tak szybko tyję mimo normalnej zdrowszej diety. Mam nadzieję że czymś mnie uspokoi i odpuszczę ten tematpati87, Peg lubią tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Witam się w dniu mojej wizyty ! Jupi jupi. Jestem dziwnie spokojna i strasznie się cieszę że zleciał ten miesiąc
Melduję ciszę ze strony malucha i 6kg na plusie...
Zapytam gina czemu tak szybko tyję mimo normalnej zdrowszej diety. Mam nadzieję że czymś mnie uspokoi i odpuszczę ten temat
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
angelika1984 wrote:Milka ja ważę 65 kg. Mało się nie poryczalam. Wazylam 55 kg przed ciążą. Masakra jakas. Udanej wizyty
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Dziewczyny
większość z Was jest z dużych miast, macie dostęp do fajnych sklepów. Jak będziecie oglądać wózki to dajcie mi znać jak znajdziecie jakiś model bardzo lekki na pompowanych kołach
i niski.
W internecie niby waga i wszystko jest ale to nie jest to samo co w realu.
Na razie najlżejszy i jedyny z tej wagi jaki znalazłam to caretero compass ale ma dość znaczący minus - fotelik tylko ich firmy pasuję na stelaż.
Espiro pro vector też jest lekki ale gondola ma 72 cm, wydaje mi się, że to troche za mało:(