X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Hm mi mówili że mam okrągły ma chłopca i tak było. Ale przecież wiadomo ze to zależy od budowy ciała i macicy ;)))
    pewnie:) takie przesady są tylko do zabawy:) a fajnie pomarzyć jak wynik jest na korzyść :)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wylicytowac na allegro 12 książek za niecałe 50 zl z przesyłką :D będzie co robić ! :)

Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo fajnie byłoby zatrzymać się tak w 26 tyg.. wtedy jest najładniejszy.. po 35 tyg to już męczarnia

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Misiu ja chleb ze smalcem i tony ogórków kiszonych jadłam na samym początku ;p nawet nie wiedząc o ciąży. zaczęło się od kącika wiejskiego na weselu, mąż dziwnie się patrzył bo ja nie lubie (raczej nie lubiłam ;p) smalcu

Ojej... ja tez zawsze plułam na widok smalcu i dopiero w ciąży po raz pierwsza, sama z własnej nieprzymuszonej woli, zakręciłam się koło stołu wiejskiego na weselu i wróciłam z hołdą chleba ze smalcem i ogórem kiszonym ;D Ale nie porwało mnie to wcale :/

Milka - ho ho ho, ale nowiny! Gratulacje! ;D

Ja mam parcie na cytrusy i pomidory. Mięso bardzo sporadycznie. Mdłości i wymiotów od początku ciąży zero, wrażliwosć na zapachy zerowa, cera super no i będzie chłopak ;) Także nie wiem jak się do tego mają zabobony :D

Omon - możesz pić swojskie ale przegotowane :) To wystarczy, pytałam lekarza :)

Kurcze, chyba na następnej wizycie zapytam ginkę o długość mojej szyjki bo nigdy nic mi nie mówiła. Bada mnie tylko i mówi, że ok, ale nic więcej nie wiem. Na USG też nie widzę, żeby robiła jakieś pomiary szyjki :/
    Omon wrote:
    Czasem zupa mleczna na kolację, czasem jogurt na przekąskę, czasem też robię sobie smoothie - gruszka, mleko, cynamon - uwielbiam.

też lubię ale połączenie mleka i gruszki to dla mnie mieszanka wybuchowa ;D
    ilae wrote:
    I chyba poczulam pierwszy raz laskotki! :D chyba Tekla albo Taska pisaly, ze to takie laskotanie od srodka jakby ktos mizial opuszkiem palca i nie mozna sie podrapac :D

To ja pisałam ale nikt mi nie odpisał czy odczuwa w ten sam sposób te łaskotki, więc dalej nie wiem czy to dzidzia :)

bobas - a ja słyszałam, ze szpiczasty na chłopca a okrągły na dziewczynkę :)

Justyna Sz - na pocieszenie powiem, że mój jest raczej okrągły a mimo to chłopiec ;)

My w sobotę mamy chrzciny i to będzie pierwsza "rodzinna" impreza.. Dalsza rodzina nic nie wie o ciąży a ja już brzuszka nie ukryję :D Kupiłam wczoraj sukienkę w reserved taką trapezowatą w kształcie litery A, mimo to, brzuch wychodzi na prowadzenie xD

No i stanęłam dzisiaj na wagę :( Średnio tyłam 0,5kg na tydzień a tu mi cały okrągły 1 kg wskoczył.. ehh.. Mam nadzieję, że to tylko dzisiaj i jutro będzie mniej, bo inaczej oznaczałoby to 5,5kg do przodu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 11:14

Justyna Sz, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Oki, to ja Wam jeszcze pokaże mój dziewczynkowy brzuszek :)
    29b27daf0b7a3d5bmed.jpg

a06735a6bdc73983med.jpg

Miałam ochotę na kwaśne i słone, nie wymiotowałam, bolała mnie głowa, hmm co jeszcze, wszystko na raz :P
    jej ja czyje sie przy was jak grubas:) ładny ten dziewczynkowy brzuszek:) a mówi się ze na dziewczynkę to na słodkie ma się ochotę :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    ale już widać ze coś tam rośnie:) szczuplutka jesteś:)
    o tak... bardzo.... jakieś 20kg za dużo :) :) ale widać dobre zdjęcia umiem robić ;)

ilae lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was w sklepach są mandarynki? Tak mi się chce od jakiegoś czasu, ale jeszcze nie sprowadzają :( Ostatnio w biedronce były, ale już takie przebrane, że same gnijące zostały...

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=hXuzJYzx04Y

myśl o córeczce i ryczę jak bóbr ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Udało mi się wylicytowac na allegro 12 książek za niecałe 50 zl z przesyłką :D będzie co robić ! :)
    ja ostatnio tez kupiłam na allegro 11 książek Danielle Stell ( choc nigdy nic jej nie czytalam ) za 15 zl:)Przeminęło z wiatrem 3 cze, i Scarlett 2 cz za cale 12 zl:) uwielbiam allegro:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne brzuszki :) zanim mi zamontują lustro w mieszkaniu to nie wiem czy w kadr się zmieszczę ;p

a co do jedzenia - ja mogę jeść słone i słodkie na raz :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    piękne brzuszki :) zanim mi zamontują lustro w mieszkaniu to nie wiem czy w kadr się zmieszczę ;p

a co do jedzenia - ja mogę jeść słone i słodkie na raz :)
    coś jak i ja :)
    ogóreczki kiszone? grzybki marynowane? Nie ma sprawy - z przyjemnością.
    Nutella - proszę uprzejmie :) czemu by nie? :)

Najlepsze jest to, że przed ciążą nie uznawałam chipsów. Teraz? Solone, prażynki, laysy, cokolwiek...

IGA.G lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co kulinariów - czy macie jakiś przepis na bitki? mąż ma ogromną ochotę a ja nie umiem robić...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki przepis że kazała bym mu jechać do mamusi :D albo swojej zrobić i przywieźć

Omon, mada87 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez przepisu robię. Schabowe mięsko kroję na plastry, rozbijam dobrze tłuczkiem, przyprawiam solą, pieprzem i jak ktoś lubi to czosnkiem i obtaczam w mące. Na patelnię olej, daję mięso aż się przyrumieni i wrzucam do gotującej się wody. Nie za dużo tej wody, bo sos nie będzie miał smaku. Rzucam ziele angielskie z 3 ziarenka, z 2-3 listki liścia laurowego i vegetę/ziarenka smaku do smaku. Do tego dodaję pokrojoną w kosteczkę białą cebulę i razem się gotuje. Jak mięso zmięknie, to dodaję na oko śmietanę tak do pożądanego koloru, zagotuje się i gotowe :) śmietana staram się dodawać do gotowania 18%, bo neistety 12% często się waży w gorącym i sos się dzieli.
    Ja dziś robię gulasz, więc w zasadzie prawie to samo co bitki :D dawno nie jadłam kaszy, chyba nawet mam smaka na gulasz.

edit: ten olej z mąką z patelni ze smażenia wlewam do garnka i do gotującej się wody daje z łyżeczkę masła, ale to można pominąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:00

Milka1991, IGA.G lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym swojemu kazała jechać do mamusi ;) :P

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae fajny łatwy przepis ;)

ja robię dzisiaj gyrosa z opiekanymi ziemniaczkami :)

przypomniało mi się coś : często mi się ważyła zupa albo sos jak dodawałam śmietany, dostałam złotą radę, dodawać ją po zdjęciu z ognia, nie gdy się gotuje ;) i cud !!! niby taka głupota a jak mi życie zmieniła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:19

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mniej więcej podobnie, ale bez śmietany. Zagęszczam mąką ;)

She Wolf lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Venice Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszki cudowne. Te co mają malutkie niech się nie przejmują. Napewno urośnie. Mi w pierwszej ciąży urósł koło 25 tygodnia. Prowadziłam pamiętnik ciążowy, pisałam co tydzień i wstawiałam fotki. Fajnie sobie teraz porównać.
    Co do zachcianek ja w pierwszej ciąży miałam ochotę na słodkie, na mięso nie mogłam patrzeć i urodziła się dziewczynka.
    Teraz też pochłaniam słodkie rzeczy, ale mięso mi nie przeszkadza jakoś szczególnie. Zajadam się też pomarańczami, ale myśłałam, że kwaśńe to na chłopaka. Mimo wszystko lekarze potweirdzili córkę. Co do wyglądu brzucha to nie miałam ani teraz nie mam szpiczastego, więc może faktycznie jest w tym ziarenko prawdy..Aha w pierwszej ciąży mdłości okropne, teraz na początku tylko przez kilka dni.

I łączę się w bólu z dziewczynami, których mężowie chrapią. Myślałam, że tylko ja taka wrażliwa jestem. Całą noc go szturcham, jak już się uspokoi to słyszę z salonu jak pies zaczyna chrapać. Masakra. Raz poszłam spać na kanapę, ale było mi nie wygodnie..Parę razy mąż spał w salonie. ale to nei jest rozwiązanie. Musi być wypoczęty do pracy. Może coś w aptece na to chrapanie znajdę.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie robie nic do jedzonka. No chyba, że pomidorowa na szybkości :p a schabowy ze wczoraj... Biedny ten mój przyszły małż.

:p

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy dziewczyny jesteście zgrabne :)
    Ja mam taki spożywczy bęben że aż wstyd się przyznawać...

Piszecie o jedzeniu a mnie odrzuca. Wczoraj postanowiłam jednak mężowi przygotować sos boloński do spaghetti. Pożałowałam jak tylko zaczęłam. O rany, nie mogłam znieść zapachu smażonego mięsa, było mi strasznie niedobrze. Od kilku dni jadę na bułce na obiad, nic innego nie przejdzie.
    Wydaje mi się że gorzej się czuje z Duphastonem. Jak brałam luteinę to czułam się ok :(

Mam fazę na jabłka - koniecznie twarde, bułkę z pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym i na żelki. Nigdy nie kupowałam żelków ale teraz po prostu muszę :) Dziwne te zachciewajki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:20

Milka1991, Aga1991 lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ