Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka1991 wrote:ilae fajny łatwy przepis
ja robię dzisiaj gyrosa z opiekanymi ziemniaczkami
przypomniało mi się coś : często mi się ważyła zupa albo sos jak dodawałam śmietany, dostałam złotą radę, dodawać ją po zdjęciu z ognia, nie gdy się gotujei cud !!! niby taka głupota a jak mi życie zmieniła
Dziewczyny, żeby śmietana się nie zważyła najlepiej troszkę sosu/zupy gorącej odlać do kubka i do kubka z gorązym sosem/supa dodawać stopniowo śmietanę i mieszać, i całość wlać do sosu/zupy--nie zważy sięMilka1991 lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Venice wrote:Dziewczyny brzuszki cudowne. Te co mają malutkie niech się nie przejmują. Napewno urośnie. Mi w pierwszej ciąży urósł koło 25 tygodnia. Prowadziłam pamiętnik ciążowy, pisałam co tydzień i wstawiałam fotki. Fajnie sobie teraz porównać.
Co do zachcianek ja w pierwszej ciąży miałam ochotę na słodkie, na mięso nie mogłam patrzeć i urodziła się dziewczynka.
Teraz też pochłaniam słodkie rzeczy, ale mięso mi nie przeszkadza jakoś szczególnie. Zajadam się też pomarańczami, ale myśłałam, że kwaśńe to na chłopaka. Mimo wszystko lekarze potweirdzili córkę. Co do wyglądu brzucha to nie miałam ani teraz nie mam szpiczastego, więc może faktycznie jest w tym ziarenko prawdy..Aha w pierwszej ciąży mdłości okropne, teraz na początku tylko przez kilka dni.
I łączę się w bólu z dziewczynami, których mężowie chrapią. Myślałam, że tylko ja taka wrażliwa jestem. Całą noc go szturcham, jak już się uspokoi to słyszę z salonu jak pies zaczyna chrapać. Masakra. Raz poszłam spać na kanapę, ale było mi nie wygodnie..Parę razy mąż spał w salonie. ale to nei jest rozwiązanie. Musi być wypoczęty do pracy. Może coś w aptece na to chrapanie znajdę.
kupowałam mężowi spray do gardła na chrapanie i nic nie działa:( jeszcze spróbuję jakiś spray do nosa.
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Korcia wrote:Justyna super brzuszek. Ja nie umiem tak wrzucić zdjęcia. Może dlatego że robię z tel.
wstawiłam zdjęcie co trzeba wybrać jak się chce pokazać fotkę na forum, ale ja zawsze to robię z komputera, bo z telefonu nie potrafię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:10
Korcia, Venice lubią tę wiadomość
-
IGA, u mnie też dzisiaj bitki ale mąż wczoraj zrobił
On teraz pomaga we wszystkim bo po ostatnich ciążach bardzo boimy się o dzidzię.
Ja po wizycie, maluch waży 10,3 grama? teraz nie pamiętam ile... ale wg USG 2 dni więcej niż wg OMPoza tym skacze, macha nóżkami więc wszytsko w porządku. Kolejne badanie za 3 tygodnie. Wiecie coś o jakimś ważnym badaniu z krwi co się robi ok. 16 tygodnia ciąży? tak nie bardzo wiem o co mu chodziło, zapisałam sobie ale mąż wziął teczkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:24
Justyna Sz, Korcia, Lokokoko, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:IGA, u mnie też dzisiaj bitki ale mąż wczoraj zrobił
On teraz pomaga we wszystkim bo po ostatnich ciążach bardzo boimy się o dzidzię.
Ja po wizycie, maluch waży 10,3 grama. To chyba nie dużo ale wg USG 2 dni więcej niż wg OMPoza tym skacze, macha nóżkami więc wszytsko w porządku. Kolejne badanie za 3 tygodnie. Wiecie coś o jakimś ważnym badaniu z krwi co się robi ok. 16 tygodnia ciąży? tak nie bardzo wiem o co mu chodziło, zapisałam sobie ale mąż wziął teczkę.
-
aniołkowa mama wrote:IGA, u mnie też dzisiaj bitki ale mąż wczoraj zrobił
Ja po wizycie, maluch waży 10,3 grama. To chyba nie dużo ale wg USG 2 dni więcej niż wg OMPoza tym skacze, macha nóżkami więc wszytsko w porządku. Kolejne badanie za 3 tygodnie. Wiecie coś o jakimś ważnym badaniu z krwi co się robi ok. 16 tygodnia ciąży? tak nie bardzo wiem o co mu chodziło, zapisałam sobie ale mąż wziął teczkę.
Konflikt plytkowy???7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Korcia: Jaki ty masz śliczny brzuszek taki duży. Jak nic widać,że spodziewasz się dzidziusia.
A wogóle wszystkie jesteście piękneJustyna Sz, Milka1991, Korcia, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Antonelka później sprawdzę co on mi tam chce badać...
Justyna.. no płeć niestety powiedział tylko "more like..." i że za 3 tygodnie raczej na pewnoBo teraz to takie dalej gdybanie. Kolejna wizyta 14.11. eeeh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:28
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Venice wrote:Justyna Sz ja planuję dać córce pamiętnik jak sama będzie w ciąży, albo jak już będzie dorosła. Może lepiej jak sobie będziesz drukowała i gdzieś to przetrzymywała na pamiątkę.
Szkoda, że spray nie pomógł
na pewno sobie wszystko podrukuje:) dobry pomysł
-
Venice wrote:A to mój brzuch z dzisiaj. Po porządnym śniadaniu
http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/Q6MLNG1KDxTkKOdYoMn9OSczZScKr1super brzuszek:) ja taki miałam jak nie byłam w ciąży:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:38
-
czasami mi się uda błysnąć jakaś mądrością he he:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:40