WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle w ciąży mięsa nie tykam za bardzo.
    Za to jabłka, wszelkie owoce to na kilogramy bym jadła. No i przytyłam 7kg. Brzuch widac.
    Obiady w domu bardzo rzadko gotuję, raczej mąż coś zrobi, tak to jemy w pracy albo gdzies wychodzimy. Śmieję się, że trzeba korzystać ze spontanicznych randek póki zwykłe wyjście do kina czy najpy nie jest logistycznym wyzwaniem :)

kahaśka lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Miałam dać znać co u mnie. Będzie długo, ale może jakiejś kobiecie to pomoże. P.s sorki za błędy, ale piszę z telefonu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:30

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek dopadły mnie bóle brzucha. Na samym początku nie były silne, ale z każdą chwilą narastały. Po godzinie bóle były naprawdę silne. Bolał cały brzuch od żołądka po sam dół ( łącznie z okolicami jajników). Przy każdym ruchu bolało niemiłosiernie. Przy leżeniu również. Nie było pozycji, w której nie bolało. Bóle przypominały te po ćwiczeniach sportowych ( jak przy zakwasach). Po konsultacji z miom ginekologiem pojechałam na SOR. Tam spędziłam godzinę, bo trzeba zarejestrować ( najpierw Sor, potem izba przyjęć, a na końcu oddział). Trzy razy te same pytania. Bez sensu. W końcu zaprowadzili mnie na oddział, a tam... brak wolnego łóżka. Panie czekały na zabiegi. Jakims cudem jedna oddała mi łóżko żebym się położyła. Za pół godziny salowa mi je przebrała. Nie wiem czy ze stresu czy z bólu zwróciłam jedyny posiłek jaki zjadłam. Po godzinie zrobiono mi usg i badanie gin. i oddetchnęłam, że z dzieckiem wszystko ok. Dostałam magnez i nospe. I tak leżałam do następnego dnia, gdzie zaczął się horror. Rano pobranie krwi. Crp 24, po kilku godzinach 87. Lekarz z oddziału poprosił chirurga o konsultacje, a ten do mnie " co pani myśli o operacji? Bo to chyba wyrostek" . Zapytałam czemu chyba. Bo nie są pewni. Zrobią cięcie przez cały brzuch i zobaczą. Czemu nie laporaskopowo? " Bo jak to nie wyrostek to będą szukać do skutku". U kobiety w 16 tygodniu ciąży. A co z dzieckiem? Czy to niebezpieczne, czy przeżyje? Jedną ciążę straciłam w maju. " To czas organogenezy, no wie pani" i kręcenie głową. Ginekolog na oddziale nie umie powiedzieć ile procent szans jest na przeżycie. MASAKRA. Robią mi usg wyrostka. A tam nic nie wskazuje na zapalenie. Dzwonie do swojego gin.prowadzącego. Spokojnie mówi, że jeżeli ostry wyrostek to trzeba operowac ( laporaskopowo robi się w ciąży i to często), ale żeby dobrze sprawdzili, bo może to nie to i antybiotyk wystarczy. Nie zgadzam się na przeniesienie na chirurgię i na operację. Każą mi to wpisać w karte leczenia. Po licznych prośbach mojej mamy i męża podają antybiotyk. Po 2 godzinach jest minimalnie lepiej. Na drugi dzień rano crp spada o połowę. Po trzech dniach nic nie boli. Chirurg w szoku. Lekarze mówią, że widocznie było to zapalenie węzłów chłonnych jelita i że " uciekłam spod noża". Po tygodniu wychodzę do domu. Bez bóli z zapisanym antybiotykiem i crp 7. Przeżyłam szok. Pierwszy w szpitalu, drugi po odebraniu wypisu, w którym napisane co mi było....." niepowściągliwe wymioty ciężarnych". I ponoć właśnie z powodu wymiotów trafiłam do szpitala. Jestem w totalnym szoku. Gdyby nie bliscy to pomyślałabym, że mi się uroiło. Nie mogę się po tym otrząsnąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:32

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak obiecalam wklejam fotki mojego synka z ost wizyty
    22gx91.jpg
    2z8rhfk.jpg

Lokokoko, Milka1991, Justyna Sz, Aga1991, karolyn, vitae13, Antonelka, nutella_, Omon, Kjopa3, stowtotka, Teklaa lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae ja też żelki teraz!! :)

O i owoce tez mogę na okrągło :))

vitae13 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Milka1991 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian to brzmi jak science fiction !!!
    To straszne co musiałaś przeżywać !
    Najważniejsze że maluch cały i zdrowy. Następnym razem omijaj ten szpital. Paranoja jakaś...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Justyna Sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde widzę ze tu same kucharki...a ja??? szkoda gadać:) obiadów dla męża nie gotuje, bo to on jest mistrzem kuchni:) uwielbia gotować, a ja z tego korzystam:) ale za to po nim sprzątam co jest mega wyzwaniem :)No i zajmuje sie wszystkimi pracami domowymi: sprzątanie, pranie, prasowanie, odkurzanie itp:)
    Tak mi narobiłyście chęci na sok pomarańczowy ze od razu po pracy zajadę do jakiegoś warzywniaka po kilogramy pomarańczy:)

AmyLeah lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę. Tak mój brzuszek wyglądał dziś rano :)

1t348g.jpg

Justyna Sz, Lokokoko, Milka1991, karolyn, Aga1991, Antonelka, vitae13, Niebieskaa, Donia12, lis87, nutella_, pati87, Omon, sy__la, Kjopa3, stowtotka lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chętnie poszłabym spać po nieprzespanej nocy, ale trzeba się brać za ten gulasz :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian współczuje ci takiego przeżycia, na pewno dni w szpitalu nie były dla Ciebie łatwe.... dobrze ze z dzieckiem i tobą wszystko w porządku... trzymaj się

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:

1t348g.jpg
    beauty :*:*:*

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czasem pomagam mamie robić stroiki na cmentarz i dość nam to wychodzi :p

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian przeżyłaś koszmar, dobrze jesteś już w domu i że z dzieciątkiem wszystko dobrze kochana :*

• Korcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale macie piękne brzuszki. Aż miło popatrzeć. Ja prY was to wieloryb.
    Moja przyjaciółka rodziła w 41 tyg a położone myślały że jest dopiero w połowie ciąży. Córeczka zdrowa,wagowo normalna. Także spokojnie.
    Meridian współczuję przeżyć. Dobrze,ze właśnie tak się skończyło i jesteś już w domku. Zdrówka!

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian, to jakaś masakra!!! I że niby z powodu wymiotów chcieli Cię ciąć??? I antybiotyk też na wymioty???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:46

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• atat Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian, jestem w szoku.
    Ja wiem, że w takim czasie nie ma możliwości na jakieś awantury ale ale... co to ku... za szpital był?
    Co to za lekarze?
    I jak im ufać?

Najpierw sie podaje antybiotyk i obserwuje, otwarcie brzucha to ostateczność, a co dopiero w ciąży???
    Każa uważac na owoce, w szpilkach nie chodzic, z witaminami ostrożnie ale ciąż brzuch na dzien dobry?
    Do tego co to za wypis?

Boże tak Ci współczuje, co to za horror był :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:

1t348g.jpg

Prześliczny brzuszek ciążowy :) !!!!<3

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i ja pokaze wam moj pokazny brzuszek :-)
    fthm3p.jpg
    wi5aq9.jpg

Co sadzicie po ksztalcie chłopiec czy dziewczynka???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:52

Justyna Sz, Aga1991, Lokokoko, karolyn, Milka1991, nutella_, pati87, Omon, Kjopa3, stowtotka lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian, ja Cię kręce, normalnie nie wierze w to co czytam...
    Bardzo Ci współczuje przejść...
    Jedziesz do szpitala, ufasz że jesteś pod dobrą opieką a tu takie kwiatki :(

Dobrze że jesteście cali i zdrowi. Trzymajcie się ciepło :*

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    o i ja pokaze wam moj pokazny brzuszek :-)
    fthm3p.jpg
    wi5aq9.jpg

Co sadzicie po ksztalcie chłopiec czy dziewczynka???
    chłopiec :)

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ